Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

"Ημερολόγιο λιποταξίας" (3) - Στο Άγιο Όρος διαπίστωσα πως η Παναγία δεν ήταν παρθένα!

Όλοι οι ψυχαναλυτές του κόσμου να μαζευτούν δε νομίζω να βγάλουν άκρη με την εμμονή των Χριστιανών για την παρθενιά.
Έχουν αναγάγει την παρθενία της μητέρας του Ιησού σε δόγμα, έχουν θεοποιήσει τον παρθενικό υμένα, κι εκατομμύρια άνθρωποι πέταξαν στα σκουπίδια τις ζωές τους για να υπηρετήσουν το δήθεν θεάρεστο ιδανικό της αγαμίας...
Το ’χα γράψει και παλιά. Η παρθενία της μητέρας του Ιησού ήταν ένα ατυχές μεταφραστικό σφάλμα μιας προφητείας του Ησαΐα.
Το πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο χρησιμοποιεί τη λέξη "αλμαά" που σημαίνει "νεαρή κοπέλα", "έφηβη σε αναπαραγωγική ηλικία".
Οι αλεξανδρινοί φιλόλογοι του 3ου π.Χ. αιώνα. που μετέφρασαν τη Βίβλο στα ελληνικά, τη λέξη "αλμαά" την απέδωσαν εσφαλμένα ως "παρθένα". 
Βέβαια, δεν πρόκειται και για κανένα τεράστιο λάθος γιατί την εποχή εκείνη οι έφηβες ανύπαντρες γυναίκες ήταν κατά κανόνα παρθένες, εκτός κι αν έπεφταν θύματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής βίας.
Οι Χριστιανοί, που έφτιαξαν τη θρησκεία τους βασισμένοι στις προφητείες της Εβραϊκής Βίβλου, δεν αντιλήφθηκαν αρχικά το μεταφραστικό λάθος, κόλλησαν στη λέξη "παρθένος" κι έστησαν ένα ολόκληρο ψυχασθενές αντισεξουαλικό δογματικό οικοδόμημα.
Είχα πάντα την απορία: καλά, πόσο παχύδερμα πρέπει να ’ναι αυτοί οι Χριστιανοί, που ακόμα και σήμερα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για το μεταφραστικό λάθος! Είναι δυνατόν να σφυρίζουν αδιάφορα, να το παίζουν ανήξεροι, να μην προσπαθούν να βρουν έστω και μια φτηνή δικαιολογία;
Ε λοιπόν, η απορία αυτή μού λύθηκε απόψε που είχα την τύχη και την άδεια να περάσω κάμποσες ώρες στην πλούσια βιβλιοθήκη της αγιονορείτικης Σκήτης.
Ανακάλυψα πως οι Χριστιανοί είχαν εντοπίσει το μεταφραστικό λάθος τουλάχιστον απ’ τον 11ο αιώνα. Και για να ξεπεράσουν το πρόβλημα έφτιαξαν έναν μύθο. Πως δήθεν απ’ τους εβδομήντα σοφούς άντρες που ανέλαβαν να μεταφράσουν στα ελληνικά την Παλαιά Διαθήκη, μόνο ένας επέμενε να αποδοθεί το "αλμαά" του Ησαΐα ως "νεαρή κοπέλα" κι όχι ως "παρθένος". Αλλά επενέβη άγγελος Θεού και ξεκαθάρισε πως "αλμαά" σημαίνει "παρθένα"!
Το μύθο αυτόν τον βρήκα στην ερμηνεία του Ευθυμίου Ζιγαβινού, που έζησε περίπου στα 1100 μ.Χ., και στην Εκκλησιαστική Ιστορία του Νικηφόρου Κάλλιστου Ξανθόπουλου.
Νομίζω τώρα πως καταλαβαίνετε σε τι σαθρές βάσεις οικοδομήθηκε όλο το χριστιανικό οικοδόμημα!
Η Μαριάμ δεν ήταν σε καμία περίπτωση παρθένα. Έζησε σα μια φυσιολογική γυναίκα της εποχής της και μάλιστα ήταν και πολύτεκνη.
Ξέρω τι σκέφτεστε. Πως αν δεχθούμε πως ο Ιησούς είχε βιολογικό πατέρα τότε όλη η χριστιανική πίστη καταρρέει.
Ας καταρρεύσει κι ας κάνει όσο πάταγο θέλει. Δεν με ενδιαφέρει. Η αλήθεια πρέπει κάποτε να ειπωθεί...

4 σχόλια:

Ασυλλόγιστη είπε...

Γειά σου Ψονθούλη, τα Σπόρια επέστρεψαν!
Ώστε δεν ήταν παρθένα?
Καλά που μας το είπες να ξεσαλώσουμε!

Χρόνια σε περιμένω είπε...

Μόνες μας θα ξεσαλώσουμε φιλενάδα?

Άθη είπε...

Εεε,εμ...καλημέρες σποράκια και αγαπητέ...ε,εμ...πιάνεις πο-λύ κα υτά θέματα καλό μου (τη ορθοδοξίας) και φοβάμαι μ ην βρείς το μπελά σου με κανέναν εκπρώσοπό της καμιά ώρα!!!...ε,εμ...ναί το θέμα της..παρθενίας της Παναγίας μας...όντως ένα απίστευτα κα υτό θέμα..κανείς μέχρι στιγμής δ εν έχει βγεί επί αιώνες?ίσως ολόκληρους να...αμφισβητήσει το θέμα α υτό..(ε κ τός από ε σέ να υποθέτω?)...μπορεί...αλλά και α ν το'κανε κάποιος παλιότερα ή ε άν απλώς δοκίμαζε να το κάνει..ε,ποιός ξέρει..με τι είδους τίμημα θα το είχε πληρώσει ίσως?...μπορεί και με την ίδια του τη ζωούλα ίσως...πάντως α υτό το τελευταίο 'ξέρω τι σκέφτεστε,π ως α ν δεχτούμε ότι ο Ιησούς είχε βιολογικό πατέρα,ό-λη η χριστιανική πίστη καταρρέει..ας καταρρέυσει κι α ς κάνει όσο πάταγο θέλει,δ εν με ενδιαφέρει..η αλήθεια πρέπει κάποτε να ειπωθεί'...ε,α υτό πραγματικά τα σπάει...και νομίζω είναι το καλύτερο κομμάτι ο λό κλη ρου του πόστ...α υτό...ε,εμ καλό μου ακόμη και η αλήθεια να ειπωθεί..δ εν πιστέυω ότι θα τη πιστέψει κ αν είς μα κ αν είς όμως?από ό-λους α υτούς τους πορωμένους τρελλαμένους με τη θρησκεία και με ότι την αφορά..ε,εμ..α υτοί έχουν τόση πλαστελίνη στο κεφάλι τους που ό,τι και να τους κάνεις...άστο καλύτερα...πάντως ωραίο το ποστάκι....καλημέρες,φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Καλά μου Σποράκια, εδώ η Μαριάμ, ένα κορίτσι ορφανό, απροστάτευτο και χωρίς προσόντα κατάφερε και βρήκε έναν Ιωσήφ!
Και δεν θα βρείτε εσείς αντρες να "ξεσαλώσετε";

Αθούλα, όπως τα λες είναι. Οι "πιστοί" των διαφόρων θρησκειών δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια, γι’ αυτό και καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους δίνουν τα ιερατεία.
Οι "πιστοί" άνθρωποι απλά θέλουν να καλύψουν κάποια υπαρξιακά τους κενά...