Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ετεοκρήτες, Έλληνες, Ιουδαίοι, Μακεδόνες, Χριστιανοί... είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα!

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως αυτό που ονομάζουμε "Χριστιανισμό" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διδασκαλία του ιστορικού Ιησού.
Ο Ιησούς όταν έμαθε πως τον αναζητεί μια ομάδα Ελλήνων ήταν η πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του που ενθουσιάστηκε ειλικρινά.
Γιατί οι Έλληνες ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να τον κατανοήσουν...
Διαβάζοντας την ιστορία απορούμε για το μένος των Χριστιανών του 4ου έως τον 6ο αιώνα ενάντια σε κάθε τι ελληνικό.
Διέλυσαν τους ελληνικούς ναούς, κατάργησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απαγόρευσαν τα Μυστήρια, έκλεισαν τα μαντεία, τα θεραπευτήρια και τέλος τις φιλοσοφικές σχολές...
Το κλείσιμο της Ακαδημίας που ίδρυσε ο Πλάτωνας στην Αθήνα μετά από 917 συνεχή χρόνια λειτουργίας ήταν συγκλονιστικό γεγονός.
Νομίζω πως για να εξηγήσουμε το ανθελληνικό μένος των Χριστιανών πρέπει να γυρίσουμε κάμποσους αιώνες πίσω, γύρω στα 170 π.Χ., όταν ο ελληνιστής Βασιλιάς της Συρίας Αντίοχος Δ’ ο Επιφανής προσπάθησε να εξελληνίσει βίαια τους Ιουδαίους.
Καταλήστευσε το Ναό της Ιερουσαλήμ, τοποθέτησε σ’ αυτόν βωμό του Δία, απαγόρευσε αυστηρά την περιτομή και την αργία του Σαββάτου...
Όλ’ αυτά τα υπέμειναν οι φουκαράδες Ιουδαίοι, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Αντίοχος τους υποχρέωσε να συμμετάσχουν δαφνοστεφανωμένοι στις εορτές του Διόνυσου!
Πράγματι, δεν θα υπήρχε γελοιοδέστερο θέαμα από έναν εβραϊκό όχλο να τριγυρνά στο δρόμο κρατώντας υψωμένους φαλλούς και τραγουδώντας άσεμνα άσματα!
Η τακτική αυτή του Αντίοχου ήταν απαράδεκτη και εντελώς ξένη στο πνεύμα της αρχαιοελληνικής ανεξιθρησκίας.
Οδηγηθήκαμε έτσι στην επανάσταση των Ιουδαίων (Μακκαβαίων) το 167 π.Χ. που οδήγησε στην τελική τους επικράτηση.
Την περίοδο αυτή καλλιεργήθηκε στον ιουδαϊκό κόσμο ένα θανάσιμο μίσος κατά των Ελλήνων.
Που ήρθε να προστεθεί στο πανάρχαιο μίσος κατά των Φιλισταίων-Ετεοκρητών, που τους θεωρούσαν επίσης Έλληνες.
Κι έτσι οι Ιουδαίοι πήραν την ιστορική τους ρεβάνς, έξι αιώνες αργότερα, μέσω των Ιουδαιο-χριστιανών που κατέλαβαν την εξουσία.
Αξίζει να διαβάσει κανείς τα βιβλία των "Μακκαβαίων" της Π. Διαθήκης, που η Εκκλησία μας παραδόξως θεωρεί "ιερά και θεόπνευστα"!
Εκεί ο εχθρός δεν αποκαλείται "ειδωλολάτρες" ή "εθνικοί", αλλά "Έλληνες"!
Κι έτσι, η αρχαία ελληνική θρησκεία κι ο ελληνικός πολιτισμός καταστράφηκαν για τις ανοησίες ενός ψυχασθενούς "Μακεδόνα", του Αντίοχου του Επιφανή...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το ποστάκι σου και με ενδιαφέρουσα ανάλυση.
Δεν γνωρίζω πράγματα για τους πρωτοχριστιανικούς αιώνες και για το αποδεδειγμένο μένος των χριστιανών έναντι σε κάθε τι ελληνικό..
Κατά την ταπεινή μου άποψη το μένος των χριστιανών κατά τους πρώτους μετά χριστό αιώνες δεν έχει να κάνει μόνο με τον εξανδραποδισμό των ιουδαίων από ελληνικές διοικήσεις, αλλά ίσως κι από την στροφή της ιστορίας..
Οι νέες ρωμαϊκές αυτοκρατορίες, ανατολική και δυτική, δια του προπάτορα τους του Κωνσταντίνου ενστερνίστηκαν τη νέα θρησκεία θέλοντας να κάνουν τη ριζική μετάβαση με μια ρηξικέλευθη μέγα θεωρία, τον χριστιανισμό, από το ολότελα παρηκμασμένο παλαιό, σε κάτι νέο, έστω και με φερετζέ..
Έπρεπε να διαμορφωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, προλαμβάνοντας όλες τις αποσχιστικές αντάρτικες τάσεις στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας..
Αυτό θα γινόταν με επίδειξη πυγμής από την κεντρική εξουσία αλλά και τη διαμόρφωση ενός ολότελα νέου ανθρώπου, μπολιάζοντας τον τη συνείδηση την χριστιανική..
Σε αυτό το πλαίσιο κι είτε με τη φανερή είτε με την υπόγεια συνδρομή των αρχών, αφέθηκε στις καταστροφικές διαθέσεις του όχλου ότι ιστορικό, ότι θύμιζε τη σήψη του φθαρμένου, του πεπαλαιωμένου..

Κώστας

Άθη είπε...

