Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Διακομματική κατάλυση δημοκρατικών ελευθεριών!

 
Να το παραδεχτώ. Εμείς, "τα παιδιά της μεταπολίτευσης", καλά κουμάσια ήμασταν και του λόγου μας. Αλλά τουλάχιστον σεβόμασταν τα βασικά. Μεγαλώσαμε με την αρχή "διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ με τη ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες"! Το γράφαμε μάλιστα και στις σχολικές μας τσάντες, δίπλα στο όνομα του αγαπημένου μας συγκροτήματος και της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστηρίζαμε...
Το 1974 το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε. Βγήκε από την παρανομία. Οι δημοκρατικές ελευθερίες αποκαταστάθηκαν. Δεν υπήρχαν πια "εθνικόφρονες" και "μιάσματα". Ακόμα και οι νοσταλγοί της Χούντας ίδρυσαν το δικό τους κόμμα, την ΕΠΕΝ, που συμμετείχε ελεύθερα στις εκλογές, εξέλεξε κάποτε και ευρωβουλευτή. Κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε να τους βγάλει εκτός νόμου.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που ζούμε τώρα δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Θυμάστε πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε τα "πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων"; Όποιος δεν είχε το "ενεσόχαρτο" δεν μπορούσε να ταξιδέψει, να δουλέψει, να μπει σε μαγαζί ή υπηρεσία, να πιει μια μπύρα βρε αδελφέ έστω και στον εξωτερικό χώρο μιας καφετέριας.
Τους έλεγες πως το σώμα είναι δικό σου και κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να το τσιμπήσεις, και σε έλεγαν "ψέκα".
Τους έλεγες πως την Ελλάδα δεν την συμφέρει να γίνει εχθρός της Ρωσίας και καλύτερα να μην εμπλακεί στον ουκρανικό πόλεμο, και σε έλεγαν "πουτινόσκυλο"!
Το να δηλώνεις "Έλληνας" και να βγάζεις την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σου ήταν απόδειξη του "φασισμού" σου. Μόνο "αμερικανονατοϊκός" μπορείς να δηλώσεις. Αυτό θεωρείται τρέντυ απ' τους κυβερνώντες και όσους φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν.
Και φτάνουμε κυριολεκτικά στο σήμερα. Η Βουλή καλείται να ψηφίσει φωτογραφική ρύθμιση που ουσιαστικά απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές ενός συγκεκριμένου κόμματος. Που υπάρχει και λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια. 
Πότε ανακάλυψαν πως το κόμμα αυτό είναι "επικίνδυνο"; Λίγες μέρες πριν προκηρύξουν εκλογές; Και όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα μπει στη Βουλή; Άρα θα καταστήσει αδύνατη την αυτοδυναμία τους και γενινά θα τους κάνει δύσκολη τη ζωή την επόμενη μέρα;
Καταλαβαίνετε πως όλα αυτά είναι ανατριχιαστικά. Προσβάλλουν και ξεφτυλίζουν την ίδια τη Δημοκρατία. Η οποία δεν φοβάται, δεν νιώθει ανασφάλεια, έχει αυτοπεποίθηση, δεν χρειάζεται απαγορεύσεις και φυλακίσεις για να αποδείξει πως είναι το καλύτερο πολίτευμα.
Το Κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης δεν είναι ναζιστικό. Ουσιαστικά είναι μια κακιά απομίμηση της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, του Σαλβίνι. Αλλά και ναζιστικό να ήταν πάλι δεν αλλάζει κάτι. Όποια απαγόρευση και δίωξη του φρονήματος δεν είναι μόνο αναχρονισμός. Είναι κατάλυση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην πράξη.
Προσωπικά νιώθω και λύπη και θυμό. Όσοι ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα είναι η ντροπή και οι πραγματικοί εχθροί της Δημοκρατίας...

47 σχόλια:

Φριξος είπε...

Δεν ειναι λυκος, ειναι λυκος με προβια αρκουδας. Φαινεται οτι δεν πηρες χαμπαρι, ουτε τι σημαινει ναζισμος, ουτε τι συνεβη με τους ναζι τα προηγουμενα χρονια. Επρεπε να η Δημοκρατια να τους αφησει να επιβαλουν το καθεστως τους καιι μετα να τους αντιιμετωπιισειι, οπως εγινε με τον Χιτλερ. Νομιζω οτι δεν πας καλά.

Ψονθομφανήχ είπε...

