Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Πώς εξηγεί τα θαύματα του Ιησού ένας γκουρού απ’ το Νεπάλ (Γ’) - Το βάδισμα στα κύματα!

Κάποιοι θεωρούν τα θαύματα του Ιησού αληθινά και απόδειξη της θεϊκής του ιδιότητας.
Άλλοι υποστηρίζουν πως απλά είναι ... προπαγανδιστικά παραμυθάκια των Χριστιανών.
Ο φίλος μας γκουρού απ' το Νεπάλ επιβεβαιώνει τη γνησιότητά τους αλλά την αποδίδει αποκλειστικά στην κατοχή κάποιων απόκρυφων γνώσεων που σήμερα διασώζονται μόνο στην Ανατολή.
Ας δούμε σήμερα το τρίτο μέρος όσων μας είπε σχετικά:
"Όταν η βάρκα των μαθητών του κινδύνευε ν' αναποδογυριστεί απ' τη θαλασσοταραχή, ο Ιησούς, χρησιμοποιώντας τις απόκρυφες δυνάμεις του, διέταξε τους ανέμους να σταματήσουν τη θυελλώδη ενέργειά τους και τα κύματα να σταματήσουν.
Για να το πετύχει ακολούθησε το σύστημα των Αποκρυφιστών της Ανατολής: πρόφερε τις διαταγές του με λόγια, όχι γιατί αυτά καθαυτά έχουν κάποια αξία, αλλά γιατί χρησιμεύουν ως ενδιάμεσα στη συγκεντρωμένη σκέψη και θέληση με τις οποίες εκδηλώθηκαν οι απόκρυφες δυνάμεις του.
Οι μαθητές αγνοώντας τη φύση της εκδήλωσης, νόμισαν πως ο Διδάσκαλος αποτάθηκε στους ανέμους σαν σε αληθινές υπάρξεις, διατάζοντάς τες να πάψουν τη βίαιη δράση τους!
Δεν είχαν καταλάβει την πνευματιστική ενέργεια που κρύβεται πίσω απ' αυτά τα λόγια.
Για να πετύχει κανείς υλικά αποτελέσματα, η σκέψη γίνεται πιο απλή και εύκολη αν ταυτόχρονα προφέρονται δυνατά και επιτακτικά οι λέξεις που ανταποκρίνονται σ' εκείνα που ποθείς να πετύχεις.
Οι λέξεις χρησιμεύουν ως "ενδιάμεσες δυνάμεις" στο να κατευθύνουν ευκολότερα τις πνευματικές δυνάμεις, υπακούοντας στη σκέψη και στη θέληση του Αποκρυφιστή.
Εσείς βέβαια που αγνοείτε παντελώς τις λεπτές δυνάμεις της φύσης, τη δύναμη της σκέψης και της θέλησης, ασφαλώς και δεν μπορείτε να κατανοήσετε το ρόλο των ενδιάμεσων".

9 σχόλια:

candy's τετραδιάκι είπε...

πρεπει να παμε για κανενα χαλβα στη Δραπετσωνα.

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλησπέρες...αγαπητέ και φίλοι...ε,εμ..μα τι μπέρδεμα..ναι φυσικά και ΔΕΝ γνωρίζουμε,να χρησιμοποιούμε α υτ ές μας, τις δυνάμεις ε μ είς..καθότι ε μ είς καλό μου..είμαστε απλώς κοινά θνητά πλάσματα..και..δυστυχώς?ή ευτυχώς ό χι τόοοσο προικισμένα,από το Θεό? από τη φύση μας...με α υτές τις σπάνιες δυνάμεις...ε,και λογικά ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε τέτοια πράγματα...αν και κάποιοι λένε (ειδικοί?) ψυχίατροι (ειδικοί επί των ψυχικών θεμάτων τέσπα)..μάλλον...ότι το...'θαύμα' (όποιο μπορεί να είναι α υτό..και με όποια έννοια μπορεί να εννοηθεί α υτό που λέμε 'θαύμα'..)και ότι θα συμβεί μό-νο εάν ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι το θελήσουμε και μό-νο εάν εμείς οι ίδιοι προσπαθήσουμε με ό-λες μας τις δυνάμεις για να γίνει....πάντως ναί...δ εν έχουμε ό-λοι α υτές τις σπάνιες δυνάμεις...καλησπέρες αγαπητέ και φίλοι...

