Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Τι έμαθα τόσα χρόνια απ' τη ζωή μου... (ΝΑ')

 

Ο ρόλος της Δεξιάς είναι να παράγει πλούτο
και της Αριστεράς να τον αναδιανέμει...

9 σχόλια:

ΔΤ είπε...

Ο ρόλος της δεξιάς είναι να παράγει πλούτο ή να συσσωρεύει πλούτο? Αν δεν κάνω λάθος, ο πλούτος παράγεται από εργασία που προστίθεται πάνω στους φυσικούς πόρους.

Ψονθομφανήχ είπε...

Πλέον ο πλούτος δεν παράγεται με τους παραδοσιακούς τρόπους.
Με την εργασία μόνο μιζέρια παράγεις...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ο πλούτος πλέον παράγεται από "παντού" και "πουθενά"! Αυτό είναι το παράδοξο... Σε συνάφεια με το ιδεολογικό ρεύμα του μηδενισμού, που έχει επικρατήσει σ' όλα τα κοινωνικά στρώματα, μπορείς να βγάλεις λεφτά από τα likes του instagram (οι γυναίκες ιδίως!) ή παίζοντάς το influencer.....

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δεν χρειάζεται πλέον να έχεις ούτε ακαδημαϊκά εφόδια, ούτε κανένα υψηλό επίπεδο και ποιότητα... (Άλλωστε, ποιός ορίζει τι είναι "υψηλό" ή "χαμηλό" επίπεδο; Εσύ; Ποιός νομίζεις πως είσαι ρε; Εμείς θα σου πούμε..... με τον τρόπο μας!!!)

ΔΤ είπε...

Έχετε λάθος. Ο πλούτος ανέκαθεν παράγεται αποκλειστικά από εργασία που προστίθεται πάνω στους φυσικούς πόρους. Αυτά που λέτε (likes, influencer, χρηματιστήρια κλπ) είναι απλώς μεταφορά υπαρκτού πλούτου ανάμεσα σε άτομα. Αν η εργασία δεν εξόρυσσε πετρέλαιο, δεν κατασκεύαζε τα μηχανήματα, δεν παρήγαγε τροφή κλπ, τότε δεν θα υπήρχε πλούτος για να παίζουν/κλέβουν οι insta, οι influencer, Like, χρηματιστήρια κλπ. Άλλωστε το αντίκρυσμα της κατοχής πλούτου (χρημάτων) είναι η ικανότητα απόκτησης υπαρκτών υλικών αγαθών τα οποία είναι αποτέλεσμα της εργασίας πάνω σε φυσικούς πόρους, δηλαδή πχ αυτοκίνητα από μέταλλο και πλαστικό, σπίτια από μπετόν και σίδηρο, τρόφιμα κλπ. Σταματάει η εργασία (εργοστάσια κλπ) ή εκλείπουν για κάποιο λόγο οι φυσικοί πόροι = φτωχαίνουν/πεινούν οι πάντες. Τώρα, αν η ανθρωπότητα στο φαντασιακό της έχει ταυτίσει την εργασία με τη δουλεία, και εκθειάζει τον πλούτο που καταναλώνουν οι πλούσιοι και όχι εκείνον που παράγουν οι εργάτες, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ψονθομφανήχ είπε...

Γιάννη, το ίδιο λέμε με άλλα λόγια. Πλέον με την παραδοσιακή εργασία μόλις και μεταβίας μπορείς απλά να επιβιώσεις. Αλλιώς παράγεται ο πλούτος...

ΔΤ είπε...

Αυτό που εσείς λέτε "παραγωγή πλούτου" στην πραγματικότητα είναι η "δυνατότητα κατανάλωσης υλικών αγαθών" , χρήμα δηλαδή, δεν έχει σχέση με παραγωγή.

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Όντως! Καλά λέει ο Δ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Κασσελάκης, εκκαθαρίσεις αντί για μπομπονιέρες
https://www.iefimerida.gr/politiki/kasselakis-mpomponieres-kai-ekkathariseis

Aνακάλυψαν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ πολύ καθυστερημένα
https://www.iefimerida.gr/politiki/anakalypsan-ta-trols-toy-syriza-poly-kathysterimena

Ο Βλαδίμηρος θα τα καταφέρει...
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3745944/o-bladimiros-tha-ta-kataferei/

Δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ με όσους υποστηρίζουν τη Χαμάς
https://www.iefimerida.gr/politiki/den-tha-synennoithoyme-pote-me-osoys-ypostirizoyn-ti-hamas