Εεεε...εμ, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑ-ΝΤΑ όμως?καλό μου κάπου υπάρχει,κι ένας ψυχασθενήςή μερικοί ψυχασθενείς όπως λες,που καταστρέφει/φουν,και χαλάει/ούν ό,τιδήποτε οι άλλοι,έφτιαξαν με κόπο! και συνήθως καταστρέφει,σπουδαία πράγματα,και ανεκτίμητης αξίας,που ΔΕΝ πρόκειται πο-τέ να ξανά-φτιαχτούν...ε,εμ...αυτά προκαλούν οι μαλακίες που κάνουν οι ανεγκέφαλοι ανά των κόσμο..βέβαια ντάξει ως ένα,βαθμό είχαν και τα δίκια τους,οι Ιουδαίοι/χριστιανοί?/...αλλά..κι α υτο νών η συμπεριφορά τους δε ν ήταν και τό-σο σωστή α ς άφηναν ύσηχο τον αρχαίο ελληνικό,πολιτισμό και ό,τι τον αφορούσε οκ?..δ εν τους έφταιγαν οι πέτρες,τα αγάλματα,και τα αρχαία (σπάνιου κάλλους κι ομορφιάς)μνημεία σε τίποτε...!!!ε, πάντως αυτή η ιστορία, (μας?) και γενικότερα ρε παιδί μου..μπάχαλο,τουρλουμπούκι,συμπούρδουκλο (που'λεγε κι ένας δημοσιογράφος-γιος διακεκριμένου επίσης δημοσιογράφου)...ό,τι να'ναι λέμε..εν τε λώς ό,τι να'ναι όμως...πάντως ωραίο ποστάκι καλά κάνεις και τα γράφεις να μαθαίνουμε καλύτερα...ε,το τραγουδάκι ωραίο δ ε λέω,αλλά κάπως μελαχολικό...και μου χάλασε την ήδη ΠΟΛΥ χαλασμένη διάθεσή μου....χαιρετώ....

Ψονθομφανήχ είπε...

Κώστα, κι η δική σου ανάλυση πολύ διεισδυτική!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο λεγόμενος "Μέγας" Κωνσταντίνος, αν και Ρωμαίος Αυτοκράτωρ αντικατέστησε τα στρατιωτικά του σύμβολα και αντί του "ένδοξου" ρωμαϊκού αετού έβαλε τον σταυρό, που για τους υπόδουλους λαούς αποτελούσε αντι-ρωμαϊκό σύμβολο...

Αθούλα, γιατί δεν εμφανίζεσαι στο μέιλ παιδί μου;

Άθη είπε...

Εεε,εμ...και εδώ που έρχομαι,μό-λις και μετά βίας μπαίνω,(γιανά μ η μου στρίψει)επειδή α υτ ό το καιρό έχουνε χειροτερέψει,πάααρα ΠΟΛΥ τα πράματα στη ζωή μου (με πολλά θέματα που ξέρεις)ε σύ και κάποιοι λίιγοι φίλοι ε δ ώ μέσα,γενικώς έχω χαθεί δ ε ν επικοινωνώ πα ρά μό-νο με λί-γους φίλους από το νέτ...και συνήθως ό χι από το μέϊλ μου...αλλά μό-νο από τα μπλόγκς τους για πο-λύ λίγο...ε,επίσης η..κατάσταση με το οικονομικό μου έχει χειροτερέψει,πά-ρα πολύ και δε ν ξέρω,εάν θα μπορώ να πληρώνω λεφτά για ιντερνέτ στο μέλλον...ε,ελπίζω να μ ην φτάσω μέχρις εκεί..αλλά..ντάξει..τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ στενοχωρημένη με πολλά και διάφροα..κατάλαβες?...γενικώς δ ε πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά τα πράματα στη ζωή μου...

Μαρία είπε...

Αθη, όλη στο ίδιο καζάνο πάνω κάτω βράζουμε

Άθη είπε...

Εεεε,ούυυφ! κι ε σύ βρε Μαράκι?...ε, ξέρεις με στενοχωρεί,ιδιαίτερα που τελευταία,(από τη κρίση και μετά)ακούω συνεχώς...διάφορα και δ εν έχω ακούσει,ού-τε έ-να καλό από ΚΑΝΕΝΑΝ λέμε...ό-λο κακά,ακούω από φίλους,συγγενείς,γνωστούς...κλπ,κλπ...κλπ....κουράστηκα να ακούω συ νε χώς κακά....χαιρετώ φίλοι...

Ψονθομφανήχ είπε...

ε ναι... η ψυχολογία μας έχει γαμηθεί!

Άθη είπε...

Εεε,η δικιά μου...έχει γαμηθεί για τα καλά,καλό μου..ειδικά τελευταία καθότι έχω,ΠΟΛΥ σοβαρά προβλήματα με το οικονομικό μου,κυρίως με την επειχηρησή μου,με τα οικογενιακά μου και με πάααρα πολλά άλλα μαζί..κι όπως καταλαβαίνεις α υτά ό-λα μαζί φτιάχνουν έναν ιδιαίτερα επικύνδυνο συνδιασμό...εάν είχα,ένα ή δύο από ό-λα αυ τά δ εν θα με ενδιέφερε καθόλου...αλλά ΟΛΑ μαζί α υτά ε,πάει πάρα πολύ νομίζω...γενικότερα η ψυχολογική μου κατάσταση είναι ΠΟΛΥ άσχημη ε δώ και πολύ καιρό,τώρα..(αφού σκέφτομαι σοβαρά να επισκεφτώ ψυχίατρο...)...άσε με..είμαι..πο-λύ χάλια λέμε...

Ψονθομφανήχ είπε...

στα δύσκολα παίζουμε άμυνα Αθούλα!

Κι ό,τι σώσουμε...