Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τι έμαθα τόσα χρόνια απ' τη ζωή μου... (ΚΗ')

 

Τις περισσότερες φορές ονομάζουμε "έρωτα"
το φόβο μας να μείνουμε μόνοι...

9 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ή "ελευθερία": τον φόβο μας να ρισκάρουμε, θα σου αντιπούν!!! Κι είναι αλήθεια! Όντως ρισκάρεις... Το θέμα είναι "τι" και αν αξίζει τον κόπο!!

Ψονθομφανήχ είπε...

χρειάζεται "έλλογο ρίσκο"...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Το τι εννοεί ο καθένας "έλλογο ρίσκο", το τι εννοεί ο καθένας "ξεβόλεμα".. είναι κάτι υποκειμενικό.. Αφορά αυστηρά τα όρια και τις αντοχές του κάθε ανθρώπου..

Ανώνυμος είπε...

Ίσως διότι είχα πρόσφατη την αγανάκτηση μιάς φίλης μου, μητέρας πεντάχρονου αγοριού, η οποία πήγε το σπλάχνο της σε παιδικό πάρτυ και έφριξε με τα τραγούδια που έπαιζαν οι "ανιματέρ" – ελληνιστί διασκεδαστές. Ιδίως με ένα τραπ κομμάτι, όπου ακούγονται φράσεις όπως "φέρε ποτό, κατεβάζω όλο το μπαρ", "τα διαμάντια στο κορμί της" και καταλήγει με το ρεφρέν "γουστάρω να’σαι αλήτης κι εγώ να’μαι μαντάμ!"
"Θα προτιμούσες δηλαδή" τη ρώτησα "να τραγουδούν ότι ζωγραφίζουν ήλιους στον τοίχο, ξεχύνονται στους δρόμους και η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει, τα σκοτάδια σκορπάνε και η μέρα λουλουδίζει; Τέτοιο ήταν το σάουντρακ των φασιστικών και των σταλινικών νεολαιών, της μεταξικής ΕΟΝ και της σοβιετικής Κομσομόλ. Που δυστυχώς το εναγκαλίστηκαν πολλοί Έλληνες της Μεταπολίτευσης. Μαζί με διδακτικότατα βιβλία "παιδικής λογοτεχνίας”, τα οποία ευαισθητοποιούσαν -υποτίθεται- σχετικά τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις κοινωνικές ανισότητες και τον ιμπεριαλισμό μα στην ουσία βύθιζαν τα πιτσιρίκια στην πιο βαθιά πλήξη, τα έκαναν να μισήσουν δια βίου το διάβασμα...".
https://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3663401/exo-money-exo-drugs

Ψονθομφανήχ είπε...

ώστε δεν σου αρέσει η μέρα να λουλουδίζει;
σε λίγο αν δεν γουσταρουμε ραπ θα μας λέτε ναζίδες
και σταλίνες; ρε πάτε καλά;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Διότι αν δεν γουστάρεις έναν -κατ' όνομα- "πολιτισμό", χωρίς ταυτότητα (εθνική, θρησκευτική, εσχάτως πάει να καταργηθεί κι η "προσωπική") είσαι ναζιστής, σταλινιστής, χουντικός, ψεκασμένος...., ο "κακός" της ιστορίας!! Το να είσαι ένα "ζώο" που απλά τρώει, πίνει, χέζει, σκοτώνει -κατ' εντολή των "ηλιθίων" της δημ(ι)οκρατ(ορ)ίας -μην ξεχάσουμε και το: δουλεύει σαν το σκυλί, δίχως να παίρνει τα βασικά- αποτελεί φαίνεται "ανώτατη μορφή πολιτιστικής κατάκτησης" για τον κύριο αρθρογράφο!!! Εύγε σας.. Εκτεθείτε κι άλλο!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Μοναδική ιδεολογία: το να βάζεις αγγούρια στον κώλο!!!!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Αυτή επιτρέπεται....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Καμμένοι, κομπλεξικοί εξηντάρηδες... που νομίζετε ότι θα γαμήσετε, χαϊδεύοντας τα αυτιά της νεολαίας... Α ρε κακομοίρηδες!