Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Γίνομαι ιερέας του Βάκχου και ψάχνω για πνευματοκόρες!

Ας το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: οι θρησκείες είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, προϊόντα της δημιουργικής μας φαντασίας. Σας το βεβαιώνω εγώ που τις έχω φάει όλες με το κουταλάκι του γλυκού!
Ξέρω τι θα μου πείτε: τα βάσανα και τα άγχη της ζωής, οι αρρώστιες κι ο θάνατος είναι καταστάσεις δυσβάσταχτες για τους περισσότερους από μας. Χρειαζόμαστε κάποια παρηγοριά, έναν Θεό να στηρίξουμε τις τελευταίες μας ελπίδες...
Αλλά, βρε αδελφέ, αν είν’ έτσι, ας διαλέξουμε επιτέλους μια θρησκεία που θα μας κάνει το κέφι και θα μας αποφορτίζει!
Όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα. Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να πεθαίνουμε κάθε μέρα.
Οι Χριστιανοί θέλουν, ντε και καλά, να ζούμε καθημερινά με "δάκρυα μετανοίας" και "μνήμη θανάτου"!
Αμ δεν σφάξανε!
Για να είμαι ειλικρινής, τους λυπάμαι τους καημένους τους Χριστιανούς.
Όχι μόνο γιατί πετάνε τη μικρή ζωούλα τους στα σκουπίδια.
Αλλά και γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν φάει πολύ ξύλο από την τεχνολογία και την επιστήμη! Κυρίως απ’ την παλαιοντολογία, τη γενετική και τη νευροβιολογία.
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο απ’ τη χριστιανική πίστη. Ούτε ο κόσμος δημιουργήθηκε όπως λέει η Γραφή, ούτε προπατορικό αμάρτημα υπήρξε, ούτε πτώση, ούτε διάβολος, ούτε ψυχή υπάρχει, ούτε πνευματικός κόσμος, ούτε αμαρτία, ούτε τίποτ’ απ’ τα παραμύθια που μας σερβίριζαν οι θεολόγοι εδώ και 2000 χρόνια.
Μεταφυσικός άνθρωπος δεν υπάρχει (δυστυχώς για τους πλατωνιστές και τους χριστιανούς)! 
Μόνο βιολογικός!
Όλα όσα ως τώρα λέγαμε "ψυχή", "συνείδηση", "συναισθήματα", "χαρακτήρα", "νοοτροπία", "συνήθειες και έξεις", όλα μα όλα είναι ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου.
Το "πνεύμα" πάει! Μας τέλειωσε! Θεός σχωρέστο.
Οι καημένοι οι Χριστιανοί βλέπουν πως στο σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει θέση γι’ αυτούς.
Γι’ αυτό γκετοποιούνται, μιλάνε πλέον μόνο μεταξύ τους, απομονώνονται στο νησάκι τους και χώνουν σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι τους στο χώμα, βάζοντας τσιμέντο γύρω-γύρω μην τυχόν κι ακούσουν ή δουν κάτι διαφορετικό!
Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει και την παραμικρή ρωγμή στην καρακοσμάρα τους είναι επικίνδυνο!
"Για μας είναι όλα τα ζητήματα λυμένα!", σου λένε, και σε διαγράφουν από "φίλο" στο φέις, μην τους μεταδόσεις το μικρόβιο της αμφιβολίας.
Όλα όσα λέω είναι αυτονόητα στις υπόλοιπες δυτικές χώρες, εκτός απ’ το Τέξας, τη Νεβάδα και τη Γιούτα της Αμερικής.
Αλλά η Ελλαδίτσα μας είναι ιδιαίτερη περίπτωση: πέρασε κατ’ ευθείαν απ’ τον μεσαίωνα στη νεότερη εποχή, χωρίς να βιώσει και ν’ αφομοιώσει το πνεύμα της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού.
Γι’ αυτό και ζούμε κάποια γεγονότα απείρου κάλους.
Όπως, λ.χ., κάθε Πάσχα να ’ρχετε στην Αθήνα με πτήση τσάρτερ το Άγιο Φως και στο αεροδρόμιο να το υποδεχόμαστε "με τιμές αρχηγού κράτους": απλώνεται κόκκινο χαλί, μουσική μπάντα παίζει ταρατατζούμ, στρατιωτικό άγημα παρουσιάζει όπλα και υπουργοί της κυβέρνησης στέκονται κλαρίνο!
Είναι αυτοί που την επόμενη μέρα θα πάρουν αποφάσεις για τις ζωές μας...