Φρίξο μου, η άποψή μου είναι πως στη Δημοκρατία δεν φιμώνεται ούτε και περιορίζεται το φρόνημα. Και στην υποθετική περίπτωση που η πλειοψηφία του λαού αποφασίσει πως επιθυμεί ένα άλλο πολίτευμα, πρέπει να γίνεται σεβαστό και αποδεκτό. Αλλιώς δεν μιλάμε για δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Το σχέση έχει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων με το "ενεσόχαρτο".. (το "ενεσόχαρτο" ενοχλεί μόνο τους αμόρφωτους οπαδούς συνωμοσιολογικών θεωριών) και τη σχέση έχουν αυτά με τον συνωμοσιολόγο μπουρδολόγο (διότι αυτό είναι) Κασιδιάρη..;
Άλλο ένα αλλοπρόσαλλο μπουρδο-αντιεξουσιαστικό κείμενο.
Τρικυμία στο κρανίο των ρωμιών αντιεξουσαστών.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ_w4y4mv98
Άντζελα;

Ανώνυμος είπε...

Μπιλ Γκέιτς: «Μη δίνετε λεφτά για να πάτε στον Άρη, καλύτερα να αγοράσετε εμβόλια»
https://www.iefimerida.gr/zoi/mpil-gkeits-min-dinete-lefta-na-pate-ston-ari-kalytera-se-embolia

Για άλλη μια φορά σωστός ο Μπιλ.
Και τροφή για τους άμυαλους οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεχτείτε την ή χαπακωθείτε.
Μπορεί η ανθρωπότητα να διάγει μακράν την καλύτερη περίοδο στην 250.000 ετών ιστορία της (Homo sapiens), αλλά πάντα υπάρχουν κίνδυνοι και αρνητικά. Αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι κουφιοκέφαλοι: ότι οι καταστάσεις με εκπληκτικά θετικά (τεχνολογία, παραγωγή τροφίμων, απελευθέρωση γυναικείου φύλου, διαδικτύωση, φάρμακα, εμβόλια, εκμηδένιση βρεφικής θνησιμότητας, προσδόκιμο ζωής κ.λπ.) μπορεί να ταυτόχρονα να ενέχουν και αντιστοίχως εκπληκτικά αρνητικά (πανδημίες, παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση κ.λπ.). Αυτό είναι που δεν μπορούν να χωνέψουν οι καραγκιόζηδες: νομίζουν ότι οι επιστήμονες τους κοροιδεύουν και επιβουλεύονται την ευζωία τους και θέλουν να καταστείλουν τις απολαύσεις της ζωής τους... Μιλάμε για ιλαροτραγωδία. Καλά κρασιά καβάλα στο δελφίνι!

Ψονθομφανήχ είπε...

Tα σχόλια του Ανώνυμου αποκαλύπτουν σε όλο τους το μεγαλείο πόσο φασίστας μπορεί να είναι κάποιος επικαλόυμενος τη δήθεν λογική, την επιστήμη, τη δημοκρατία κ.λπ.
Η Δημοκρατία δεν βάζει ταμπέλες, δεν απορρίπτει ως "ανόητη, ψεκασμένη, επικίνδυνη" κ.λπ. την διαφορετική άποψη. Όντως η Δημοκρατία είναι τελικά ένα πολύ δύσκολο σπορ και για λίγους...

Ανώνυμος είπε...

XD
Χάιντε Χάιντι!
Σαλαγάς τα πρόβατα Χάιντι;!

Ένα αλλοπρόσαλλο μπουρδολογικό κείμενο γίνεται παντιέρα των.. άντε μην πω τώρα...
Είσαι αστέρι εσύ. Καλά κρασιά αστέρι μου.
XD

https://www.youtube.com/watch?v=CvTc7qwlQa0
Αμήν αδελφέ..

Κάνουν τελικά κακό τα εμβόλια; Ο αμφιλεγόμενος γιατρός Στ. Στεφανίδης, μιλά αποκλειστικά!
https://www.youtube.com/watch?v=GMolmzmlUGg
Ο αντιεμβολιαστής Δρ. Στεφανίδης σοκάρει με τις προσωπικές του ιατρικές εμπειρίες!
https://www.youtube.com/watch?v=0x6N4SFKceY

ο Φροιξος είπε...

Κανεις λάθος σπιτονοικοκυρη, αυτα που λες εναι αδιανοητα. Στη Δημοκρατια και φιμωνεται και περιοριζεται το φρονημα, οταν αυτο ειναι εμφορειται απο φασιστικο/ναζιστικο και ρατσιστικό πνευμα. Και κυριιως οταν συνοδευεται απο αντιστοιχες πραξεις, οπως αυτες του Κασιδιάρη και των ομοίων του, για τις οποιες καταδικαστηκε.
Η Δημοκρατια δεν ειναι ορφανο παρατημενο στους πεντε δρομους να ασελγει ανεμποδιστα ο καθε φασιστας πανω της και πανω στην κοινωνια. Μπορει και θα προστατευσειι τον εαυτο της.
Οσο για το "ενεσοχαρτο", σκεψου απλα οτι, αν ειχαν τις αποψεις σου οι ανθρωποι οταν ανακαλυφθηκε το φαρμακο για την ευλογία (ή το Εϊτζ), θα ειχε αφανιστει το ανθρωπινο ειδος.
Αλλά ετσι συμβαινει με τους αρνητες (ειτε ειναι φρικιά ειτε παπαδοππαιδια): -"Σε οτιδηποτε αποτελει "μη εγω" αντιπαραθετουν παντα ενα οχι, και αυτο το οχι ειναι η δημιουργικη τους πραξη (λεει ο Νίτσε).

