Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μπενίτο Μουσολίνι (Θ΄) - Ως κι ο Βενιζέλος τον θαύμαζε!

Αν διαβάσει κανείς τον ξένο τύπο θα δει πως περισσότερο κι απ’ την χρεοκοπία της Ελλάδας φοβούνται την εξαγωγή του "φασιστικού μικροβίου"!
Αν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, έστω μικρή κι ασήμαντη σαν την Ελλάδα, συγκροτηθεί μια ακροδεξιά κυβέρνηση (για κει πάει το πράμα), τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.
Έτσι είχε γίνει και το 1922 όταν οι Φασίστες του Μουσολίνι ανέλαβαν την εξουσία.
Τα φασιστικά κόμματα κι οι φασιστικές κυβερνήσεις άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σ’ όλη την Ευρώπη.
Στη χώρα μας μέχρι κι η ηγεσία των Φιλελευθέρων φλέρταρε με το Φασισμό!
Το 1933 ο στρατηγός Πλαστήρας προσπαθούσε να πείσει τον Βενιζέλο για την επιβολή δικτατορίας κατά τα ιταλικά πρότυπα.
"Σκέφτομαι να πάω στους συνοικισμούς, να ξεσηκώσω τους πρόσφυγες, να τους φέρω στην πόλη για να ζητήσουν εγκαθίδρυση δικτατορίας", έλεγε στο Βενιζέλο ο ήρωας της Μικρασίας. Και συνέχιζε: "Θα κάνουμε ό,τι και στην Ιταλία που χάρις στο φασισμό προοδεύει".
Κι ο Βενιζέλος του απάντησε: "Πείσε πρώτα τον Μουσολίνι να έρθει στην Ελλάδα, και τότε το ξανασυζητάμε"!
Τελικά οι Βενιζελικοί το επεχείρησαν το "Κίνημα" τον Μάρτη του 1935, αλλά απέτυχαν παταγωδώς κι ηγεσία τους, για ν’ αποφύγει τα στρατοδικεία, βρήκε καταφύγιο στα ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα.
Η φασιστική κυβέρνηση του Μουσολίνι πρόσφερε ασυζητητί άσυλο στους πραξικοπηματίες Φιλελεύθερους. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Οι Άγγλοι μυρίστηκαν εγκαίρως πως ο Βενιζέλος "κάνει νερά" και στρέφεται προς τον Μουσολίνι, γι’ αυτό μεθόδευεσαν την παλινόρθωση του αγγλόφιλου Βασιλιά Γεώργιου του Β’!
Αλλά εκτός του Πλαστήρα υπήρχε κι άλλος επίδοξος δικτάτορας, ο πατριώτης μου απ’ τον Προυσσό Ευρυτανίας, ο στρατηγός Κονδύλης!
Αυτός αρχικά ήταν Βενιζελικός, αλλά επειδή γούσταρε να γίνει ο "Έλληνας Ντούτσε", το γύρισε σε φιλοβασιλικός. ονοιρευόμενος μια βασιλική φασιστική δικτατορία.
Τον Οκτώβρη του 1935 ο Κονδύλαρος επισκέφτηκε την Ιταλία και δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τον Μουσολίνι: 
"... Όταν μετά τον Πόλεμο (εννοούσε τον Πρώτο Παγκόσμιο) έπνευσε άνεμος ερημώσεως εκ Ρωσίας (εννοούσε την Οκτωβριανή Επανάσταση) είδαμε έναν μόνο άντρα να ορθώνει το ανάστημά του, κι αυτός ήταν Ιταλός, ο Ντούτσε!. Αυτόν ήδη εμιμήθη η Γερμανία και σε όλα τα έθνη υπάρχουν ήδη φασιστικοί πυρήνες"...
Το 1936 μοιάζει λίγο με το δικό μας 2012-3. 
Όπως τώρα συνεργάζονται οι πρώην "ορκισμένοι" εχθροί (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έτσι και τότε Βενιζελικοί και Βασιλικοί ενώθηκαν εναντίον του "κομμουνιστικού κινδύνου".
Στις 25 Απρίλη 1936 τα δυο κόμματα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Μεταξά, που τέσσερις μήνες αργότερα επέβαλε δικτατορία.
Τέτοιο σενάριο υπάρχει και σήμερα, και το ’χω ξαναγράψει: γίνονται σύντομα εκλογές, τις κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίζει αποτυγχάνει παταγωδώς και στην εξουσία ανεβαίνει με δημοκρατικές εκλογές μια ακροδεξιά κυβέρνηση που μας βγάζει απ’ την ευρωζώνη και επιβάλει δικτατορία!
Πάντως το 1936, εκτός της Δικτατορίας Μεταξά, συνέβησαν πολλά περίεργα πράγματα.
Μεταξύ άλλων πέθαναν μαζεμένοι όλοι σχεδόν οι ισχυροί πολιτικοί άντρες που θα μπορούσαν να μπουν εμπόδιο στο Μεταξά!
Το Γενάρη πέθανε ο πρώην Δικτάτορας-πρωθυπουργός Κονδύλης, από υπερκόπωση είπαν.
Τον Μάρτη πέθανε στο Παρίσι από "συγκοπή καρδιάς" ο Βενιζέλος.
Τον Απρίλη τους ακολουθεί στον τάφο ο μετριοπαθής εν ενεργεία πρωθυπουργός Κώστας Δερμετζής.
Τον Μάη ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης και το φθινόπωρο ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου!
Πολλά λέχθηκαν γι’ αυτό το μυστήριο θανατικό. Κάποιοι μίλησαν και για "αγγλικό δάχτυλο", ειδικά στην περίπτωση του Δεμερτζή!
Πάντως, τότε ήταν που έγραψε κι ο Βαμβακάρης το παρακάτω τραγουδάκι:

