Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μαντίλι απ' την Καλαμάτα, και τραβεστί απ' την Ινδία...

Αντίθετα μ' ό,τι συμβαίνει στη Δύση, οι τραβεστί στην Ινδία ντύνονται πολύ σεμνά και συντηρητικά.
Με σάρι, σαν θεούσες!
Στην Ινδία και στο Πακιστάν οι τραβεστί κι οι ευνούχοι έχουν τη δική τους κάστα και τα δικά τους αποκλειστικά επαγγέλματα.
Τους νοικιάζουν στις γαμήλειες τελετές για να χορεύουν κωμικά και άτσαλα κουνώντας επιδεικτικά τον πισινό τους και τα μεγάλα τους βυζιά.
Ειδικά οι ευνούχοι καλούνται μόλις γεννηθεί ένα παιδί και μέσα από μια ειδική τελετή παίρνουν πάνω τους όλες τις αμαρτίες του νεογέννητου.
Ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου...
Απόψε πεινάω σα λύκος.
Παραγγέλνω μια μοσχαρίσια μπριτζόλα και την καταβροχθίζω.
Ξέρω πως το γκαρσόνι με συχαίνεται, αλλά δεν με νοιάζει.
Για έναν ινδουιστή απλά τρώω το "ιερό ζώο" κι αυτό ισοδυναμεί με αιώνιο θάνατο...

13 σχόλια:

Άθη είπε...

Γειάσου καλό μου....ε,εμ...υπάρχουν και στην Ινδία τραβεστί????? άκου να δείς!!κι ε γώ που νόμιζα,ότι μό-νο στον δυτικο πολιτισμό,υπάρχουν α υτά τα κακά...ή α υτά τα...αλλοπρόσαλα τέσπα...ε,εμ...ναί από όσο ξέρω οι Ινδοί ΔΕΝ τρώνε,μοσχάρι ή αγελάδα?καθότι θεωρείται ιερό ζώο,κι α ν απλώς τολμήσεις να πειράξεις α γελάδα..σε σκώτοσαν!!!περίεργο ε?να θεωρούν ιερό ένα ζώο που στο δυτικό πολιτισμό,όχι μό-νο δ εν το σέβονται και δ εν το αγαπάνε τόσο..αλλά..το σφάζουν α υτό και τα μωρά του,(τα μοσχαράκια)καθότι το κρέας τους θεωρείται πολύ θρεπτικό και πο-λύ ωραίος μεζές και πο-λύ πλούσιο σε σίδηρο...ένα πολύ σημαντικό μεταλλικό στοχείο που η έλλεψή του προκαλεί α ν αι μία.....ε,εμ..κι ε μένα μου αρέσει η μοσχαρίσια!!αλλά η γάλακτος...είναι πολύ μιάμ,μιάμ..αλλά πανάκριβη η άτιμη.....ωραίο ποστάκι..γέλασα πάντως...καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

υλικά
1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά, σε κομμάτια
3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη*
1 κ.σ. πελτέ
5-6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
1 1/2 κ. μελιτζάνες φλάσκες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 1/2 - 3 φλ.τσ. γάλα ζεστό
1/2 φλ τσ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, γυρίζοντάς το απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τ' ανακατεύουμε μαζί 3'-4', μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2΄. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί τουλ.1.30 ώρα, μέχρι να μαλακώσει πολύ. Ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί. Στο μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στη φωτιά του γκαζιού, μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Αφαιρούμε τη σάρκα τους μ' ένα κουτάλι και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Οταν αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τον πολτό της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 3'-4΄, ανακατεύοντας, να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Την αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τον πουρέ να σταθεί 10'. Μοιράζουμε στα πιάτα τον πουρέ και βάζουμε επάνω το κρέας με τη σάλτσα του.

καλέ έχει χαθεί ο Ανάργυρος, λες να έκανε πρόταση γάμου σε καμιά που της έπιασε το μπούτι και τώρα πέφτει παντόφλα??ή είναι σαν τον ιδιοκτήτη ''φίδι κολωβό''???

Ψονθομφανήχ είπε...

Αθούλα, ο πατέρας μου στα νιάτα του ήταν "ινδουιστής" εξ ανάγκης.
Απ’ τη μεγάλη φτώχεια που είχαν... έφαγε για πρώτη φορά κρέας όταν πήγε στο στρατό!

Ανώνυμη, ελπίζω ο Αναργύριος να είναι καλοφαγάς!
Τώρα που θα δει τι προκομένες μαγείρισσες έχουμε στο μπλογκί μας σίγουρα θα γυρισει ο Ιούδας...

