Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Γαμάει προβάτες ο Τσίπρας;

Όλοι το ’χουμε καταλάβει: αυτή η κρίση που περνάμε δεν θα ΄χει καλό τέλος.
Προσωπικά πιστεύω πως το γόρδιο δεσμό θα τον λύσει μια ακροδεξιά κυβέρνηση.
Αυτή θ’ αναλάβει να μας βγάλει απ’ το ευρώ κι ίσως και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και θα μας χρυσώσει το χάπι με γερές δόσεις πατριωτισμού κι εθνικής περηφάνιας.
Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα πάμε κατευθείαν στη λύση αυτή ή πρώτα θα δοκιμάσουμε μια βραχύβια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Προς το παρόν όλα δείχνουν πως θα πάει κλιμακωτά το πράμα και δεν θα κάνουμε άλματα.
Κι όσο ο Τσίπρας πλησιάζει προς την εξουσία τόσο τα χτυπήματα που θα δέχεται κάτω απ’ τη μέση θ’ αυξάνονται.
Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας είναι αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του.
Θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσο για να φρενάρει τον Αλέξη.
Να λοιπόν μια ευκαιρία να κάνουμε ένα ταξιδάκι στο χρόνο:
ΗΠΑ, 1964, παραμονές προεδρικών εκλογών.
Ο εν ενεργεία Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, διάδοχος του δολοφονηθέντος Τζον Κένεντι, συσκέπτεται με τους επικοινωνιολόγους του για να χρησιμοποιήσουν στην προεκλογική μάχη μια αποτελεσματική συκοφαντία που θα ρίξει στο καναβάτσο τον υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων Γκολντγουότερ.
Πέφτουν στο τραπέζι διάφορες ιδέες, καμιά δεν αρέσει στον Πρόεδρο, ο οποίος πετάει τη μεγάλη ιδέα: "Λέω να διαδόσουμε πως ο Μπάρι (Γκολντγουότερ) γαμάει αγελάδες"!
Πέφτει παγωμάρα. 
Ο επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου τολμάει ν’ αντιμιλήσει: "Με όλο τον σεβασμό κύριε Πρόεδρε, κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Γκολντγουότερ είναι κτηνοβάτης"!
"Το ξέρω", είπε ο Τζόνσον, "αλλά θέλω να τον δω να γελοιοποιείται διαψεύδοντάς το"!
Το ψέμα κάποιες φορές πρέπει να είναι τόσο εξωφρενικό που να σοκάρει ακόμη κι η διάψευσή του!
Κάτι ανάλογο θα επιχειρήσουν να κάνουν και με τον Τσίπρα, να μου το θυμηθείτε!
Φαντάζεστε τον Αλέξη να παίρνει το λόγο επί προσωπικού στη Βουλή και να διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό πως το Πάσχα που πήγε στο χωριό του δεν ξεμονάχιασε για να βιάσει μια προβατίνα;
Από τη στιγμή εκείνη κανένας δεν θα τον ξαναπάρει στα σοβαρά, ό,τι και να πει.
Ο Αλέξης θα μιλάει για αποκατάσταση των συντάξεων και των μισθών μας, αλλά όλοι συνειρμικά θα τον φανταζόμαστε με κατεβασμένα τα σώβρακα να πλευρίζει καβλωμένος το ανύποπτο μηρυκαστικό...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι πως όταν μου έλεγες ότι τα βάζεις όλα στο μυαλό σου και τα ανακατεύεις ,δεν το είχα πάρει στα σοβαρά τι ακριβώς εννοούσες.Αν μου είχες πεί -μικρός είχα πέσει από την κούνια - θα το έπιανα .Φιλικά Ελεφαντίνα Καμηλοπαρδαλίου το γένος φτεροπόδαρη και αγγελοκρουσμένη βεβαίως ,βεβαίως.
Βολόδερνε ,βολόδερνε κάτι θα σε γκιούξει που λεν και στου χωριόμ
άσε που στον κοσμάκη ότι και να πείς τα δικά του θα φαντάζεται-φαντασιώνεται ΠΑΝΤΑ.ΝΟΜΟΣ(τόσο σ' κόβ τόσα λές )

Ψονθομφανήχ είπε...

Από μια καστανιά έπεσα σίγουρα, από την κούνια δεν θυμάμαι...

Το Ελεφαντίνα σημαίνει χοντρόπετση;

Ανώνυμος είπε...

θα ρωτήσω την ψυχολόγο μου ,αν είμαι χοντρόπετση .μαθαίνω και γώ τί είμαι ,μη νομίζεις !!!!! ρωτώντας πας στην πόλη ,λέει ο σοφός λαός μας .
Ήταν ψηλή η καστανιά ????

Μαρία είπε...

Τώρα μου έβαλες την ιδέα κι όταν βλέπω τον Τσίπρα θα τον φαντάζομαι να πλευρίζει προβατίνες

Ψονθομφανήχ είπε...

Και να είσαι χοντρόπετση μην χολοσκάς!
Η υγιεινή διατροφή επιβάλει να βγάζουμε την πετσούλα, είτε τρώμε κοτόπουλο είτε ελεφαντίνα...

Αποκλείεται να τις πλευρίζει για να τις αρμέξει δηλαδή?

