Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Κουίζ: ποιο ήταν το ανθελληνικότερο κράτος έβερ;

Στο σχολειό ένα απ’ τα δημοφιλέστερα παραμύθια που μας τάιζαν ήταν πως η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν "ελληνική" και πως οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες ήταν "Έλληνες"!
Τεράστια ψεύδη!
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο μόνος Έλληνας Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν γυναίκα, και συγκεκριμένα η Ειρήνη η Αθηναία.
Αλλά η γυναίκα αυτή ήταν η ντροπή της ελληνικής φυλής.
Για να παραμείνει στο θρόνο τύφλωσε το γιο της στο ίδιο το δωμάτιο που τον γέννησε.
Κι ενώ παντρολογιόταν με τον Καρλομάγνο, είχε παραδώσει το κράτος στα νύχια των καλογέρων.
Το μόνο "ελληνικό" που είχε αυτή η γυναίκα ήταν η ειδωλολατρεία, γι’ αυτό και υποχρέωσε τους Επισκόπους της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου να πάρουν εικονόφιλες αποφάσεις.
Το αιμοβόρικο αυτό γύναιο τιμά η Εκκλησία μας επειδή επέτρεψε την καλογεροκρατία και την σανιδολατρεία...
Για να δείτε πόσο "ελληνική" ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα απ’ τον Ιουστινιάνειο Κώδικα, το βασικότερο νομοθέτημα της εποχής εκείνης που ίσχυσε πάνω από 1.000 χρόνια.
Διαβάστε λοιπόν.... "αλητήριοι, ανόσιοι, μισαροί, νοσηροί, μανιώδεις, διεφθαρμένοι και πλανεμένοι"  Έλληνες:
«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν, αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα, διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν το φιλάνθρωπο θεό…
Αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των Χριστιανών.
Αφού διδαχθούν και αποβάλλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά, ας γνωρίζουν ότι, αν παραμελήσουν να το κάνουν, δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και, επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες.
Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μην μπορούν πια να διαφθείρουν τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.
Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή μεγάλη περιουσία και για να κρατήσουν τα προσχήματα ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτισθούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες»

7 σχόλια:

Καίτη είπε...

να σου πω, δεν είχαν και τόσο άδικο.

είμαστε λίγο αλήτες

Πτωχός τω πνεύματι είπε...

αλήτες να το δεχτώ!

αλλά όχι κι αλητήριοι γμτ!

akrat είπε...

ωραίες οι ενστάσεις αλλά μοιάζει λίγο η συζήτηση σαν το παλαιό κκε και κκε εσ...

ποιός είναι ποιός

αφού ο ελληνικός θεωρεί δική του την ιστορία τι σε κόφτει εσένα

και μεταξύ μας και όλοι σχεδόν οι ΅βυζαντινοί΅ ερευνητές

Ασυλλόγιστη είπε...

ρίξε μας τώρα κι έναν μουσολίνι να μας αποτελειώσεις!

Χρόνια σε περιμένω είπε...

άντεξα και το διάβασα μέχρι τέλους

ουφ

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα! Δεν το διαβασα, αλλα να μαντεψω; Μα το Ελληνικο Κρατος βεβαια!
Θα μπω αργοτερα ξανα να δω αν το πετυχα!

Πτωχός τω πνεύματι είπε...

Εδώ, ρε συ Άκρατ, οι Παστούν και οι Καλάς του Αφγανιστάν λένε πως είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου, αλλίμονο να μην θεωρηθεί κι Έλληνας ο Ιουστινιανός που δίωξε την ελληνική θρησκεία και φιλοσοφία κι αποκαλούσε τους Έλληνες "μυσαρούς αλητήριους"...

Σπόρια, είστε μαζόχια και το ξέρετε!

Χριστινούλα, την πάτησες!
Αλλά, με τη λογική του Άκρατ, μέσα έπεσες...