Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Με τους Ποδέμος, το Μπλόκο, το Σύριζα και τ’ άλλα παιδιά....

Έχω πολύ καιρό να κάνω πολιτικό σχόλιο.
Πέρυσι, με τις διπλές εκλογές και το δημοψήφισμα κουράσαμε και κουραστήκαμε. Δεν θέλει και πολύ να γίνεις εμμονικός ψυχάκιας αν δεν καταλάβεις έγκαιρα την όποια υπερβολή και να κάνεις αγρανάπαυση...
Εννοείται πως κατακλύζομαι από μέιλ. Του στυλ ... "κατάπιες τη γλώσσα σου Ψόνθο;" ή "Τώρα στα τέσσερα Ψόνθο" κι άλλες τέτοιες γραφικές καγκουριές.
Σίγουρα κάποιοι έμειναν κολλημένοι στο περσινό καλοκαίρι. Τότε που στη δίνη των εξελίξεων φανατιστήκαμε και είπαμε και γράψαμε πράγματα υπερβολικά που εκ των υστέρων μετανιώσαμε. Χαλάσαμε και κάποιες προσωπικές σχέσεις που τώρα μας λείπουν και μας στοιχίζουν...
Σήμερα είπα να σπάσω για λίγο τη σιωπή μου. Όχι φυσικά για να πω τίποτα σοφίες, αλλά ένα-δυο λογάκια καλό είναι να καταγράφονται.
Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και παγκοσμίως τα ξέρετε, μη σας ζαλίζω. Το θέμα είναι εμείς πώς αντιδρούμε. Νομίζω πως έχουμε τις εξής επιλογές:
Α) Ταυτιζόμαστε με το κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα του νεο-φιλελευθερισμού, θεωρούμε τις ιδεοληψίες του "κοινή λογική" και "φυσική τάξη πραγμάτων" και τη βρίσκουμε μαζοχιστικά ψηφίζοντας όλα τα παρακλάδια του Δεξιού "Λαϊκού" Ευρωπαϊκού Κόμματος. Προσωπικά απορρίπτω αυτή τη λύση σχεδόν ασυζητητί.
Β) Το γυρίζουμε στον ευρωσκεπτικισμό ή κι ακόμα παρά πέρα, γινόμαστε κάγκουρες χρυσαυγίτες και δεν πολυσκοτίζουμε το αχυρένιο μυαλουδάκι μας με "διανουμίστικους και αδελφίστικους" προβληματισμούς. Άλλωστε οικογένεια-σχολείο-εκκλησία-ΜΜΕ φρόντισαν ήδη να μας μετατρέψουν σε φασιστικά υβρίδια. Κι αυτή η λύση απορρίπτεται.
Γ) Τα παρατάμε όλα κι ιδιωτεύουμε. Την αράζουμε στον καναπέ, βαράμε καμιά μαλακία με το γιου-πορν, και παρακολουθούμε τα σουτ του Μαζουάκου και του Σπανούλη. Και κάνουμε τη μούρη του κατεστημένου κιμά. Ας γελάσω... χα χα χα. Πάει κι αυτό.
Δ) Φλερτάρουμε με αντικαπιταλιστικά-αντιμνημονιακά κινήματα. Αυτή η επιλογή είναι συζητήσιμη. Γιατί από ηθικής απόψεως έχει το πλεονέκτημα. Αμφιβάλλω όμως πολύ για το πόσο μας εξυπηρετεί στην πράξη. 
Κακά τα ψέματα. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι λαπάς και χυλός. Αυτό το εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κατεστημένου. Οικειοποιούνται τα πιασάρικα συνθήματα της "υπευθυνότητας" και της "σοβαρότητας", εξασφαλίζουν άνετες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και σε αφήνουν εσένα στη γραφικότητά σου να πολεμάς με ανεμόμυλους. 
Γιατί ποιος θα πάρει στα σοβαρά όσους υποστηρίζουν πως το βιοτικό μας επίπεδο θ’ ανέβει αν τυπώσουμε έγχρωμα χαρτάκια άνευ αξίας με τη φράση "Ελληνική Δημοκρατία, δραχμές τόσες"; Και ποιος θα ψηφίσει αυτούς που πιστεύουν πως η ανεργία θα χτυπηθεί με απομονωτισμούς τύπου Αλβανίας του Χότζα και Βόρειας Κορέας; Άρα, ούτε κι αυτή η λύση δεν περπατάει. Σκοπός είναι να κάνουμε δουλίτσα κι όχι να μείνουμε "καθαρή κι ανόθευτη αριστερά"...
Οπότε, τι μένει; Μια λύση περισσότερο μετριοπαθή, λειτουργική και εφαρμόσιμη. Που να μπορεί να βρει απήχηση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, άρα και να επικρατήσει. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν πάντα όπως τη βλέπουμε τώρα. Π.χ. το 1999 εξέδωσε Οδηγία που εξομοίωνε τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εκείνους αορίστου χρόνου. Μια αυτονόητη αλλά ριζοσπαστική φιλεργατική ρύθμιση που, σημειωτέον, το ελληνικό κράτος έκανε τρία χρόνια να την υιοθετήσει. Κι ας μας έλεγαν "τελευταία σοβιετική δημοκρατία".
Ε) Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι μια νέου τύπου σοσιαλδημοκρατία, όπως αυτή που εκπροσωπούν ο Σάντερς στις ΗΠΑ, ο Κόρμπιν στη Βρετανία, οι Αυστριακοί Πράσινοι, και τα μεγάλα πολιτικά κινήματα του Νότου, οι Ποδέμος, το Μπλόκο, ο Σύριζα κ.λπ.
Θαύματα μην περιμένουμε. Και υποχωρήσεις θα κάνουμε, και συμβιβασμούς, και χρόνο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και ήττες θα υποστούμε. 
Σημασία έχει να μην τα παρατήσουμε και να μη συντριβούμε ολοκληρωτικά. Όσο μένουμε στο παιχνίδι έχουμε ελπίδες.
Ξέρω πως σ’ όλα αυτά υπάρχει βάσιμος και ισχυρός αντίλογος. Αλλά κι αυτό δεν είναι λίγο. Τουλάχιστον μπορούμε ακόμα να σκεφτόμαστε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα...

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/h_agnosti_ellada_tou_19ou_aiona-64383173/

Ψονθομφανήχ είπε...

Να φανταστείς, μέχρι το 1851 που άρσχισαν οι
ανασκαφές, δεν υπήρχε τίποτα απ’ όσα βλέπουμε τώρα
στην Αρχαία Αγορά, στο Θησείο και στον Κεραμεικό.
Ήταν όλα κάτω από χαμόσπιτα...