Ψονθομφανήχ είπε...

Προφανώς και έχουμε διαφορετική άποψη περί δημοκρατίας και ελευθερίας.
Όσο για το "ενεσόχαρτο" μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Το "ενεσόχαρτο" δεν είχε να κάνει με την υγεία αλλά με τις ατομικές ελευθερίες. Όποιος δεν το είχε, όποιος δεν υπέκυπτε στην κυρίαρχη απαίτηση, αμέσως μετατρεπόταν σε πολίτης β' κατηγορίας. Προσωπικά, για πρώτη φορά ένιωσα "παρίας" στην ίδια μου τη χώρα. Αυτά δεν ξεχνιούνται...

Ψονθομφανήχ είπε...

Διαπιστώνω, πως υπάρχουν κάποια συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτοί που επικροτούσαν τα τιμωρητικά μέτρα εις βάρος όσων επέλεγαν να μην εμβολιαστούν, είναι οι ίδιοι με αυτούς που επικροτούν την στέρηση της ελεύθερης επιλογής κόμματος στις εκλογές. Φυσικά πάντα με μια "καλή δικαιολογία". Στην πρώτη περίπτωση χάριν της "δημόσιας υγείας", στη δεύτερη χάριν της "Δημοκρατίας"!
Τελικά ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες;
Προσωπικά δεν προσπάθησα να επιβάλλω τη θέση μου σε κανέναν. Εσύ γιατί έρχεσαι να με υποχρεώσεις να κάνω κάτι στο σώμα μου που δεν το θέλω; Και γιατί μου απαγορεύεις να ψηφίσω αυτό που θέλω; Μήπως εσύ είσαι τελικά ο ναζί;
Γενικά μιλάω και δεν απευθύνομαι στον Φρίξο, που τον εκτιμώ και τον σέβομαι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Κάποιοι φίλοι προτιμούν αντί δημόσιου σχολίου να μου στέλνουν τις απόψεις τους με μέιλ. Επειδή συμβαίνουν παρεξηγήσεις, θα προσπαθήσω για μια ακόμα φορά να διατυπώσω απλουστεικά την άποψή μου!
- Εγώ σε εμόδισα να κάνεις και ένα και δύο και χίλια δύο εμβόλια; Όχι! Εσύ γιατί προσπαθείς να με αναγκάσεις να το κάνω στο σώμα μου;
- Εγώ σου απαγόρευσα να ψηφίσεις το κόμμα που επιθυμείς; Όχι! Εσύ γιατί μου στερείς αυτό το δικαόωμα.
Φτηνές δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν. Άλλωστε και τα μεγαλύτερα εγκλήματα είχαν τις "καλλίτερες" δικαιολογίες. Από δικαιολογίες χορτάσαμε. Η ελευθερία επιλογής είναι το ζητούμενο...

Ανώνυμος είπε...

"- Εγώ σε εμόδισα να κάνεις και ένα και δύο και χίλια δύο εμβόλια; Όχι! Εσύ γιατί προσπαθείς να με αναγκάσεις να το κάνω στο σώμα μου;"

Την μία μπούρδα μετά την άλλη γράφεις (από facebook και email..)
Για λόγους εθνικής υγείας οφείλεις να κάνεις το εμβόλιο.
Είναι σαν να γίνεται πόλεμος με την Τουρκία και να επιβάλλονται έκτακτοι νόμοι και επιτάξεις και εσύ να λες ότι εγώ δεν τα δέχομαι όλα αυτά και δεν δέχομαι τον πόλεμο και δεν με ρωτήσανε και άλλες τέτοιες μαλακιούλες. Μα χρυσέ μου για λόγους εθνικής ασφάλειας σε καιρό πολέμου δικαιολογούντια τα έκτακτα μέτρα, το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις πανδημιών, οικολογικών καταστροφών κ.λπ.
Οι αμερικανοί ήταν μακάκες όταν επί Β΄ΠΠ έκλεισαν σε στρατόπεδα τους ιάπωνες των ΗΠΑ ή οι βρετανοί που έκαναν παρόμοια με τους γερμανούς ή οι γερμανοί με τους άγγλους της Γερμανίας. Μα αυτά είναι προβλεπόμενα μέτρα, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Στο πόλεμο είτε νικάς είτε τα χάνεις όλα.
Είσαι ανεγκέφαλος δεν αξίζει κανείς να συζητά με άτομα που ζούνε σε παράλληλο σύμπαν. Δεν νιώθεις, δεν κάνεις για συζητήσεις, μόνο για φαπούλες.

Ψονθομφανήχ είπε...

Το ξαναλέω... από δικαιολογίες χορτάσαμε! Όλα τα απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα έχουν την επιχειρηματολογία τους και την προπαγάνδα τους. Η δήθεν δημόσια υγεία, η δήθεν υπεράσπιση της δημοκρατίας κ.λπ. Το έχουμε εμπεδόσει... οι ανεμβολίαστοι σκορπάνε τον θάνατο και είναι δημόσιος κίνδυνος, τα κόμματα που θα μας κάνουν πραγματικά δύσκολη την επόμενη μέρα είναι ναζιστικά κ.λπ.
Φυσικά, ο καθένας είναι ελεύθερος να αποδέχεται όποια προπαγάνδα επιθυμεί. Έτσι βλέπουμε και διάφορα παράδοξα φαινόμενα. Κάποιοι αγωνίζονται υπέρ της έκτρωσης και της ομοφυλοφιλίας επικαλούμενοι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματός τους, αλλά όσοι δεν θέλουν να βάλουν βελόνα πάνω τους δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα...
Τσπ, η κατάσταση είναι όντως απογοητευτική.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξου στον καθρέπτη, θα δεις το πρόβλημα.
Η δικαιολογία δεν θέλω βελόνα πάνω μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το οτιδήποτε για να το παίξει κάποιος επαναστάτης και αντάρτης. Πάρε τα χάπια σου, ανίατη περίπτωση.
Είπαμε για σοβαρές συζητήσεις εσείς δεν κάνετε, κλατάρετε και καταρρέετε. Μόνο για ανοησιούλες είστε καλοί. Μα είναι δυνατόν να ασχολιόμαστε με ανεγκέφαλα σκουπίδια τύπου Τσίπρα, αντιεξουσιαστές και οπαδούς συνωμοσιολογικών θεωρίων; Και όμως εκεί καταντήσαμε με τις νέες τεχνολογίες, σηκώνουν κεφάλι οι κουφιοκέφαλοι, συσπειρώνονται και διεκδικούν να επιβάλλουν τις μπουρδοαπόψεις τους.

Ψονθομφανήχ είπε...

Η παρούσα ανάρτηση μέσα σε δυο μέρες έκανε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Είναι βέβαιο πως παρά τη φαινομενική χαλαρότητα της κοινωνίας οι συμπολίτες μας είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ουσιαστικής δημοκρατίας και ελευθερίας.
Οι βασικές απόψεις διατυπώθηκαν και συμπεράσματα βγήκαν.
Πάλι μεγάλη παραφωνία ο "Ανώνυμος", που όμως αποκαλύφθηκε το ονοματεπώνυμό του παλιότερα, γιατί είναι και λίγο... χαζούλης. Το μόνο που ξέρει είναι να προκαλεί εντάσεις, να βρίζει και να μεταφέρει στα ξένα ιστολόγια την προπαγάνδα του Μαξίμου. Του το ξαναδηλώνουμε. Είναι ανεπιθύμητος. Τι δεν καταλαβαίνει;

Φροιξος είπε...