10 σχόλια:

Μαρία είπε...

αααα πάει μακριά η βαλίτσα βλέπω!

Ψονθομφανήχ είπε...

φόρεσες τα γυαλάκια σου Μαρία;

Άθη είπε...

Εεεε,εμ...χαιρετώ καταρχήν...μα..τι καλό καλό μου?περονόσπορος???μα..άκου να πεθάνουν ΟΛΟΙ αυτοί (και σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μάλιστα)..νομίζω α υτό δ εν έχει,γίνει ξανά στα χρονικά της πολιτικής ζωής της Ελλάδας...άκου να δείς...μα..τελίως απίστευτο λέμε...περίεργο...ε,εμ..κάποιους καλό μου (εκάστοτε πολιτικούς αρχηγούς,κομματάρχες,και διάφορους άλλους)..πά-ντα θα γίνει κάτι που θα τους 'ευνοήσει'ή που θα τους βο η θή σει α ς το πούμε να ανέβουν στην εξουσία...πά-ντα θα υπάρξουν γι α διαφόρους οι...κατάλληλες συνθήκες και το..κατάλληλο έδαφος που θα τους βοηθήσει να κάτσουν ευκολότερα στην καρέκλα του πρωθυπουργικού θώκου..και δ εν έχουμε και λίγα,τέτοια παραδείγματα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος!!!πιστέυω...!!!χοοοχοοοχοοοχοοχοοοχοοοχο!λες να γίνει το ίδιο και με τον Αλέξη?..χοοοοοχοοοχοοοοχοοοοοοοχοοο!φιλάκια μεσημεριανά...τουρτουρίζοντας από το κρύο...από'χτες το βράδυ,καθότι δ εν μπορώ να ανοίξω το καλοριφέρ μου γιανά μη χρεώσει,τα αντερά του ο λογαριασμός φυσικού αερίου (και δ εν έχω να τα πληρώσω,όπως πέρσυ που χρέωσε,τ'άντερά του και άστα..τι και...)...φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

ας κάνουμε και λίγο πλακ χιούμορ Αθούλα: ας μη φρόντιζες κι εσύ να ξεκάνεις όλους τους πρώην σου, ας κρατούσες έστω κι έναν να σε ζεσταίνει τα χειμωνιάτικα βράδια...

Άθη είπε...