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί ποιος θα πάρει στα σοβαρά όσους υποστηρίζουν πως το βιοτικό μας επίπεδο θ’ ανέβει αν τυπώσουμε έγχρωμα χαρτάκια άνευ αξίας με τη φράση "Ελληνική Δημοκρατία, δραχμές τόσες";"
Έτσι ακριβώς. Πέστα στο ζώον την Μακρή που έλεγε ότι θα τυπώσει 100 δις ευρώ. Μα τί μυαλά είναι αυτά;

Ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί καλύτερη λύση; Προφανώς ζεις στον κόσμο σου. Να υπενθυμίσω κάποια πράγματα εν συντομία:
1) Επί 30 χρόνια, 1980-2009, το ξεδιάντροπο κρατίδιο και ειδικά η παλιά γενιά, γεννηθείς χονδρικά 1946-1964, έθρεψαν ένα πελατειακό/κομματικό κράτος και έδωσαν στους εαυτούς τους σκανδαλιστικά παχυλές χαριστικές συντάξεις με βάση τα δάνεια και τα ευρωπαικά κονδύλια. Επί 6 χρόνια, 2010-2016, όλες οι κυβερνήσεις υπέγραφαν αλλά δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις με αντικειμενικό σκοπό απλά να παίρνουν τις δόσεις για να πληρώνουν τους μισθούς του δημοσίου και τις συνταξεις, μεταλαμπαδεύοντας το χρέος στις επόμενες γενιές.
2) Οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δανείζουν προσωρινά προκειμένου να μπορεί το κράτος να εξυπηρετεί το χρέος του, δίνοντάς του χρόνο να νοικοκυρευτεί (=κάνει μεταρρυθμίσεις) ώστε να μπορέσει να εξυπηρετεί μόνο του το χρέος του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα. Οι ευρωπαίοι δεν δανείζουν για να πληρώνει ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ 3.000 ευρώ στους πολυσυνταξιούχους.
3) Οι μεταρρυθμίσεις είναι ευθύνη των γραικών, όχι των ξένων. Οι ξένοι θέτουν τους στόχους. Αυτά έπρεπε να είναι οικιοθελή. Συμφέρει όμως τους ρωμιούς πολιτικάντηδες να τα ρίχνουν στους ξένους, διότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος. Έτσι όμως διαιωνίζεται το πρόβλημα. Και μετά πάλι θα μας λένε ότι φταίνει οι κακοί ευρωπαίοι.

Ψονθομφανήχ είπε...

Σε άλλα συμφωνώ, σε άλλα διαφωνώ.
Π.χ. αυτή η καραμέλα των "μεταρρυθμίσεων"
καταντάει γελοία πλέον.
Με μια λεξούλα που ακούγεται κάπως ωραία
προσπαθούμε να βυθίσουμε την κοινωνία σε
καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας,
μισθούς και συντάξεις πείνας κλπ
Άλλο οι "μεγαλοσυνταξιούχοι με τα λεφτά
της κοινωνίας" κι άλλο το κοινωνικό κράτος
ως ασπίδα προστασίας των χαμηλότερων
εισοδηματικών τάξεων...
Οι φιλελέδες θέλουν να καταργήσουν το δεύτερο
και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το πρώτο.

Ανώνυμος είπε...

Μεταρρυθμίσεις σημαίνει νοικοκύρεμα του δημοσίου κυρίως, όλα όσα δηλαδή απέφευγαν να κάνουν όλες οι κυβερνήσεις για ν αμην χάσουν την κομματική τους πελατεία. Όπως άνοιγμα επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις (αναγκαστικά), συρρίκνωση και εξορθολογισμός δημοσίου και άρα μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επιστροφή των καταθέσεων, ενιαίο φοροεισπρακτικό, αποκρατικοποίηση εκκλησίας, υποστήριξη της νέας γενιάς αντί να την χαντακώνουν, προσέλκυση επενδύσεων κ.λπ.

Όσον αφορά τις συντάξεις. Εφόσον το ασφαλιστικό είναι ανταποδοτικό και όχι κεφαλοποιητικό (στην περίπτωση ενός χρεοκοπημένου κράτους με χαμηλή ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα δεν έχει και μεγάλη σημασία) για να είναι βιώσιμο θα πρέπει ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος να είναι χαμηλότερος του βασικού μισθού (και αντίστοιχα η μέγιστη σύνταξη να μην ξεπερνάει τον μέσο μισθό). Για να συμβεί αυτό και με βάση τα στοιχεία για τις συντάξεις του "Ήλιος" (που κατήργησε ο απατεώνας Κατρούγκαλος) θα πρέπει να είχαν γίνει τα εξής: κατάργηση πολλαπλών συντάξεων και ενοποίηση σε μία, κατάργηση εφάπαξ και επικουρικών, κατάργηση των τετραψήφιων συντάξεων και άρα πλαφόν στις συντάξεις στα 999 ευρώ το πολύ. Που σημαίνουν όλα αυτά ότι ο μέσος όρος σύνταξης από τα 950 περίπου ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί στο μισό σε πρώτη φάση.

Αυτά τα μέτρα κανένας πολιτικάντης δεν πρόκειται να τα πάρει, διότι το πολιτικό κόστος είναι απλά τεράστιο. Οι συριζαίοι έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να απολύσουν κανέναν δημόσιο υπάλληλο και προτιμούν να βάζουν φόρους και να αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές αντί να μειώνουν συντάξεις και μισθούς δημοσίου. Οι συριζαίοι είναι μέρος του προβλήματος. Επιμένω ειδικά με τις συντάξεις διότι αποτελούν την ιερή αγελάδα της ρωμιοσύνης και το τελικό αποτέλεσμα ενός κομματικοποιημένου δημοσίου.

Επτά Μεταπολιτευτικοί Μύθοι:
https://www.youtube.com/watch?v=WChl13S9kQ4

http://www.capital.gr/story/3119346
http://www.capital.gr/story/3121619

Ανώνυμος είπε...

"Π.χ. αυτή η καραμέλα των "μεταρρυθμίσεων"
καταντάει γελοία πλέον."

Ανοησίες. Είναι αλήθεια ότι όλα όσα πιάνουν στο στόμα τους οι ρωμιοί τα διαστρεβλώνουν. Αλλά μεταρρυθμίσεις ίσον νοικοκύρεμα κράτους. Δηλαδή: συρρίκνωση του δημοσίου σε όσους αντέχει η οικονομία (χωρίς δάνεια), δηλαδή περίπου 250.000. Ενιαίο φοροεισπρακτικό και προσέλκυση επενδύσεων, μία και καλή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποκομματικοποίηση των πανεπιστημίων, αλλαγή ασφαλιστικού ώστε να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και η μέση σύνταξη να πέσει στο μισό από σήμερα, δικαιοσύνη-δικαστικοί, πλαφόν στος μισθούς δημοσίου στα περίπου διπλάσια της ανώτατης σύνταξης, ήτοι περίπου 1800-2000 ευρώ ξεκινώντας από τους βουλευτές, καταπολέμηση διαφθοράς, ρουσφετιού και άρα της αναξιοκρατίας, αλλαγή νοοτροπίας. Μιλάμε δηλαδή για μια ολική αλλαγή και μεταστροφή της νεοελληνικής κοινωνίας.
Εναλλακτικά: επιστροφή στη δραχμή, χε, χε, χε. Δηλαδή 2 λύσεις υπάρχουν, διαλέγεις και παίρνεις, τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα, φαντασιώσεις και ιδεολογίες της πορδής. Με τη δραχμή θα μπορεί το πελατειακό κράτος να δίνει 10 εκατομμύρια δραχμές μεροκάματο στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 εκατομμύρια το μήνα σύνταξη, αλλά όταν θα πηγαίνεις στο εξωτερικό τα χρήματά σου δεν θα έχουν αξία. Ότι δηλαδή συμβαίνει σε χώρες τις λατινικής Αμερικής, όπου ο ντόπιος πρέπει να κάνει δολάρια πριν ταξιδέψει στο εξωτερικό και να πάρει ειδική άδεια από τις αρχές. Όσον αφορά τις εισαγωγές ξεχνάς τζιπάκια, οθόνες πλάσματος, ταμπλέτες, σμάρτφονς, διάφορα γκάτζετ και γενικά όλα τα είδη πολυτελείας του καπιταλισμού. Όποια λύση και να διαλέξουν οι ρωμιοί αναγκαστικά θα πρέπει να μάθουν να κάνουν λιτό βίο. Το πάρτυ έχει τελειώσει, αλλά μέχρι τώρα πλήρωνε κυρίως ο ιδιωτικός τομέας. Που σημαίνει ότι κάποιοι νομίζουν ότι το πάρτυ συνεχίζεται και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην παλιά φουρνιά συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων.
Σημαντική λεπτομέρεια: όποιοι βγάλουν το Ελλαδιστάν από το ευρώ κινδυνεύουν με φυλάκιση. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Ψονθομφανήχ είπε...

