Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αρχίσαμε να γινόμαστε "Έλληνες" μετά το 1950!

Είμαστε πλέον μεγάλα παιδιά και δεν είναι σωστό να παραμυθιαζόμαστε!
Οι Αρχαίοι Έλληνες εξαφανίστηκαν γύρω στα 700 μ.Χ.
Πολύ λυπηρό αλλά αληθινό!
Άλλωστε όλοι οι λαοί κάποτε εξαφανίζονται. Πού είναι σήμερα οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Σουμέριοι, οι Λύδιοι, οι Φρύγες, οι Πάρθοι;
Απ’ το 700 μ.Χ. εγκαταστάθηκε μαζικά στα μέρη μας κάθε καρυδιάς καρύδι: Σλάβοι, Αλβανοί, Γότθοι, Γαλάτες, Κατελάνοι, Φράγκοι, Οθωμανοί, Βουλγάροι κλπ κλπ.
Κι έτσι προέκυψαν οι λεγόμενοι "Ρωμιοί", δηλαδή οι άνευ εθνικότητας Χριστιανοί της Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτοί που εγώ ονομάζω "τα μπάσταρδα της ιστορίας".
Ειδικά στην Ήπειρο και στη Νότια Ελλάδα επικράτησαν οι εκχριστιανισμένες αλβανικές φυλές, που άρχισαν να εγκαθίστανται μαζικά απ’ τον 13ο αιώνα.
Οι Αλαβανοί-Αλβανοί ήταν λαός απολίτιστος, πολεμοχαρής, βίαιος, με ροπή στο πλιάτσικο και στη ληστεία.
Οι Οθωμανοί τους έτρεμαν και τους αποκαλούσαν "αρναούτηδες", δηλαδή "άξεστους", "γύφτους"...
Αυτό που εμείς ονομάζουμε "ένδοξη κλεφτουριά" δεν ήταν παρά η σιχαμερή δράση των αλβανικών ληστοσυμμοριών που λυμαίνονταν τα χωριά και τους εμπορικούς δρόμους της υπαίθρου.
Οι εκχριστιανισμένες αλβανικές φυλές δεν δίστασαν να τα βάλουν στα ίσα πρώτα με τον Αλί Πασά (κυρίως οι Σουλιώτες) κι αμέσως μετά με την ίδια την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξεκινώντας αυτό που εμείς ονομάζουμε "ελληνική επανάσταση του 1821"!
Στόχος τους δεν ήταν φυσικά η δημιουργία ελεύθερου "Ελληνικού Κράτους" αλλά το πλιάτσικο και το διαγούμισμα των πλούσιων τούρκικων κάστρων.
Όταν πια δεν είχαν τι να λαφυραγωγήσουν, άρχισαν ν’ αλληλοσκοτώνονται για τα μπικικίνια των αγγλικών "δανείων του αγώνα"! 
Οι λεγόμενοι "εμφύλιοι πόλεμοι της επανάστασης" δεν ήταν τίποτα παραπάνω απ’ την αλληλοσφαγή των αλβανικών συμμοριών της Ρούμελης και του Μωριά για τις αγγλικές λίρες...
Τελικά, με τα χίλια ζόρια, με τη βοήθεια των ξένων, των φιλελλήνων και των διανοούμενων κι εμπόρων Ρωμιών ιδρύθηκε το 1832 αυτό που ονομάζουμε "Ελληνικό Κράτος".
Αλλά η σύνθεση και η νοοτροπία του πληθυσμού δεν άλλαξε! Ειδικά η ύπαιθρος και τα βουνά της Αττικής ληστοκρατούνταν ως τις αρχές του 20ού αιώνα!
Μπορεί στα χαρτιά να λεγόμασταν "Έλληνες" αλλά ζούσαμε και συμπεριφερόμασταν σαν τους Αλβανούς ληστοσυμμορίτες της Οθωμανικής περιόδου.
Αυτό είχε και τα καλά του: η λεγόμενη "πολεμική αρετή των Ελλήνων" δεν ήταν παρά η "αλβανική πολεμική ανδρεία"!
Αν δεν είχαμε μέσα μας τα πολεμοχαρή αλβανικά γονίδια δεν θα είχαμε κάνει πράγματα που τώρα μας φαίνονται αδιανόητα, όπως:
α) την επανάσταση του 1821
β) τις παλλαϊκές διαδηλώσεις του 1896-7 με αίτημα "κηρύξτε αμέσως τον πόλεμο στην Τουρκία"
γ) το παραμάζωμα των Τούρκων-Βουλγάρων στους Βαλκανικούς Πολέμους και το έπος της Μικρασίας (μην το ξεχνάμε: φτάσαμε ως τον Σαγγάριο!)
δ) το απίστευτο έπος του ’40, με τους φαντάρους να τρέχουν στο μέτωπο λες και παν για γλεντοκόπι
ε) την Εθνική Αντίσταση 1941-44, και τα λεγόμενα "Δεκεμβριανά" της Αθήνας που οι γαυριάδες των συνοικιών τα έβαλαν με τις Ειδικές Δυνάμεις του αγγλικού στρατού.
Η τελευταία πράξη του δράματος με την ονομασία "δράση αλβανικών ληστοσυμμοριών στην Ελλάδα" παίχτηκε την περίοδο 1946-49, σ’ αυτό που ονομάζουμε "σύγχρονο ελληνικό εμφύλιο πόλεμο".
Ο εμφύλιος αυτός δεν ήταν ούτε πολιτικός ούτε ιδεολογικός ούτε ταξικός-κοινωνικός. Αυτά ήταν απλές προφάσεις και προσχήματα. 
Ο μακαρίτης ο παππούς μου, που συμμετείχε, δεν είχε ιδέα για "ιστορικά προτσές" και μαρξισμούς-λενινισμούς! Απλά, είδε φωτιά, μυρίστηκε αίμα και χώθηκε! Ούρλιαξε μέσα του το αλβανικό γονίδιο και... ο λύκος στην αντάρα χαίρεται!
Οι Αλβανοί ληστοσυμμορίτες και των δυο παρατάξεων τράβηξαν μαζί τους στο τρελάδικο και το υπόλοιπο εθνολογικό μας μωσαϊκό: Βλάχους της Θεσσαλίας, Σλάβους και Πόντιους της Μακεδονίας, Μικρασιάτες των συνοικιών κλπ, κι έγινε αυτή η παράλογη αλληλοσφαγή!
Ο "ελληνικός εμφύλιος" είχε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της αλβανικής ψυχοσύνθεσης: προσωπικά μίση, αντιζηλίες, οικογενειακές βεντέτες, προδομένες φιλοδοξίες, απίστευτο πλιάτσικο, κτηνωδία, δίψα για αίμα...
Κοιτάξτε τη φωτογραφία. Είναι μέλη μιας φοβερής παραστρατιωτικής ληστοσυμμορίας που έδρασε στην Αττικοβοιωτία επί εμφυλίου. Δεν γράφω τα ονόματά τους γιατί οι απόγονοί τους ζουν ανάμεσά μας. Ένας μάλιστα ήταν πρόσφατα και Υπουργός. Σας ρωτώ: σας φαίνονται "ελληνικές" αυτές οι σκατόφατσες;
Ο εξελληνισμός μας άρχισε μετά το 1950!
Δε λέω, πολύ καλός ο πολιτισμός, αλλά έχει και τα κακά του: βλέπετε πουθενά σήμερα την "πολεμική αρετή" των Ελλήνων; Όχι φυσικά! Από τότε που "εξελληνιστήκαμε" γίναμε κότες λυράτες!
Αν δεν είχαμε σκοτώσει τον Αλβανό μέσα μας δεν υπήρχε περίπτωση οι Τούρκοι να έκαναν απόβαση στην Κύπρο!
Κι οι καραβανάδες του Τούρκικου Επιτελείου ούτε θα σκέφτονταν να πουλήσουν ψευτοτσαμπουκάδες τύπου Ιμίων...

