Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ο εφιάλτης μου...

Είμαστε μια παρέα πέντε κολλητών, ζωή να 'χουμε. Αντροπαρέα εννοείται. Εγώ είμαι ο μεγαλύτερος. Ο μικρότερος είναι τριανταπεντάρης. Κι όπως όλες οι παρέες έχουμε κι εμείς τα τελετουργικά μας. Και τους δικούς μας κώδικες επικοινωνίας.
Όταν παίζει η Θρύλος στο Καραϊσκάκη είναι η καλύτερή μας. Ανταμώνουμε πολύ νωρίς, πίνουμε τα καφεδάκια μας, μετά πάμε στο γήπεδο και η βραδιά κλείνει χαλαρωτικά σε κάποιο μεζεδοπωλείο ή ουζερί.
Κάθε Τετάρτη πηγαίνουμε σ' ένα συνοικιακό καφέ και βλέπουμε κάποιον ευρωπαϊκό αγώνα. Γιατί στην Ελλάδα δεν παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά κλοτσοσκούφι.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια τρίτη συνάντηση. Συνήθως κάθε Παρασκευή. Πάμε σε κάποιο ταβερνάκι και μιλάμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική και ποδόσφαιρο. Μη φανταστείτε τίποτα φιλοσοφίες. Για κώλους λέμε, γκόμενες και μουνιά. Με αυτή ακριβώς τη σειρά...
Μένουν άλλες τέσσερις μέρες, να τις περάσει ο καθένας όπως γουστάρει. Με την οικογένειά του, την γκόμενά του ή και μόνος του. Νομίζω πως το προγραμματάκι μας είναι ισορροπημένο.
Χθες βράδυ όμως είδα έναν εφιάλτη.
Τα είχα καταφέρει, λέει, πολύ καλά επαγγελματικά. Κοινώς, ματσώθηκα και μεγαλοπιάστηκα. Αγόρασα μεζονέτα κάπου στα βόρεια προάστεια και έριξα μαύρη πέτρα στη μικροαστική μου γειτονίτσα. Δεν είχα χρόνο και διάθεση να πάω γήπεδο. Αλλά ούτε και στο καφενείο ξαναπήγα τις Τετάρτες. Δυο-τρεις φορές ανταμώθηκα με τους κολλητούς σε ένα ταβερνάκι, αλλά άρχισα να βρίσκω βαρετές τις συζητήσεις μαζί τους. Μου φαίνονταν πλέον λούζερς και τα καπηλειά παρακμιακά.
Βέβαια ποδόσφαιρο στην τηλεόραση συνέχισα να βλέπω, αλλά σε μια πανάκριβη και γιγαντιαία οθόνη, που είναι σα να βλέπεις τον αγώνα από τις σουίτες των επισήμων. Και πλέον δεν πίνω ούζο, μπύρα ή τσίπουρο, αλλά ουίσκι και κάτι άλλα ποτά με παράξενα ονόματα που μου κάνουν δώρο οι νέες γνωριμίες μου.
Ξαφνικά, εκεί που βλέπω ένα ματσάκι συνειδητοποιώ πόσο μόνος έμεινα. Η γυναίκα μου, γιατί είχα λέει παντρευτεί, δεν ενδιαφερόταν για ποδόσφαιρο, ούτε οι γείτονες που το θεωρούσαν "λαϊκό άθλημα". 
Είχα χάσει τους φίλους μου, την επαφή, την παρέα, το μοίρασμα, την επικοινωνία, το γέλιο, το καλαμπούρι, τα πειράγματα, τις κουβέντες του κώλου, όλα όσα μου έδιναν ενέργεια και χαρά...
Με έκοψε κρύος ιδρώτα κι έτσι ξύπνησα.

14 σχόλια:

ζωή μου σ'αγαπώ~ είπε...

μέσα στην ζωή, τα όνειρα/οι εφιάλτες.. και τα δυο χρήσιμα λέω εγώ!

Ψονθομφανήχ είπε...

λες να ήταν η αντίδρασξ του υποσυνείδητου στην καραντίνα?

ζωή μου σ'αγαπώ~ είπε...

ναι αυτό..πως αντιδράει ο γάιδαρος? έτσι και το υποσυνείδητο αχαχ

Ψονθομφανήχ είπε...

ο γάιδαρος πάντα γκαρίζει όταν κλωτσάει! Δεν τις
ρίχνει μουλωχτές!

ζωή μου σ'αγαπώ~ είπε...

είτε γκαρίζει είτε δεν γκαρίζει, τις ρίχνει τις κλωτσιές του...αλλά επειδή οι κλωτσιές πονάνε και δεν είναι ωραίο πράγμα, πλέον τα γαϊδούρια -παρακολουθούν σεμινάρια τα γαϊδούρια, το ήξερες;- μόνο γκαρίζουν ...δεν κλωτσάνε !!!

Ψονθομφανήχ είπε...

μπήκαν στα βάουτσερς και οι γάιδαροι;
Για δες εξέλιξη...

ζωή μου σ'αγαπώ~ είπε...

