Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Είμαι ο πρώτος εν Ελλάδι κομμουνιστής! Θα σέβεστε! (ΙΣΤ’) -Το ΚΚΕ θύμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς!

Είμαι 250 ετών άνθρωπος, κομμουνιστής απ’ την εποχή του Σαιν Σιμόν, στα 1.800 μ.Χ., και ιδρυτικό μέλος άνω των 50 Κομμουνιστικών Κομμάτων. Του ΚΚΕ, πρώην ΣΕΚΕ, συμπεριλαμβανομένου. Οπότε έχω δει πράματα και θάματα, έζησα από μέσα καταστάσεις κι έχω σαφή και ξεκάθαρη άποψη.
Οπότε απόψε θα το πω ξεκάθαρα: το ΚΚΕ το πήρε στο λαιμό της η Κομμουνιστική Διεθνής. 
Όλ’ αυτά που η αντιδραστική προπαγάνδα προβάλλει ως "ιστορικά λάθη του ΚΚΕ" οφείλονται στις πιέσεις της Κομ. Διεθνούς, που το (τότε) καημένο και άβγαλτο ΚΚΕ (κόμμα-παρθενώπη) υιοθετούσε με βαριά καρδιά...
Η Κομ. Διεθνής ιδρύθηκε το 1919 μέσα σε συνθήκες επαναστατικής ευφορίας. Αλλά γρήγορα οι συσχετισμοί άλλαξαν, η αστική εξουσία σταθεροποιήθηκε και τα εργατικά κινήματα άρχισαν να παρακμάζουν. Έτσι μπήκαν σε πρώτο πλάνο διλήμματα του τύπου "μεταρρύθμιση ή επανάσταση;", "συνεργασία ή όχι με την σοσιαλδημοκρατία;" κ.λπ.
Κάποια στιγμή θα μπούμε και σε λεπτομέρειες για το ρόλο της Κομ. Διεθνούς στο λεγόμενο "μακεδονικό", στις συμφωνίες Λιβάνου-Καζέρτας-Βάρκιζας κ.λπ. Και τότε θα καταλάβουμε και θα "δικαιολογήσουμε" πολλές απ’ τις αντιφατικές και "αντεθνικές" αποφάσεις της τότε ηγεσίας του Κόμματος.
Προς το παρόν, αρκούμαστε σε μια μικρή "τζουρίτσα": Η στάση της Κομμουν. Διεθνούς ως προς την ερμηνεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε από σαράντα κύματα. Αρχικά, το 1935, χαρακτήριζε τον επερχόμενο πόλεμο ως "ιμπεριαλιστικό και απ’ τις δύο πλευρές". Τον Σεπτέμβριο του 1939 αποκαλούσε τον πόλεμο "ιμπεριαλιστικό και άδικο", καθιστούσε αποκλειστικά υπεύθυνη την αστική τάξη και θεωρούσε την διάκριση των κρατών σε φασιστικά και δημοκρατικά ως απάτη. 
Αλλά, όταν η Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση (22 Ιουνίου 1941) έκανε τεράστια κολοτούμπα κι ο πόλεμος από "ιμπεριαλιστικός" βαφτίστηκε "αντιφασιστικός"!
Άντε τώρα μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, το καημένο το ΚΚΕ να μην γελοιοποιηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: