Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Καταστροφικά πρώτα ραντεβού! (Β‘ - Ολέθρια Σχέση)

Είχαμε γνωριστεί στο φέις και μετά από δυο μήνες ανταλλαγής μηνυμάτων κ.λπ. αποφασίσαμε να βρεθούμε κι από κοντά. Ραντεβού στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.
Η Ν. βάζω στοίχημα πως ήταν μια γυναίκα συγκροτημένη και με αυτοπεποίθηση. Αλλά δεν ξέρω πώς και γιατί, όταν βρεθήκαμε από κοντά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της. Και την ισορροπία της. 
Αντί ν' αφήσει τον χρόνο να διαγράψει την πορεία του, αγχώθηκε κι άρχισε μια απελπισμένη προσπάθεια να μου αποδείξει πόσο έξυπνη, προικισμένη, επιθυμητή κι αναντικατάστατη ήταν.
Στην αγωνία της να την συμπαθήσω το μόνο που κατάφερε ήταν να αυτοϋπονομευθεί. Να φανεί μόνη κι απεγνωσμένη. Σα να μην έχει τίποτ' άλλο να κάνει απ' το να ασχολείται μαζί μου και να ψάχνει αφορμές να ξαναβρεθούμε.
Δεν έδειχνε να έχει αντιληφθεί πως ακόμα κι αν κάνει σχέση μαζί μου, μαζί σου, δεν έχει σημασία με ποιον, σε καμιά περίπτωση αυτή η σχέση δεν είναι όλη της η ζωή. Δεν μπορεί ένας άντρας που μόλις γνώρισες να μονοπωλεί τα όνειρά σου, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Είναι πολύ ανόητο και επικίνδυνο να προσφέρεις τόση δύναμη σε έναν άγνωστο.
Είμαι σίγουρος πως αν κάναμε σχέση, κάθε φορά που θα αργούσα να επικοινωνήσω μαζί της πάνω από μια ώρα, θα έβγαζε το συμπέρασμα πως είτε πέθανα (στην καλύτερη) είτε πως ήμουν στο κρεβάτι με κάποια άλλη (στη χειρότερη περίπτωση).
Τέτοια αγκιστρώματα είναι τρομακτικά. Φέρνουν στο μυαλό σου σκηνές απ' την ταινία Ολέθρια Σχέση. Πρέπει να διακόπτεις κάθε επαφή πριν τα πράγματα πάρουν χειρότερη τροπή.
Έτσι κι εγώ, έβαλα το καπελάκι μου στραβά κι είπα "άντε γεια"!

10 σχόλια:

Μυρτιά είπε...

όπως και να είχε, ναι...ουδείς αναντικατάστατος? όχι...όλα αντικαθίστανται χρόνο τον χρόνο και καμιά φορά πονάνε οι μεταβάσεις στον χρόνο, άλλες όχι....όμως μόνο η ανάμνηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί...και ποτέ οι αναμνήσεις δεν γίνεται να σβήσουν..δεν παίρνεις μια γομολάστιχα εκεί και έτσι απλά και σβήνεις...οι στιγμές είναι εκεί κι ας υπάρχουν απλά στο μακρινό παρελθόν... κι ακόμα κι αν ο άνθρωπος που σου δημιούργησε την ανάμνηση πλέον για σένα δεν ήταν τίποτα στο παρών σου και ίσως δεν υπήρχε καν σαν ανάμνηση, θες υποσυνείδητα να είναι κάπου οπουδήποτε και να είναι καλά ...κι αν δεν είναι...............αν δεν είναι δεν μπορείς να πιάσεις την γομολάστιχα ...και πιάνεις ενα στυλό και μουτζουρώνεις την ίδια την ανάμνηση και σκίζεις καμιά φορά το χαρτί απο την πίεση του στυλό να μουτζουρώσεις εκείνο το χαρτί που απλά κάποτε υπήρχε εκεί σε ενα βιβλίο και κάτι το έκοψε απο εκεί.....και ξέρεις κάτι? η γομολάστιχα σβήνει και δεν αφήνει και σημάδια..το στυλό μένει και σου αφήνει και μια μουτζούρα να, και λες ρε φίλε κάποια στιγμή πρέπει να ανακαλυφθεί κάτι να μην αφήνει τίποτα ανεξίτηλο πάνω στο χαρτί...αυτή η μουτζουρωμένη ανάμνηση δεν θα υπήρχε καν εκεί μουτζουρωμένη αν οι αναμνήσεις αντικαθίσταντο...κάπως έτσι.........όσο για τον Μπίγαλη, μου άρεσε που τον ξακάκουσα..όσο για την Ν. ποιος ξέρει? ίσως βρέθηκε κάποιος δίπλα της και κατάλαβε οτι όταν κάποιος είναι ο κόσμος σου όλος, απλά είναι ο κόσμος σου όλος κι αντικατάσταση δεν θες...έτσι, χωρίς πολλές αναλύσεις ..

Μυρτιά είπε...

"πρέπει" είπες..υπάρχουν πρέπει?

Ψονθομφανήχ είπε...

Τι να πω ρε Μυρτώ, αυτό δεν ήταν σχόλιο που
έκανες, κατάθεση ψυχής ήταν...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Και που ν' ακούσεις για "φίλους" που κάνουν έτσι, σαν "απατημένες" γκόμενες, επειδή δε γούσταρες να πας μαζί τους για δενδροφύτευση!! Εκεί να δεις...

Ψονθομφανήχ είπε...

οπότε, να βάζεις κι εκεί το καπελάκι σου στραβά...

Μυρτιά είπε...

μόλις διάβασα στην βικιπαίδια για την ταινία ολέθρια σχέση.....τόσο επικίνδυνη μιλάμε η Ν. ε? αχαχα ...ε μααα..καλά έκανες, είναι τώρα να ζούμε τόσο επικίνδυνες καταστάσεις? μα φαίνεται και στην φωτογραφία ο κίνδυνος...α ναι μια τέτοια είχα δει τις προάλλες να περιφέρετε στο συντριβάνι της ομόνοιας..καλά που δεν είχε κόσμο

Μυρτιά είπε...

κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνονται δενδροφυτεύσεις..η φύση μπορεί απο μόνη της να ξαναγεννηθεί!!!

Μυρτιά είπε...

εγώ νομίζω πάντως οτι έχασε την αυτοσυγκράτηση της γιατί όπως έκανε βόλτα στην ομόνοια είδε μέσα στο συντριβάνι κάτι χαρτιά να επιπλέουν..ωπ λέει, περίμενε μισό να δω τι είναι αυτά..κάνει μια έτσι και τα πιάνει στα χέρια, τα γυρίζει προς το μέρος της και τι να δει...μαθητικές φωτογραφίες...με πολύ φωτογένεια αχααχχ

Ψονθομφανήχ είπε...

να ξέρεις πως παλιά ήταν πολύ της μόδας
τα δασύτριχα αιδοία! Μη βλέπεις τώρα που
έγιναν όλα γλόμποι ή βραζιλιάνικα...

Μυρτιά είπε...

δεν αντιλήφθηκα κάτι απο την φωτογραφία γιατί δεν κοίταξα τόση λεπτομέρεια αχαχα