Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Αναμνήσεις απ' το Βαρδάρι... (Α' - Τα μορτάκια του Βορρά)

 

Τη δεκαετία του ογδόντα, ίσα που πρόλαβα τις τελευταίες "ένδοξες μέρες" της συνοικίας Βαρδάρι στη Σαλονίκη. Για να καταλάβουμε εμείς οι "χαμουτζήδες" τι εστί Βαρδάρι, θα σας το παρομοίαζα κάτι μεταξύ περιοχής Σταθμού Λαρίσης των Αθηνών και παλιάς Τρούμπας του Πειραιά.
Εδώ έβρισκες κυριολεκτικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Αλήτες, αλάνια, τσόλια, χαμένα κορμιά. Κλεφτρόνια, χασικλήδες, πουτάνες, τραβέλια, νταβάδες. Και μπόλικους επαρχιώτες που κατέβαιναν απ' το γειτονικό ΚΤΕΛ ή τον σιδηροδρομικό σταθμό αναζητώντας να ζήσουν όσα δεν τους επέτρεπε η κλειστή κοινωνία του χωριού τους. 
Δεν εννοούμε φυσικά να βρουν γκόμενα. Αυτά τα πράγματα θέλουν ψηστήρι, φλερτ, κεράσματα, προκαταρκτικά, χρόνο και υπομονή. Εδώ ερχόσουν για ένα πήδημα στα γρήγορα ή στα όρθια. Ή, έστω, για μια γυναικεία παρέα σε κάποιο μπαρ...
Στην περιοχή υπήρχαν πολλά πορνεία, καμπαρέ, μπουζουξίδικα. Με τους μπράβους τους, τους κράχτες κι όλα τα συναφή. Υπήρχαν φυσικά και μόνιμοι κάτοικοι. Τα παιδιά τους επηρεάζονταν απ' το κλίμα της περιοχής. Και εξελίσσονταν σε μαγκάκια και μόρτηδες. Τα έβλεπες να πηγαίνουν στο σχολείο με τα βιβλία τους όχι σε τσάντα αλλά δεμένα με μια τριχιά...
Προσωπικά πρόλαβα μερικές απ' τις πιο εμβληματικές πόρνες τις περιοχής. Αν και ήταν πλέον παλιόγριες του κερατά. Οι περισσότερες είχαν τσαμπουκά και βλέμμα σκληρό. 
Μία τη φώναζαν "Λάικα" γιατί γεννήθηκε τη μέρα που οι σοβιετικοί είχαν στείλει στο διάστημα μια σκυλίτσα με αυτό το όνομα.
Κάποια άλλη σε πλησίαζε κρατώντας σε κάθε χούφτα κι ένα προφυλακτικό: "Αυτό για από μπροστά κι αυτό για από πίσω" έλεγε και σε άφηνε να διαλέξεις χούφτα.
Μια άλλη τη φώναζαν "Φασολάδα". Γιατί όταν στην έπεφτε έλεγε "Να βγάλω κι εγώ τη φασολάδα μου", δηλαδή το τίμιο ψωμάκι μου... Δεν φορούσε ποτέ κιλότα. Κι αν την απέρριπτες άρχιζε τις κατάρες και τις βρισιές: "Άντε ρε χοντρομαλάκα πήγαινε να πηδήξεις τη μάνα σου!"...

9 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Έπρεπε αυτοί οι "επαρχιώτες" να πληρώνουν ένα "βαρύ" χρηματικό ποσό, ακόμα και να μπαίνουν φυλακή! Με τις "επιλογές" τους διαιώνιζαν και διαιωνίζουν το "θεσμό" της σωματεμπορίας.... Πότε θα γίνουμε Ευρώπη επιτέλους;;;;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Οι κυρ Παντελήδες κι οι νοικοκυραίοι φταίνε για ούλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρε τα χάπια σου αστέρι μου.

Ψονθομφανήχ είπε...

Δηλαδή, Γιάννη, οι Ευρωπαίοι δεν μπουρδελιάζουν;

Γιάννο-Ανώνυμε, άδειάσε μας τη γωνιά, μας κούρασες!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Όχι μπρε!
Αυτοί σέβονται τις γυναίκες κι είναι κατά της μπατριαρχίας!!
Η Πατριαρχία φταίει για την γκαύλα· κατάλαβες;;;
Κοινώς; Κόψτην!
Αλλά να είσαι έτοιμος, από την άλλη μεριά, να ανταποκριθείς στις "διαθέσεις" των φεμουνιστριών τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κύματος ακόμα κι αν αυτές δεν διανοούνται ΚΑΝ να ξουρίσουν το στήθος τους... Αλλά αυτές έχουν δικαιώματα από την άλλη να "καθορίζουν" ότι γουστάρουν άντρες metrosexual!!
(Φάε "προοδευτική" Δύση!!!!)

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τι όμορφος μπολιντιζμόζζζζ!!!!!
Αυτόν υπερασπιζόμεθα και για τους μαλάκες τους Αμερικάνους πολεμάμε....
Πολεμάμε για τη Δύση του δικαιωματισμού, του Τράννου, της Καρντάσιαν, της Lady Gaga, του Τσιόδρα, του Fauci, του Μητσοτάκη.... και του κακού μας του καιρού!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

.... και των θεών του Ολύμπου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα χάπια σου. Μην το καθυστερείς.
Χάιντε Χάιντι.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τράβα ΨΟΦΑ και μην το καθυστερείς άλλο!!!