Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Χεστήκατε για την πολιτική μου άποψη, αλλά εγώ θα την πω...

 

Στο ιστολόγιο αυτό έχω πολύ καιρό να κάνω πολιτικά σχόλια. Για δυο κυρίως λόγους:
Πρώτον, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές μου απόψεις. Χεστήκατε, και πολύ καλά κάνατε, για τις απόψεις μου. Ο δεύτερος λόγος είναι πως, κατά κανόνα, όταν επιχειρώ πολιτικές εκτιμήσεις πέφτω έξω. Οπότε είμαι γενικά αναξιόπιστος. Ανιδιοτελής μεν, αναξιόπιστος δε.
Μπαίνω όμως στον πειρασμό να κάνω λίγα σχόλια με αφορμή την εκλογή του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή του παλιού ΠΑΣΟΚ που άλλαξε ΑΦΜ.
Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και με λίγη τύχη και αρκετούς σωστούς χειρισμούς μπορεί να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Η χώρα έχει ανάγκη από έναν μετριοπαθή τρίτο πολιτικό πόλο. Μπορεί ο Κούλης να μην έχει χάσει ακόμα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στην πλήρη ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την υγειονομική κρίση. Με τη βοήθεια της προπαγάνδας κατασκεύασε την εικόνα του "γραφικού και ψεκασμένου αντιεμβολιαστή", φρόντισε να την ταυτίσει  με τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απολάμβανε δημοσκοπική υπεροχή. 
Όμως οι άνθρωποι που μας κυβερνάν δεν κατανόησαν πως όλα έχουν και τα όριά τους. Τον τελευταίο καιρό ανακοινώνουν μέτρα υπερβολικά, παράλογα και αυταρχικά. Κι έτσι, σιγά-σιγά, αυτό που αποτελούσε πολιτικό τους πλεονέκτημα γυρίζει τούμπα. Κι αντί διαιρέσεως κάνουμε πολλαπλασιασμό. Η πολιτική φθορά είναι πλέον εμφανής. 
Συμπέρασμα. Η πολιτική τράπουλα κάποια στιγμή θ' αρχίσει να ξαναμοιράζεται. Ο Τσίπρας κι ο Σύριζα είναι καμμένα χαρτιά. Ο Κούλης χάνει τη λάμψη του. Ο κόσμος δείχνει έτοιμος ν' ακούσει το ΚΙΝΑΛ με νέα και άφθαρτη ηγεσία. Αλλά "ακούω" δεν σημαίνει και "ψηφίζω". Οπότε αναμένουμε στο ακουστικό μας...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η πολιτική τράπουλα κάποια στιγμή θ' αρχίσει να ξαναμοιράζεται. Ο Τσίπρας κι ο Σύριζα είναι καμμένα χαρτιά. Ο Κούλης χάνει τη λάμψη του. Ο κόσμος δείχνει έτοιμος ν' ακούσει το ΚΙΝΑΛ με νέα και άφθαρτη ηγεσία. Αλλά "ακούω" δεν σημαίνει και "ψηφίζω". Οπότε αναμένουμε στο ακουστικό μας..."

Οι κλασσικές μακακίες των αποχαυνωμένων ρωμιών που ακούγονται μετά το πρώτο έτος διακυβέρνησης της εκάστοτε κυβέρνησης: κλείνει η ψαλίδα καιρός να περάσει ο επόμενος, λες και θα γίνει κάτι τρομερό.

Βλέπεις κάτι ιδιαίτερο στις τελευταίες ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ; Όχι, άρα τί περιμένεις να σου κάνει το ΚΙΝΑΛ βρε τρελαμένε.

Δεν ψηφίζω, δεν ασχολούμαι, αλλά αντικειμενικά μιλώντας ο Κυριάκος δημιούργησε την καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών συγκριτικά πάντα μιλώντας με τις άλλες κυβερνήσεις. Πάρε ένα παράδειγμα: κυβέρνηση Κωστάκη, ίδιο κόμμα, ίδιοι ψηφοφόροι, ίδια περίπου στελέχοι, μέρα με τη νύχτα όμως μεταξύ τους οι δύο κυβερνήσεις. Ξύπνα, δεν υπάρχει λογικός λόγος για τους ρωμιούς να αλλάξουν κυβέρνηση. Σημείωσε το "λογικός λόγος" μια και μιλάμε για ρωμιούς.
Και κάτι άλλο: καλά κρασιά!

Ψονθομφανήχ είπε...

Έχω δυο απορίες:
1) Γιατί εύχεσαι "καλά κρασιά" κι όχι "καλά τσίπουρα"?
2) Γιατί λες την κυβέρνηση του Κούλη "καλύτερη των τελευταίων 40 ετών" κι όχι "των τελευταίων 400 ετών"?
Οι τσιγκουνιές σε έπιασαν?

Ανώνυμος είπε...

Είσαι μάπας ή τον παριστάνεις..
Κάνε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για παράδειγμα του Κωστάκη, μέρα με τη νύχτα. Ξεχνάτε εύκολα εσείς οι ρωμιοί, δεν περνούσε μία μέρα τότε χωρίς ένα μεγάλο ή μικρό οικονομικό σκάνδαλο.
Και κάτι άλλο: όσον αφορά την πανδημία και τα μέτρα, όποια κυβέρνηση και να ήταν πάλι τα ίδια μέτρα θα ήταν υποχρεωμένη να πάρει εκ των πραγμάτων.
Σε τυφλώνει η κομμουνιστική κληρονομιά σου, καλά κρασιά.

ΥΓ: Τρεις ερωτήσεις έκανες, μάθε να μετράς και πάλι τίποτε δεν αναιρείται από όσα έγραψα. Κάτι μου λέει ότι πάλι μακακίες θα ρωτήσεις όπως και πριν. Σκέψου μακάκα, μην ρωτάς!

Ψονθομφανήχ είπε...

Kαλά, από το νέο έτος θα προσπαθήσω να τις
κόψω τις ερωτήσεις ο... μακάκας ο Ρωμιός!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μακακία έγραψες, προφανώς πονάει η αλήθεια.

ΕΛ.ΑΣ.: Οκτώ συλλήψεις και «λουκέτο» σε 13 καταστήματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς -Βαριά πρόστιμα
https://www.iefimerida.gr/ellada/elas-okto-syllipseis-kai-loyketa-paramoni-protohronias

Έτσι θέλει ο ρωμιός για να στρώσει, να νιώσει στο πετσί του ότι είναι πολίτης κράτους (έστω και της ρωμιοσύνης) και όχι φατριαρχίας και ότι οφείλει να ακολουθάει του νόμους, δηλαδή να είναι νομοταγής. Θέλει βούρδουλα ο ρωμιός.

https://www.youtube.com/watch?v=VSJ4fj6kQdM