Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Στο πύρωμα του Ιούλη...

 

Αυτό το καλοκαίρι γι' αλλού ξεκίνησα γι' αλλού, κι αλλού η ζωή με πάει.
Κατά ευτυχή συγκυρία, άλλαξα πάλι καλοκαιρινό προορισμό. Και βρεθήκαμε (θα σας εξηγήσω πιο κάτω τον πληθυντικό) στο νησί με τα δύο πρόσωπα. Ο νότος είναι ανεπτυγμένος τουριστικά, με πράσινο, οργανωμένες παραλίες, μπαρ και όλα τα σχετικά. Κι απ' την άλλη, υπάρχει ο τραχύς, βραχώδης και φαινομενικά αφιλόξενος βορράς. Μαντέψτε ποιο μέρος επιλέξαμε...
Τη φορά αυτή δεν είμαι μόνος. Έχω για παρέα τον Μωχάμετ. Τον φωνάζω "Μωχ". Κατάγεται απ' την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά σχεδόν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι αγοράκι γλυκό, θηλυπρεπές, του γούστου μου...
Προορισμός μας ο Άγιος Φωκάς, μεγάλη η χάρη του. Τα γραφεία ενοικίασης δεν μας δίνουν αυτοκίνητο για τους κατσικόδρομους του βορρά. Αλλά και να μας έδιναν, το ταμείον είναι μείον. Κάνουμε οτοστόπ κι ευτυχώς μας πήρε ένα ζευγάρι Γάλλων με τζιπάκι.
Την ώρα του δειλινού μου αρέσει να χαλαρώνω πίνοντας μπίρες και να ακούω τον Μωχ να μου διαβάζει ποιήματα του Καβάφη. Ο πονηρούλης κάνει κάτι ψιλοπαρεμβάσεις για να φαίνονται πιο επίκαιρα...
Η ώρα οχτώ το βράδυ ήτανε
ίσως κι οχτώμισι
σε μια γωνιά της αμμουδιάς
πίσω από έναν βράχο
εκτός ημών των δύο άλλος  δεν ήτανε
Δεν θα μας έβλεπε κανείς
μα κι όλας τόσο πολύ είχαμεν εξαφθεί
που γίναμε ακατάλληλοι για προφυλάξεις
Τα ενδύματα μισανοίχθηκαν
πολλά δεν ήτανε, μας επύρωνεν ο Ιούλιος ο θείος
σάρκας απόλαυση
γρήγορο σάρκας γύμνωμα...
 

25 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

"Στο πύρωμα του Κούλη", διάβασα προς στιγμήν!
Τα μάτια μου κάνουν πουλάκια• να δεις που θα έχω εφιάλτες, μέρα μεσημέρι, έτσι όπως πάει...

Ψονθομφανήχ είπε...

δεν έπεσες και πολύ έξω! χαχα
Κούλη πες αλεύρι; Το Μακελειό σε γυρεύει!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο Χίος;
Τι συνέβη;;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Έκλασε ο Ζελένσκης;

Ψονθομφανήχ είπε...

Γκουγκλαρε τα πρωτοσέλιδα

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δεν ασχολούμαι με τέτοιες εφημερίδες... Είμαι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Ανώνυμος είπε...

Μια ιερόσυλη σύγκριση κάνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον φυλακισμένο Γιάννη Μιχαηλίδη και τον αντιστασιακό Αλέκο Παναγούλη, ιστορικής φιγούρας του αγώνα κατά της δικτατορίας.
Ο Αντώνης Λιάκος ζητάει εν ολίγοις από την κυβέρνηση της ΝΔ αμνηστία των τρομοκρατών και φυλακισμένων και κάνει μια απαράδεκτη σύγκριση με την αμνηστία της χούντας στον Αλέκο Παναγούλη. Πρόκειται για μια ανιστόρητη τοποθέτηση, αφού ο Παναγούλης ούτε σκότωσε, ούτε τραυμάτισε κάποιον, αλλά αντιστάθηκε για λόγους ιδεολογικούς στη δικτατορία. Εξάλλου, το να ταυτίζει κάποιος την αντίσταση στη χούντα με την τρομοκρατία κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι πολιτικά απαράδεκτη άποψη.
Ο κ. Λιάκος δείχνει, μάλιστα, να δικαιολογεί τις τρομοκρατικές πράξεις και τα ποινικά αδικήματα των Μιχαηλίδη, Ρωμανού κ.ά λέγοντας ότι «διέπραξαν ποινικά αδικήματα με πολιτικά κίνητρα»!
https://www.iefimerida.gr/ellada/antonis-liakos-anartisi-mihailidi-panagoyli