Εεε,εμ...ΝΑΙ ΕΙΔΕΣ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΛΕΚΕΙ ΜΑ ΖΙ Μ ΟΥ??? (ΕΕ,ΕΜ...ΝΑΊ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑ ΝΤΡΕ ΥΤΞΚΕ)!!!!ΧΟΟΟΟΟΧΟΟΟΟΟΧΟΟΟΟΧΟΟΟΟΧΟΟΟ(ΛΟΛ,ΛΟΛ,ΛΟΟΟΟΛ,ΛΟΛ,ΛΟΛ,ΛΟΛ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΟΛ,ΛΟΟΟΟΛ,ΛΟΛ,ΛΟΛ...)χοοοοχοοοχοοοχο!ε,εμ..γιανά μηλίσω σοβαρά,τώρα (λέεεμε τώρα)τον έναν τον ξέκανε η χοντρό-μαλακία του,(καθότι είχε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα,υγείας οκ?και Δ ΕΝ πρόσεχε πουθενά και σε τίποτε οκ?)κάπνιζε σαν τσιμινιέρα (από τα 7του χρόνια!!!!!)...από 7χρονών παιδί λέμε!!!!οκ?)έτρωγε σα ζώον και ό-λες τις μαλακίες και ό-τι σκουπιδοφαγητό υπήρχε..απ'έξω και αηδίες όλη την ώρα...)έκανε κακή ζωή (με υπερβολική ψυχολογική πίεση)...κλπ,κλπ..κακή σεξουαλική ζωή...(πήγαινε με όποιον/όποια έβρισκε μπροστά του..)ε,κι όπως καταλαβαίνεις ΟΛΑ α υτά κάπου ξεσπάνε κάποτε..ε,αρρώστησε..άσχημα...και.....ε,και..ε,τον άλλον (αυτόν που παντρέυτηκε εννοώ)ε,α υτόν τον έφαγε η μεγάλη του μαλακία καθότι συνήθιζε να κοροϊδέυει,ΌΛΟ τον γυναικείο πλυθησμό του Δήμου Ιλίου,Αγ.Αναργύρων,και περιχώρων αλλά και ό-λης της Αθήνας..(έχει δουλέψει πάααρα πολλέεεες γυναίκες λέμε ο τύπος,πρίν να πέσει πάνω στην ηλίθια τη γυναίκα του)γιατί για'μένα ηλίθια είναι αφού πα ντρέ υτηκε α υτόν τον άχρηστο)...έχει δυαλύσει ζωές γυναικών..α υτός πάααρα πολλές..ε,και κάποτε..έρχεται κι α υτό που λέμε 'θεία δίκη'..ε,εμ..πλήρωσε όσα έκανε σε όοολες τις γυναίκες που έχει πληγώσει έως σήμερα...)γιατί για μένα τιμωρία είναι α υτό..το ότι παντρέυτηκε...επειδή α υτός ήταν εντελώς κατά του γάμου,κλπ,κλπ..και μπλα,μπλα...και πο-λύ περπατημένος του άρεσε να πηδάει και να φέυγει...και διάφορα τέτοια περίεργα..τέσπα..αλλά καλά έπαθε...κάποτε τα βρίσκεις μπροστά σου α υτά που΄χεις κάνει..άμα πληγώσεις άνθρωπο/ανθρώπους και του φερθείς ά δι κα..(όπως έκανε α υτός με ό-λα τα κοριτσάκια που'χει πλυγώσει μέχρι τώρα)...ε,από κάπου θα σου'ρθει..ε,έτσι του ήρθε κι α υτουνού!!!ουρανοκατέβατο μάλιστα!!!πάντως ωραίο το αστειάκι γέλασα δ εν λέω..φιλάκια και καλησπέρες!!!!...

Ανώνυμος είπε...

να γράψεις και τις ιστορίες που μου λεγες χθες για την κόρη του Μεταξά, για τον Αθανασόπουλο κτλ

αυτά δεν πρέπει να χαθούν

Ψονθομφανήχ είπε...

Άστα Αθούλα, "μαύρη χήρα" είσαι!

Ανώνυμε, κι εγώ τα μαθαίνω από τους τελευταίους παπουδαίους που βρίσκονται ακόμα εν ζωή!
Όντως, αυτά πρέπει να καταγραφούν για να μην χαθούν...

candy's τετραδιάκι είπε...

Ω ρε μανα μου..απ τα ωραια ποιηματα μας το γυρισες στα πολιτικα..πφφ

Ψονθομφανήχ είπε...

Xρόνια Πολλά Καντούλα!

Αυτά τα ποστάκια, να ξέρεις, αρέσουν στον Ακρατούλη και στον ... Έριχ Φρομ!

candy's τετραδιάκι είπε...

Ευχαριστω! Κι εσυ τα γραφεις επειδη αρεσουν στον Ακρατουλη? Ουτε ερωτευεμενοι να ησασταν!!! Φρομ...χαχαχαχα με εκανες και γελασα που τον θυμηθηκες ρε ατιμουτσικο??