10 σχόλια:

Μαρία είπε...

Εγώ πάντως πνευματοκόρη σου δεν γίνομαι

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλημέρες αγαπητέ...και..πόοοοσο δίκιο έχεις!!!(μα πόοοοοσο δίκιο λέμεεε)..ε,εμ..κάποτε ο 'πύλινος γίγαντας'θα..γκρεμιζόταν από το..βάθρο του..πάντοτε έρχεται μια εποχή που η ανθρωπότητα,βλέπει ή νιώθει..τέσπα..και τα δύο ότι κάτι δ εν την εκφράζει,πλέον δ εν της ταιριάζει? δ εν της πάει?...και το 'πετάει'έτσι απλά στον κάλαθο των αχρήστων..'ε,αυτό γίνεται και με τον χριστιανισμό,τους Θεούς και με ό-λες α υτές τις παπαριές που μας έχουνε μάθει..να 'ασπαζόμαστε'από μικρά παιδιά...ε,μάλλον οι νέες γενιές το βλέπουν αλλιώς και μάλλον θέλουν να 'ξεφύγουν' από α υτά τα...σκοτάδια και από α υτές τις μεσαιωνικές αντιλήψεις,και από α υτό γενικώς...θέλουν να δουν άλλα πράματα,πιο διαφορετικά...και κάπου είχε καταντήσει,και κάτι σαν κακόγουστη μόδα,ό-λο α υτό το παραμυθάκι του χριστιανισμού,με ό-λες α υτές τις αηδίες τέσπα η έννοια της..θρησκείας είχε χάσει πια τη σημασία της..κι είχε καταντήσει-πολύ-κερδής επειχήρηση)...που όμως απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια εκατομμυρίων στους παπάδες,κληρικούς και δ εν συμμαζέυεται κάθε χρόνο..με τις Παναγίες της Τήνου,τις Μαλεβές,και δ εν ξέρω και'γω με ποιές άλλες τέσπα...ε,νομίζω ότι α υτό ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποτε...ό-λα έχουν ημερομηνία λήξης κάποτε..ό-λα κάποτε πάυουν,σταματάνε,τελιώνουν,παλιόνουν και στη θέση τους δημιουργήται κάτι άλλο καινούριο....έτσι γίνεται μάλλον και με τον χριστιανισμό..τώρα το τί θα'ναι α υτό το καινούριο που θα μπεί ίσως στη θέση του...δε ν το ξέρουμε θα δούμε..μπορεί να είναι και κάτι καλύτερο όμως...ελπίζουμε...καλημέρες,φιλάκια...

Άθη είπε...

Εεε,εμ..το τραγουδάκι που ερμηνέυει ο Χρηστάκης...ε,πο-λύ καλό έχω να πώ...ε,εμ..είχα καιρό να το ακούσω...ευχαριστώ που μου το θύμισες από εδώ...(νομίζω α υτό το τραγουδάκι αντιπροσωπέυει,τους...απανταχού εργένηδες!!!!!)χοοοοοοοχοοοοχοοοχο! ή τους απανταχού singles αγγλιστί χαααααααχααααααααααααχααχααχαχαααα! ωραίο πάντως...φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Αθούλα μου, ο Χριστιανισμός έχει πλέον εκφυλιστεί και κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί, όπως και ο Πλατωνισμός.
Σήμερα, η χριστιανική θρησκεία επιβιώνει απλά ως υποσύνολο κάποιων εθνικών παραδόσεων, και ως μια μαγική ιεροτελεστία που παράγει "θαυματάκια", "προφητείες" κλπ.
Οτιδήποτε μη εθνικό και μαγικό στοιχείο της έχει παραμεριστεί!
Δες γύρω σου... ποιος ασχολείται σήμερα με τη δογματική διδασκαλία και τη θεολογία της Εκκλησίας.
Όλοι επικεντρώνονται στα αγιάσματα, στα λαδάκια, στα αγιασμένα μηλαράκια, στα λείψανα και στις προφητείες με τον μαρμαρωμένο βασιλειά ή τον αντίχριστο!