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλησπέρες και..αχααχαχχααχαχαααχαααχααχααχααχαχαααααααααααχααααααααααααχαααχααααααα!ε,εμ..ναί..έγραψε πάλι ο αγαπητός ιδιωκτήτης..(ως συνήθως)...ε,εμ αγαπητέ...κουνήθηκε το κεφαλάκι σου με το πέσιμο...κι σου'μεινε μέχρι σήμερα???...χοοοοοχοοοοχοοοοχοοοοχοο!ε,εμ..ναί όπως ο Μ.Γκίμπσον σε μια ταινία του που μετά,από μια γερή ηλεκτροπληξία που υπέστη ενώ έφτιαχνε κάτι στο σπίτι,του..απέκτησε την..ιδιότητα να..διαβάζει τις σκέψεις των γυναικών..χαααααααχαααααααααχααααχααχααααααααααααχαααααααχχχαααααααααα!(δε..φαντάζομαι να..δοκιμάσεις να βάλεις κι εσύ τα..'δατυλάκια'σου με τά από αυτό,στις πρίζες του σπιτιού...ε?...)...ε,εμ..έτσι λες ε?αγαπητέ..?ε,εμ..ναί δ εν είν'ανάγκη πιστέυω να δοκιμάσει ο Αλέξης...να πείσει το..κοινοβουλευτικό κοινό και τους πολύ-βασανισμένους οικονομικά,ψυχικά,και ό-λα τα άλλα τέσπα)έλληνες πολίτες ότι ΔΕΝ γ...μ...ει...προβάτες..ή ότι θα επαναφέρει μισθούς,συντάξεις κλπ,κλπ...(εάν ανέβει πο-τέ στη κυβέρνηση το κόμμα του),διότι πο-λύ απλά δ εν τον,πιστέυουν από τώρα ακόμη-ακόμη!!!!και πιστέυω σκάνε στα γέλια με τις μαλακίες (χαριτωμένες ομολογουμένως,αλλά όμως μαλακίες)που λέει συχνά στη βουλή...δ εν ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ τώρα που δ εν είν'ακόμη κυβέρνηση..ε,φαντάσου..και ΔΕΝ θα τον πιστέψουν πο-τέ νομίζω ε γώ όπως και ΚΑΝΕΝΑΝ..ξανά...ο κόσμος καλό μου..(και κυρίως ο ελληνικός λαός)οκ?μπούχτισε πλέον να ακούει αηδίες,διαρκώς και διάρορες χοντρόμαλακίες από τους εκάστοτε κυβερνήτες,και ότι θα,θα,θα,θα..ε,βαρέθηκε δεκαετίες ολόκληρες τα θα,θα,θα..θέλει κάτι καινούριο...εντελώς καινούριο όμως και μάλλον,πιστέυω ότι δ εν νομίζει (ο λαός)ότι α υτό το καινούριο θα του το δώσει ο Αλέξης..δ εν έχει το τσαγανό,τη πείρα να το κάνει..είναι ακόμη σαν άπειρο μαθητούδι..που δ εν ξέρει και πολλά...και πειραματίζεται με διάφορα γιανά μά θει...κι όπως καταλαβαίνει ο...πειραματισμός α υτός (πάνω μας),μπορεί να έχει και ακόμη πιο ολέθριες συνέπειες από α υτές που είχαν,οι..πειραματισμοί των μέχρι τώρα κυβερνώντων μας...) πά ντως το ποστάκι άπαιχτο...γέλασα να'σαι καλά βρε..με κάνεις και ξεχνάω κάπως τα μεγάλα ζόρια που τραβώ ειδικά τελευταία...καλησπέρες,φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Aθούλα, τις σκέψεις των γυναικών δεν μπορεί να διαβάσει ούτε ο Θεός!
Ίσως γιατί δεν υπάρχουν καν σκέψεις...

Ώστε από τώρα κανείς δεν πιστεύει τον Τσίπρα?
Καλό μού φαίνεται αυτό!
Μπράβο στον Αλέξη που κατάφερε να μην γίνεται πιστευτός από κανέναν!
Οπότε, όταν κυβερνήσει, κανείς ψηφοφόρος δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πως εξαπατήθηκε....

Ανώνυμος είπε...

τελικά δεν τον έπιασα καλά τον υπαινιγμό σου ! είμαι χοντρόπετση αλλά επιδέχομαι διόρθωσης ? ή είμαι κότα ??
γουστάρω να γράψω τα άπαντα της σπινοκριτικής ,δεν μου έχουν πεί περισσότερα ομολογουμένως....
το πόσο το διασκεδάζω !!!!!!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

κότα δεν θα το 'λεγα!

ΣτρουθοΚΑΜΗΛΟΣ δεν το αποκλείω!

Ανώνυμος είπε...

με το φόβο μου να ζείς ,επιβιώνω σε δυσκολάκια που δεν μου το 'χουν !!!!!αντίθετα με σένα που πνίγεσαι σε μιά κουταλιά νερό !

Ανώνυμος είπε...

Το ότι δεν υπάρχουν σημαντικοί, τίμιοι και ικανοί πολιτικοί δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεπέσουμε στον Τσίπρα που φαίνεται ότι έχει να φάει πολλά καρβέλια ώσπου να αρχίσει να σοβαρεύει. Μέχρι σήμερα όλο αρλούμπες πετάει και δεν έχει άλλη λέξη στο λεξιλόγιό του από το "όχι" (ούτε ο δικτάτορας Μεταξάς να ήταν!). Μέχρι σήμερα δεν έχω δει καμία πρότασή του για να βγούμε από την κρίση. Χώρια που άλλα λέει τη μία εδώ, άλλα στο Παρίσι, άλλα στο Βερολίνο κι άλλα λέει στο Τέξας. Αν τον πάρουμε στα σοβαρά, όπως πήραμε κάποτε τον πολιτικό του μέντορα Α. Παπανδρέου θα βυθιστούμε ακόμα πιο βαθειά στον βούρκο!