Λογικό είναι όσοι επιδιώκουν να ξεθεμελιώσουν
το κοινωνικό κράτος, να εξαφανίσουν τη μεσαία τάξη,
να δουλοποιήσουν τους εργαζόμενους, να μην αποκαλύπτουν
τις πραγματικές τους προθέσεις και να ωραιοποιούν
την καταστροφική πολιτική τους.
Φυσικά και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για το
περιεχόμενο της έννοιας "μεταρρύθμιση"!
Εσύ, και οι δανειστές φυσικά, βαφτίζετε, π.χ., μεταρρύθμιση
ακόμα και την πώληση του μειοψηφικού πακέτου μετοχών
που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ.
Αυτή μάλιστα, είναι μεταρρύθμιση. Θα συμβάλλει
στο νοικοκύρεμα του κράτους, στην καταπολέμηση της
διαφθορά και του πελατειακού κράτους...

Νομίζω πως το θέμα το ψιλοεξαντλήσαμε.
Τα υπόλοιπα ας τα πουν στη Βουλή οι
πολιτικάντηδες..

Ανώνυμος είπε...

Η παλιά γενιά έχει ξεκινήσει έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον της νέας. Βασικά πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα. Πάντα η εκάστοτε παλιά γενιά ζούσε σε βάρος της εκάστοτε νέας. Την καβαλίκευε κανονικά. Μόνο που τα οικονομικά μεγέθη ήταν σχετικά μικρά και κουτσά στραβά το απαρχαιωμένο αυτό σύστημα επιβίωνε. Τώρα με το ευρώ, την ευρωζώνη και τα δάνεια μιλάμε για πολύ χρήμα, δηλαδή πολύ χρέος. Πάνω σε αυτό το χρέος χτίστηκε η μεσαία τάξη της Ελλάδας (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, γιατροί, δικηγόροι κ.λπ.). Κάποιοι πρέπει να το επωμισθούν αυτό το χρέος.
Το αστείο είναι ότι αυτά που ζητάνε οι ευρωπαίοι και ο Τόμσεν είναι υπέρ των νέων και κατά της παλιάς γενιάς και όμως η νέα γενιά λόγω της πλύσης εγκεφάλου ζει τον ύπνο του δικαίου και δεν αντιδρά. Συμφέρει τους νέους το άνοιγμα επαγγελμάτων, οι μειώσεις σε συντάξεις και οι απολύσεις στο δημόσιο προκειμένου να μην αυξάνονται οι φόροι, οι ασφαλιστικές εισφορές, να παίρνουν επίδομα ανεργίας τα εκατομμύρια των ανέργων κ.λπ. Όμως την Ελλάδα την κυβερνάει η παλιά γενιά.

Η έκθεση του Τόμσεν για την Ελλάδα είναι κατατοπιστικότατη:
http://www.imf.org/external/lang/greek/np/blog/2016/021116g.pdf

Γιατί ο Έλληνας απαιτεί Πολιτικές που δε μπορούν να εφαρμοστούν:
http://libcafe.ning.com/profiles/blogs/6377782:BlogPost:10229

Περί γεροντοκρατίας:
http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/sfakse-tomsen-sfakse-12518000000
http://www.protagon.gr/anagnwstes/gerontokratia-29747000000
http://www.zougla.gr/apopseis/article/neolea-vs-gerontokratia
http://www.kathimerini.gr/731740/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/h-gerontokratia-sthn-ellada

Ψονθομφανήχ είπε...

Διαφωνώ απολύτως!
Οι νεο-φιλελέ μισούν τους νέους!
Θέλουν να τους έχουν βυθισμένους στην
απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, να μην μπορούν
να προγραμματίσουν τίποτα στη ζωή τους, να
αγωνιούν συνεχώς για το αύριο και την επιβίωση
χωρίς κανένα δικαίωμα, καμιά ελπίδα.
Χωρίς σύνταξη, περίθαλψη, παιδεία.
Αυτά θα είναι προνόμια μόνο μιας ολιγάριθμης
άρχουσας τάξης.

Αλλά αρκετά για σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

"Λογικό είναι όσοι επιδιώκουν να ξεθεμελιώσουν
το κοινωνικό κράτος, να εξαφανίσουν τη μεσαία τάξη"

Αυτά είναι ανοησίες ρωμιών που πάσχουν από αλτσχάιμερ. Η μεσαία τάξη του Ελλαδιστάν θα εξαφανιστεί διότι χτίστηκε σε σαθρές βάσεις. Ένα κράτος πελατειακό, κομματικοποιημένο, ανοργάνωτο, χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον, έπαιρνε δάνεια και κοινοτικά κονδύλια (1,5 τρις ευρώ σε 30 χρόνια) και τα μοίραζε σε ημέτερους και κομματόσκυλα, προάγοντας το ρουσφέτι, το γλύψιμο, την φοροδιαφυγή και κυρίως την αναξιοκρατία. Έκανε και εξακολουθεί να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά υπέρ των κομματικών ακολούθων. Λογικό είναι με το που σταμάτησαν οι αγορές να δανείζουν να πληγεί η μεσαία τάξη. Η ιστορία είναι παλιά και επαναλαμβάνεται, μόνο που τώρα υπάρχει η ευρωζώνη και το ευρώ που επιτρέπει στους αριστερούς και δεξιούς πολιτικάντηδες να λένε για κακούς ευρωπαίους που επιβουλεύονται τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ρωμιών και τα φιλέτα του Ελλαδιστάν.

"Ο τρόπος παρουσίασης των Ελληνικών προβλημάτων και αναγκών από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν έπεισε την Δημοσιονομική Επιτροπή, που θεώρησε ότι η Ελλάδα δεν έκανε καμία θυσία, αντιθέτως ήθελε να μεταβιβάσει τα προβλήματα της στους πιστωτές της. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνέχισε να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια τον Απρίλιο του 1932 στο Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών από τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας, χωρίς όμως κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, εκτός από αόριστες υποσχέσεις και ευχολόγια. Δεν υπήρχε πλέον χρόνος για διαπραγματεύσεις και αναμονή."
https://el.wikipedia.org/wiki/Πτώχευση_της_Ελλάδας_1932

"Για να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση του χρέους ο ΔΟΕ απέκτησε τακτικές πηγές εσόδων και αξιολογούσε τις κρατικές υπηρεσίες για την αποδοτικότητα και την φοροεισπρακτική τους ικανότητα. Έτσι στο ΔΟΕ αποδίδονταν τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, πετρελαίου, σπίρτων, τραπουλόχαρτων, τσιγαροχάρτων και σμυρίδας Νάξου, ο φόρος καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά."
https://el.wikipedia.org/wiki/Διεθνής_Οικονομικός_Έλεγχος_της_Ελλάδας_1898

"Μάλιστα, για να εξασφαλισθούν οι δανειστές ότι θα εισπράξουν πίσω τα χρήματά τους, επέβαλαν μεταξύ των όρων την κατ ευθείαν είσπραξη των κερδών από τρία βασικά προϊόντα το πετρέλαιο, τα σπίρτα και τα τραπουλόχαρτα"
https://el.wikipedia.org/wiki/Ιστορία_της_οικονομίας_της_Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

"Διαφωνώ απολύτως!
Οι νεο-φιλελέ μισούν τους νέους!
Θέλουν να τους έχουν βυθισμένους στην
απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, να μην μπορούν
να προγραμματίσουν τίποτα στη ζωή τους, να
αγωνιούν συνεχώς για το αύριο και την επιβίωση
χωρίς κανένα δικαίωμα, καμιά ελπίδα.
Χωρίς σύνταξη, περίθαλψη, παιδεία.
Αυτά θα είναι προνόμια μόνο μιας ολιγάριθμης
άρχουσας τάξης.
Αλλά αρκετά για σήμερα..."

Αυτό είναι το επιχείρημά σου σε όσα έγραψα; Ότι οι νεοφιλελέ μισούν τους νέους; Μα πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος για να πιστεύει κάτι τέτοιο; Και οι κομμουνιστές τους αγαπάνε; Ρε τί έχει κάνει ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ για τους άνεργους νέους εκτός από τα δωρεάν εισητήρια; Απολύτως τίποτε!
Εγώ δεν λέω ότι οι νεοφιλελέ αγαπάνε τους νέους, είτε ότι οι αριστεροί τους μισούν. Λέω ότι οι νέοι καλούνται να σηκώσουν όλο το βάρος των μέτρων, κυρίως οι 20-30-40άρηδες και αυτό διότι στην Ελλάδα από παλιά κυριαρχεί το τρίπτυχο γεροντοκρατία-οικογενειοκρατία-αρχαιολαγνεία. Αυτό το απόστημα πρέπει να βρεθεί μια γενιά που να το σπάσει. Οι βολεμένοι να ξεβολευτούν και οι παθογένεις να καταργηθούν, αλλιώς...
Δες θες κρατικοποιήσεις; Ε τότε γιατί δεν βγήκες από την ευρωπαική ένωση, αλλά υπόγραψες μνημόνια με αποκρατικοποιήσεις; Πάγαινε πίσω στη δραχμή. Προσωπικά είμαι μαζί με την πλειοψηφία. Ότι πει η πλειοψηφία. Αν η πλειοψηφία θέλει δραχμή είμαι μέσα. Αλλά να ξέρεις. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει αυτόματες μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα πάλι τα ίδια πράγματα. Πάλι ο δημόσιος υπάλληλος θα χάσει τον μισθό του, διότι απλούστατα είτε με ευρώ είτε με δραχμή, η οικονομία του κράτους τόσο αντέχει και όχι περισσότερο. Π.χ. οι ευρωπαίοι ζητάνε ρήτρα μηδενικού ελλείματος. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν θα τσοντάρει για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία θα δίνουν όσα έχουν. Αν δεν έχουν, δεν θα δίνουν τίποτε. Συνεχίζουν όμως να δίνουν ελέω μνημονίων που οι ρωμιοί τα κράζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνει ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ λέγεται αναδιανομή πλούτου. Αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος ή ολιγάρχης, η περιουσία σου θα δημευτεί. Εκτός από IQ θέλει και κότσια για να παραδεχτεί κάποιος την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

"Η κυβέρνηση δεν ξέρει πόσα χρωστούν οι εφοπλιστές στην εφορία! Σχεδόν ανύπαρκτη η φορολόγησή τους Καταβάλλουν κάτι λιγότερο από 10 ευρώ τη μέρα ανά μονάδα πλοίου"
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/688020/omologia-sok-h-kyvernisi-den-xerei-posa-xrostoyn-oi-efoplistes-stin-eforia

"Με την εκπνοή της δίμηνης διορίας, μέσα στην οποία η ελληνική κυβέρνηση καλούνταν να επανεξετάσει το ευνοϊκό καθεστώς φορολογίας και κρατικών ενισχύσεων στο ναυτιλιακό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανήλθε πιο σκληρή αυτή τη φορά και αποφασισμένη για το «ξήλωμα» του «φορολογικού παραδείσου» των Ελλήνων εφοπλιστών."
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/naytilia/story/675923/h-ellada-apeileitai-me-parapompi-sto-eyropaiko-dikastirio-gia-xari-ton-efopliston

Ο Τσίπ(ρ)ας χωρίς τσίπα υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να βρεθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου:
https://www.youtube.com/watch?v=N7sJqxgisd0

Ανώνυμος είπε...

Φούμαρα και τα περί φιλοξενίας:
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500080207
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500080505

xidekouti είπε...

Πραγματικά ενδιαφέρουσα η ιδεολογικοπολιτική διελκυνστίδα μεταξύ ανώνυμου και ψόνθου, αν κι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Μην ξεχνάμε ότι ο συναισθηματικός λόγος κι η έλλειψη λογικών επιχειρημάτων στην πολιτική εμάς των ρωμιών είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους διαχρονικής αδυναμίας οργάνωσης κράτους.
Είναι αλήθεια πως χάθηκαν χρόνια μαχόμενοι στο δίπολο μνημόνιο, αντιμνημόνιο κάτι που όλοι το αντιληφθήκαμε την τελευταία 2ετία. Δεν αναλύσαμε το γεγονός ότι ο κόσμος είναι οικονομικά οργανωμένος σ' ένα μονοπωλικό σύστημα κι ερμηνεύσαμε τα πάντα με ρητορική πενηντακονταετίας.. Με λίγα λόγια ο κόσμος πάει με τα χίλια κι έμεις ώς παραδοσικοί συντηρητικοί επιμέναμε καβάλα στον αραμπά. Το σχόλιο αύτο ασφαλώς αγγίζει όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας μας από τέρμα δεξιά ως τέρμα αριστερά!
Συμφωνώ με τον ανώνυμο σε δυό βασικά σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με την εγγενή ροπή αυτού του λαού στη γεροντοκρατία, ο Κρόνος εξακολουθεί να τρώει τα παιδιά του. Σε μια ευνοϊκή για την Ελλάδα οικονομική συγκηρία οι άνω των 50-55 νεμήθηκαν τον πλούτο που εισέρευσε με έντονο το χαρακτηριστικό της κοινωνικής μετακίνησης πρός τα πάνω. Κύριο μέλημα αυτής της γενιάς να βολευτεί ο γόνος με κάποια θέση στο δημόσιο ή έστω σε κάποιον από τους κρατικοδιάιτους επιχειρηματίες.
Αρνούμαστε να κάνουμε ανοιχτά τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του κράτους και της δημόσιας διοίκησης στην εθνική οικονομία. Ο ένας-που μάλλον συμφωνούμε οι περισσότεροι-είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στο σύνολο. Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός είναι η δημιουργία πλούτου μέσω των μεγάλων υποδομών. Δημιουργία υποδομών δεν σημαίνει μόνο ύπαρξη ρευστότητας για την παραγωγή τους αλλά και μια δημόσια διοίκηση σωστά καταρτισμένη. Εδώ ερχόμαστε στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημ. υπαλλήλων και την έλλειψη της, πράγμα παντελώς σκανδαλώδες για ανεπτυγμένο κράτος! Αξιολόγηση ασφαλώς σημαίνει απολύσεις όσων δεν κριθούν ικανοί.. Η κυρία που χτυπάει τα κουμπιά του υπολογιστή με το σφυροκάλεμο και που αμείβεται από το χρεωκοπημένο κράτος είναι εικόνα απαράδεκτη για τη σημερινή εικόνα των χιλιάδων άνεργων κι αυτοκτονημένων.. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάψει η δημόσια διοίκηση να είναι λάφυρο των εκάστοτε κομμάτων, γεγονός που αδυνατώ να φανταστώ με τι τρόπο θα μπορούσε να γίνει..

Ψονθομφανήχ είπε...

Ο Ανώνυμος μια μιλάει για "αναγκαίες" μεταρρυθμίσεις
και μια για μεταρρυθμίσεις "υπό εκβιασμό".
Για τις πρώτες κανείς δεν έχει αντίρρηση, εκτός
φυσικά εκείνων που θίγονται βαριά. Το θέμα αυτό
μπορεί και πρέπει να συζητηθεί αλλά με νηφαλιότητα
και ψυχραιμία.
Όμως "μεταρρυθμίσεις" υπό ωμό εκβιασμό,
και δήθεν "αποκρατικοποιήσεις" υπέρ κρατικών
και δημοσίων επιχειρήσεων της Κίνας, Ρωσίας, Γερμανίας,
Γαλλίας κλπ είναι προσβλητικές για την εθνική μας
υπόσταση και αξιοπρέπεια.
Ανώνυμε, είχες ξανασφυρίξει προηγουμένως και είδες πως δεν το
σχολίασα. Το ξανάκανες. Γίνεσαι κάγκουρας, γελοιοποιείσαι
και χάνεις και το όποιο σου δίκιο.

Ωραία, ήρθε και το Καφεκούτι με τη μετριοπάθειά του και
εκτόνωσε λίγο το κλίμα.
Σωστό αυτό περί ρωμέικου συναισθηματισμού. Πώς να
ξεφύγουμε εμείς οι πενηνταρίζοντες ρε γμτ...
Πάντως, μη τα ρίχνουμε όλα στις 2 προηγούμενες γενιές.
Γιατί αυτές κι αν πήραν ένα ρημαγμένο κράτος-κοινωνία
και το έφτιαξαν (όπως το έφτιαξαν) ευρωπαϊκό κράτος.
Αλλά μεγάλη συζήτηση πάμε ν’ ανοίξουμε.
Οι καφεδες και οι μπύρες του σαββατόβραδου μας περιμένουν.

Κι αν μας κάτσει και κανένα καλό μουνάκι, θα χαλαρώσουμε
και θα τα ξαναπούμε αύριο πιο ήρεμα...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν το συναίσθημα το χρησιμοποιώ όταν μιλάω με ρωμιούς για να γίνομαι καλύτερα αντιληπτός. Γνωρίζω ότι τους τραβάει την προσοχή περισσότερο από τα επιχειρήματα. Ό,τι και να πεις στον νεοέλληνα, αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη. Του αρέσουν τα ιδεολογικά μαντριά. Ε τί να κάνουμε τώρα...

"Σε μια ευνοϊκή για την Ελλάδα οικονομική συγκηρία οι άνω των 50-55 νεμήθηκαν τον πλούτο που εισέρευσε με έντονο το χαρακτηριστικό της κοινωνικής μετακίνησης πρός τα πάνω."

Εδώ ακριβώς είναι η όλη ουσία και η εθνική κακοδαιμονία της ρωμιοσύνης. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πόσο πολύ σημαντικό είναι το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό ως ακρογωνιαίος λίθος μιας σύγχρονης κοινωνίας και θεμελιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παλιάς και της νέας γενιάς. Με το ασφαλιστικό δεν παίζεις. Και όμως η παλιά γενιά έπαιξε σε βάρος των επόμενων γενεών. Θεσμοθέτησε σκανδαλώδη "κεκτημένα", "κατοχυρωμένα" και "θεμελιωμένα" δικαιώματα και άλλες παρλαπίπες της ρωμιοσύνης. Όπως το παράλογο να λαμβάνουν σύνταξη ίση με το 90% του τελευταίου μισθού σε ευρώ (!) ή το εφάπαξ των 100.000 ευρώ. Ποιοι; Αυτοί που τις δεκατίες 80 και 90 έπαιρναν 1-2 εκατονταχίλιαρα σε δραχμές και αγόραζαν τα ένσημα με το τσουβάλι πληρώνοντας πενταροδεκάρες. Η Βουλγαρία με μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα από το ξεδιάντροπο κρατίδιο της ρωμιοσύνης δίνει συντάξεις των 175 ευρώ και η πτωχευμένη ψωροκώσταινα προστατεύει τους πολυσυνταξιούχους των 3.000 ευρώ. Για να το κάνει όμως αυτό αναδιανέμει πλούτο και εισοδήματα από τους νέους (που αποτελούν πάντα το μέλλον της κοινωνίας) προς τους παλιούς, κυρίως 60άρηδες και 70άρηδες και που αποτελούν την κομματική πελατεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-παλαιοΠΑΣΟΚ.
Αρκεί κάποιος να κάνει την εξής απλή σκέψη. Όταν ο δημόσιος υπάλληλος παύει να είναι υπάλληλος δεν εξαφανίζεται από προσώπου γης, αλλά μετατρέπεται σε προνομιούχο συνταξιούχο με παχυλό εφάπαξ, επικουρική επιπλέον. Οπότε το τελικό προιόν του κομματικού/πελατειακού κράτους δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος που τα ξύνει, αλλά οι συνταξιούχοι πολυτελείας οι οποίοι δεν είναι λίγοι όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά ορδές ολόκληρες.
Στο παρακάτω link έχει έναν πίνακα όπου μπορείτε να δείτε ότι μεταξύ Ιουλίου 2013 και 2015 αυξήθηκε ο αριθμός όλων των κατηγοριών των πολυσυνταξιούχων! Τα στοιχεία του πίνακα προέρχονται από το "Ήλιος" που κατάργησε ο απατεώνας ο Κατρούγκαλος. Αυτά εν καιρώ οικονομικής κρίσης! Δεν έχει το θεό της η παλιά γενιά. Θέλει να μασάει με 10 μασέλες.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113848464

Σφάξε Τόμσεν σφάξε!
http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/sfakse-tomsen-sfakse-12518000000

Ο κωλορωμιός δεν θέλει αλλαγές. Τον ενοχλούν λέξεις όπως μέτρα, μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές. Τσίπρας: "Εμείς δεν είμαστε ικανοί να εφαρμόζουμε μέτρα":
https://www.youtube.com/watch?v=tlVAdgMlvXI

Ανώνυμος είπε...

"Πάντως, μη τα ρίχνουμε όλα στις 2 προηγούμενες γενιές.
Γιατί αυτές κι αν πήραν ένα ρημαγμένο κράτος-κοινωνία
και το έφτιαξαν (όπως το έφτιαξαν) ευρωπαϊκό κράτος."

Τί μαλακιούλα είναι πάλι αυτή; (το συναισθηματικό που είπε ο άλλος ανώνυμος). Αν δε τα ρίξεις στους παλιούς σε ποιους θα τα ρίξεις; Υπάρχουν τα νεογνά, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι, οι γερμανοί, Μέρκελ, Σόιμπλε, αμερικάνοι, τούρκοι, Σόρος και εξωγήινοι. Όχι αγαπητέ, στην παλιά γενιά θα τα ρίξεις, διότι αυτούς έχουμε απέναντί μας, αυτοί σαμποτάρουν την αλλαγή νοοτροπίας και αυτοί αποτελούν τους βιολογικούς φορείς της νεοελληνικής νοοτροπίας και κουλτούρας που θέλουν να περάσουν και στους νέους διότι έτσι έμαθαν να κάνουν. Και θα σου πω και το άλλο. Όταν η σημερινή νέα γενιά γίνει παλιά γενιά και κάνει τα ίδια τότε αυτή θα έχει την ευθύνη προς την επόμενη νέα γενιά. Α όλα κι όλα, υπεκφυγές του τύπου μα έτσι μας έμαθαν δεν παίζουν.

Λες ότι σε εκβιάζουν. Προφανώς πάσχεις από αλτσχάιμερ. Όταν επί 6 χρόνια οι πολιτικάντιδες έπαιρναν την δόση χωρίς να εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις ήταν καλά ε; Ο Τσίπ(ρ)ας (αυτό το αρχίδι-καταληψίας που πάσχει από γεροντική άνοια..) παίρνει τις δόσεις και μετά πανηγυρίζει ότι πλήρωσε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις συντάξεις. Έγινε ρεζίλι παγκοσμίως όταν έτρεξε να παραπονεθεί στην Λαγκάρντ μετά τα wikileaks ότι το ΔΝΤ και ο Τόμσεν σαμποτάρει την ψωροκώσταινα και τότε οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι έγιναν δικαίως έξω φρενών με τον καραγκιόζη που υπέκλεψε τις συνομιλίες. Τώρα τί περιμένεις να γίνει; Θα χαριστούν στους απογόνους των αρχαίων ελλήνων;

"Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013."
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=761818

Παρατηρείς κάποιον εκβιασμό; Προφανώς η πρόταση της Fraport ήταν η πιο συμφέρουσα, για να μην σου πω ότι μπορεί να ήταν και η μόναδική. Το κράτος χρειάζεται ρευστό σε πάγια βάση. Ρευστό πλέον μπορεί να βρεθεί από: πώληση κρατικής περιουσίας, μειώσεις κρατικών δαπανών (δημόσιοι υπάλληλοι, συντάξεις), κούρεμα καταθέσεων εσωτερικού και εξωτερικού, συνδυασμός των παραπάνω. Για αυτό ακριβώς μπήκε και ο κόφτης μαζί με το υπερταμείο διότι κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα και γενικά όλους τους ρωμιούς πολιτικάντηδες. Πέσμου εσύ από πού θα θα βρεις έσοδα; Από φορολογία ξέχνα το, όσο περισσότεροι φόροι, τόσο πέφτουν τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Από τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις πάλι ξέχνα το, έχουν φύγει εξωτερικό και επενδύσεις δεν έρχονται. Μάθετε επιτέλους στοιχειώδη οικονομικά πλην αμολήσετε τις ιδεολογικές σας φαντασιώσεις.

"Είναι εκπληκτικό ότι ένας σαραντάχρονος πολιτικός, όπως είναι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κουβαλάει τα μυαλά ενός ηλικιακά και πνευματικά γερασμένου ανθρώπου.
Να το πούμε καθαρά. Η Ελλάδα της γεροντοκρατίας, με πάνω από 2,5 εκατ. συνταξιούχους, με 1,5 εκατ. ανέργους (εξ ολοκλήρου από τον ιδιωτικό τομέα) και τα 200.000 Ελληνόπουλα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία πενταετία βρήκε τον ιδανικό ηγέτη της σε σαραντάχρονη συσκευασία. Η Ελλάδα της παρελθοντολογίας ανέθεσε στον Αλ. Τσίπρα την εντολή να γυρίσει τη χώρα πίσω στο χρόνο, σε εκείνη την ωραία και ανέμελη εποχή που όμως έχει περάσει ανεπιστρεπτί."
http://www.capital.gr/story/3032122

Ανώνυμος είπε...

Και πως γίνεται να ψηφιζουν συριζα, μπλοκο, ποδεμος οι νέοι και οχι οι ευνοημενοι κατά το φίλο ανώνυμο συνταξιουχοι και ,55αρηδες;

ΟΡΕΙΝΟΣ

Ψονθομφανήχ είπε...

Kαλά, ο Ανώνυμος δίνει ρεσιτάλ απόψε!

Παίδες, κάτι σχετικό-άσχετο.
Όταν έγραφα αυτή την ανάρτηση σκεφτόμουν
"αποκλείεται να το διαβάσει άνθρωπος, έχουν
όλοι βαρεθεί την πολιτικολογία".
Προς μεγάλη μου έκπληξη το ποστάκι (σιγά την παπαριά
δηλαδή) σπάει ταμείο.
Φοβερή αναγνωσιμότητα, κοντεύει να ξεπεράσει και
το "Κωλόμπαρα της Μιχαλακοπούλου"!

Ο Ρωμιός-Γραικός-Έλληνας, πέστε τον όπως θέλετε,
είναι πολιτικομανής. Τον θεωρώ ικανό να προτιμήσει
μια έντονη πολιτική συζήτηση παρά να πηδήσει ένα
τρυφερό και σπαρταριστό μουνάκι...

xidekouti είπε...

Εννοείτε ψόνθε! Μόλις χτές τα πίνα με φίλο και μ' έιχε μαγέψει πιότερο η οικονόμική του ανάλυση πρά η μουνίτσα που καθόταν παραδίπλα.. Ανωμαλία σου λέω!
Θα διαφωνίσω με το σχολιό σου παραπάνω για τις προηγούμενες 2 γενιές. Την χώρα την εκσυγχρόνισαν ώς ένα βαθμό. Είναι αλήθεια πως απ' τα αλώνια μοήκαμε στα σαλώνια. Αν αναλογιστούμε βέβαια το συφερτό χρημάτων που πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια κι ακόμα δεν έχουμε ένα δρόμο κόρινθο-πάτρα, καταλαβαίνουμε ότι κάποιο λαθος υπάρχει. Ασφαλώς κι είναι γελοίος ο πόλεμος των γενεών κι οι διάφοροι εμφύλιοι που έχουμε πέσει στη λόυμπα να συντηρούμε εσχάτως, αλλά είναι επίσης τραγικό τα 500.000 νέων των πλέον καταρτισμένων που έφυγαν έξω για να κάνουν την τύχη τους. Ίσως αν το πράγμα καλυτερέψει αρκετοί από αυτούς να επιστρέψουν και να τους πάρουμε τα σώβρακα των φράγκων!

Ανώνυμος είπε...

ποτέ "Και πως γίνεται να ψηφιζουν συριζα, μπλοκο, ποδεμος οι νέοι και οχι οι ευνοημενοι κατά το φίλο ανώνυμο συνταξιουχοι και ,55αρηδες;"

Καλή μαλακιούλα και τούτη, μεγειά τα μυαλά. Καταρχήν τις κυβερνήσεις ειδικά των τελευταίων 6 ετών τις έχουν ανεβάσει οι συνταξιούχοι και το δημοσιουπαλληλικό κατεστημένο. Γενικά τις κυβερνήσεις στο Ελλάντα τις ανεβοκατεβάζουν οι παλιοί, οι νέοι ψηφίζουν ότι τους λένε οι γονείς. Ρίξε μια ματιά στο link που παρέθεσα όπου ανέφερα για τον Τσίπ(ρ)α με μυαλό γέρου, αναφέρει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα εντελώς άγνωστα σε σένα. Δεύτερον και κυριώτερο οι νέοι αν ποτέ συνειδητοποιήσουν τί παιχνίδι παίζουν σε βάρος τους οι παλιοί θα τους έχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ του κλώτσου και του μπάτσου, αντί να κάθονται να φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να τους βολέψουν στο δημόσιο. Έχουν φροντίσει οι παλιοί να τα έχουν φέρει όλα στα μέτρα τους, δεν κινείτε τίποτα. Ρίξε μια ματιά στα link περί γεροντοκρατίας που παρέθεσα, διότι αν τα γράψω εγώ θα λες ότι αυτά τα λέω μόνο εγώ.

@xidekouti
Σαφώς και δεν υπάρχει ο πόλεμος των γενεών διότι σε έναν πόλεμο βαράνε και οι δύο. Στο Ελλαδιστάν βαράνε μόνο οι παλιοί και οι νέοι νομίζουν ότι τους βαράνε οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι. Γελοίος είσαι εσύ και οι ομοιδεάτες σου.

Ψόνθο εσύ που λες ότι αισθάνεσαι 16άρης θα περίμενα κάτι ανάλογο από σένα αντί να μας λες ότι φταίνει οι ξένοι και το παπάρι ο Τσίπ(ρ)ας είναι η λύση. Καλά κρασιά και καλά μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

"Προς μεγάλη μου έκπληξη το ποστάκι (σιγά την παπαριά
δηλαδή) σπάει ταμείο."

Δικά μου είναι τα περισσότερα σχόλια.
Μεσαία τάξη του Ελλαδιστάν άντε γεια. 6 χρόνια τώρα, Γιωργάκης, Αντωνάκης και τώρα ο Αλεξάκης προσπαθεί να σε κρατήσει στη ζωή με πάση θυσία. Ως πότε όμως. Τα δάνεια τελειώνουν... Οι ευρωπαίοι έχουν κουραστεί με τους κουτοπόνηρους ρωμιούς ανατολίτες. Κάτι Μπαρουφάκηδες, Γιωργάκηδες, Τσακαλώτους.

Και αυτό:
http://www.biblionet.gr/book/89373/Ανδρουλάκης,_Μίμης,_1951-/Gap._Βαμπίρ_και_κανίβαλοι

Ψονθομφανήχ είπε...

Παίδες, τα σχόλια μην τα παίρνετε και πολύ στα σοβαρά.
Γράφονται μεταξύ δύο μπάφων και πέντε-έξι μπυρών!

Ναι ρε Ανώνυμε, δικά σου τα περισσότερα σχόλια, αλλά βλέπω
στον μπλόγκερ την επισκεψιμότητα και φρικάρω.
Και τη Δούρου γυμνή να ανέβαζα, λιγότεροι θα με διάβαζαν!

Καφεκούτι, απέναντί μου κάθεται ένα ζευγαράκι λεσβιακό, έχουν
ξελιγωθεί στα γλωσσόφυλα και μένα μου ’χει γίνει κατάρτι!
Είναι δυνατόν να σκέφτομαι τον "πόλεμο των γενεών" και την "επιστροφή των ασώτων";

Αλλάζουμε μαγαζί και διακόπτω. Αλλά γουστάρω τον Ανώνυμο
που φαίνεται πολύ καβλωμένος...

Ανώνυμος είπε...

"Καφεκούτι, απέναντί μου κάθεται ένα ζευγαράκι λεσβιακό, έχουν
ξελιγωθεί στα γλωσσόφυλα και μένα μου ’χει γίνει κατάρτι!"

Όταν οι φαπούλες πέφτουν βροχή το ρίχνουμε στην τρελίτσα..
Δεν είπα για πόλεμο γενεών. Τί πόλεμο και τί εμφύλιο να κάνει η ρωμιοσύνη; Εμφύλιο κάνουν οι λίβυοι, οι σύριοι και άλλοι. Οι κότες λυράτες δεν κάνουν εμφύλιο. Καβαλικεύουν η μία την άλλη και ότι προκύψει.
Στο Ελλαδιστάν η παλιά γενιά εκμεταλλεύτεται την νέα γενιά ρίχνοντας όλα τα βάρη πάνω της και κυρίως το χρέος που πρέπει κάποιος να το πληρώσει. Οι παλιοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι και έτσι αποφασίζουν με βάση το συμφέρον τους, αυθαίρετα, αδίστακτα και αυταρχικά. Η νέα γενιά δεν το έχει συνειδητοποιήσει αυτό, νομίζει ότι την αγαπάνε και ότι φταίνε οι ξένοι που επιβουλεύονται την κουλτούρα, τις παραδόσεις των ρωμιών και τα φιλέτα του Ελλαδιστάν. Το οπλοστάσιο της ρωμιοσύνης είναι η αρχαιολαγνία και η υπόσχεση μιας θέσης στο δημόσιο. Με αυτά τα όπλα κρατάει τους νέους από τα αρχίδια και ταυτόχρονα σαμποτάρει οποιαδήποτε αλλαγή στη νοοτροπία του γραικού.
Στο Ελλάντα άλλοι καίγονται στα 20, άλλοι στα 30, άλλοι στα 40. Από τα 50 και μετά όλοι έχουν καεί. Όσοι έχουν συμπληρώσει τα 50 είναι ανώφελο να προσπαθήσει κανείς να τους αλλάξει γνώμη. Είναι τελειωμένοι, γκάου, δεν καταλαβαίνουν. Ηδονίζονται με το να κάνουν την "φάση αλλιώς", να κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο, να δημιουργούν προβλήματα και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Αυτός είναι ο γραικός, καμαρώστε τον. Είναι στο αίμα σας, δεν μπορείτε να το αλλάξετε, δεν θέλετε να αλλάξετε ως άτομα.

Ψονθομφανήχ είπε...