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις "απίστευτα" πράγματα!

Αν είναι αληθινά, αλλάζουν
τα πάντα!

kimon είπε...

Χιλια μπράβο παλληκάρι μου!!! έφερες την ιστορία ...στα ίσα της, θα σε ζήλευε και ο Τσιφόρος....."Τελικά, με τα χίλια ζόρια, με τη βοήθεια των ξένων, των φιλελλήνων και των διανοούμενων κι εμπόρων Ρωμιών ιδρύθηκε το 1832 αυτό που ονομάζουμε "Ελληνικό Κράτος"." στο τελευταίο διαφωνώ....εγκατέστησε η γριά παμπόνηρη Αλβιόνα το προτεκτατορικό της μόρφωμα για να παίζει το κομπολόγι της στη μεσόγειο...μην ξεχνάς ότι το 40 μας έστειλε στην Αλβανία για να πολεμήσουμε αντ'αυτής....αν το ξέραν τα αρβανίτικα γονίδιά μας θα επαναστατούσαν προφανώς....
Η Πέλα...δυνατό πράγμα...ζήλεψες τον σερσέμη τον άθρησκο και του την ξεπατίκωσες....πάντως θα σου πω από πρώτο χέρι...τα αρβανίτικα γονίδιά μας τρέμουν οι Τουρκαλάδες γι' αυτό κάνουν μόνο τσαμπουκάδες στο Αιγαίο ,κι αυτούς με τρόμο ψυχής, μπας και γίνει καμιά στραβή οπότε θα γίνει της πουτάνας...νάσαι σίγουρος αυτό φοβούνται.

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε ναι, ρε Κίμωνα, όταν μπλέχτηκαν οι ξένοι με τους στόλους τους, η επανάσταση είχε ουσιαστικά πνιγεί απ’ τον Ιμπραίμη!
Είναι μεγάλο λάθος να λέμε πως η επανάσταση του ’21 μας ελευθέρωσε.
Και μην ξεχνάμε και το άλλο: πως σε λίγες δεκαετίες όλοι οι Βαλκάνιοι ίδρυσαν τα δικά τους κράτη χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...

