Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ως θεολόγος απαιτώ την επαναφορά του θεσμού της Ιεροδουλίας!

Οι ιερόδουλες ήταν ένα πανάρχαιο και παγκόσμιο θρησκευτικό φαινόμενο.
Η σεξουαλική πράξη αντιμετωπιζόταν ως έκφραση προσευχής και προσφορά θυσίας.
Αποδεικνύει την πρωταρχική αρμονία θρησκείας και σεξουαλικότητας.
Μετατρέπει το σεξουαλικό δόσιμο σε θρησκευτική υπόθεση, αίρει την αντίθεση σώματος-πνεύματος, γενετίσιας ικανοποίησης και μεταφυσικού βιώματος.
Η σεξουαλική πράξη ήταν ο δρόμος για τη συμμετοχή του άντρα στο "ιερό", μια τεχνική για την επίτευξη της αισθητής απαφής με τη θεότητα.
Στην αρχαία Ινδία οι ιερόδουλες θεωρούνταν σύζυγοι του Θεού.
Η θέση τους ήταν καταξιωμένη κοινωνικά και προτιμούνταν τα κορίτσια των επιφανών οικογενειών, ακόμα και της βασιλικής οικογένειας.
Καλλιεργούσαν τον χορό, τη μουσική, τη συγγραφή και φύλατταν την "ιερή διδασκαλία".
Κι αν μετά από χρόνια "υπηρεσίας" αποφάσιζαν να παντρευτούν αποτελούσαν περιζήτητες νύφες...

3 σχόλια:

Άθη είπε...

Εεε,χαααααααχααααααααααααααααχααααααααχαααααααααααααααααχαααααααχαααααχαα! πάλι γελάω είδες?ε, αγαπητέ Ψόνθο μπορεί σε αρχαίους, πολιτισμούς οι..ιερόδουλες να είχαν αυτό το ρόλο που λες στην κοινωνία,και μπορεί να τις έβλεπαν αλλιώς...οκ?...μπορεί... στην εποχή μας όμως...κάθε άλλο παρά περιζήτητες νύφες δ εν θεωρούνται και κάθε άλλο,παρά...'θεολογικό' δ εν θεωρείται α υ τό που κάνουν αυτές οι γυναίκες...οκ? (ΔΕΝ έχω κάτι μαζί τους εξηγούμαι οκ?)τί πο τε για την ακρίβεια και καλά κάνουν αυτό που κάνουν δικαίωμά τους...αλλά τα πράματα,στην εποχή μας έχουν αλλάξει πάααρα πολύ σχετικά με τις..ιερόδουλες οκ? στην εποχή μας αυτές οι γυναίκες είναι συνδεδεμένες στο μυαλό μας με ότιδήποτε ανεπίτρεπτο,ανήθικο? και βρώμικο?...και αυτές είναι περασμένες μέσα μας ως δίσμοιρα πλάσματα του υπό-κόσμου και της νύχτας και..ως πλάσματα ενός άλλου Θεού...ίσως? και μιας...άλλης της πιο σκληρής?ίσως πλευράς της κοινωνίας που εμείς οι καλό-βολεμένοι στα σπιτάκια μας ούτε κάν διανοούμαστε ότι μπορεί να υπάρχει εκεί...λίγα μόλις χιλιόμετρα από εμάς...(ο οποίος ΔΕΝ είναι δυστυχώς καθόλου,μα καθόλου τρυφερός μαζί τους)μα καθόλου όμως? καθώς φαίνεται ότι τις περισσότερες της έχει ξεχάσει ακόμη κι αυτός (ο Θεός)καθώς είναι αναγκασμένες από πολύυ τρυφερή ηλικία να βλέπουν το πιο σκληρό πρώσοπο της ζωής?της κοινωνίας?και να ανέχονται την εκμετάλευση του όποιουδήποτε ηλίθιου νταβαντζή,μαλάκα,ή ανώμαλου τέσπα που θα τις έχει, υπό τη...προστασία του υποτίθεται και φυσικά να ανέχονται,και τις όποιες άρρωστες ορέξεις του κάθε ανώμαλου πελάτη και δε συμμαζέυεται...κι όλα αυτά γιανά βγάλουν απλώς κάποια χρήματα γιανά ζήσουν ίσως...πως αλλάζουν όμως οι καιροί ε?..κάποτε η ιεροδουλία σήμαινε κάτι άλλο..και στην εποχή μας σημαίνει κάτι άλλο...κάποτε ήταν συνυφασμένη με κάτι άλλο και στο σήμερα είναι συνυφασμένη επίσης με κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό...έτσι...το τραγουδάκι πολύυ ωραίο...αγαπημένο..μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια...πολύ ωραίο.....

Summertime Blues είπε...

νάτο πάλι' εδώ το πας, εκεί το πας, στις νύφες καταλήγεις...

Ψονθομφανήχ είπε...

Πάλι κοινωνιοκογική διατριβή έγραψες Αθούλα!
Το 'χεις βλέπω...

Κι όσο πάω και το εξειδικεύω Μπλουζίτσα...