Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Να σας πω ένα ακόμα μυστικό? Δεν είμαστε Έλληνες! (Καταγγέλλω και τον Θουκυδίδη!)

Τις προάλλες σας πέταξα την πρώτη βόμβα-μυστικό: δεν υπάρχει ψυχή, πνεύμα, συνείδηση κλπ, και πως όλ' αυτά είναι απλά ανώτερες λειτουργίες του εγκεφάλου.
Τώρα ρίχνω και τη δεύτερη βόμβα: δεν είμαστε Έλληνες!
Για τον απλούστατο λόγο πως οι τελευταίοι εκείνων που αποκαλούμε "αρχαίους Έλληνες" εξαφανίστηκαν γύρω στο 700 μ.Χ.
Η διαδικασία της εξαφάνισης άρχισε απ' τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
Τον 4ο αιώνα ο Μέγας Αλέξανδρος (ως "ένδοξος Έλλην") κατέστεψε εκ θεμελίων τη Θήβα και έσφαξε τους κατοίκους της, οπότε πάπαλα το ένα μεγάλο κέντρο του "ελληνισμού".
Λίγο αργότερα οι Ρωμαίοι έκαναν το ίδιο στην Κόρινθο, οπότε πάνε κι αυτοί οι "αρχαιοέλληνες".
Τον 3ο αιώνα π.Χ. οι Σπαρτιάτες είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές είχαν απομείνει μόνο 400 άντρες, μαζί με τους γέρους και τα παιδιά.
Γύρω στα 280 π.Χ. έγινε επίσημη απογραφή του πληθυσμού ολόκληρης της Αττικής και βρέθηκαν 400.000 δούλοι και μόνο 30.000 "ελεύθεροι πολίτες"! Καταλαβαίνετε ποιοι απορρόφησαν ποιους...
Το τελειωτικό χτύπημα στον "αρχαίο ελληνισμό" το έδωσαν οι χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου (330-600 μ.Χ). Παρά τα ψεύδη των εθνόκαυλων, κανένας απ' τους βυζαντινούς αυτοκράτορες δεν ήταν Έλληνας. Ήταν όλοι τους βάρβαροι, κομπλεξικοί και μισούσαν τον ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό. Οι περισσότεροι ήταν Αρμένιοι και οι υπόλοιποι Παφλαγόνες, Καππαδόκες, Σλάβοι και Γότθοι...
Αυτοί έκλεισαν τα ιερά των Ελλήνων, τα μαντεία, τα ασκληπιεία, τα αμφιαράεια, τις φιλοσοφικές τους σχολές, τους αθλητικούς τους αγώνες, τα πάντα! 
Κι από πάνω κατέστησαν τη λέξη "Έλλην" ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα. Όποιος τολμούσε ν' αποκαλέσει τον εαυτό του "Έλληνα" τιμωρούνταν με δήμευση περιουσίας, απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων κι αν δεν μετανοούσε με θανατική ποινή.
Γύρω στα 700 μ.Χ. ολόκληρη η περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο είχε ερημώσει εντελώς. Μόνο στη θέση των αρχαίων μεγάλων πόλεων υπήρχαν μικροί συνοικισμοί φοβισμένων κατοίκων, που συνολικά δεν ξεπερνούσαν τους 10.000!
Τότε ήταν που άρχισαν να κατεβαίνουν τα πρώτα σλαβικά φύλλα και λίγο αργότερα τα ιλλυρικά, που μετά ονομάστηκαν Αλαβανοί-Αλβανοί! Το ίδιο το βυζαντινό κράτος τους έδινε την άδεια, με την προϋπόθεση να εκχριστιανιστούν.
Κι έτσι φτάσαμε στην επανάσταση του 1821, που  την έκαναν οι εκχριστιανισμένες αλβανικές φυλές, ως μόνες ικανές να τα βάλλουν στα ίσα με τους Οθωμανούς. Οι αλβανικές ληστοσυμμορίες ήταν ετοιμοπόλεμες και αδίστακτες και κίνητρό τους ήταν όχι η δημιουργία "ελληνικού κράτους" αλλά η λαφυραγώγηση των τούρκικων κάστρων και ιδίως της Τριπολιτσάς!
Προσωπικά, έχω ψάξει τις ρίζες μου και ανακάλυψα (τι σύμπτωση?) πως είμαι Ιλλυριός-Αλαβανός!
Άλλωστε και η Ευρυτανία, απ' την οποία κατάγομαι, ήταν η κοιτίδα των Αιτωλών, που ήταν Ιλλυρικό φύλλο.
Κι εδώ θέλω να καταγγείλω τον αχρείο τον Θουκυδίδη τον Αθηναίο, που συνέβαλλε στη κατασυκοφάντηση των Αιτωλών!
Τρία πράγματα γράφει για μας τους Αιτωλούς αυτή η λούγκρα της Αθήνας:
α) Πως μιλούσαμε μια γλώσσα "άγνωστη και ακαταλαβίστικη"! Ακαταλαβίστικη από σένα ρε λαμόγιο! Γιατί εμείς μια χαρά την καταλαβαίναμε τη γλωσσούλα μας. Και δεν ήταν καθόλου άγνωστη. Αποτελούσε ένα ιδίωμα της Ιλλυρικής, κάτι σαν τα σημερινά αρβανίτικα, που την μιλούσαν δεκαπλάσιοι απ' τους Αθηναίους.
β) Μας λέει "ληστρικούς"! Οκ, το παραδέχομαι, ήμασταν μέχρι και το 1950 κατσικοκλέφτες και ληστοσυμμορίτες. Ληστεύαμε τους εμπόρους και τα καραβάνια τους. Αλλά αν εμείς ήμασταν "ληστρικοί", οι Αθηναίοι που βούτηξαν ολόκληρο το συμμαχικό ταμείο της Δήλου και με τα κλοπιμαία έχτισαν την Ακρόπολη τι ήταν? Για πες μας Θουκυδιδάκο...
γ) Μας λέει και "ωμοφάγους"! Κι αυτό είναι αλήθεια. Όταν κλέβαμε κανένα κατσικάκι, το γδέρναμε επί τόπου και το τρώγαμε άψητο. Πού χρόνος για ψησίματα. Αλλά αν η δική μας "ωμοφαγία" είναι βαρβαρισμός, αυτό που έκαναν οι Αθηναίοι που κατέσφαξαν όλους τους κατοίκους της Μήλου πώς λέγεται? Πολιτισμός?

