Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ερωτικός απολογισμός ενός 46άρη - Β' (Τώρα κατάλαβα γιατί έμεινα μαγκούφης!)

Κορίτσια, ό,τι και να πείτε για μένα έχετε δίκιο.
Δεν είχα μόνο ένα ή δυο μειονεκτήματα. Ήμουν η σύνοψις όλων των αρνητικών ανδρικών ελαττωμάτων!
Τι να πρωτοθυμηθώ...
Για πολλά χρόνια δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο γελοίο είναι να λες σε ενήλικα άτομα τη φράση "σου απαγορεύω"!
Σας άκουγα να λέτε πως "ο δικός μου δεν μου επιτρέπει να...", κι αντί να ντρέπομαι για λογαριασμό μου το εκλάμβανα ως αντριλίκι...
Ήθελα να είμαι ο τύπος του άντρα-αφέντη. 
Απαιτούσα να ζείτε στη σκιά μου, να χτίζετε τις ζωές σας γύρω απ’ το πρόσωπό μου. 
Δεν ανεχόμουν να έχετε αυτοπεποίθηση, αυτονομία, ελευθερία...
Έλεγχα με αυστηρότητα το ντύσιμό σας. 
Δεν γούσταρα να φοράτε μινάκια, βαθιά ντεκολτέ, στενά τζιν. Νόμιζα πως το κάνετε για να προκαλέσετε τους άλλους άντρες. Πως κολακεύεστε να βλέπετε τα λιγούρια να σας κοιτάνε αποβλακωμένοι. Και να φαντασιώνεστε πως μόλις γυρίσουν σπίτι τους θα τον παίξουν για πάρτι σας.
Ποτέ δεν πέρασε απ’ το μυαλό μου πως μια γυναίκα ντύνεται πρώτ’ απ’ όλα για τον εαυτό της. Για την ψυχολογία της. Για να νιώθει καλύτερα και πιο θηλυκό. 
Δεν το κάνει απαραίτητα γιατί είναι "πουτάνα" ή γιατί θέλει να πηδηχτεί με τον πρώτο τυχόντα.
Προκειμένου να είστε προσκολλημένες σε μένα δεν δίσταζα να σας προτιμώ παχουλούλες και απεριποίητες. 
Σας πούλαγα παραμύθι πως δήθεν σας προτιμάω άβαφες και λετσάκια. Και υπογείως σαμποτάριζα κάθε προσπάθειά σας ν’ αρχίσετε δίαιτες.
Δεν ήθελα να εργάζεστε, να σπουδάζετε, να σταδιοδρομείτε. Και καλά... για να μην κουράζεστε. Αλλά κατά βάθος γιατί ήμουν φοβερά ανασφαλής και μάλαξ!
Σας ήθελα να με κάνετε να αισθάνομαι "βασιλιάς".  Να έχετε την ανάγκη της δικής μου λάμψης. Να ζείτε με τη δική μου δανεική επιτυχία. 
Δεν σας επέτρεπα να ξοδεύετε ακόμα και τα δικά σας χρήματα όπως θα θέλατε. Γιατί ήξερα πως το χρήμα είναι δύναμη. Και πως όταν αφαιρείς από κάποιον το δικαίωμα της οικονομικής διαχείρισης, ουσιαστικά του στερείς τη δυνατότητα να ελέγχει τη ζωή του...
Και φυσικά δεν σας επέτρεπα να εκφράζετε προσωπική άποψη για τα σοβαρά θέματα, να έχετε φίλες, να βγαίνετε μαζί τους, να επιδίδεστε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που εγώ δεν θα την ήλεγχα απολύτως.
Αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι, οι περισσότερες από σας κάπου γουστάρατε!
Είχατε μια αρρωστημένη ανάγκη να σας "αγαπούν", να σας "προστατεύουν", να σας χειραγωγούν.
Αισθανόσασταν ένα "τίποτα" χωρίς κάποιον άντρα στη ζωή σας. Ήσασταν σίγουρες πως δεν θα τα βγάζατε πέρα μόνες σας. 
Αλλά την επόμενη κι όλας μέρα από κείνη που με ξεφορτωνόσασταν, διαπιστώνατε πως είστε ακόμα ζωντανές, πως δεν πρόκειται να πεθάνετε χωρίς εμένα, πως τα καταφέρνετε μια χαρά και μόνες σας. 
Κι επιπλέον είχατε και την ψυχική σας ηρεμία!