Στην προσπαθειά σου να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα εξακολουθεις να επιμενεις και το τραβας μεχρι εκει που δεν παιρνει. Θα προσπαθησω να σου πω καποια λιγα πραγματα ακομα και θα σταματησω.
Υπαρχει ενας παλιός διεθνης ναυτικος ορος με το ονομα "ελευθεροκοινωνια", προκειται για την αδεια που λαμβανει το πληρωμα του πλοιου από τις λιμενικες αρχες να επικοινωνησει ελευθερα με την ξηρα μετα από ελεγχο των οικειων υγειονομικων αρχων ότι δεν εχουν μεταδοτικες ασθενειες οι οποιες θα εθεταν σε κινδυνο τον πληθυσμό.
Σε περιπτωση που διαγνωστει ότι υπαρχει τετοιο νοσημα το πλοιο τιθεται σε αναγκαστικη απομονωση, (γκαραντινα, που προερχεται από το quaranta και σημαινε σαραντα μερες απομονωση).
Δεν προκειται για δικαιωμα ασκησης της ατομικης ελευθεριας, αλλά -αποκλειστικα και μονο- για ζητημα ασφαλειας και προστασιας της ανθρωπινης ζωης, ητοι το δικαιωμα στην επιβιωση, που αποτελει το κυριαρχο προστατευομενο αγαθο για τον ανθρωπο.
Σχετικα με τις συνεπειες μιας πανδημιας: κατά την κατακτηση και αποίκηση της Αμερικης πανω από το 80% των αυτοχθονων πληθυσμών εξολοθρευτηκε λογω των πανδημιων που προκληθηκαν από τις ασθενειες που κουβαλησαν οι Ευρωπαιοι, ενώ κατά την πανδημια της μαυρης πανωλης εξολοθρευτικε ο μισος Ευρωπαϊκός πληθισμος, πολεις εγκαταλειπονταν και μετατρεπονταν σε …φαντασματα, οι ανθρωποι πεθαιναν αβοηθητοι στους δρομους, ενώ οι παπαδες γυριζαν και λιβανιζαν.
Τοτε οι ανθρωποι δεν γνωριζαν, σημερα γνωριζουμε.
Στις δεισιδαιμονικές προλήψεις σημερα εχουν προστεθει και οι πολιτικες ιδεοληψιες των φασιστων και των κάθε ειδους φρικιων που ομνυουν στο ονομα της δημοκρατιας.
Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να χρησιμοποιει το σωμα του σαν δολοφονικο οργανο, ειτε για να ανατιναζεται ως καμικαζι μεσα σε λεωφορεια, ειτε εκδιδομενος χωρις πιστοποιητικα υγειας κ.ο.κ.
Και για να τελειωνουμε μια για παντα με τις ανοησιες: Ο θεωρητικος του αναρχισμου Μ. Μπακούνιν εχει καταστησει σαφες πως «-Πριν ο ανθρωπος αναπτυχθει νοητικα ηταν ελευθεριακο ον, δηλαδη εκανε ότι του υπεβαλε η ζωώδης παρόρμησή του. Όταν όμως όμως αναπτυχθηκε νοητικα υποθηκευσε την ελευθεριοτητα του στο έλογον» (δηλαδη κανει αυτό που ενδεικνυται από την λογικη). Η λεξεις κλειδια είναι «αναπτυχθηκε», «υποθηκευσε» και «ελογον».
Προφανως η συνθηκη αυτή δεν ισχυει για ολους.
Οσο για τα …περι Δημοκρατγιας και Κασιδιάρη, αν εχω κουραγιο, θα επανελθω

Ψονθομφανήχ είπε...

Το θέμα μας δεν είναι ο εμβολιασμός. Δύο χρόνια υποστήκαμε την σκληρή προπαγάνδα της ενεσολαγνοίας, δεν χρειάζεται επανάληψη για να την εμπεδώσουμε.
Απλώς διευκρινίζω πως δεν διατύπωσα άποψη για τον εμβολιασμό. Αυτός καθ' αυτός ασφαλώς και δεν προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα και η προσπάθεια επιβολής της με μέτρα προτοφανή για ελευθέρες κοινωνίες.
Όσο για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού... πλέον την έχουε διαπιστώσει.
Η δοκιμασία αυτή είχε και παράπλευρες συνέπειες. Πλέον οι περισσότεροι νιώθουν αποστροφή και μόνο που ακουν τη λέξη "εμβόλιο". Γι' αυτό και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμό πήγε άκλαφτος. Να τι μας κάνουν οι εμβολιολάγνοι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Και μια τελευταία διευκρίνιση. Εδώ δεν κρίνουμε κανένα κόμμα ούτε και του Κασιδιάρη. Κρίνουμε μόνο την αντιδημοκρατική απαγόρευσή του, που στερεί το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής από τους ψηφοφόρους.
Συνεπώς δεν επιθμούμε συζητήσεις για κομματικά θέματα. Μόνο βαβούρα και θόρυβο προκαλούν.
Όσο για τη "λογική" που επικαλούνται μερικοί, προφανώς εννοούν τη "δική τους λογική". Γιατί προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου λογικό να μην μου επιτρέπουν να πιω έναν καφέ στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας λόγω μη εμβολίου. Ούτε θεωρώ λογικό να μου στερούν το δικαίωμα να ψηφίζω το κόμμα που επιθυμώ.
Προφανώς κάποιοι άλλοι τα θεωρούν "λογικότατα"! Σεβαστό, απλά δεν συμφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρόμπα ξεκούμπωτη, σταλινοφασίστα.
Γράψε το ονομά μου.

Ψονθομφανήχ είπε...

Καημένε Ανώνυμε, σε πληροφορώ πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε Σαββατόβραδο. Κι ο κόσμος ετοιμάζετε κάπως να χαλαρώσει. Να βγει με μερικούς φίλους, να πιεί ένα ποτάκι, να πάει σε κανένα ταβερνάκι, σε κανένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής με το "πρόσωπο"... τέτοια πράγματα.
Εσύ τη βρίσκεις να ξεκατινιάεσαι στο διαδίκτυο;

Ανώνυμος είπε...

Τη βρίσκω να σου ρίχνω γάπες κα(η)μένε.
Έκανες και ρεκόρ επισκέψεων ε;
XD

ΥΓ: θα τρως φάπες με το τσουβάλι.
Γράψε το όνομα μου γελοίε.

Φροιξος είπε...

Σε οτι με αφορα, προσπαθησα να κανω χρηση της κοινης λογικης, πανω σε αποδεκτα απ' ολους ζητηματα, οπως η προστασια της ανθρωπινης ζωης ως υπερτατο αγαθο κλπ). Βλεπω οτι διακατεχεσαι απο μια σθεναρη αρνηση παραδοχης του αυτονοητου και αντιτεινεις "Το δικαίωμά σου να μολύνεις τους συνανθρωπους σου". Με την ιδια μη λογικη υπερασπιζεσαι και το δικαιωμα της μολισματικης ασθενειας του Φασισμου να εξελιχθει σε πανδημια. Ευχομαι να καταφερεις να συνελθεις.

Ψονθομφανήχ είπε...

Ναι, θα φροντίσω να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις!
https://www.youtube.com/watch?v=45k8o2zgEBY

Ανώνυμος είπε...

Λίγη επιστημονική τουλάχιστον λογική:
https://www.youtube.com/watch?v=fFNHE6XBqHU
Δεν σας πάει η λογική..

Δες εδώ Φρίξε να φρίξεις:
https://el.wikipedia.org/wiki/Μιχαήλ_Μπακούνιν
Έλεος Φρίξε!
Ελπίζω να επιστρέψεις στα σύγκαλά σου.

Ανώνυμος είπε...

Γράψε το όνομά μου πσόνθο, περιμένω.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Καλημέρα Φρίξο.
Όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο και ιδιαίτερα πως πάνω απ' όλα μπαίνει η ανθρώπινη ζωή. Επάνω σε αυτό, λοιπόν, σου έχω μια ερώτηση, ξεκάθαρη κι απλή: "γεννάει" η καλλιέργεια του τρόμου, επιφέρει, μια "θετική αλλοίωση" στην ψύχραιμη και εντέλει αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός κινδύνου;; Εάν η απάντησή σου είναι "όχι" τι ατμόσφαιρα ήταν αυτή που καλλιέργησαν επιμελώς τα συστημικά ΜΜΕ; Ήταν κάτι καινούριο θα μου πεις... έστω... Για ποιο λόγο, εξαρχής, καταβλήθηκε τόση μεγάλη σπουδή στο να "φιμωθούν" όλες οι απόψεις εκείνες που ήθελαν τον κορωνοϊό να ξέφυγε "καταλάθος" από εργαστήριο της Wuhan;;;; Γιατί χαρακτηριζόταν ως "ψεκασμένος" στο πρώτο lockdown του '20 όποιος το ισχυριζόταν αυτό, ενώ μετά από δύο χρόνια ξεφούρνιραν ότι "ΙΣΩΣ" και να υφίσταται μια τέτοια πιθανότητα!!!!!!!Τελικά, τα εμβόλια "δουλεύουν", όπως προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν από την αρχή;;;;;; Γιατί αποσιωπήθηκαν έως και λοιδωρήθηκαν οι απόψεις γιατρών και φαρμακολόγων που ήταν επιφυλακτικοί στον μαζικό εμβολιασμό;;;;;;;;; Για ποιο λόγο τα ΜΜΕ προσπάθησαν να πείσουν την κοινή γνώμη πως "οφείλει" να υιοθετήσει ένα από τα δύο στρατόπεδα ή πως υπάρχουν μόνο "δύο": η "σωστή" πλευρά, η επιστημονική με τα μέτρα της κυβέρνησης και η "λάθος" με τους "ψεκασμένους", τους "επιπεδιστές", τους 5g κι ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους προκειμένου να συκοφαντήσουν;;;; Τα lockdowns τι επίπτωση είχαν στην ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και τη δική μας;;; Η συνεχής τρομολαγνεία;;;; Επιτρέπεται ο κάθε "ομογενής" της συμφοράς να έρχεται εδώ και να χύνει ΑΝΩΝΥΜΩΣ (επομένως και ΑΝΑΝΔΡΩΣ) το δηλητήριό του;;;;;; Το κάθε κομπλεξικό κάθαρμα έβγαλε το πραγματικό του πρόσωπο πίσω από το προσωπείο με το μανδύα του "ανθρωπισμού" και της "υγείας".... Χουντικοί και λουκετοθεραπευτές... όλοι ενωμένοι!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

https://liberty-express.blogspot.com/2022/03/blog-post_18.html?m=1

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

https://liberty-express.blogspot.com/2021/06/blog-post_59.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Πάλι οι ίδιες μπούρδες. Τα lockdown τί επιτπώσεις είχαν στην υγεία μας. Μα φυσικά και είχαν επιπτώσεις, αλλά το μη χείρων βέλτιστον. Είναι σαν να γίνεται πόλεμος και να συζητάμε τις επιπτώσεις στην υγεία μας των καταφυγίων από τους πυραύλους. Δηλαδή έλεος με τον κάθε μην πω τώρα.
Είνα ζαβά τα καημένα, δεν νιώθουν.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να σβήσεις κάποια σχόλια δημοκράτη μου εσύ.