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποσιωπάται μόνιμα το γεγονός των εποικισμων του σημερινού ελληνικού γεωγραφικού χώρου, κίνηση που ήταν καθεστώς τους "σκοτεινούς αιώνες", από τη βυζαντινή διοήκηση. Αυτοί οι επικοισμοί ξεκίνησαν δειλά αρχικά με μεταφορά βορειόαφρικανών κι ανατολιτών, κυρίως σύριων και παλαιστίνιων και συνεχίστηκε με αθρόα πλέον μετακίνηση σλάβων κι αρβανιτών. Ήταν κοινή πρακτική κατά το βυζαντινό μεσαίωνα η συνεχής μετακίνηση πλυθησμών, εντός των συνόρων της επικράτειας, σε περιοχές όπου υπήρχε έλλειψη εργατικών χεριών.

Κώστας

Ασυλλόγιστη είπε...

χοχο γουστάρω μονομαχία

Αιτωλός εναντίον Αθηναίου

Χρόνια σε περιμένω είπε...

Και τώρα εμείς τα κορίτσια τι πρέπει να κάνουμε;

Να διαλέξουμε μεταξύ λούγκρα Αθηναίου και ληστοσυμμορίτη Αλαβανού;

Ψονθομφανήχ είπε...

Κώστα, μην ξεχνάμε και τα "κύμματα" των Εβραίων, αλλά και των Σαρακηνών που αρχικά κατοίκησαν στην Κρήτη και ορισμένοι απ’ αυτούς πέρασαν απέναντι στη Μάνη!
Πρόσθεσε και τους Φοίνικες, Κάρες, Φρύγες κλπ που είχαν έρθει παλιότερα, ρίξε μέσα και τους λοιπούς χριστιανούς μικρασιάτες-Πόντιους που ’ρθαν το 1922, και να το μεγάλο μωσαϊκό, η περιβόητη ... "μακεδονική σαλάτα"!
Η πλάκα είναι πως η επίσημη ιστορία μιλάει μόνο για ελληνικούς αποικισμούς!
Τσιμουδιά για τα λεφούσια που ήρθαν απ’ έξω...

Σπόρια, ένα ξέρω: η δούκισσα της Πλακεντίας προτιμούσε τους ληστές της Πεντέλης!

Καίτη είπε...

Δηαλαδή εμείς είμαστε απόγονοι Σλάβων και Αλβανών;

Άθη είπε...