Άθη είπε...

Εε..εμ...συγνώμη ήθελα να πω ότι το..'θάυμα'βρίσκεται μέ-σα μας και μό-νο εκεί..(όπως λένε κάποιοι ειδικοί) και θα γίνει μό-νο ε άν εμείς οι ίδιοι προσπαθήσουμε γι'αυτό...με συγχωρείτε..ένα μυαλό μέρα-νύχτα κι α υτό κουρκούτι τελευταία...!!!φιλάκια...

Μαρία είπε...

μα καλά, υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν κάτι τέτοια;

Ψονθομφανήχ είπε...

Τόσο μακριά έναν χαλβατζίκο ρε Καντούλα;

Τελικά πιστεύεις στα θαύματα Αθούλα;

Τι να σου πω Μαρία, ό,τι πολλοί πιστεύουν σε κάθε είδους θαύματα είναι σίγουρο!
Το παράξενο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν αναρωτιούνται καν αν αυτά που θεωρούν "θαύματα" έχουν κάποια φυσική-επιστημονιή εξήγηση...

Άθη είπε...

Γειάσου αγαπητέ...και φίλοι...ε,εμ..α ν πιστέυω στα...'θαύματα'?...ε,εμ...γιανά απαντήσω ειλικρινά ΟΧΙ...έχω πάψει να πιστέυω σε α υτά..ε δώ και πολύυυ καιρό..χρόοοονια..για την ακρίβεια (και τελευταία έπαψα ΕΝΤΕΛΩΣ να πιστέυω σε α υτά)...το δικό μου 'μικρό θάυμα' δυστυχώς δ εν ήρθε πο-τέ...ή δε ν έχει έρθει ε ώς τώρα...ή δεν θα έρθει πο-τέ ίσως....αυτά...καλό μεσημέρι....

Ψονθομφανήχ είπε...

Μην ξεχάσουμε πως σήμερα είναι και η γιορτή της Γυναίκας!

μάλλον κάτι πρέπει να γράψουμε σχετικά...

Heliotypon είπε...

Οι σύγχρονοι "μάγοι" δηλαδή προικισμένοι ταχυδακτυλουργοί όπως ο David Copperfield, ξέρουν τρομερά τεχνάσματα που μοιάζουν με μαγικά, δεν παραβιάζουν, όμως, φυσικούς νόμους. Συνήθως βασίζονται στην υποβολή ή σε ψυχολογικό χειρισμό των θεατών για να νομίσουν ότι είδαν αυτό που θέλει ο "μάγος". Αυτό, βέβαια, χωρίς να αποκλείουμε και νοητικές διαδικασίες που έχουν φυσικά αποτελέσματα, κάτι που δεν είναι αντιεπιστημονικό, δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί ότι η νόηση και η σκέψη έχουν φυσική υπόσταση.

Ψονθομφανήχ είπε...

Νομίζω πως έχεις απόλυτο δίκιο Κουασιμόδε!
Σε τέτοιες "μαγικές ταχυδακτυλουργίες" παίζει πολύ η υποβολή, η ύπνωση, ο ψυχολογικός χειρισμός!
Θεωρώ πως κάτι τέτοιο εφαρμόστηκε σε μαζική κλίματα στη χιτλερική Γερμανία, που ένας λαός οδηγούνταν στον όλεθρο (τον δικό του και των άλλων) σαν υπνοτισμένος...

Όμως όλα αυτά είναι απολύτως φυσικά φαινόμενα και σιγά-σιγά τα ερμηνεύει η επιστήμη ξεδοντιάζοντας τα παραμύθια της μεταφυσικής και των θρησκειών.