Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Αχαμνούλης και λευκός στην αφρικανική τερατούπολη! (Ε' - Αποφάσισα να πηγαίνω τοίχο-τοίχο!)

 

Ίσως αργότερα αναφερθούμε στις θρησκευτικές δοξασίες των ανθρώπων του παράξενου τούτου τόπου. Πάντως διάχυτη είναι η άποψη πως οι Θεοί χάνουν τη δύναμή τους αν σταματάς να πιστεύεις σε αυτούς. 
Μου θυμίζει κάποιο χωρίο του Ευαγγελίου που λέει πως κι ο Ιησούς δεν πήγαινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του γιατί οι κάτοικοί της ήταν δύσπιστοι μαζί του και αυτό αποδυνάμωνε την θαυματουργή του ενέργεια.
Κάτι άλλο που παρατήρησα στους κατοίκους αυτής της πόλης είναι πως τρελαίνονται να ακούν ιστορίες. Όσο πιο παράξενες αλλά και πιο αληθοφανείς γίνεται. 
Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δημιουργεί πολλούς "παραμυθάδες" που κάθονται στις άκρες των δρόμων και είναι πάντα πρόθυμοι να σου πουν μια ιστορία αλλά με το αζημίωτο.
Δίνω σε κάποιον ένα ευτελές κέρμα κι αρχίζει να μου λέει, μάλλον ανόρεχτα, μια ιστοριούλα. Πως την παλιά εποχή στον τόπο αυτόν ζούσαν βασιλιάδες. 
Όταν κάποιος βασιλιάς πέθαινε, δεν γινόταν να πάει ασυνόδευτος. Οπότε η φρουρά του έβγαινε στους δρόμους κι όποιον έβρισκε μπροστά της τον μάζευε για να ακολουθήσει τον Βασιλιά στον τάφο. Τους έθαβαν μαζί του ζωντανούς. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τις κρίσιμες εκείνες ώρες οι πάντες κλειδαμπαρώνονταν σπίτια τους.
Η ιστορία αυτή μόνο χασμουρητά μου προκάλεσε. Ίσως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Ο μάγκας το κατάλαβε και μάλλον σκέφτετηκε να μου πει κάτι πιο δυνατό:
"Φίλε, θα σου δώσω μια συμβουλή. Τούτη είναι μια πόλη που καταβροχθίζει ανθρώπους. Μη βιαστείς να κάνεις φίλους. Και να προσέχεις πολύ λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Οι άνθρωποι πρέπει κάτι να εμπορευτούν για να βρουν τα χρειαζούμενα χρήματα να γεμίζουν το οικογενειακό τους τραπέζι. 
Τότε παίρνει και δίνει το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Να αποφεύγεις την πολυκοσμία τέτοιες εποχές. Ούτε που θα καταλάβεις πως θα μείνεις ανάπηρος. Αρκεί κάποιος να περάσει σύριζα από σένα και... τα γεννητικά σου όργανα μπορεί να εξαφανιστούν"...

6 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τους κακομοίρηδες τι ζούνε... Αλλά εδώ, εμείς, στον Πρώτο Κόσμο είμαστε "πολιτισμένοι"! Δεν τα έχουμε αυτά!! (Άκου "εμπόριο οργάνων"... Πςςςςς..)

morfeas είπε...

Θα σταθώ στο εμπόριο οργάνων όπου είδα σελίδες πριν χρόνια κάνοντας διάφορες αναζητήσεις στο google στην τύχη
Βρήκα μία ιστοσελίδα που λες, πόσο κοστολογούνται
τα όργανα του ανθρώπου σε διάφορες χώρες και έπαθα πλάκα από τη σαπίλα
Οι χώρες αυτές ήταν θυμάμαι από τις λεγόμενες του τρίτου κόσμου
Ζούμε μία παρακμή αυτού που λέμε πολιτισμό

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Α έτσι; Όμορφος κόσμος, αγγελική πλασμένος....

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ ούτως ή άλλως σε παράλληλο σύμπαν ζεις, οπότε..


παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν έφυγαν αυτόματα από τη ζωή μας οι τοξικές φωνές: υπονομεύουν το 112, λέγοντας ότι το σχέδιο εκκενώσεων είναι καταστροφικό. Χλευάζουν τους πολίτες, λέγοντας ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να καλέσουν το 41% (#41τακατό). «Ένα είναι το σχέδιο: Εκκενώστε τη χώρα», ειρωνευόταν η «Εφημερίδα των Συντακτών». «Δεν γίνεται οι εκκενώσεις να είναι το μόνο σχέδιο», δήλωσε και η επίδοξη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτιόγλου (ΟΡΕΝ, 19/7), συνεχίζοντας την παράδοση της εύκολης και ανέξοδης κριτικής. Πολάκης, Κοτζιάς, Τζουμάκας και λοιπά συριζαϊκά τρολ αποφάνθηκαν ότι οι φωτιές μπαίνουν από «συμφέροντα» για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες!
Άγνοια, καιροσκοπισμός και μοχθηρία χέρι-χέρι. Δεν καταλαβαίνουν ότι μιας και αλλάζουν αρχηγό, καιρός είναι να αλλάξουν και μυαλά. Ευγενής υποσημείωση για την κυρία Αχτσιόγλου: Στο Μάτι, με τους 103 νεκρούς, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται κριτική όχι γιατί ξέφυγε η φωτιά, αλλά γιατί δεν εκκένωσε, άφησε τον κόσμο να καεί και γιατί προσπάθησε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των νεκρών. Και ένα υστερόγραφο: Όταν η πατρίδα φλέγεται, υπάρχουν και αυτοί που σβήνουν τον πόνο και τη θλίψη με διακοπές στην Καλιφόρνια.
Δεν έχουμε χρόνο για βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας. Να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα που ζούσε αγνά και ανέφελα καλοκαίρια, έχει παρέλθει οριστικά. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με το φόβο πυρκαγιών και «megafires».
https://www.iefimerida.gr/politiki/kati-prepei-na-ginei-me-tis-pyrkagies-se-kathe-periptosi

Μπα δεν σκαμπάζει ο ψεκασμένος.

Ε.Φ. είπε...

Δηλαδή σου κόβουν τα @@ στη μέση του δρόμου? Να τα πουλήσουν για μεταμόσχευση τα θέλουν ή για να τα φάνε ως αμελέτητα?

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε.Φ. είναι απο τις ιστορίες που αφηγούνται οι παραμυθάδες του δρόμου, όχι από το αστυνομικό ρεπορτάζ.
Αλλά κάποιοα δόση αλήθειας σίγουρα θα έχει...
Το εμπόριο οργάνων είναι μάστιγα στην υποσαχάρια Αφρική