Το τραγουδάκι φοβερό. Και γυναικάρα η τραγουδιάρα!

Φίλε, τον Αρβανίτη τον είδε ο Γενίτσαρος και τρόμαξε!
Αυτό τα λέει όλα...

Καίτη είπε...

βλέπω ότι με τους Αλβανούς σε συνδέει σχέση αγάπης και μίσους!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον υπερεκτιμάς τόν ρόλο τών Αλβανών , όχι ότι ήταν μικρός αλλά δέν ηταν καί ό βασικός .

candy's τετραδιάκι είπε...

Εγω μεσα μου νιωθω Τουρκαλα!

Ψονθομφανήχ είπε...

Καιτούλα, δεν έχεις κι άδικο.
Οι Αλβανοί είναι το στοιχειωμένο παρελθόν μας που κάθε τρεις και λίγο εμφανόζεται μπροστά μας σαν φάντασμα.

Καντούλα, μάλλον "Οθωμανή" θες να πεις...

Ανώνυμε, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο. Αλλά, για να το συζητήσουμε, σε ποια περίοδο ακριβώς αναφέρεσαι;
Για να δούμε και ποιος ήταν ο ρόλος των Αλβανών.
Διευκρινίζω πως στον τελευταίο εμφύλιο ρόλο έπαιξαν όχι οι "Αλβανοί" αλλά τα αιμοδιψή αλβανικά μας γονίδια..

Ανώνυμος είπε...

Γιά νά μή μπλέξουμε μέ ατελείωτες κουβέντες κλπ Σού προτείνω άν θέλεις νά σού στείλω ένα μικρό βιβλίο τού Βασίλη Ραφαηλίδη , ίσως τό μοναδικό πού δέν εχει έπανεκδοθεί (τό έχω σε μορφή bdf) στό όποίο αναλύονται μέ έπιστημονικό καί μέ απολαυστικό τρόπο όλα αυτά τά ιστορικά γεγονότα καί οί επενέργειες πού ειχαν στήν εξέλιξη τού ελληνικού κράτους . Τό βιβλίο εχει τίτλο :Ελληνες και Νεοελληνες .

Ψόνθω είπε...

στείλ’ το στο
tsiakostax@yahoo.gr

Άθη είπε...

Εεεε,εμ....μα...πόοοοσο δίκιο έχεις καλό μου...όπως και πάντα...φυσικά..εε..εμ..για τα άλλα που λες δ εν γνωρίζω,και πολλά..αλλά ο...εμφύλιος..ήταν όντως μια τρέλλα και τεράστια μάλιστα...!!κι ο παππούς μου ο συγχωρεμένος είχε πολεμήσει στον εμφύλιο...και οι τρέλλα ήταν ότι έβαλαν ΑΔΕΡΦΙΑ,λέμε...συγγενείς..εξ'αίματος οκ?...να αλληλοσκωτοθούν μεταξύ τους γιανά υπερασπιστούν κά ποι οι..τα όποια βρώμικα και υπόγεια συμφέροντά τους..(όπως γίνεται και πά ντα άλλωστε..και όπως γινόταν και πά ντα..πά ντα είναι 'κάποιοι' πίσω από ό-λα α υτά,και τα υποκινούν..για δικούς τους συγκεκριμένους λόγους ή επειδή τους υπαγορέυουν κι α υτωνών κάποιοι ά λλ οι να τα κάνουν ό-λα αυτά επίσης για πρωσοπικούς λόγους...ε,εμ..όσο για τα Ίμια..είδες σήμερα τη (φαιδρή)γιατί για μένα φαιδρή ήταν)έτσι όπως την είδα στην τιβί..)τ ε λε τή..του Σαμαρά?(στην οποία υ πο τίθ εται ότι τίμησε την μνήμη? και τους συγγενείς των αξιωματικών που σκωτόθηκαν πριν 18χρόνια στα Ίμια (και μάλιστα ήταν στην...τελετή και ο γι ό ς ενός από τους πεσόντες που σήμερα είναι ολόκληρος άντρας και φοιτητής)..προσπαθώντας να υπερασπιστούν τα..ελληνικά 'χωρικά ύδατα'?από τους Τούρκους?... σε ρω τώ ΠΩΣ του ήρθε του Αντωνάκη μετά από 18ολόκληρα χρόνια να ξεθάψει ξανά το καυτό θέμα Ίμια και να ξύσει παλιές πλυγές που πονάνε και πο-λύ μάλιστα?....θυμήθηκε (σ'αυτή την ομολογουμένως πο-λύ δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας ότι είναι έλληνας??(και μαζί του ότι είμαστε έ λλη νες κι ό-λοι εμείς οι άλλοι 11.000000...που ζούμε'δώ? και ότι πρέπει να υ περα σπι στούμε την εθνική μας ταυτότητα πάση θυσία...??...ή πάει φυρί-φυρί (ξύνοντας τον πισινό των Τούρκων) που ψάχνουν ευκαιρία κάθε στιγμή και ειδικά τελευταία..γιανά αρχίσουμε ξανά τα ίδια τα παλιά?...(και που μας προκαλούν και δεν ξέρω και ε γώ τ ι άλλο και..)και πο υ ήτα ν ο Αντωνάκης και οι άλλοι 18ολόκληρα χρόνια? τι σκατά έκαναν τόοσα χρόνια?..τώρα θυμήθηκαν να κάνουν εκδηλώσεις γιανά τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων?...αλί απ'αυτούς που δ εν ζούν πια...γιατί νομίζω ότι αν ζούσαν σήμερα κι έβλεπαν το χάλι της χώρας τους,που τόσο αγάπησαν και που έδωσαν και τη ζωή τους την ίδια γιανά την υπερασπιστούν τότε θα έφριταν...και ό χι άδικα...έ,εμ...ναί έυχομαι α ν βλέπουν από'κει πάνω που είναι να 'μουτζώνουν'με χέρια και με πόδια και τον Αντωνάκη κι ό-λους όσους κατάντησαν τη χώρα τους που τόσο την αγάπησαν έτσι όπως είναι σήμερα...καλησπέρες...αγαπητέ ιδιωκήτα και φίλοι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Εσύ Αθούλα αρβανίτισσα δεν είσαι?