Δηλαδή ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας είναι δημοκράτες, μα το ΚΚΕ έχει πει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τη Βουλή.

Ψονθομφανήχ είπε...

Με την αυστηρή εφαρμογή του νόμου, πρέπει να απαγορευτούν και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ. Σίγουρα ανοίγονται οι ασκοί του αιόλου. Είναι τραγικό λάθος, δεν πρέπει να ψηφιστεί. Αν τελικά καταφέρουν να το περάσουν, ας ελπίσουμε να μην τον εφαρμόσει ο Α.Π. ως αντισυνταγματικό

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ποια είναι η ομορφιά της "δημοκρατίας", όπως καταχρηστικά ονομάζεται;
Να είμαι ελεύθερος να διαλέξω τον επόμενο "δήμιο";
Μεταξύ των γνωμών εκείνων που έχουν σιωπηρά αλλά ρητά επιβάλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατόπιν συστηματικής προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου;;
Να μην μπορεί να αναδειχθεί το ταλέντο μου εάν δεν έχω σπόνσορα και "γνωριμίες"; Έτσι σας είπανε;; Εμένα η δική μου λογική μου λέει ότι αυτά είναι μια κοροϊδία σκέτη!! Κοροϊδεύετε κι άλλο τους εαυτούς σας... Εγώ δεν θα πάρω, φχαριστώ! https://liberty-express.blogspot.com/2021/11/13-3.html

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

https://liberty-express.blogspot.com/2021/09/blog-post_65.html

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Φυσικά και έχουμε δημοκρατία!
Όταν ο κάθε παπάρας ιδιοκτήτης εταιρείας κι εργοδότης της δεκάρας τσακιστής... μπαίνει στο προφίλ σου στο fb, βλέπει αυτά που γράφεις κι αναλόγως αυτό θα μετρήσει για την πρόσληψη ή μη!! Αυτό ναι· είναι "δημ(ι)οκρατία", ξέχασα!!! 😊

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Είναι βαθιά "δημοκρατική" η θρησκεία του κοινωνικού και "οικονομικού" δαρβινισμού που πρεσβεύει ο καράφλας, ο κωλόγερος παιδεραστής στο WEF· "μέντορας" του Μητσοτάκη-Χρυσού, Τρουντό Ζουστίν, Μακρόν κλπ.. φυντανίων... Δες μούρη και βγάλε συμπέρασμα! Βατραχοειδές... και μου θέλει και Great Reset, η γλίτσα!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Αυτοί είναι κύριε Φρίξο οι "ανθρωπιστές";
Αυτοί που ανέφερα ένα σχόλιο πιο πάνω;;
Σας φαίνονται λιγότερο επικίνδυνοι από τον Κατσαριδιάρη;;;

Φροιξος είπε...


Επειδη ζητησες την γνωμη μου σου λεω οτι μου φαινονται εντελως ακινδυνοι, σε σχεση με τις αποψεις που διατυπωνεις για το ναζισμο.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δεν θυμάμαι να διατύπωσα συγκεκριμένη άποψη για το ναζισμό... Το σίγουρο είναι πως δεν έγινε εξουσία "εν μία νυκτί" και δεν την κατέλαβε πραξικοπηματικά! Στην Ιστορία εστιάζουμε στις αιτίες που υποθάλπουν και εντέλει "γεννούνε" τα γεγονότα. Γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες οι Γερμανοί πολίτες έριξαν ψήφο στον Εθνικοσοσιαλισμό; Ποιοί χρηματοδότησαν το ναζιστικό κόμμα;;;; Από ποιό περιβάλλον προέρχονταν;;;;;

Ψονθομφανήχ είπε...

