Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μεταξάς, η "Βαρβάρα" κι ο... Κώστας ο Αραβανής!

Οι σημερινές Ελληνίδες είναι οι πιο κρυόκωλες έβερ!
Μπορεί τα παλιότερα χρόνια να υπήρχε πολύ ηθικολογία και υποκριτικός πουριτανισμός, αλλά οι κοπελιές της έδιναν και καταλάβαινε της αχλαδιάς!
Μίλησα πρόσφατα με μια γιαγιά που επί Μεταξά ήταν στην ΕΟΝ, την οργάνωση της Εθνικιστικής Νεολαίας του.
"Εσύ ρε γιαγιά πώς και μπήκες στην ΕΟΝ ενώ ήσουν δημοκράτισσα;", τη ρώτησα.
Κι έκατσε και μου τα ’πε όλα η γιαγιούλα με το νι και με το σίγμα.
Πως ζούσε σ’ ένα κωλοχώρι και πως περίμενε πώς και πώς να κάνει μια κεντρική εκδήλωση η ΕΟΝ για να ’ρθει στην Αθήνα ως "αντιπρόσωπος".
Και φυσικά, μετά τα εθνικοσοσιαλιστικά σεμινάρια γινόταν ... της πουτάνας το κάγκελο!
Τέτοιες μέρες το 1939 η Αθήνα ήταν γεμάτη από Εγγλέζους στρατιώτες.
Οι Αθηναίες τσούπρες, δήθεν ενθουσιασμένες με τις νίκες του ελληνικού στρατού στην Αλβανία, έπεφταν γεμάτες ευγνωμοσύνη στις αγκαλιές των Εγγλέζων.
Ως κι η κόρη του Μεταξά, επικεφαλής των γυναικών της ΕΟΝ, αναγκάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση που καλούσε τις νεάνιδες σε αυτοσυγκράτηση.
Βασικό επιχείρημα: έτσι όπως κάνετε σαν ξελιγωμένες, εκθέτετε ολόκληρο το έθνος! Οι Εγγλέζοι όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους θα λένε πως οι Ελληνίδες είναι "εύκολες" και θα δυσφημίζεται η ράτσα!
Μια και πιάσαμε στο στόμα μας την κόρη του Μεταξά, ας πούμε κι αυτό.
Το πρώτο ρεμπέτικο τραγούδι που λογοκρίθηκε ήταν "Η Βαρβάρα" του Τούντα.
Το τραγουδάκι ήταν σκωπτικό και σατίριζε τις κόρες των πλούσιων οικογενειών που ζούσαν στην Κηφισιά αλλά πήγαιναν στη Γλυφάδα για να ξεσαλώσουν.
Καμιά απ’ τις δυο κόρες του Μεταξά δεν λεγόταν "Βαρβάρα", αλλά όλη η Αθήνα ήξερε πως το τραγουδάκι ήταν αντιστασιακό και μιλούσε για κείνες!
Αφιερωμένο στον Γλυφαδιώτη τον Κώστα τον Αραβανή, που μια "Λαϊδα" τον αποκαλεί "ωραίο"...

7 σχόλια:

Άθη είπε...

Αααααααααααααχαααααααααααχααααααααχαααχαααααααχαααααααχαααχαχααχαχαααχααα!πο-λύ ωραίο καλό μου...μπράβο γέλασα (μπα σε καλό σου,πάλι βραδιάτικα)...ε,εμ...αυ τό γιανά μάθουνε μερικές 'τζατζόγριες'(σήμερα)...που μας το παίζουνε δήθεν ηθικές κλπ,κλπ..και 'χαμηλό-βλεπούσες'κι ότι έχουνε μεγαλώσει σε σπίτια με αρχές ότι από αριστοκρατικές οικογένιες,ότι στον..κύκλο ΔΕΝ έκαναν τέτοια ότι δ εν τους επέτρεπαν,να κάνουν τέτοια οι γονείς τους,κα μπίρι,μπίρι,μπλά,μπλά μαλακίες...όσες ήταν 'γόνοι' αριστοκρατικών οικογενιών είναι καρά-τσεκαρισμένο ότι έχουνε κάνει τα αίσχη!!!...πραγματικά όμως!!!οκ?...χειρότερα και από τις κοπέλες που ήταν,από 'κατώτερες'τάξεις...ή ταπεινότερες όπως μας αποκαλούν α υτοί και η...τάξη τους...χοοοοχοοοοχοοοχοοο!πάντως ωραίο το ποστάκι,μπράβο..μου'φτιαξες το κέφι απόψε καλό μου,που δ εν είμαι και πολύ καλά δυστυχώς...φιλάκια,καλησπέρες...

Άθη είπε...

Ε,εμ..ήθελα να πώ ότι μας τα πρήζουν ότι είναι,από..αριστοκρατικές οικογένειες,ότι στον κύκλο τους δ εν κάνουν τέτοια...κλπ,κλπ..σόρρυ κεκτημένη ταχύτητα πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Τη βλέπω τη δουλεία να μένω στην απόψω, τέτοια μαρίδα που 'μαι έστω και γλυφαδιάτικη που να με τσιμπήσει με το καλαμάκι της καμιά βαρβάρα!..

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Εσύ ρε Αθούλα δεν τσιμπάς κανέναν κέφαλο της προκοπής;

Κώστα μου οι γκομενίτσες θέλουν κέφαλους, να τους πιάνουν και με τα δύο χέρια τους και να ξελιγώνονται στο γέλιο...

Άθη είπε...

Εεε,ε γώ καλό μου έχω πιάσει...όχι κέφαλο...έχω πιάσει καρχαρία!!!...(ε,εμ..ναί..ο..νοών νοήτω κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε που λένε)....χοοοοοοχοοοοοοχοοοοοχοοοο...

Ψονθομφανήχ είπε...

έλα ρε, όχι και "καρχαρίας" ο ραδιοφωνιτζής σου!

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλημέρα..φίλοι και αγαπητέ ιδιωκτήτα...!!!ε,εμ στα γρήγορα..κι όμως ΕΊΝΑΙ 'ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ' όπως το λέω ο άνθρωπος!!!είναι πολλώωων κυβικών ο άνθρωπος λέμε...πο-λύυυ σπάνια περίπτωση...από τις λίγες..από τις απίστευτα λίγες,τέσπα.....καλημέρες..