Φασιστερός.
Τους ενοχλεί ο Ζελένσκυ και ο Κυριάκος αντί να κοιτάζουν τις σκατόφατσές τους στον καθρέπτη. Τελικά εσείς οι φασιστεροί είστε σε λάθος χώρα. Η ρωμιοσύνη σας πέφτει λίγη, θέλετε κάτι ακόμα χειρότερο. Κάτι με μπόλικα fake news και θεωρίες συνωμοσίας. Σε παράλληλο σύμπαν ζείτε. Αν γίνει πόλεμος με Τουρκία, Ρωσία (λέω αν) θα πρέπει να σας μαζέψουν σε κάνα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπως τους γιαπωνέζους στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ. Υπόψιν.
Εσείς είστε χειρότεροι και από τους πρωτοχριστιανούς που μαζεύονταν στις κατακόμβες για να κάνουν τί ακριβώς τα αφυπνισμένα (κατά φαντασία αντάρτες) ξεφτέρια της εποχής; Αφού κανείς δεν τους καταδίωκε!
Α και κάτι άλλο: Σκασμός. Βγάλτε τους ζουρλομανδύες από τη ναφθαλίνη και αποθηκεύστε σανό και πίτουρο για τις ανάγκες σας ζωντόβολα.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Της "Υστερίας" ήθελα να πω...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Απαίσιος και κακορίζικος που 'σαι, ρε κερατά, όμως! Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να φτάσεις;; Συνέχισε να ξεφτιλίζεσαι κι άλλο! Φάση έχει το κοινωνικό πείραμα....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Και νομίζαμε, ρε Ψονθομφανήχ, ότι ο φασισμός ήταν "μονοπώλειο" κι έκγονο του χριστιανισμού.... Έχει και κάτι (νεο)παγανιστές.... Μπουμπούκια!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Άμα υποστηρίζεις τον Κούλη ανήκεις στην κουλή πλευρά της Ιστορίας!!
Χο χο χο!!!
Πορδές ο Ζελένσκης...

Ψονθομφανήχ είπε...

Δον Κιχώτης ο Ανώνυμος. Κυνηγάει ανεμόμυλους αλλά ... και μάγισσες!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δημοκρατία με στρατόπεδα συγκέντρωσης· συμβιβάζονται;;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Προβληματίζομαι πλέον μήπως κάποιου εδώ μέσα του έχει στρίψει καμιά βίδα!! Το να αναφέρει "στρατόπεδα συγκέντρωσης" και να βρίζει ως "φασιστερούς", εκείνους στους οποίους απευθύνεται, υποδηλώνει μια σχιζοφρένεια... προχωρημένου βαθμού!! Δεν ξέρω πλέον... φοβάμαι! Κυκλοφορούν επικίνδυνοι....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Γιατί ο φασισμός και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης·ναι· είναι "συνώνυμα"! Δημοκρατία, όμως, με την ορθή έννοια του όρου και οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας, δεν ταυτίζονται! Αν ένα πολίτευμα, κατ' επίφαση δημοκρατικό, συμπεριφέρεται καταστρατηγώντας τα δικαιώματα μερίδας πολιτών του, δεν θα έπρεπε να ονομάζεται "δημοκρατία", αλλά Δημιοκρατία!!
Χαίρομαι που η διετία αυτή "ανέδειξε" τόσα φασιστόμουτρα· γίνεται ευδιάκριτη η σαπίλα της ψυχής τους και τους αποφεύγουμε ευκολότερα....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ψευτοδημοκράτες...
Κρυφολιγαρχικοί!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πάνε τα "ταιριάξουν" την αρχαία Ελλάδα με τον καπιταλισμό...
Άχρηστοι!!

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε ο αρχιπανίβλακας:
"Απαίσιος και κακορίζικος που 'σαι, ρε κερατά, όμως! Πόσο πιο χαμηλά μπορείς να φτάσεις;; Συνέχισε να ξεφτιλίζεσαι κι άλλο! Φάση έχει το κοινωνικό πείραμα...."

XD
Στην κοσμάρα σου ανθρωπόμορφο γίδι.
Ξύπνα ώρα για φάπες.

Στους φασιστερούς (όπως και στους φασίστες) τους σπας το κεφάλι δεν τους μιλάς για δημοκρατία. Εξάλλου από λογική δεν σκαμπάζουν. Ακούς εκεί να μιλάει για δημοκρατία ο αμπελοφιλοσοφημένος φασίστας. Κοίταξου στον καθρέπτη, θα δεις το πρόβλημα.

Για λοβοτομημένους μπετόβλακες όπως του λόγου σου:
https://www.imdb.com/title/tt5516328/
Καλά ξεμπερδέματα..

Ανώνυμος είπε...

