Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Πώς να ήταν άραγε το "όργανο" του διαβόλου;

Δεν χωράει αμφιβολία πως οι ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού, σε συνδυασμό με κάποιες ιστορικές συγκυρίες, τον διαπότισαν με έντονο μισογυνισμό.
Ο Ιωάννης Δαμασκηνός θεωρεί τη γυναίκα "πεισματάρα γαϊδούρα" κι ένα "απαίσιο σκουλήκι στην καρδιά του άντρα"!
Ο Τερτυλλιανός τη χαρακτηρίζει "πόρτα που οδηγεί στο διάβολο, δόλωμα του διαβόλου"...
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός δίδασκε πως είναι προτιμότερο ν' ανταμώσουμε στο δρόμο μας τον διάβολο παρά μια γυναίκα. Γιατί ο διάβολος μόλις σταυροκοπηθούμε φεύγει τρέχοντας ενώ η γυναίκα δεν χαμπαριάζει...
Οι "δίκες των μαγισσών" ήταν ένα ακραίο μισογυνικό ξέσπασμα της δυτικής χριστιανοσύνης.
Το κάψιμο δεκάδων χιλιάδων γυναικών βασίστηκε σ' ένα ψευτοθεολογικό έργο δυο δομινικανών μοναχών ("Η μάστιγα των μαγισσών").
Σ' αυτό οι γυναίκες παρουσιάζονται να έχουν ιδιαίτερη κλίση στη μαγεία και βασκανία. "Η όποια κακία είναι πολύ μικρή μπροστά στην κακία του θηλυκού", τονίζεται.
Οι "δίκες των μαγισσών" περιείχαν σαφή στοιχεία σαδιστικής βιαιότητας και σεξουαλικής διέγερσης εκ μέρους των ιεροεξεταστών.
Οι κατηγορούμενες ήταν υποχρεωμένες να περιγράφουν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τη σεξουαλική πράξη τους με τον διάβολο.
Κι οι βασανιστές ζητούσαν επιμόνως την περιγραφή του γεννητικού οργάνου του διαβόλου.
Αν δηλαδή ήταν καλυμμένο με λέπια ή μισό κρεάτινο και μισό σιδερένιο...

10 σχόλια:

Μαρία είπε...

Δε νομίζω να είναι άβυζος ο διάβολος

Άθη είπε...

Αχααααααααααααχαααααααααααααααχααααααααχαααααααααααααχαααααααααχαααααααχα! ε,εμ ωραίο ποστάκι...αλλά ντάξει όσο αστείο κι αν είναι (που ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ μάλιστα)ε,αυτό μας δείχνει πόοοση ζημιά, έχουν κάνει κατά καιρούς οι...αλλοπρόσαλες μεσαιωνικές? αντιλίψεις? που είχαν κάποιοι...στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο ε,αυτό που λες με το κάψιμο των γυναικών καλό μου,πρέπει να έχει γίνει και ταινία κάποτε...ε,ναί είχε υπάρξει κάποτε μια εποχή (ευτυχώς πολύυυ πριν να γεννηθούμε εμείς χοοοχοοοοχοοοχοο!) που τραβολογούσαν τις γυναίκες στη πυρά στις κρεμάλες,στις γκιλοτίνες? με εντελώς ηλίθιες κατηγορίες περί μαγεία,και διάφορα άλλα τέτοια...και είχε γίνει μεγάλος χαμός τότε με αυτό το θέμα καθότι έκαιγαν γυναίκες που μπορεί να μ η ν έφταιγαν και τίποτε στην ουσία...όπως είχε γίνει και με τη Ιωάννα της Λωραίνης?....που πέρασε κι αυτή από τη πυρά?...πάντως ωραίο το ποστάκι γέλασα δε λέω...ε, εμ,ναί όσο για το άν είναι καλύτερο να συναντήσεις το διάβολο ή μια..γυναίκα στο δρόμο σου ε,τι να σου πώ...θα'πρεπε όμως να ξέρει ότι η γυναίκα καλό μου είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος όπως έλεγαν κάποτε μερικοί...χιιιιχιιιιιχιιιιιχιιι!γι'αυτό μάλλον θα πρέπει να μας φοβάστε χαααααααχααααααααχαααααχαα! καλημέρες και φιλάκια μάτςκαι μούτς....

Ψονθομφανήχ είπε...

Μαράκι, ο διάβολος διαθέτει όλα τα μεγέθη βυζιών, ανάλογα με τα γούστα του θύματος!

Γελαδερό μου εσύ!
Αλίμονο στον άντρα που δεν φοβάται τις γυναίκες και χαλαρώνει και βρεθεί μπόσικος...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο μισογυνισμός έχει την αιτία του στην αγαμία που σοφίστηκε η αρχιερατική εξουσία, κυρίως των μονοθεϊστικων θρησκειών, για τον απλούστατο λόγο ότι η απενεχοποιημένη ένωση των ανθρώπων έιναι ότι πιο εξιξωτικό κι επαναστατικό ταυτόχρονα, μπορούμε να παράξουμε..
Η απενοχοποιημένη ένωση είναι ένα σκάλι που δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στην ελευθερία, άρα και στην κατάργηση των εξουσιών - εξουσιαστών..

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Τώρα Κώστα μού έδωσες πάσα για την επόμενη θεματολογία...

Ασυλλόγιστη είπε...

Έπρεπε να βάλεις το Διαβολάκι

Χρόνια σε περιμένω είπε...

Ο γιές Καρβέλας

έλα να μας πας βολτααααα

Ψονθομφανήχ είπε...

Καλά, έρχομαι αλλά δεν θα πάμε μακριά.
Μέχρι Φάληρο, έτσι;

Φοίβη είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cCCgsU0O-Jg

Ψονθομφανήχ είπε...

Είσαι η γνωστή Φοιβούλα;

Πολύ ενδιαφέρον το βιντεάκι... τώρα το βλέπω και το ακούω