Άθη είπε...

Τι λες...βρεεε? ε,ε γώ έχω καταγωγή από Πελοπόννησο,από τη μεριά του πατέρα μου,και από Στερεά Ελλάδα από τη μάνα μου...πας καλά?...πως σου ήρθε α υτό?....άκου Αρβανίτισσα...οι Αρβανίτες βρε είναι γυφτοι..τσιγγάνοι...τι δουλειά έχω έ γώ με τους γύφτους?...α υτοί έχουν κατακλήσει ό-λη το Δήμο Μενιδίου,Ιλίου,Αγίων Αναργύρων και περιχώρων...χρόοοονια ολόκληρα έχουν κάνει κατάληψη ε κεί πέρα με α υθαίρετα,εξοχικά μόνιμες κατοικίες και δ ε συμμαζέυεται...

Ψονθομφανήχ είπε...

ρε Αθούλα, μην μπερδεύεις τους γύφτους με τους Αρβανίτες!
Θα θυμώσει κι ο φίλος μας ο Κίμων ο Αρβανίτης!

Ανώνυμος είπε...

ποιά μέρα θα ξυπνήσω και θα έχει εξαφανιστεί η απίστευτη βλακεία που κρύβεται πίσω από τον αντρικό θιγμένο εγωισμό ,θα μου εξηγήσει κανείς ??όλα τα άλλα σύμφωνα με την εξελικτική θεωρεία των πάντων απλά αλλάζουν .δεν χρειάζεται να κατεβάσεις βιβλιοθήκες ολόκληρες για να το μάθεις!!! 1+1κάνουν δύο

Άθη είπε...

Εεεεε...εμ...καλά ντέ βρε ιδιωκτήτα ΜΗ βαράς λέμεε...ε,εγώ α υτό ξέρω..ότι οι Αρβανίτες είναι γύφτοι...τι να κάνω?...δεν είμαι ανθρωπολόγος να ξέρω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας φυλής τόσο καλά..ε,εμ..άλλο το επίθετο Αρβανίτης και άλλο το...όνομα φυλής? αρβανίτης...δεν είναι το ίδιο...ε,εμ..αγαπητή/τέ αναγνώστρια/στη που είσαι α κ ρι βώς από πάνω μου, και αναρωτιέσαι (ευλόγως έχω να πω)για την απίστευτη όπως λες βλακεία που κρύβεται πίσω από τον (ηλίθιο)-θα συμπλήρωνα ε γώ) και θιγμένο αντρικό ε γ ω-ϊσμό και για το πό-τε θα εξαφανιστεί α υτή...ε,εμ..λυπάμαι που θα στο πώ..στο λέω με πό-νο ψυχής...αλλά..απελπίσου...που έλεγε και ένας ήρωας του αείμνηστου Μ.Λουντέμη σε ένα από τα πο-λύ όμορφα βιβλία του...ε,εμ..απελπίσου λοιπόν επειδή δεν βλέπω να έρχεται πο-τέ όμως?ούτε σε 100χρόνια από τώρα η...'απόφράδα'εκείνη μέρα που λένε!!!που ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩ ΘΙΓΜΕΝΟΣ Ε Γ Ω Ι ΣΜΟΣ ΤΟΥΣ..καλή/καλέ μου?σε ρ ωτώ-έχεις συναντήσει ά ντ ρα χω ρίς εγωϊσμό??ε γώ πάντως όχι...εάν πάψει έν ας άντρας καλή/καλέ μου να είναι ε γω ϊστής,παρτάκιας,μαλάκας,να κοιτάει τον κ ώ λο του και τίποτε,άλλο να μ ην τον ε νδιαφέρει τί ποτε ά λλο πάρα ΜΟΝΟ η γμμένη π ά ρτη του και ας καίγεται η κοινωνία ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ας γίνεται της πουτάνας το κάγκελο γύρω του..ε,τότε..δ εν ξέρω..τι θα γίνει..οι άντρες καλή/καλέ μου..εί να ι πλασμένοι έτσι..είναι τα γονίδιά τους έτσι είναι φτιαγμένοι έτσι..να είναι εα υτούληδες,παρτάκηδες,να κοιτάνε τον κ ώλο τους και μό-νο που λέω κι εγώ...ε,κι α υτό δ εν γίνεται να αλλάξει έτσι εύκολα...απλά...καλό απόγευμα..ιδιωκτήτα και φίλοι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Κορίτσια, δεν είναι έτσι, όπως τους περιγράφετε, όλοι οι άντρες!
Έτσι είμαστε μόνο εμείς ... οι Αρβανιτόβλαχοι!
Αν πάτε στο εξωτερικό θα δείτε κι άλλους τύπους αντρών, όπως ακριβώς τους θέλετε, θα φοράνε και μπέιμπι ντολ...