Σσσσ, σκασμός...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Απάγαυσμα Στωικής Φιλοσοφίας in a nutshell!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Καραγκιόζης ολκής και ρατσιστής φλυαρεί για δημοκρατία: http://telxinis.blogspot.com/2013/10/blog-post_9.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι εμπόλεμες χώρες κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας έκλεισαν πολίτες εχθρικών κρατών σε στρατόπεδα και κάστρα-φυλακές. Δεν είναι αντιδημοκρατικο, ούτε αντισυνταγματικό, ήταν θέμα εθνικής ασφάλειας εν καιρώ πολέμου.
Απλά είσαι άσχετος και αμπελοφιλόσοφος, δεν νιώθεις, παραληρείς. Παρομοίως με την πανδημία, πάρθηκαν μέτρα για λόγους δημόσιας υγείας, δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας ή αντιδημοκρατικότητας, απλά ως ανθρωπότητα δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κάπου εδώ παρισφρύουν ζωντόβολα όπως του λόγου σου να διαδίδουν φασιστερές ιστορίες συνωμοσίας και fake news. Είσαι ένας αμόρφωτος μπετόβλακας, κατά φαντασία φασιστερός αντάρτης, που δεν νιώθει τί συμβαίνει γύρω του, διότι απλούστατα ζει σε παράλληλο σύμπαν.
Και πολλά έγραψα για πάρτη σου. Η ουσία είναι η εξής: θα τρως φάπες.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Εσύ που μπαίνεις εδώ μέσα και σχολιάζεις, τί υποτίθεται πως είσαι; Σε τρώει ο κώλος σου να υποστηρίξεις την "ορθότητα" του συστήματός σου! Γιατί όμως αυτό, εάν είσαι πεπεισμένος γι' αυτήν;; Μιλάς για "παραλήρημα", αλλά από την μέρα που γράφεις εδώ, μας κόλλησες την ταμπέλα: "αριστεροί", ενώ δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την αριστερά!!! (Τελευταία φορά που το επισημαίνω, αν και δώρον άδωρον -τελευταία προσπάθεια-...) Διακατέχεσαι από μια έντονη ιδεοληψία υπέρ του συστήματος... Μάντεψε ποιός παραληρεί λοιπόν! Επιπλέον, ποιός ασχολείται με "παραληρηματικούς", τόσο καιρό; Εμείς ή εσύ; Τις "φάπες" επίσης εσύ τις τρως -αν δεν τρως παντόφλα από τη σύζυγο, διότι τέτοιο μένος δεν εξηγείται ρε γμτ- αλλά αμφιβάλλω αν το κατάλαβες! Πιστεύεις ότι θα μας αλλάξεις μυαλά;; Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βάζεις αυτογκόλ! Απλά μου "επιβεβαιώνεις" πόσο καμένοι είναι οι στυλοβάτες ενός πολιτισμού που βρίσκεται σε κρίση! Κάντε την ψυχή σας χρήματα και μείνετε εκεί που είστε... Παρατήστε μας ήσυχους, όλους τους υπόλοιπους!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Κι ο εγκλεισμός των Εβραίων "θέμα εθνικής ασφάλειας" ήταν, όπως κι ο εγκλεισμός των κομμουνιστών, των μαρτύρων του Ιεχωβά, των ομοφυλόφιλων κ.α. Ο "ανθρωπιστικός θάνατος" (ευθανασία) ήταν η "λύση" της Γερμανίας, όσον αφορά τα "περιττά στόματα".... Ευτυχώς που, κάποιοι από εμάς, βλέπουν κι άλλες πλευρές της Ιστορίας κι όχι μόνο τη "σωστή", μετατρέποντάς τη έτσι, συνεπώς, σε "Υστερία"!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίζεις πόσο ανίδεος είσαι, εκτός από κολλημένος μπετόβλακας.
Μπαίνω για να σου ρίχνω φάπες.

ΥΓ: Μα βρε πανίβλακα σε καιρώ πολέμου όλες οι εμπόλεμες χώρες περιόρισαν τους πολίτες ενθρικών χωρών σε στρατόπεδα και κάστρα-φυλακές. Αριστερές, δεξιές, καπιταλιστικές, αυταρχικές. Το αυτονόητο έκαναν με βάση την κοινή λογική. Δηλαδή αυτοί που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή ήταν μακάκες να αφήσουν πίσω άτομα που ενδεχομένως να κατασκόπευαν. Μη μιλάς μακάκα. Μην εκδηλώνεσαι γίδι. Η λογική αντανακλάται πάνω σου όπως το φως στον καθρέπτη. Δεν βρέχει, τρως φάπες. Χάιντε Χάιντι!