5 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Οι γυναίκες ντύνονται για τις άλλες γυναίκες και γδύνονται για τους άνδρες...

Άθη είπε...

Εε,εμ...καλησπέρες καλό μου....ναί..εμ...από που ν'αρχίσω (να σχολιάζω εννοώ)...και που να τελιώσω..ε,εμ...ναί...επειδή έχω τύχει να είμαι,(και για πο-λύ καιρό μάλιστα) με τέτοιο είδος άντρα..(τον οποίο εξαπέστειλα με συνοπτικές διαδικασίες στο τέλος καθότι δ εν άντεξα,άλλο την απαίσια και εκνευριστικότατη συμπεριφορά του που ήταν,ακριβώς α υτή που περιγράφεις ε δώ...)...ε,ντάξει ε γώ δ εν θα έμενα ούτε λεπτό, με έναν τέτοιο άντρα...θα έφευγα από την πρώτη κιόλας μέρα,ώρα?...εάν διαπίστωνα ότι είναι έτσι)...αλλά (γιανά πάμε σ ε άλλο άλλο επίπεδο για λίγο)...α υτή η συμπεριφορά συνήθως κρύβει και δείχνει ότι 'υπογείως' υπάρχουν...πρωσοπικές 'ανασφάλειες'...του ατόμου που έχει α υτή τη συμπεριφορά...το άτομο α υτό ΔΕΝ τα έχει, βρει με το ν ε α υτό του καταρχήν και μετά δ εν μπορεί, να τα βρεί και με το άτομο,που έχει δίπλα του..ζητά συνεχή επιβεβαίωση για ό,τι τον αφορά από τη σεξουαλικότητά του κυρίως,μέχρι δ εν ξέρω τί...(βρε,μήπως είσαι Λέων στο ζωδιάκι?)...επειδή οι Λέοντες συμπεριφέρονται συνήθως έτσι,αστειάκι πάμ'παρακάτω τώρω-που'λεγε κάποτε κι ένας καθηγητής μου Κρητικός κάποτε που δυστυχώς δ ε ζεί πια-)...πάντως α υτό κρύβει 'υπόγειες' ανασφάλειες α υτού του ατόμου για τον εαυτό του,τη ζωή του, το πως το βλέπουν οι άλλοι γύρω του (συνήθως)..που μεταφράζονται σε α υτού του είδους την ενοχλητική συμπεριφορά...και φυσικά α υτός που πληρώνει τη νύφη πά-ντα είναι ποιός άλλος? ο σύντροφός του...αυτό...μήπως θα'πρεπε να το κοιτάξεις λίιγο,λίγο α υτό?...καλησπέρες.....

Ψονθομφανήχ είπε...

Πού ξεφύρωσες εσύ βρε Πειραχτήρι;
Πολύ αλυτρουίστριες μάς τις παρουσιάζεις τις γυναίκες!
Όλα τα κάνουν για τους άλλους. Για τον εαυτούλη τους τίποτα οι καημένες.

Εγώ θα το κοιτάξω λίγο Αθούλα μου.
Αλλά να ψαχτείτε κι εσείς οι γυναίκες για το λόγο που μένετε σε τέτοιες σκάρτες σχέσεις.
Γιατί, όπως κι η ίδια είπες, έμεινες για πολύ καιρό σε μια τέτοια σχέση...

Ανώνυμος είπε...

Οπότε τώρα ψάχνουμε μια Υπατία...

ΟΡΕΙΝΟΣ

Ψονθομφανήχ είπε...

Αυτό είναι το μεγάλο μας απωθημένο...