Ανώνυμος είπε...

άμα το μπεϊμπι ντολ είναι μάρκα ''GUCCI '' τον θέλω ,τον θέλω ,τον θέλω ....

Ανώνυμος είπε...

Άθη δεν θέλω να σε ταράξω ,αλλά φήμες λένε ότι το ζώον αυτό που λες εσύ ότι δεν υπάρχει ,υπάρχει και παραυπάρχει αλλά είναι οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.και να σου πώ και το ακόμα σπαραξικάρδιο ? συνήθως δεν είναι ο άντρας που έχει φάει τις βιβλιοθήκες με το κουτάλι ,όσο πιό μορφωμένος τόσο πιό παραμορφωμένος είναι και πιό εγωισταράς!! και όσο πιό γυρίστρας τόσο πιό ευνουχιστικός .... η λύση είναι να του λες - ναί μωρό μου - και να του χώνεις και κανένα κερατάκι για να ισιώνει ,αν είναι η ''πάστα '' σου τέτοια ,αν δεν είσαι φτιαγμένη έτσι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΡΑ !!! Τεχνική ''μαστίγιο και καρότο ''.

Ψονθομφανήχ είπε...

Συμπέρασμα:
οι σύγχρονοι νεο-’Ελληνες είμαστε απόγονοι των Αλβανών ληστοσυμμοριτών.
Οι νεο-Ελληνίδες κράταν απευθείας απ’ τη Μέγαιρα!

Ανώνυμος είπε...

λάθος ,λάθος ,για άλλη μια φορά οδηγήσε σε λάθος συμπεράσματα !!! οι Μέγαιρες ήταν οι παλιάς γενεάς μανάδες ,με τον γιό - κανακάρι ,οι νεο -Ελληνίδες είναι απλά αναρχόαυτόνομες και σέβονται το γεγονός ότι ,ναι μεν δεν είναι ίδιες με τους άντρες ,είναι δε εξίσου αναγκαίες και απαραίτητες στην ζωή των αντρών όμωςΜη σε ταράξω όμως και μου πάθεις τίποτα ,σταματάω εδώ λέγοντάς σου ότι κατανόώ την ανάγκη των αντρών για 2 μόνο πράγματα : καλό σέξ με μουγκή γυναίκα και καλό φαγητό ,καμία εξέλιξη δηλαδή στο είδος σας.......

Ψονθομφανήχ είπε...

συμπληρώνω: έχουμε ανάγκη για τα πάντα, αλλά αλλά με μια γυναίκα μουγκή-κωφή-τυφλή!
Γίνεται;

Είναι τυχαίο που ο Χριστός θεράπευσε μόνο άντρες τυφλούς;

Ανώνυμος είπε...

όχι αγάπη μου !!!!!!! δεν θα σου κάνω τη χάρη μετά το σοκ της πρώιμης πρεσβυωπίας και της βλαχομουγκαμάρας που έζησα να χάσω και την ακοή μου ,μόνο αυτό μου έμεινε .

Ψονθομφανήχ είπε...

ρε συ... όσο περνάν τα χρόνια βλέπω πως αυξάνονται τα προσόντα σου!

Λίγο να μειώσουμε την ακουστική οξύτητα... και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!

Άθη είπε...

