Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Θα επιστρέψουμε στο "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια";

 

Όπως όλοι ξέρουμε, στη φυσική και στη ζωή η δράση φέρνει αντίδραση. Μόνο έτσι επέρχεται η αναγκαία σύνθεση και εξισορρόπηση των καταστάσεων.
Τα τελευταία χρόνια  στις δυτικές χώρες βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Σχεδόν έρχονται τα πάνω κάτω. Όχι μέσα από μια ομαλή εξελικτική διαδικασία αλλά με έναν βίαιο "από πάνω επιβαλλόμενο" τρόπο. 
Στόχος οι λεγόμενες "παραδοσιακές αξίες". Που για κάποιο λόγο, όλο το σύστημα εξουσίας, παρέα με τους τεράστιους προπαγανδιστικούς του μηχανισμούς, προσπαθούν να αντικαταστήσουν από ένα καινούργιο "αξιακό σύστημα", ας το πούμε "νεοταξικό".
Η τελευταία φορά που η γενιά μου έζησε το σύνθημα "πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια" ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '80, με τη Νέα Δημοκρατία του Αβέρωφ. Άντε και λίγο μετά επί Σαμαρά. 
Όμως τότε αυτά τα συνθήματα ήταν γελοία. Για τον απλούστατο λόγο πως αυτές οι περιβόητες αξίες δεν αμφισβητούνταν επί τοις ουσίας από κανέναν. Άντε να δεχτούμε πως εμείς, οι τότε αριστεροί, αγανακτούσαμε με την συνεχή παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα στα εσωτερικά μας και φωνάζαμε "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και "Έξω από το ΝΑΤΟ". Μέχρι εκεί...
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.
Η παραδοσιακή αξία της οικογένειας δέχεται πραγματική επίθεση και μάλιστα στον πυρήνα της. Δεν έχω καμία αντίρρηση στα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Αλλά από αυτό μέχρι να ανατρέπουμε τους φυσικούς νόμους, να προσπαθούμε να καταργήσουμε τις έννοιες της πατρότητας και της μητρότητας, να μιλάμε για 63 φύλλα και να προωθούμε τις υιοθεσίες από γκέι ζευγάρια πάει πολύ. 
Για συγγνώμη ρε παιδιά. Εσείς μέχρι πριν λίγα χρόνια χλευάζατε τους μικροαστικούς γάμους των στρέιτ. Στα καλιαντρά σας αποκαλούσατε τις συζύγους "φρίκες" και τα παιδάκια τους "μόγγολα". Τώρα τι σας τσίμπησε και θέλετε να ντυθείτε κι εσείς νυφούλες και να αποκτήσετε παιδάκια; 
Θέλετε να υιοθετήσετε παιδάκια ορφανά ή εγκαταλελειμμένα. Που έχουν δέκα φορές περισσότερο ανάγκη για οικογενειακή ισορροπία, μητρική αγκαλίτσα και πατρική ασφάλεια. Κι εσείς θέλετε να τα μεγαλώσετε χωρίς τα στοματάκια τους να πουν ποτέ τις λέξεις "μπαμπά" και "μαμά"; Μόνο "γονέας 1" και "γονέας 2";
Παλιά, εμείς οι τότε αριστεροί, πρωτοστατούσαμε στην κριτική του κλήρου και αντιδρούσαμε στην καταπίεση της θρησκείας. Αλλά σεβόμασταν την πίστη του απλού λαού. Και δεν διανοούμασταν να διακωμωδήσουμε τους αγίους της Εκκλησίας. Τώρα εσείς θέλετε να παρουσιάσετε όλο το θρησκευτικό οικοδόμημα σαν ένα τσίρκο. Αλλά όχι! Δεν πλήττετε όλο το θρησκευτικό οικοδόμημα! Μόνο τη χριστιανική θρησκεία χτυπάτε! Αν κάποιος τολμήσει να πει κάτι εναντίον του Ισλάμ γίνεστε ... Τούρκοι και πέφτετε να τον κατασπαράξετε. Γιατί άραγε;
Κι ας έλθουμε και στην πατρίδα. Πράγματι στην Ελλάδα φάγαμε στη μάπα πολύ εθνοκαβλίαση. Αλλά βρήκαμε τις ισορροπίες μας. Περάσαμε από τη φάση απέχθειας προς την εθνική σημαία (λόγω χούντας) και πλέον ήρθαμε κάπου στα ίσα μας, χωρίς ακραίες εξαλλοσύνες. 
Κι έρχεστε εσείς να μας κάνετε να νιώσουμε ενοχή που είμαστε Έλληνες. Αν κάποιος βάλει ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του πάλι γίνεστε Τούρκοι και ορμάτε να τον φάτε. Φυσικά αν είχαμε βάλει σημαία του Πακιστάν, της Αιγύπτου κ.λπ. μπορεί και να μας στέλνατε και κανένα δέμα με δωρεάν τρόφιμα. Γιατί άραγε;
Να μην τα πολυλογώ. Το έχετε παραξηλώσει και θα έχουμε "πόλεμο". Το ξέρω πως αυτό θέλετε. Σας τρέφει μόνο το μίσος και η σύγκρουση. Δεν μπορείτε να συμβιώσετε αρμονικά. Γιατί το πρόβλημα είναι μέσα σας. 
Αλλά, σας το λέω, θα έχουμε θεματάκια...

3 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Επειδή το σύστημα τρέφει την ανισορροπία, δεν θα το αφήσουμε να "γαμήσει" κι εμάς! Παραμένουμε "αντισυστημικοί" υιοθετώντας τον χρυσό κανόνα του μέτρου... Τελικά οι αρχαίοι κάτι γνώριζαν, παραπάνω!

Ψονθομφανήχ είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά στηνπρέξη δεν είναι
καθόλου εύκολο αυτό που λες

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Το καταλαβαίνω απόλυτα!