Γιάννη, μπορεί να μην εξέφρασες άποψη αλλα ενδεχομένως να σκέφτηκες. Ίσως ποινικοποιηθεί και η απλή σκέψη. Κοντά είμαστε.
Και τι ερωτήματα είναι αυτά που θέτεις; Πας να ξεπλύνεις τον ναζισμό; Κακομοίρη μου πρόσεχε! Οι δημοκρατικοφύλακες καραδοκούν και θα σε αφαλακόψουν!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ενέχεται λοιπόν ένα ποσοστό "ριψοκινδύνευσης" σε μια οποιαδήποτε "σχέση" (συζήτηση, εν προκειμένω) . Η οποία έρχεται με τη μορφή της "εμπιστοσύνης" του Αγνώστου Χ!
Υπάρχει και δεύτερη εναλλακτική, ωστόσο: να αρχίσουμε να παραφρονούμε, κάνοντας υποθέσεις επί υποθέσεων για το τι "σκοτεινούς" σκοπούς μπορεί να έχει ο συνομιλητής στο μυαλό του!! Διαλέγεις και παίρνεις..
Εγώ ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή..
Και ρώτησα: ποιοί χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα; Ποία ιδρύματα ενδιαφέρονταν και που γεννήθηκε η ιδέα της Ευγονικής και της θεωρίας των "άχρηστων στομάτων"; Στη Ναζιστική Γερμανία, πρωτοκυκλοφόρησε, ή μήπως από την Ουψάλα της Σουηδίας έκανε πρώτα μία "βόλτα" στις δημοκρατικές ΗΠΑ και μετά κατέληξε στη Γερμανία του Χίτλερ, όπου συνέχισε να "ανθεί" χρηματοδοτούμενη από το Ιδρύματα Ροκφέλερ;;;;; Ωραίο πράγμα οι μπίζνες εις βάρος τρίτων! Πουλάει πολύ..

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ευτυχώς που οι πληροφορίες πλέον είναι διαθέσιμες στο "κοινό" και μπορούν να αξιολογηθούν, αναλόγως, πέρα από οποιαδήποτε μεσολάβηση προπαγάνδας: https://youtu.be/R1gcipAvplY

Ψονθομφανήχ είπε...

μήπως να δούμε και πόσοι δυτικοί ηγετες εκθείαζαν τον χίτλερ και τον μουσολίνη μεχρι το 1939;
Και μήπως οι δυτικοί δημοκράτες θα είχαν αγιοποιήσει τον Χίτλερ αν δεν στρεφόταν εναντίον τους αλλά μόνο κατά του Στάλιν και διέλυε τη Σοβιετική Ένωση;
Οέοο

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιάννης Νικολουδάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο Χίτλερ υπήρξε και θαυμαστής του Henry Ford, του γνωστού αυτοκινητοβιομήχανου, του οποίου είχε και την ελαιογραφία, πάνω από τα γραφεία του κόμματός του στο Βερολίνο, το 1930!! Οι αντισημιτικές απόψεις του Φορντ, τις οποίες εξέφρασε στο βιβλίο του: "ο Αιώνιος Εβραίος", άσκησαν τις επιδράσεις τους στην επιχειρηματολογία κατά των Εβραίων, που χρησιμοποίησε κι ο Χίτλερ στον "Αγώνα"....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

"Ο Διεθνής Εβραίος"
https://www.youtube.com/watch?v=FXBGK3OQIi8

Ανώνυμος είπε...

https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3697560/oi-suntaxeis-kai-o-kurios-goufis
Έτσι, χώστα στον βρωμιάρη τον Γούφη.
Δώσε, δώσε!

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ ότι (πέραν των άλλων ηλικία, υπογεννητικότητα κ.τ.λ.) εάν δεν διαμορφωθεί η σχέση, ο εργαζόμενος του ιδιωτικού να παίρνει περισσότερα από τον εργαζόμενο του δημοσίου τομέα και ο συνταξιούχος λιγότερα από τον εργαζόμενο του δημόσιου τομέα, ο φαύλος κύκλος του συνταξιοδοτικού θα μας απασχολεί ακόμη για πολύ καιρό.
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3697806/o-emfulios-tis-dusis-kai-i-ellada

Αληθές.Μπράβο που το κατάλαβες έστω.
Γενικά πάντως για να είναι ένα συνταξιοδοτικό (οποιασδήποτε χώρας) βιώσιμο θα πρέπει η μέση σύνταξη να μην ξεπερνάει τον βασικό μισθό. Αυτά λένε τα οικονομικά. Σε οποιαδήποτε χώρα ο μέσος όρος της συνολικής σύνταξης ανά συνταξιούχο είναι μεγαλύτερος από τον βασικό μισθό (minimum wage) τότε το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει διότι αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της εθνικής οικονομίας, απλά πράγματα. Εν Ελλάδι για παράδειγμα με μέση σύνταξη 900 με 1.000 ευρώ (σύμφωνα με το ΗΛΙΟΣ) και βασικό στα 600 είναι προφανές ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο και φυσικά οι παλιοί ζουν σε βάρος των νέων.

Μέση σύνταξη είναι ο μέσος όρος της συνολικής σύνταξης όλων των συνταξιούχων.