Ανώνυμος είπε...

από πότε οι κρεμασμένοι έχουν άποψη περί καλομαγειρεμένου φαγητού?

Ψονθομφανήχ είπε...

θεωρητική γνώση μόνο...

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρει τι χάνει ,λυπάμαι!!

Άθη είπε...

Εεε,εμ...δ εν έχασε και τίποτε καλό μου...η διατροφή που περιέχει,πολλάα φρούτα και λαχανικά είναι ΠΟΛΥ πιο υγειηνή από α υ τήν,που περιέχει πολύ κρέας...(η υπέρ-κατανάλωση κρέατος προκαλεί,(σε βάθος χρόνου)κάποιες πολύ σοβαρές μορφές καρκίνου,(του εντέρου,του στομάχου κυρίως)που θεωρείται ότι δ εν έχουν ίαση (θεραπεία)..και ότι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θανατηφόρες...ε,κι εμένα μ'αρέσει το κρεατάκι αλλά με μέτρο..δεν τρώω εντόσθια (μπλιάααχ)..που θεωρούνται ιδιαίτερα ανθυγειηνά και που σε άλλες χώρες τα πετάνε και Δ ΕΝ τα τρώνε)και καλά κάνουν)...τρώω μόνο μοσχαράκι (κιμά),ή κομμάτι για το σίδηρο,κοτοπουλάκι μιάαμ,μιάαμ,και λίιγο χοιρινό...)...αλλά ντάξει ο μπαμπάς σου που θα πρέπει να είναι το ίδιο συμπαθής με'σένα (αλήθεια π ω ς τον λένε αν επιτρέπεται?)ε, δ ε λέω είναι λίιγο κάπως να μ ην μπορείς να φάς κάτι... ε,εμ..εύχομαι να μπορεί επιτέλους να φάει κρέας πλέον και α υτό που του αρέσει...πάντως ήταν λυπηρό α υτό που είπες,ότι έφαγε πρώτη φορά κρέας στο στρατό..φρίκη...φιλάκια...το τραγουδάκι (που είναι του Γκόραν Μπρέγκοβιτς,αυτού του μεγάλου Σέρβου συνθέτη κατά τη γνώμη μου-από τον 'Καιρό των τσιγγάνων' του Κωστουρίτσα-άλλα μεγάλου Σέρβου σκηνοθέτη-εξαιρετική ταινία παρεπιπτόντως'-) της Άλκηστης μου αρέσει δ εν ξέρω,μου βγάζει κάτι το παιδικό,ανέμελο,αλήτικο..κι α υτό μ'αρέσει..!!!..φιλάκιααααααα!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Aνώνυμη, μέχρι να επιστρέψει (αν επιστρέψει) ο Αναργύριος, σε βλέπω να στριφογυρίζεις σαν τη χείρα στο κρεβάτι!

Γειά σου Αθούλα με τις καλλιτεχνικές σου αναλύσεις!
Ο μπαμπάς μου όσο ήταν νέος δεν είχε λεφτά ν' αγοράσει κρέας, τώρα που γέρασε του το αποαγορεύουν οι γιατροί... πώς να μην γίνει ο άνθρωπος Ινδουιστής θέλοντας και μη?

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/tl-ytBAg1bI

μμμμμμμμμμμμ...........άλα............άάάάάάάάάάάάχ.......
δεν τρελάθηκα ακόμα να μπλέξω με άντρα .

Ψονθομφανήχ είπε...

Ναι, αλλά κι η βαρκούλα θέλει τον ναύτη της και το παλαμάρι της...

Άθη είπε...

Εεεε,εμ...ναί...α υτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,καλό μου..το άκρον άουτον της γκαντεμιάς?...ε,από τη μία ν α μ ην μπορεί,να πάρει λόγο οικονομικής δυσχέριας και από την άλλη λόγο υγείας..ε,Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΛΕΜΕ....ούυυυφ...στενοχωρήθηκα πάλι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Μη στενοχωριέσαι ρε Αφρούλα.
Θα πάει στον παράδεισο ο άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

ααα!!!όλα και όλα μη με σκοτίζεις με καπεταναίους ,μούτσους ,ναύτες και παλαμάρια ...μου αρκεί που θα αλλάξει η ώρα και δεν ξέρω που θα την βάλω ,μπρός ή πίσω ??? ζώ μεγάλες σκοτούρες σου λέέέέέωωωωωωωω