Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Δεν μου τα ’μαθες όλα κερά δασκάλα!

Κερά δασκάλα, τώρα, μετά από 40 χρόνια, μπορώ να στο πω: σε είχα ερωτευτεί!
Ήσουν ο δεύτερος μεγάλος έρωτας της ζωής μου.
Πρώτος ήταν η μάνα μου...
Σε θυμάμαι να μας μιλάς για τους Περσικούς Πολέμους κι εγώ να σε παρακολουθώ με το στόμα ανοιχτό, και πότε-πότε να κοιτώ και το μπουστάκι σου το ανοιχτό.
Μας έλεγες για τον Ηρόδοτο, που ήταν ο "πατέρας της Ιστορίας", άνθρωπος που γύρισε όλον τον κόσμο κι ήταν γεμάτος περιέργεια και φιλομάθεια.
Μέχρι εκεί μου είπες.
Μα δε μου είπες πως ήταν κι άνθρωπος ειλικρινής και αμερόληπτος.
Δεν έκρυβε το θαυμασμό του για τον αιγυπτιακό και βαβυλωνιακό πολιτισμό, τις ναυτικές ικανότητες των Φοινίκων, την ανδρεία των Θρακών και Σκυθών, για την εντιμότητα και ηθική των Περσών!
Και πως για την αμεροληψία του οι "Χρυσαυγίτες" της εποχής των κατηγορούσαν για "φιλοβάρβαρο" και φοινικιστή".
Ο πολύς Πλούταρχος του αφιέρωσε και ολόκληρο δοκίμιο με τίτλο "Περί της Ηροδότου κακοήθειας"!
Δεν μου τα ΄πες όλα κερά δασκάλα...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό ήρθες και τα μάθες ετεροχρονισμένα κυρ ψόνθο, μας ανοίγεις κι εμάς τα μάτια..
Έτσι πήρες κι εκδίκηση για την ημιμάθεια που σου μετέδωσε η δασκάλα και το μισάνοιχτο μπαλκόνι..

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

αχ αυτό το μπαλκόνι....

Άθη είπε...

Εεε,καλημέρα αγαπητέ...εε,διόλου περίεργο αυτό...το 99,99999%των μαθητών είναι στα πρώτα,χρόνια της εφηβείας τους ή και μέχρι το τέλος? ίσως της φοίτησής τους στο Λύκειο?μπορεί τρελλά ερωτευμένοι με κάποια καθηγήτριά τους!καθώς και το ίδιο συμβαίνει και της μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου οκ?(ε,ίσως η...εξαίρεση σε αυτό να είμαι ε γώ καθότι πήγα σε ειδικό σχολείο (για παιδιά Αμέα και εκεί ήταν ό-λοι οι καθηγητές πουρά....οπότε καταλαβαίνεις ότι ήταν αδύνατο να τους ερωτευθώ στην ηλικία που ήμουν τότε)..αλλά ντάξει ήμουν ερωτευμένη με τον μαλάκα τον πρώην μου που ήταν κάπου 6-7χρόνια μεγαλύτερος???...κάπου εκεί...αλλά ό-ποιον/α και να ρωτήσεις δε μπορεί να μη σου πεί ότι ΔΕΝ ήταν ερωτευμένος με έναν καθηγητή/τριά του...και α ν σου πεί ό χι θα σου πεί ψέμματα σίγουρα..όσο για τη μάνα σου..ε,εμ ναί ΟΛΟΙ οι άντρες όλοι όμως?πάσχετε σύσσωμοι από οιδιπόδοιο σύμπλεγμα και το λάθος είναι ότι κ αι αργότερα στην ενήλικη ζωούλα σας και σαν εραστές έχετε την....(εκνευριστική)τάση?να...μπερδέυετε ό-λες τις γυναίκες που θα μπούν στη ζωούλα σας με τη...μαμά σας! και να νομίζεται ότι θα σας φερθούν κι αυτές έτσι...ε,όχι..γιατί οι άλλες γυναίκες ΔΕΝ είναι η μαμά σας..λυπάμαι...ε,όσο για τον Ηρόδοτο πολλοί λένε ότι ήταν από τους καλύτερους της εποχής του...πάντως πιστέυω τώρα η δασκάλα σου που τόσο την είχες ερωτευθεί τότε ότι θα πρέπει να είναι κάπου στην τρίτη ηλικία? οπότε καταλαβαίνεις νομίζω π ως θα είναι πλέον!!...φιλάκια,καλημέρες...

Ψονθομφανήχ είπε...

Η δασκαλίτσα μου ζει και βασιλεύει!

Στη φώτο βλέπετε την αυθεντική σκιά της!

Ψονθομφανήχ είπε...

Κι όπως δικρίνετε... έχει μπράτσα σίδερο!
Σαν του ποπάυ...

marilia είπε...

Ρε Άθη... σοβαρέψου και μη γενικεύεις! χαχαχαχαχαχα

Άθη είπε...

Ε,εμ αγαπητό (και γλυκήτατο) Μαριλάκι ε,σοβαρή είμαι καλό μου..δεν κατάλαβες...όσο δ εν ήμουν πο-τέ μέχρι τώρα..και..ναί Ο-ΛΟΙ οι άντρες ό-λοι λέμεεε έχουν αυτό που λέμε στη Ψυχολογία 'οιδιπόδειο σύμπλεγμα'...χαααααααααχααααχαχαααχααχαααααχααααααααααχααααααχαααααααααα μπά σε καλό μας απόψε...φιλάκια στην όμορφη Κρήτη μας....και καλησπέρες...

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε ναι... τα "Οιδιπόδεια" και οι "Ηλέκτρες" δίνουν και παίρνουν!

Έχετε υπέροχο γέλιο βρε κορίτσια!

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα!
Μου ειχες ζητησει να μιλησω για το Θαυμα. Το εκανα και λεω εκ προοιμιου η ιστορια ειναι 100% αληθινη και την εγραψα περιληπτικα!

Ψονθομφανήχ είπε...

πολύ ευχάριστα πράγματα είδα Χριστινάκι μου!