Εεε,εμ...ναί...καλησπέρες καταρχήν φίλοι,και ιδιωκτήτα...ο κά θε αρχαίος ιστορικός έχει γράψει,για την αρχαία Ελλάδα,και την ιστορία της και για ό,τι την αφορά (και α υτό φυσικά α φορά και τις φυλές που τότε έφτιαξαν α υτό που σήμερα αποκαλούμε..Ελλάδα,ελληνικό πολιτισμό...κλπ,κλπ..κλπ...μπλά,μπλά...μπλά...ε,τώρα έχουμε επανηλλειμένα πιστέυω ε δώ μέσα,ότι Δ ΕΝ ξέρουμε και ΔΕΝ θα μάθουμε,ίσως και ΠΟ-ΤΕ την ακριβή καταγωγή μας...και το ποιοί α κ ρι βώς ήταν οι πρό-γονοί μας...ε,α υτά πιστέυω θα μείνουν στην ιστορία....και ΔΕ Ν θα αποκαλυφθούν ποτέ ε πα κριβώς φυσικά...το φαντάζεσαι καλό μου να καταγόμαστε από τίποτε αφρικανούς,ή τίποτε άλλους...περίεργους λαούς?...ε,εμ..εκεί είναι λίγο...κάπως το θέμα...δ εν θα το 'καταπίναμε'και τόοοσο έυκολα α υτό πιστεύω,ε άν τύχαινε να βγεί ποτέ στην επιφάνεια...ε,εμ..όσο γι'αυτά που λέει ο Θουκιδίδης..ε,εμ..ναί...ο κάθε λαός είχε και έχει και τα κακά του πάντα αλλά και τα καλά του..έτσι είναι...πάντως ωραίο το ποστάκι δ εν λέω..γέλασα...καλησπέρες...

Άθη είπε...

Εε,εμ...συγνώμη...ήθελα να πώ ο κάθε ιστορικός έχει,γράψει με το δικό του τρόπο,για την Ελλάδα και για ό,τι την αφορά...και έχουμε π εί επανηλλειμένα ε δώ μέσα ήθελα να πω...συγνώμη...η κρίση δυσλεξίας μου πάλι....

Ανώνυμος είπε...

βάση ψυχολογίας ,που εσύ δεν την αποδέχεσαι ,όταν κάποιος λέει την ''δική '' του αλήθεια μάλλον έχει τα νεύρα του .έχεις πιεστεί από κάτι και προβαίνεις σε αποκαλύψεις ??εξάλλου από κάπου βαστάει η σκούφια του καθενός...

Ψονθομφανήχ είπε...

Καιτούλα, πρόσθεσε όσους λαούς προαναφέραμε, συν Τούρκους-Φράγγους-Κατελάνους, συν δεν ξέρω κι εγώ τι, και να μαστε εμείς, τα "μπάσταρδα της ιστορίας"!
Αλλά λένε πως τα μπασταρδάκια είναι πιο έξυπνα...

Αθούλα, από αφρικανούς το βλέπω κομμάτι δύσκολο!
Αλλά μήπως και η ιδέα πως είμαστε "Αλβανοί", δεν σοκάρει πολλούς από μας;

Τη δικιά σου οικογένεια δεν την έλεγαν "Γκέγκα" βρε Ανώνυμη, και το αλλάξατε το ονοματάκι σας επί τω ελληνικότερον;
Ναι, έχω τα νεύρα μου με όσους ντρέπονται για την αληθινή καταγωγή τους!

Μαρία είπε...

ασκαρούλη, κάνεις σαν την κοτσονούρα την αλεπού!
Επειδή εσύ είσαι Αλβανός θες να είμαστε όλοι Αλβανοί

Ψονθομφανήχ είπε...

ε ναι... ζηλεύω που είστε όλοι απόγονοι του Αριστοτέλη και του δίκαιου Αριστείδη!

kimon είπε...

Στους κανόνες πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις για την επιβεβαίωσή τους...λοιπόν η γιαγιά μου, γεννημένη το 1877(πέθανε το 1977) στις βόρειες υπόρειες των πιερίων,παντελώς αγράμματη μιλούσε παρεφθαρμένα αχαιοελληνικά...Χλυάρια (κοχλυάρια)-νήφκες από το νήψιμο-νήψον-μοιρίτσα (κομμάτι κρέας)-αρνίθια από τις (όρνιθες) κλπ ...για να μην το κουράζω, πράγματι οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών επί βυζαντινής λέπρας,αλλά και οι άπειρες εισβολές επί του ελλαδικού χώρου σαφώς δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στους γηγενείς...πλην όμως σε απομονωμένες ορεινές περιοχές υπήρξαν και υπάρχουν απομεινάρια ελληνικών σπαραγμάτων για την επιβεβαίωση του κανόνα, άλλωστε και ο Φαρμελάϊερ τα προείπε άσχετο αν δεν μας αρέσαν....

Ψονθομφανήχ είπε...

Κίμονα, οι λέξεις αυτές έχουν ομηρικές ρίζες.
Πρέπει να είναι κατάλοιπα της γλώσσας των Αχαιών.
Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν υπήρξαν ποτέ "Έλληνες"!
Αυτούς που εμείς ονομάζουμε "Έλληνες», στην πραγματικότητα ήταν οι Αχαιοί...

kimon είπε...


Γνωστό ...περί Αχαιών, εδώ πάνω όμως και συγκεκριμένα στα Πιέρια και τον Όλυμπο υπήρχαν δωριείς και μετέπειτα Μακεδόνες....

Ψονθομφανήχ είπε...

Eδώ είναι το μυστικό που μάλλον μας κρύβουν.
Απ' τις μέχρι τώρα έρευνές μου, κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν "Δωριείς"!
Δωριείς ήταν οι Αχαιοί που εγκαταστάσθηκαν κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, απομονώθηκαν λόγω γεωγραφικών συνθηκών, απ' τον υπόλοιπο αχαϊκό κορμό, αναπτύξαν τη δική τους γλωσσική διάλεκτο, και κάποια στιγμή, μάλλον λόγω κλιματολογικών αλλαγών, κατέβηκαν προς τα πεδινά και παραθαλάσσια. Ήταν άνθρωποι απολίτιστοι και σκληροτράχηλοι και κατέλησαν τα λεγόμενα "αχαϊκά βασίλεια"!
Οι λεγόμενοι "Μακεδόνες" ήταν φρυγικό φύλο, συγγενές με τους Αχαιούς.
Μιλούσαν τη δική τους γλώσσα (μόνο προφορική), μέχρι που ο Φίλιππος υιοθέτησε την αθηναϊκή διάλεκτο ως επίσημη-διπλωματική γλώσσα του κράτους του.
Την αθηναϊκή ομιλούσε μόνο η βασιλική αυλή και η ελίτ. Ο λαός
συνέχισε να μιλά την δική του, παλιά-"βαρβαρική" γλώσσα.

Αλλά ας μην επεκταθούμε περισσότερο απόψε.

Ανώνυμος είπε...

μήπως θες να μου εξηγήσεις πως έφτασες σε αυτό το επίθετο ?? εμένα οι πληροφορίες μου λένε άλλο....και ειλικρινά όπως και να λέγονταν οι πρόγονοί μου και από όπου να κατάγονταν δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να το αποδεχτώ !!!! αποδέχτηκα άλλα και άλλα με την σοφία της ύστερης γνώσης.......και για να σε ενημερώσω γιατί σε κάποια κουβέντα μας σου είπα ότι στην ''εθνική βιβλιοθήκη '' δεν έχουν τις καρτέλες πιά ,διόρθωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων,υπάρχουν και οι καρτέλες ακόμα ,εγώ δεν τις είδα και δεν τις χρησιμοποίησα αφού μπορεί ευκολότερα κάποιος να ψάξει και να βρεί κάτι από τα πισάκια που υπάρχουν .

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε καλά, απλά δεν θυμόμουν το κανονικό σου αλβανικό όνομα και σκάρωσα ένα άλλο.
Μικρό το κακό!

kimon είπε...

Αλαβάνοι-Αλβανοί (βαρβαρίζων αρχαιοελληνικό φύλλο)-Ιλλυριοί-Πελασγοί-Λήμνος (εύρεση ασπιδωτής πλάκας εγχάρακτης με Ελληνικά γράμματα και Αλβανικό νόημα 1950), στις αποκρυμνες αετοφωλιές της ορεινής Αλβανίας υπάρχουν μέχρι σήμερα ομηρικές συνήθειες και ήθη.

Ψονθομφανήχ είπε...

Ε ναι ρε Κίμωνα, για χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχαν σύνορα κι ο καθένας πήγαινε όπου ήθελε!
Όλα ανακατεμένα ήταν... μακεδονική σαλάτα!
Εδώ υπάρχουν σ’ όλα τα Βαλκάνια χοροί και έθιμα διονυσιακά, ο δε Ηρακλής είναι κοινός μυθολογικός ήρωας όλων των βαλκανικών λαών...

Leves είπε...

Teleiws geloio arthro apo ena blhma pou tolma na krinei ton Thoukididh. Megale eisai gia ton poutso.

Ψονθομφανήχ είπε...

Τι αρπάζεσαι ρε φίλε;
Με τον Θουκυδίδη τα ’βαλα,
όχι με τον Πάπα τον Αλάθητο...

Leves είπε...

Kalytera na ta ebazes me to mouni ths lasphs pou legetai 'Papas' kai trwei lefta apo ta koroida.

Ψονθομφανήχ είπε...

αν θες, σε παρακαλώ, μη βρίζεις!