Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μπενίτο Μουσολίνι (ΙB΄) - Ντούτσε-Μιχαλολιάκος: βίοι παράλληλοι

Η άσχημη εξέλιξη του ιταλό-ελληνικού πολέμου καταρράκωσε το φασιστικό καθεστώς.
Το χειμώνα του 1941 τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα: ο Χίτλερ αποτύγχανε να γονατίσει τους Ρώσους, κι η Αμερική έμπαινε στον πόλεμο.
Στη Βόρεια Αφρική οι Σύμμαχοι άρχισαν να επικρατούν κι όλα έδειχναν πως πλησίαζε η ώρα της συμμαχικής απόβασης σε ιταλικό έδαφος.
Τότε ήταν που άρχισαν να εξυφαίνονται 4 σχέδια ανατροπής του Ντούτσε: ένα των αντιφασιστών Ιταλών, ένα του Βασιλιά και των αστών πολιτικών, ένα των στρατηγών κι ένα των ίδιων των Φασιστών!
Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και καιρό εναντίον της ιστορικής ηγεσίας Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή.
Τη νύχτα της 24ης Ιουλίου 1943 το Μεγάλο Φασιστικό Συμβούλιο αποφασίζει να ζητήσει απ’ το Βασιλιά να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική εξουσία.
Την επομένη, ο Μουσολίνι επισκέπτεται το Βασιλιά αλλά κατά την έξοδό του συλλαμβάνεται απ’ τους καραμπινιέρους και μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο στρατόπεδό τους, υποτίθεται για τη δική του ασφάλεια! 
Ο Μουσολίνι μετά από 21 χρόνια φαίνεται να χάνει την εξουσία χωρίς ν’ ανοίγει μύτη!
Πού πήγαν άραγε οι χιλιάδες φανατικοί οπαδοί του; Γιατί δεν αντιδρά κανείς;
Μήπως θυμάστε πόσοι συγκεντρώθηκαν για συμπαράσταση στο συλληφθέντα αρχηγό της Χρυσής Αυγής;

6 σχόλια:

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλησπέρα α γαπητέ και φίλοι...ε,εεεε,εμ...ε,δ εν ξέρω (εννοώ ΠΟ-Σ0Ι) συγκεντρώθηκαν όταν συννέλαβαν τον αρχηγό (και μέγα φασίστα)..της Χ.Α Ν.Μιχαλολιάκο!!! δ εν θυμάμαι λέμεεε...μή-πως..ΚΑΝΕΝΑΣ???ή μήπως κανένας ε κτός από τα κωλοπαίδια,και βλαμμένα της Χ.Α???? κι εκτός από την ηλίθια και τσουράπο γυναίκα του ?και από το μπάζο τη κόρη του? (μα πω ς είναι έτσι η κακομοίρα?)...χοοοοοοχοοοοχοοοοχοοοχοοοχοο!πάντως ναι..δ εν θυμάμαι..φιλάκια...

Ανώνυμος είπε...

όχι και παράλληλοι βίοι.
αλλίμονό μας αν κυβερνούσε ο Μιχαλ.
21 χρόνια σαν τον Μουσολίνι

Ψονθομφανήχ είπε...

Αθούλα, στον Ντούτσε δεν συμπαραστάθηκε ούτε το σόι του!

Το φαντάζεσαι Ανώνυμε;
Να είχαμε 21 χρόνια πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο;

Άθη είπε...

Εεε,εμ..ναί καλό μου...ορισμένους ανθρώπους ΔΕΝ μπορεί δυστυχώς ΟΥΤΕ το ίδιο τους το σόϊ λέμε να τους αντέξεις ή να αποδεχτεί τις όποιες μαλακίες τους!ε,είναι τόοοσο τεράστια και τόοοσο σοβαρά α υτά που έχουνε κάνει (όπως α υτά που έκανε ο Ντούτσε)...που ούτε οι δ ι κο ί τους άνθρωποι..δ εν μπορούν να τα αντέξουν...ε,κι εδ ώ που τα λέμε και η..'ρετσινιά'ότι είσαι συγγενής ενός ανθρώπου που σκώτοσε τόοοσους άλλους ανθρώπους με τόοοσο απαίσιο τρόπο...ε,είναι λίγο κάπως...ε,δεν είναι και λίγο τώρα να είσαι,συγγενής ενός φασίστα..ενός ναζί...κάτσε ντέ δ εν τρώγεται τόοοσο έυκολα α υτό..κάπου είχαν και δίκιο οι δικοί του που ΔΕΝ του συμπαραστάθηκαν...καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην συμπαρασταθούν οι λουμπίνες στον "φύρερ"...

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Ενώ οι οπαδοί του Ατρόμητου Αθηνών συμπαραστέκονται στο φυλακισμένο Πρόεδρό τους!!!