Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Αύγουστο μήνα μόνος στην Αθήνα! (15η μέρα: Η Παναγιά να μας δίνει πλούτο!)

Θρησκευόμενο δε με λες, αλλά η σημερινή γιορτή της Παναγιάς έχει ευρύτερες πολιτισμικές και εθνικές διαστάσεις. Για να μπω κάπως στο κλίμα αποφάσισα να εκκλησιαστώ. 
Μη νομίζετε τίποτα υπερβολές. Να, θα πάω κάνα τεταρτάκι πριν το "δι' ευχών", έτσι για το καλό που λένε...
Αλλά δεν πάω σε οποιαδήποτε εκκλησία. Είμαι κι εδώ εκλεκτικός. Κι έχω σούπερ ιδέα. Θα πάω στην Κοίμηση, ένα εκκλησάκι που βρίσκετε ένα στενό πάνω απ' την πλατεία Μαβίλη, σχεδόν στη γειτονιά μου. 
Δεν λειτουργεί κάθε Κυριακή, αλλά πιστεύω πως σήμερα σίγουρα θα είναι ανοιχτή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι μετόχι της Μονής Πετράκη.
Το εντυπωσιακό μ' αυτό το ναό είναι πως ουσιαστικά βρίσκεται στο προαύλιο του ξενοδοχείου "Αλέξανδρος". Οπότε, μετά το σχόλασμα, θα κάνω την εξής ταρζανιά:
Το ξενοδοχείο Αλέξανδρος έχει κάτι το ιδιαίτερο: Στον 7ο όροφο έφτιαξαν μια πισίνα πιστή απομίμηση της παραλίας. Με αληθινή άμμο, ξαπλώστρες, ασβεστωμένο πλακόστρωτο, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, περπατάς κανονικά ξυπόλητος! Άσε που διαθέτει μπαρ και ταβέρνα!
Η είσοδος υπολογίζω να είναι κανένα σαραντάευρω. Δεν το λες και φτηνό, αλλά ούτε και κάτι απλησίαστο. άλλωστε το καλοκαίρι δεν χρειάζονται τσιγκουνιές. Πρέπει να φάμε όλα όσα μαζέψαμε το χειμώνα.
Αυτό με τα χρήματα είναι ένα προβληματάκι. Συνήθως είμαι πανί με πανί. Αλλά το λέω πολιτισμένα και μοδάτα: "Δεν διαθέτω μπάτζετ"!
Ο γκουρού μου με διδάσκει διάφορα κόλπα για να πλουτίσω. 
Με προτρέπει να γεμίζω τα παπούτσια μου με χαρτονομίσματα και να βγαίνω για πεζοπορία. Να φαντάζομαι πως κολυμπάω στο χρήμα, κατά κυριολεξία. Να μυρίζω τα λεφτά, να τα καλοπιάνω, να τους μιλάω ευγενικά και τρυφερά. Να είμαι γενναιόδωρος. "Αν τα μοιράζεις με καλή διάθεση", μου λέει, "αυτά θα επιστρέφουν πίσω μαζί με την παρέα τους"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: