Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η μοναξιά στήνει παγίδες! (Ημερολόγιο χωρισμού - Γ')


Απ' τη στιγμή που με σούταρε η Μ., και κυρίως απ' τη μέρα που έμαθα πως τα Χριστούγεννα παντρεύεται, πέρασαν διάφορες παράλογες σκέψεις απ' το μυαλό μου.
Ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι που ν' αποδείκνυε την υπεροχή μου απ' τον μέλλοντα γαμπρό! Που θα 'κανε τη Μ. να με δει με άλλη ματιά. Πιο ερωτευμένη. Άλλωστε στους άντρες μετράει κυρίως η προσωπικότητα. Αν κατάφερνα να πλήξω το γόητρο του αντιζήλου μου θ' αποκτούσα ένα καθοριστικό προβάδισμα...
Θα μπορούσα ίσως να την ικετεύσω να γυρίσει σε μένα μέχρι τελικής ταπεινώσεως! Αλλά αυτή η μέθοδος δεν φτουράει. Κι εγώ θα γελοιοποιηθώ κι η Μ., ως σοβαρή γκόμενα που είναι, αηδιάζει με άντρες που ικετεύουν.
Μπαίνω σε ένα πορνοσάιτ στο ίντερνετ και φοράω προφυλακτικό. Μ' αρέσει αυτή η ψευδαίσθηση του εικονικού οργασμού. 
Το ξέρω πως όλοι οι Έλληνες είμαστε μαλάκες. Αλλά εγώ είμαι ο μόνος μαλάκας με βούλα.
Όταν υπηρετούσα στο στρατό με έπιασαν στη σκοπιά να αυνανίζομαι. Κι ο διοικητής μού έριξε 10 μέρες κράτηση. Στο επίσημο βιβλίο της Μονάδας γράφτηκε η αιτία της ποινής μου... "συνελήφθη σε κατάσταση πεοχειρομαλαξίας"! Κι από κάτω η επίσημη σφραγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είμαι, δηλαδή, μαλάκας με εθνόσημο!
Σήμερα έμαθα πως κι ο φίλος μου ο Ν. χώρισε. Και θέλει λέει παρηγοριά. Δεν μπορώ να του την προσφέρω.
Στη φάση που είμαι δεν μπορώ να γίνω καλός Σαμαρείτης. Ο καλός Σαμαρείτης δεν θα είχε γκομενικά προβλήματα και γι' αυτό γύριζε από δω κι από κει βοηθώντας τον κόσμο.
Άλλωστε ο Ν. είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' τη δική μου. Είναι ωραίος κι αρρενωπός τύπος, με καλό επάγγελμα, γεμάτο πορτοφόλι, πάντα ξενοπηδούσε τακτικά. Δε βρίσκω για ποιο λόγο πρέπει να τον παρηγορήσω...
Οι χωρισμένοι σαν κι εμένα βλέπουν σαν μάνα εξ ουρανού κάτι πάρτι σαν αυτά που οργανώνει ο Β. Ευτυχώς με κάλεσε αυθόρμητα χωρίς να χρειαστεί να τον παρακαλέσω.
Η μουσική είναι δυνατή, και πάνω απ' τους μισούς άντρες γύρω μου χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως "χρυσή μου" και "μωρή τσούγδω". Αυτό με κάνει λίγο πιο αισιόδοξο. Μειώνεται ο ανταγωνισμός.
Η πρέζα κι η κόκα δίνουν και παίρνουν. Αλλά κι αυτό δε με νοιάζει. Αρκεί να μην μπουκάρει ξαφνικά η μπατσαρία.
Κυκλοφορούν πανέμορφες γυναίκες. Αλλά έχουν μια διαολεμένη διαίσθηση που τις κρατάει χιλιόμετρα μακριά μου! Πώς διάολο καταλαβαίνουν όλες τους πως είμαι φτωχομπινές και πως η μόνη έξοδος που μπορούν να απολαύσουν μαζί μου είναι στο μαγαζί του Σπύρου, Σατωμβριάνου 29 στην Ομόνοια?
Έτσι όπως είμαι γκολ απ' τα ουίσκια κατεβαίνω ξημερώματα Ομόνοια. Όχι και η καλύτερη ιδέα.
Ένα πρεζόνι μετεωρίζεται για ώρα, αλλά στο τέλος υποκύπτει στους φυσικούς νόμους. Κάνει δυο πλάγια βήματα και σωριάζεται στο πεζοδρόμιο.
Μια κουκλάρα βγαίνει μόνη της απ' του Βενέτη. Σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει να τη "ρίξω". 
Αλλά μάλλον δεν είμαι σε θέση να τον ανακαλύψω. Πόσο μάλλον να τον εφαρμόσω...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαιχτος ο Βασιλάκης ο Καρράς

Ψονθομφανήχ είπε...

ναι για!

BUTTERFLY είπε...

Με ειχες βαλει στο μουντ, λεω τι τρυφερη αναρτηση, τι μοναξια, ας πω μια καλη παρηγορητικη κουβεντα...
Και διαβαζω το "μωρη τσουγδω" και λυνομαι στο γελιο! ΕΛΕΟΣ δηλαδη, ουτε μια μελαγχολικη , κακομοιρικη αναρτηση αυτολυπησης της προκοπης!!!!

Ασυλλόγιστη είπε...

Αυτό με το στρατό είναι όλα τα λεφτά θα το διηγηθώ σε όλους τους φίλους μου!

Χρόνια σε περιμένω είπε...

Ναι, θα σε κάνουμε διάσημο

Άθη είπε...

Ε,εμ...γειάσου αγαπητέ...ε,...α υτά που περιγράφεις ε δώ είναι τα στάδια που έχει, ένας χωρισμός..αλλά...αλλά...(κι επειδή το'ζησα με το μαλάκα τον πρώην μου το θέμα (τον παντρεμένο με την Κριτικιά πλέον)...ε,εμ..θα σου πω ένα πράγμα ΔΕΝ αξίζει,να α σ χο λείσαι με τους π ρώ ην...απλά δ εν αξίζει οκ?...ε,εμ όταν σκέφτομαι ξανά μετά από τόοοσα χρόνια την ό-λη φάση με τον μαλάκα τον πρώην μου (και υπόψιν δ εν τον βρίζω, επειδή με ά φη σε οκ? (καλά έκανε και μ'αφησε γούστο του και καπέλο του) τον βρίζω επειδή πρίν αποφασίσει να βάλει,ένα ο ρι στι κό πλέον τέλος στη φάση που αφορούσε ε μέν α κι ε κ είν ον οκ? και να φτιάξει,τη ζωή του με άλλη γυναίκα) φρόντισε να κάνει ό,τιδήποτε είναι δυνατόν γιανά με πλυγώσει όσο γινόταν περισσότερο (και το κατάφερε φυσικά) και η ειρωνία είναι ότι δ εν έφταιγα ε γώ αλλά ε κεί νος-δε ν του'χα κάνει απολύτως μα απολύτως τίποτε που να δικιολογει,την άδικη στάση του σε'μένα) και ε κτός α υτού μου 'έφτιαξε' και διάφορα προβλήματα που πριν δ εν τα είχα...)αλλά που τα απόκτησα όταν έγιναν όσα έγιναν μαζί του τέσπα..)βέβαια σε μεγάλο βαθμό έχουν 'εξαλειφθεί' μετά από τόοοσα χρόνια πλέον αλλά έχουν αφήσει 'κατάλειπα' όσο να'ναι..)ε,εμ...δεν αξίζει να κάνεις τίποτε επειδή η πρώην σου δ εν θα γυρίσει σε'σένα...ό,τι και να κάνεις..και ΔΕΝ αξίζει να προσπαθείς να ξανά-φτιάξεις κάτι που χάλασε με άσχημο,ίσως τρόπο..και..κάτι που λέγαμε στα χρόνια της εφηβείας μου-'ξανά-ζεσταμένο φαγητό τρώγεται?'...όχι...ε,δ εν αξίζει γενικώς να ασχολείσαι,με κάτι που έχει πλεόν τελιώσει...και πόσο μάλλον τώρα που ξέρεις,ότι παντρεύεται κιόλας..αν μπεί γάμος στη μέση η ιστορία, είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΕΛΙΩΜΕΝΗ..ή αν υπάρχει άλλος/άλλη κλπ,κλπ...δεν αξίζει να προσπαθείς να πάρεις,κάτι που ανήκει πλέον? σε κάποιον άλλον?...απλά....αυτά..και καλό μεσημέρι...(τώρα βέβαια εσ ύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις..αλλά τέσπα..)κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός που λένε...εγώ σου είπα τη γνώμη μου...φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Έτσι είναι πεταλουδίτσα: κανείς δεν μπορεί να με πάρει στα σοβαρά εμένα! Πότε Βούδας πότε Κούδας!

Σποράκια, πολύ χαίρομαι που δημιουργείτε και διαδίδετε το μύθο μου...

Εσύ Αθούλα θα έπρεπε να γίνεις "σύμβουλος σχέσεων" με όσα πέρασεις απ' τους δυο πρώην σου!
Τις λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου τις συμβουλές σου

Evie είπε...

Αχα χα μου έφτιαξες καινούργιο συκώτι. Σίγουρα Αδικείσαι!!!! Αντί να χαραμίζεις στα μπαράκια την ζωή σου κλαψουρίζοντας,
πιάσε το μικρόφωνο και ξεστόμισε τους αυτά που γράφεις εδώ μέσα. Καντο 4-5 φορές δωρεάν και μόλις γίνεις ο απαραίτητος της βραδιάς κι αρχίζουν τα χειροκροτηματα ζήτησε να δεις το αφεντικό για να μονιμοποιηθείς μισθωτός. Κι εκεί να δεις τις επιτυχίες που θα έχεις καθώς θα γεμίζει η τσέπη! Η φύγε και έλα στας Αμερικας, άλλωστε τι να την κάνεις την θεολογία αφού ούτε αυτός σε θέλει, όλο διαολιες είσαι...

Μονο το απολυτήριο του στρατού μην δείξεις!!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Ευούλα, νομίζω πως πρέπει πρώτα να περάσω το στάδιο της κλαψομουνιάς για να ανανεωθώ και να οργανώσω τη διεθνή μου καριέρα ως διασκεδαστής-ανανεωτής συκωτιών...