Εεε,εμ...χαιρετώ την ομόγυρη...και..εμ...αγαπητέ ιδιωκτήτα..όσο πας και γίνεσαι και πιο 'ερρειστικός' να το πώ?...ε γω ϊ σταρος?(όπως λέει και η αγαπητή ανώνυμη?)...πάντως ναί..όσο πάς και γίνεσαι και πιο...ε,εεε,εμ...αγαπητή οφείλω να ομολογήσω,Π ΩΩΩΣ...ναί έχει δίκιο (και το λέω με πό-νο α υτό)..αλλά ε υτυχώς δ εν έχεις δίκιο σε ό-λα τα λεγόμενά σου...εν΄μέρει πάντως έχεις...ε,εμ..ναί Δ ΕΝ είναι ό-λοι οι άντρες εγωϊσταροι όπως λες...υπάρχουν και οι φωτ ει νότατ ες εξαιρέσεις...κι ε γώ φυσικά ευλογήθηκα στη ζωούλα μου και ε υτυχώς τ ώρα που είμαι ακόμη νέα να γνωρίσω ένα σπάνιο άντρα..(ΑΝΤΡΑ με ό-λη τη σημασία της λέξης εννοώ)και α υτό που λέω δ εν έχει να κάνει,ούτε με το κατά πόσον έχει κάποιος καλές ή όχι επιδόσεις στο κρεββάτι-και με τίποτε τέτοιο γελοίο..επειδή όταν γνωρίσεις έναν τέ τοι ο άνθρωπο..ό-λα τα άλλα,είναι απλώς γελοιότητες..)άντρα εννοώ όσον αφορά στην ομορφιά της ψυχής του και γενικότερα στην ψυχοσύνθεσή του και σε πολλλάαα άλλα...στοιχεία που τον ξεχωρίζουν και πο-λύ από ό-λα τα άλλα ζώα του είδους)...ε,εμ..ε γώ καλή μου ΔΕΝ κάνω τέτοια..(λυπάμαι..δ εν κερατώνω δε ν είναι του ύφους μου αυτά δ εν είμαι τέτοια..προτιμώ να χωρίσω μια και καλή,να δώσω ένα τέλος παρά να κάθομαι,και να αναλώνομαι σε τέτοιου είδους κατινιές..)τύπου μου 'τα φορά',στα φοράω'κι εγώ και τέτοιες αηδίες...και δ εν βλέπω και το λό-γο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο άδικο χάσιμο χρόνου,εγκεφαλικής ενέργειας και πολλά άλλα..άσκοπο εντελώς να το κάνεις α υτό..και μετά μπαίνεις και σε έναν α πίστευτα περίπλοκο φάυλο κύκλο κατινιάς και μαλακίας και..ούυυφ! υπάρχουν και πιο σημαντικά και ομορφότερα πράματα να κάνει κανείς από το να αλληλό-κερατώνεται με τον ίσως εντελώς ακατάλληλο σύντροφό του (γ'αυτόν)...όταν δ εν ταιριάζεις με κάποιον χωρίζεις και τραβάς έτσι απλά ε σύ το δικό σου δρόμο,κι α υτός τον δικό του...απλούστατο...πάντως μου άρεσε το σχολιάκι σου....καλό απόγευμα παιδία...και ιδιωκτήτα...

Ψόνθω είπε...

Αθούλα, τρελαίνομαι να ρίχνω λάδι στη φωτιά!

Ανώνυμος είπε...

εγώ από σήμερα σε πολύ καλύτερο από τον δικό σου .τρώς την σκόνη μου ,γιατί στην τελική δεν είσασταν και τίποτε σπουδαίο!!!!!!!!!!!!!!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα!
Κοιτα, απο τη στιγμη που ανοιχτα αμφισβητεις πολλα απο οσα εχουμε διδαχτει, καλο θα ειναι να αναφερεις και καμια πηγη!
Καλο Φλεβαρη!

Ψονθομφανήχ είπε...

Καμιά "πηγή" δεν υα λέει αυτά, γιατί αν τα έλεγε θα την είχαν ήδη εξαφανίσει.
Αυτά που γράφω προκύπτουν απ’ την δική μου λογική και διασθητική επεξεργασία όσων διαβάζω, ακούω και βλέπω!

Όταν οι Ευρωπαίοι μάς αποκαλούν ευγενικά "ειδική περίπτωση" δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει;
Όταν οι πάντες γύρω μας λειτουργούν ως ληστοσυμμορίες "λευκού κολάρου" θα το αφήσουμε να περάσει στο ντούκου;

Αλλά υπάρχουν και οι ιστορικές πηγές που ζητάς.
Όλες οι ιστορίες γράφουν πως απ’ τον 7ο αιώνα η λεγόμενη σήμερα κεντρική και νότια Ελλάδα είχε ερημώσει και μετατράπηκε σε "σκουπιδοτενεκέ" (δικός μου ο όρος) του Βυζαντινού Κράτους.
Εδώ έστελναν τους βάρβαρους λαούς που διασπούσαν τα σύνορα και απειλούσαν Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη.
Επίσης, η Θεσσαλία τον 11ο αιώνα ονομαζόταν επισήμως "Μικρή Βλαχία", ενώ τον 14ο αιώνα ήταν και Σέρβικο Πριγκιπάτο!
Το ότι η Αττικο-βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα είναι αρβανιτοπεριοχές το ξέρουν και οι πέτρες.
Για την Ήπειρο δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο φαντάζομαι...

Σ. Βασδέκης είπε...

"Οι Αρχαίοι Έλληνες εξαφανίστηκαν γύρω στα 700 μ.Χ.
Πολύ λυπηρό..." !!!

Μπορώ να μάθω το γιατί είναι "... Πολύ λυπηρό...";

Ψονθομφανήχ είπε...

Γιατί λυπούμαστε, γενικώς, για κάθε μορφή ζωής που εξαφανίζεται απ' τον μάταιο τούτο κόσμο...

Δηλαδή εσείς κύριε δεν θα λυπηθείτε αν εξαφανιστούν τα συμπαθή αρκουδοειδή Πάντα?

Σ. Βασδέκης είπε...

"Γιατί λυπούμαστε, γενικώς, για κάθε μορφή ζωής που εξαφανίζεται απ' τον μάταιο τούτο κόσμο..."

"...μορφή ζωής..." !

Κύριε είστε πολύ πονόψυχος. Αυτό θα βλάψει την υγεία σας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά σε ποιό πανεπιστήμιο (ανά τον κόσμο) τα διδάσκουν; Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος για να τα χάφτει;! Πηγαίνετε απλά στο google αγράμματοι και θα βρείτε διάσημους και μη Έλληνες και μετά το 700 μ.Χ (συνιστώ να ψάχνετε ανά δεκαετία και να είστε σίγουροι ότι δεν εξαλείφθηκαν ποτέ). Ίσα ίσα μετά τον Ηράκλειο το Βυζάντιο γίνεται 100% Ελληνικής διοίκησης αυτοκρατορία και όχι μόνο δεν διώκονται οι Έλληνες αλλά προωθούνται. Αλλά και τα χρόνια της κατοχής, από οποιονδήποτε κατακτητή, όταν δεν είχε κανένα συμφέρον να δηλώνει κανείς Έλληνας, δεν σταματά να υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Ο κατακτητής δεν ήθελε να ήθελε να συνευρεθεί με τον β᾽κατηγορίας πολίτη κατακτημένο Έλληνα, ούτε ο Έλληνας βέβαια ήθελε να μαγαριστεί με τον κατακτητή. Η γλώσσα πώς παρέμεινε ζωντανή όταν δεν υπήρχαν σχολεία να τη διδάξουν; Ήταν και είναι η γλώσσα των προγόνων. Ούτε οι Έλληνες της βαλκανικης χερσονήσου έπαψαν να υπάρχουν, ούτε της Μικράς Ασίας! βόδια! Όλοι οι πρόσφυγες που ήρθαν το 1922 ήταν και είναι Έλληνες και καμιά τουρκοκρατία δεν τους εξάλειψε. Πριν διαβάσετε κάτι στο ίντερνετ, να είστε λίγο υποψιασμένοι!

Ψονθομφανήχ είπε...

Δεν γνωρίζω τι διδάσκεται γενικώς στα πανεπιστήμια, και ειλικρινά δεν τα έχω και σε μεγάλη εκτίμηση.
Οι απόψεις που διατυπώνω είναι προσωπικές, αποτέλεσμα πολύ μελέτης και σκέψης.
Θα σας συνιστούσα να μην μπερδεύεται τη γραπτή με την προφορική γλώσσα. Καθώς και τη γλώσσα με την εθνική καταγωγή.
Π.χ., οι Εσκιμώοι της Αλάσκας μπορεί να μιλούν αγγλικά αλλά δεν είναι Άγγλοι. Επίσης, επί αιώνες στη Δύση, απ' την Ιρλανδία μέχρι την Σικελία, οι άνθρωποι έγραφαν στα λατινικά γιατί ήταν η μόνη διαθέσιμη γραπτή γλώσσα. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί οι λαοί ήταν "Ρωμαίοι" ή "Ιταλοί", ούτε και ότι μιλούσαν καθημερινά στα λατινικά...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μετά από πολύ μελέτη και σκέψη πιστεύεις ότι ο πανηλίθιος Μουσταφά Κεμάλ έσφαξε κάτι άλλους πανηλίθιους που δήλωναν, το 1922, Έλληνες κι Αρμένιοι (πολλοί δεν το δήλωναν και είχανε αλλαξοπιστήσει και πάλι τους σφάξανε). Με τόση ατράνταχτη μελέτη είναι δυνατόν να πειστείς για το αντίθετο με κάτι ...γενοκτονιούλες!; Πολλοί Έλληνες κι Αρμένιοι μιλούσαν τουρκικά και είχαν γίνει και μουσουλμάνοι αλλά οι τούρκοι ξέρανε ποιός είναι ποιός. Και όχι μόνο το 1922 αλλά και σήμερα (http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/08/turkish-ancestry-codes.html) (το τουρκικό κράτος έχει κωδικούς καταγωγής για τις μειονότητες) ...πέρα από τα "επιστημονικά" να πω κι ότι στα πανεπιστημμια μπορεί και να γελάνε μερικοί με τις κοτσάνες που γράφεις αλλά οι νεκροί σε μουτζώνουνε

"Γονάτισε, gampour!
και γονατίζει
ξεγυμνώσου!
και ξεγυμνώνεται
άνοιξε τα σκέλια σου!
και τ'ανοίγει
χόρεψε!
και χορεύει
φτύσε την τιμή σου και την πατρίδα σου!
και φτύνει
απαρνήσου την πίστη σου!
και την απαρνιέται
.And now the unblessed dead have ordered us to say:

This is my grave, my holy bed
YOU CANNOT take it

YOU can NOT ERASE MY NAME
YOU can NOT ERASE OUR DEAD

You cannot erase the dead
Because we have been ordered now
to list their names, their numbers,
to give their date of birth, their earthly city,
their father’s name, the sweetness
of their mother’s eyes
GOODBYE"

https://www.youtube.com/watch?v=T7ZmK6DKDs8

Ψονθομφανήχ είπε...

Κανείς δεν δήλωσε "Έλληνας"!
Ονομάζονταν "Ρωμιοί", "Γιουνάν", "Γρεκοί"!
Το λέω για τελευταία φορά: "Έλληνες" με την φυλετική-εθνική έννοια δεν υπήρξαν ποτέ!

Ψονθομφανήχ είπε...

Κανένας ξένος δεν χρησιμοποιεί τη λέξη "Έλληνες" και "Ελλάδα", για τον προφανή λόγο πως δεν υπάρχουν ούτε Έλληνες ούτε Ελλάδα!
Όλα αυτά είναι μόνο στο δικό μας φαντασιόπληκτο μυαλό.

Όσα παραθέτεις περί Γρεκών είναι ως επί το πλείστον μυθολογία και ολοφάνερα αλληλοαναιρούμενα!
Γελάω ιδιαίτερα με την άποψη του Αριστοτέλη πως Γρεκοί ήταν το προηγούμενο όνομα των Ελλήνων!
Δηλαδή πότε ακριβώς μετνομάστηκαν οι Γρεκοί σε Έλληνες;
Πριν ή μετά τον κατακλυσμό;
Ήταν Γρεκοί οι Αργοναύτες, οι Μίνωες, οι Κυκλαδίτες;
Οι άνδρες του Αχιλλέα ήταν Έλληνες ή Γρακοί;

μα είναι δυνατόν να αναπαράγουμε ακόμα και σήμερα τέτοιες αστείες απόψεις, που μόνο μυθολογική βάση έχουν!

Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

ποιός είναι ο Αριστοτελης για να συγκριθεί μαζί σου Πτωχε;! Ποιός είναι ο Σβορώνος, η Αρβελέρ που αναφέρουν την εδραίωση της Ελληνικής συνείδησης ειδκά μετά το 1204... άνοιξε κανένα βιβλίο και βάλε καμιά παραπομπή σε πηγή για να σε πάρει καποιος που έχει ανοίξει βιβλιο στα σοβαρα.

Ψονθομφανήχ είπε...

Δεν υποριμώ αλλά και δεν θεωρώ "αυθεντία" κανέναν!
Κι όταν θεωρώ κάτι "γελοίο" το λέω.
Ήταν μεγάλη κοτσάνα ότι Γραικοί ήταν το προηγούενο όνομα των Ελλήνω.
Πότε άραγε έγινε αυτή η αλλάγή του ονόματος και γιατί;
Κι από πού το έμαθε ο Αρίστος;
Οέοοο;;;

Η εθνική συνείδηση δεν είναι ένα κομπολόι που χάνεται για καμιά πεντακοσαρία χρόνια και το ξαναβρίσκεις κάποτε ξαφνικά!

Οι απόψεις μου, αν έχουν κάποια αξία, την έχουν όχι γιατί παραπέμπουν σε "κάποιες πηγές".
Αυτό το κάνουν τα "παπαγαλάκια".
Εγώ διαβάζω πολύ και πολλά, αλλά μετά τα ρίχνω όλα στο μίξερ του μυαλού μου και προσπαθώ να βγάλω κάτι πιο σουσιαστικό και αληθινό.

Γιατί πολύ μας έχουν παραμυθιάσει.
Νισάφι πιά...

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε το μίξερ του μυαλού σου...
Ίσως θέλει σέρβις...
"Η επανάσταση του ΄21 ήταν πλιάτσικο και Αλβανικός εμφύλιος...!!!" σωραίος..
Άφησε κληρονομιά το μυαλό σου σε κανένα πανεπιστήμιο για έρευνα...!!!
Θα προσφέρεις πραγματικό έργο στους φοιτητές ιατρικής και στην επιστήμη


Ψονθομφανήχ είπε...

Ναι, αλλά γουστάρετε πολύ να με διαβάζετε!
Ομολογήστε το