Ανώνυμος είπε...

Ανορθολόγισμός κι άγιος ο θεός είναι αδερφάκια δίδυμα Ταξιάρχη μου.. Και πως να μην είναι δηλαδή, τόσα πολλά που είναι τα λέφτα.. Να γιατί ο καθαρός αέρας το "φώς το αληθινό" κι οι θετικές τους ευεργεσίες απαγορεύονται δια ροπάλου από τους ταγούς της πίστεως..

Πως άλλωστε θα διαφυλαχθεί η αγία πυραμίς;..
Πως αδίκως θα αναδιανέμονται ζωές και καθημερινότητες ή πως στο διάλο τέλως πάντων επέβαλλαν αυτοκράτορες και γραφειοκράτες τη νέα και μοναδική αλήθεια..
Μην ξεχνάμε πως τα λεφτά είναι πραγματικά πολλά και τα λιγούρια παραμονεύουν!

Ή πως νομίζουμε οι - ισμοί - των τελευταίων αιώνων, οικονομικές θεωρίες διάτρητες ιδεοληψίες, πήραν την σκυτάλη από την ήδη γελιοποιημένη από τους διαφωτιστές θρησκεία;..

Επόμενη στάση η διάλυση των ιδεοληψιών - αυταπατών - που ο καθείς φέρει σε ατομικό επίπεδο, η αναζήτηση της ευτυχίας, η μη ύπαρξη ενοχικών συνειδήσεων εύκολα εκμεταλλεύσιμων από το "παπαδαριό".
Το σκαλόπάτι στην "ελευθερία"...


Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Nαι, αλλά ο Ντοστογιέφσκι λέει πως ο άνθρωπος ανταλλάσσει ευχαρίστως και προθύμως την ελευθερία του για χάρη της ασφάλειας...

kimon είπε...

Άκου δάκρυα μετανοίας και μνήμη θανάτου....αν είναι δυνατόν,πριν μέρες επισκέφθηκα φίλο μου σε συνοικία του Λονδίνου,με περίμενε στη στάση,ρε συ του λέω ωραία η απέναντι εκκλησία...εσωτερικά μου λέει φιλοξενεί μια πάμπ-ένα μπαρ στριπτιτζάδικο και 3 μαγαζιά καλλιτεχνών....τέτοιοι ρε του λέω να γίνουμε και μεις στο ρωμαίϊκο....χωρίς κλάψες-μιζέριες-ηθικές κλπ του κώλου....κοίταξε πόσο χαρούμενοι είναι εδώ οι άνθρωποι χωρίς τις υποκριτικές ανατάσεις μας και τις βαθειές υποκλίσεις μας.

Ψονθομφανήχ είπε...

Ώστε απ’ έξω ράσο κι από μέσα ζαρτιέρες!
Πάντως, έχει και το ρωμέικο ένα καλό: αν καταφέρεις και παρασύρεις θεούσα την έκανες λαχείο!
Είναι στο κρεβάτι δυναμίτης!

Κι υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό: η σεξουαλική ορμή και το θρησκευτικό συναίσθημα εκπορεύονται απ’ τα ίδια κύταρα του εγκεφάλου...

Σταύρος είπε...

Αμάν, τι μου ήρθε τώρα στα γεράματά μου! Περίμενε λιγάκι να την ψάξω αν προλαβαίνω να κάνω αλλαγή φύλλου, γιατί μ' ενδιαφέρει να γίνω πνευματοκόρη σου.

Ψονθομφανήχ είπε...

Είσαι ένας μωρμόλυκος εσύ...