εμ τι νόμιζες..οτι είναι γάιδαροι των σπηλαίων; αχαχχ

Ανώνυμος είπε...

γιγαντιαία οθόνη, αυτά μας μαράνανε, σήμερα ο γάτος μου έκανε μια γρατσουνιά να -με το συμπάθειο-.. σαν μικρή χαραμάδα...ψάξε γύρευε...μου ήρθε να το σκοτώσω το ζωντανό αχαχχα δεν έχουν κι αυτά ρε φίλε φωνή τα ζώα να μιλήσουν, το μόνο που κάνουν είναι ζημιές, αλλά χρειάζονται κι αυτές και τι έμεινε??? μόνο...κάποιες χαραμάδες ανοιχτές...θα το πετάξω μέσα στη θάλασσα να ησυχάσω

Ψονθομφανήχ είπε...

το ζωντανό θα πετάξεις στη θάλασσα;;;
χαχαχα πάλι σε πρόλαβα εγώ φίλε μου...
είχα μια γατα που μου έσκιζε τους καναπέδες και
την πέταξα απ’ τον δεύτερο.
Πώς το λένε... την εκπαραθύρωσα!

Δημήτριος είπε...

Τη γατα από το δεύτερο ;απαράδεκτο... Δε σε είχα για τοσο σκληρόκαρδο... Ενα ριχτάρι δε μπορούσες να βάλεις; έλεος... Τελικά μεσα στον άναρχόαριστερό χώρο πρέπει να υπάρχουν και πολλοί εχθρόζωοι,

Ψονθομφανήχ είπε...

Άστα, φίλε μου, είχε πολύ στόρι η υπόθεση. Έκανα τα πάντα.
Όχι μόνο ριχτάρη έβαλα, αλλά και ολήκληρη προστατευτική θήκε έραψα.
Και κάποια στιγμή που γυρνάω σπίτι τι να δω? Η Ζιζέλ είχε
σκίσει την προστατευτική θήκη, είχε χωθεί κάτω από αυτή και
έσκιζε το ύφασμα του καναπέ. Εννοείται πως τις είχα πάρει και
όλα όσα πουλιούνται για να ξύνει τα νύχια της αλλά τα σνόμπαρε!
Ε, άνθρωπος είμαι κι εγώ, είχα και τα νεύρα μου, την εκπαραθύρωσα

Δημήτριος είπε...

Πιθανή ερμηνεία της εν λόγω γατίσιας συμπεριφοράς: και ο σκύλος μπορεί να κάνει τα ίδια και χειρότερα δαγκώνοντας άλλα επειδή είναι αγελαίο ζώο όπου τον πας θα πάει μαζί σου ,θα εκτονωθεί και θα γυρίσει ήρεμος ,απλά είναι δέσμευση σαν να έχεις μικρό παιδί, πρέπει να κάνει τη βόλτα του βρέξει χιονίσει, και σε όροφο να βρίσκεσαι θα τον πας με λουρί τη βόλτα του με σιδηρά πειθαρχία όπως λεει ο νόμος.
η γάτα πως να βγει μόνη της να κυνηγήσει και να αλλάξει παραστάσεις από τον όροφο ;λουρί δε δεχεται.. Με.τους θορύβους της πόλης θα τρομάξει, κλεισμένη στον όροφο πως να εκτονώσει την ενέργεια της; θα μου πεις τι κάνουν οι άλλοι γοτογονεις;σε κάτι γατοφόρουμ όλο γυναίκες γράφουνε ,τι να την κάνω τη γυναικεία οπτική ο σερνικός; να βρεις έναν γάτο γονιό άνδρα να συζητήσεις έχεις τσακωθεί με τις κυράδες ,τελικά η απορία μου μείνε. φυσικά και η αμηχανία που δεν μπορώ ούτε να σε κρίνω, ούτε να σε βοηθήσω αναδρομικά έκ των υστέρων ...
είναι και αυτά τα ρημάδια τα επίπεδα τεστοστερόνης ...αμα σε δερνει ή βαρβατίλα δεν μπορείς να έχεις υπομονή ρε παιδάκι μου ,
δεν ξέρω αν θα ήθελα να μάθω την τυχη τις ψιψινας περαιτέρω ...

Ψονθομφανήχ είπε...

κοίτα, εκτων υστέρων κι εγώ το μετάνοιωσα.
Πάντως η Ζιζέλ δεν σκοτώθηκε στην πτώση... εφτάψυχες γαρ.
Αλλά δεν ήξερε να ζει στη ζούγκλα των δρόμων...

Εσύ αν μπορείς γράψε ένα ρεμπέτικο, σε στυλ καημένε Αθαναασόπουλε τι σου μελε να πάθεις!
Καημένη Ζιζέλ τι σου μελε να πάθεις, από κακούργο αφεντικό ιπτάμενη να γίνεις...

Δημήτριος είπε...

Αυτό που μου παρήγγειλες
Δεν δυναται να γινει
Μνήμες παλιές μου ξύπνησαν
Κι αβασταχτη η οδύνη.
Κι αν δεν ειναι αρκετή
Η ανωτερω αιτία
Εντός ολίγων ημερών
Αλλάζω δεκαετία.