Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Κάνοντας μόνος τον γύρο της Αμερικής (Α' - Ο Μπους μας ταϊζει!)

 

Ήταν καλοκαίρι του μακρινού έτους 2007. Μόλις είχα βγει από μια μακροχρόνια σχέση και όπως ήταν φυσικό περνούσα υπαρξιακή κρίση. Έπρεπε επειγόντως να κάνω κάτι να αποδράσσω από τη μίζερη πραγματικότητα. 
Και βρήκα τη λύση. Θα ταξίδευα στις ΗΠΑ. Θα περνούσα μια βόλτα από τη Βόρεια Καρολίνα να χαιρετήσω την οικογένεια της ξαδέλφης μου και ύστερα θα διέσχιζα οδικώς όλη τη χώρα.
Η ξαδέλφη μου ζει σε μια ασήμαντη κωμόπολη με τίποτα το ενδιαφέρον. Το Καρπενήσι είναι πολύ ανώτερο! Τα ξημερώματα της δεύτερης μέρας ξύπνησα, έκανα ένα ντουζ, ήπια έναν διπλό καφέ και έφυγα. 
Βρήκα ένα μαγαζί που νοικίαζε αυτοκίνητα. Θα άνοιγε σε μισή ώρα. Έκατσα κάτω από ένα άγαλμα και περίμενα. Όταν ήρθε ο πρώτος υπάλληλος του έδωσα τα χαρτιά μου, προπλήρωσα όλο το ποσό για έναν μήνα και πήρα ένα φορντάκι σαν το δικό μου ώστε να μην χρειαστεί περίοδος προσαρμογής...
Κατευθύνθηκα προς την Ανατολή χωρίς προορισμό και δίχως να ξέρω καν πού βρίσκομαι. Διέσχισα μια απέραντη έκταση όπου κάποτε καλλιεργούνταν η περιβόητη ποικιλία ρυζιού "Καρολίνα". 
Μετά από δυο ώρες δεν υπήρχε τίποτα στο δρόμο μου. Ώσπου ξαφνικά ξεπρόβαλλε ένα πολυόροφο κτίριο. Δεν ήξερα τι ήταν αλλά είχα διψάσει κι αποφάσισα να μπω.
Διέσχισα έναν μακρύ διάδρομο που οδηγούσε σε μια αίθουσα που έμοιαζε σαν αμφιθέατρο. Στη μέση υπήρχε ένας χωματένιος κυκλικός χώρος σαν αρένα. Σε ένα υπερυψωμένο έδρανο καθόταν ένας γεράκος που κάτι έλεγε στο μικρόφωνο και δίπλα του μια κοπέλα, κάτι σαν γραμματέας, που κρατούσε σημειώσεις. Κάθε τόσο ένας τύπος με κόκκινα γένια και καουμπόικο καπελάκι άνοιγε έναν φράχτη απ' όπου έβγαιναν διάφορα ζώα, πρόβατα, κατσίκια, γουρούνια, μικρά άλογα, διέσχιζαν την αρένα και αποχωρούσαν απ' την άλλη άκρη. Υπέθεσα πως γινόταν κάποια δημοπρασία ζώων. 
Σε μια άκρη λειτουργούσε ένα υποτυπώδες καφενείο. Παρήγγειλα καφέ και νερό, παρακολούθησα λίγο τη διαδικασία και σηκώθηκα για τουαλέτα. 
Η πόρτα των ανδρικών τουαλετών ήταν γεμάτη πολιτικά συνθήματα. Δύο μπόρεσα να ξεχωρίσω. "Πυρηνική υπεροπλία - εγγύηση ειρήνης". Και ... "Ο Μπους παλεύει σκληρά για να φέρει φαγητό στις οικογένειές μας"!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.imdb.com/title/tt0470705/
Enjoy!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Παρούσα η προπαγάνδα σε κάθε τομέα της ζωής...

Ψονθομφανήχ είπε...

Μα και στη χέστρα προπαγάνδα;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Έτσι εξηγείται η λοβοτομή που έχουν υποστεί σε τέτοιο βαθμό οι ΗΠΑ!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δες εδώ και για τον Ντελάνο Ρούζβελτ: https://www.facebook.com/646151756/posts/10161623476976757/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο Ντελάνο ο Βγελάνο ο Ρουτζβελτ!!! Χαχαχα... Μυθοποιημένα "τέρατα"... Και τώρα ένα κουίζ για τους "δημοκράτες" νεοφιλελεύθερους: Τι ήταν ο λιμός της Βεγγάλης το 1943;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

.. και μετά για συνέχεια να μας κάνει ο Γιάννος μια διάλεξη για το πώς συνδέεται η φιλοσοφία διακυβέρνησης του Μάρκου Αυρηλίου με τη σημερινή δημ(ι)οκρατία του πρεζιντάν Τρούντω και του ζαβοκούλη!!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Το 1943 θυσιάστηκαν μερικά εκατομμύρια αναλώσιμοι για να τραφεί
η Ευρώπη;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

https://www.mixanitouxronou.gr/ouinston-tsortsili-kokaliarides-indi-den-echoun-simasia-oso-i-gerodemeni-ellines-o-limos-tis-vengalis-pou-skotose-4-ek-indous-ta-ornea-ke-ta-tsakalia-etrogan-ptomata-stous-dromous/