Έλα, το παράκανες με την "παλιά γενιά". Κι αυτή τα ίδια
έλεγε για την δική της "παλιά γενιά" που της κληροδότησε
τα ερείπια του εμφύλιου και πάει το σχοινί κορδόνι
μέχρι τον πελοποννησιακό πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Ε και πού το παράξενο;
Πιο πάνω έγραψα "Όταν η σημερινή νέα γενιά γίνει παλιά γενιά και κάνει τα ίδια τότε αυτή θα έχει την ευθύνη προς την επόμενη νέα γενιά. Α όλα κι όλα, υπεκφυγές του τύπου μα έτσι μας έμαθαν δεν παίζουν."
Πού το παράξενο λοιπόν;
Και ακόμα πιο πάνω έγραψα "Πάντα η εκάστοτε παλιά γενιά ζούσε σε βάρος της εκάστοτε νέας." Και μετά "Αυτό το απόστημα πρέπει να βρεθεί μια γενιά που να το σπάσει."
Γιατί σε παραξενεύει η αλήθεια; Ας βρεθεί μία νέα γενιά να σπάσει το απόστημα που θέλει τον παλιό να ζει σε βάρος του νέου. Για την τωρινή νέα γενιά έχω τις αμφιβολίες μου. Μακάρι δηλαδή, αλλά δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τους παλιούς σε οικογενειακό και εργασιακό επίπεδο, προκειμένου να αλλάξει η νοοτροπία. Η επόμενη νέα γενιά ίσως να είναι αντιδραστική και λιγότερη υπάκουα στα συνθήματα περί αρχαιολαγνείας και βολέματος στο δημόσιο. Αν υπάρχει δημόσιο μέχρι τότε, χε, χε, χε.
Το παράξενο είναι ότι δεν σε ενοχλεί που η παλιά γενια, η λεγόμενη του Πολυτεχνείου, τα έχει φέρει όλα στα μέτρα της και για τους νέους γιοκ; Δεν σε ενοχλεί που ο πτυχιούχος παίρνει 400 ευρώ στον Βερόπουλο και στο Τζάμπο και ο συνταξιούχος των ΔΕΚΟ 3.000 σύνταξη και εφάπαξ. Παράξενο. Είναι βιώσιμο αυτό το μοντέλο; Και λες ότι αισθάνεσαι 16άρης.
Δεν σε ενοχλεί που ένα χρεοκοπημένο κράτος με άδεια ασφαλιστικά ταμεία παίρνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές για να πληρώνει μέση σύνταξη στα 950 περίπου ευρώ σε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους; Μα πού ζούμε τελοσπάντων στην Ελβετία; Για κάποιους η κρίση δεν υπάρχει. Αυτό είναι σωστό; Αν οι μισοί έλληνες ήξεραν πως ζούνε οι άλλοι μισοί θα ήταν και αυτοί απατεώνες είχε πει ο Χάρυ Κλυν. Έχει αλλάξει κάτι από τότε;
Κάποιοι συγκρίνουν την ελληνική οικονομία και τις συντάξεις της με Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ. Μα είναι σοβαροί; Τί σχέση έχουν αυτές οι χώρες με το ξεδιάντροπο κρατίδιο της ρωμιοσύνης; Αποκτήστε επιτέλους σοβαρότητα και κάντε σύγκριση με Βαλκάνια, Βουλγαρία, Λετονία και Σλοβακία.
Είναι δυνατόν μία οικονομία σε βαθιά κρίση να εξακολουθεί να δίνει χαριστικά εφάπαξ στους κοπρίτες της παλιάς γενιάς; Δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει αυτούς τους φασίστες;
(Στα παραπάνω ερωτήματα δεν απαιτούνται απαντήσεις για ευνόητους λόγους.)

Ξεπαγώνουν οι πληρωμές των εφάπαξ:
http://www.ethnos.gr/syntakseis/arthro/ksepagonoun_oi_pliromes_ton_efapaks-64381774/
Ραγιάδες μου! Όπισθεν ολοταχώς!

Ψονθομφανήχ είπε...

Έλα ρε φίλε, πάλι εμείς ροκανίζουμε τις συντάξεις
των μπαμπάδων και των παπούδων μας...

Ανώνυμος είπε...

Α ναι. Αυτή είναι η λύση του (τ)ΣΥΡΙΖΑ. Απέκτησε αξιοπρέπεια. Άσε τις συνεχείς δικαιολογίες και τα επικοινωνιακά τρυκ αλά (τ)ΣΥΡΙΖΑ. Απαίτησε τα λεφτά να πηγαίνουν κατευθείαν στη νέα γενιά, όχι στις συντάξεις, στα εφάπαξ και στις επικουρικές. Όχι ανατολίτικες κουτοπονηριές του τύπου τα δίνουμε στους παλιούς για να τα ροκανίζουν τα εγγόνια. Όταν μια κοινωνία ρίχνει όλο το βάρος στην παλιά γενιά δεν μπορεί να ελπίζει σε αλλαγές. Είναι μια γερασμένη κοινωνία όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και στο μυαλό. Το μέλλον κάθε κοινωνίας είναι η νέα γενιά. Στην Ελλάδα θεωρείται αυτονόητο το αντίθετο.

"Σ. Νίξον: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις. «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προτίμησαν να προστατεύσουν το δημόσιο τομέα αντί να δαπανήσουν σε προμήθειες και εξοπλισμό για νοσοκομεία, να διατηρήσουν το συνταξιοδοτικό σύστημα αντί να ξοδέψουν σε παιδεία και εκπαίδευση, να κρατήσουν ένα φόρο εισοδήματος που εξαιρεί το 55% των εργαζομένων αντί να χαλαρώσουν το βάρος των επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των επιλογών είναι οι νέοι, οι οποίοι αναγκάζονται να υπομένουν την υψηλή ανεργία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Άλλωστε, ο Nixon εξηγεί πως για δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας που παρείχε αφειδώς προστασία σε ένα μεγάλο φάσμα ομάδων. Χρηματοδότησαν τη γενναιοδωρία αυτή με απερίσκεπτο δανεισμό και επιβάλλοντας υψηλότερη φορολογία σε μια πολύ περιορισμένη βάση φορολογουμένων. Όταν ήρθε η κρίση, η Αθήνα δεν εγκατέλειψε αυτό το μοντέλο αλλά το ενίσχυσε."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=114003696

Ξεφτίλες και κουτοπόνηροι ανατολίτες που δεν θέλουν να αλλάξουν. Βγες εκτός Ελλάδα και πες σε γερμανούς και γάλλους ότι είσαι έλληνας. Θα σε ρωτήσουν γιατί δεν θέλετε να αλλάξετε; Έχουν άδικο οι ευρωπαίοι και δίκιο οι γραικοί; Χμμ, δεν νομίζω. Φάπα στην φάπα πού θα πάει, θα αλλάξετε, χε, χε, χε.

Ψονθομφανήχ είπε...

Noμίζω πως αρκετά το κουράσμε.
Διαπνέεσαι από τις φιλελέδικες ιδεοληψίες.
Νομίζεις, καημένε, πως αν γλυτώσουμε κάποια
λεφτά απ’ τις συντάξεις και τις δαπάνες του
δημοσίου, τα χρήματα θα μπουν στην τσέπη
των "νέων".
Καλά, πόσο αφελής είσαι;
Τα τεελυταία 6 χρόνια ο δημόσιος τομέας και
οι δαπάνες του συρρικνώθηκαν περίπου κατά
30%. Ε, η αντίστοιχη συρρίκνωση του ιδιωτικού
ήταν 50%!
Είστε χεορότεροι δογματικοί κι απ’ τους σταλινικούς.

Φέυγω για τσιπουράδα...

Ανώνυμος είπε...

Τί κουράσαμε, αφού είσαι καμμένος και βαμμένος ροζ. Έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Ρίξε μια ματιά στις εκθέσεις του Ήλιος". Μα είναι δυνατόν ένα χρεοκοπημένο κρατίδιο να δίνει συντάξεις επιπέδου τοπ ευρωπαικών χωρών. Ώπα ρε παλιοαπατεώνες, παλιολαμόγια. Σφάξτους Τόμσεν τους καραγκιόζηδες που βγάζουν και γλώσσα. Το 75% των πρωτογενών δαπανών πάνε σε συντάξεις και στους μισθούς του δημοσίου, περίπου δηλαδή το 20% του ΑΕΠ. Αν δεν κόψεις από τα υπερήφανα γηρατειά από πού θα κόψεις; Ένας πακτωλός χρημάτων θα εξοικονομηθεί αν μειωθεί ο μέσος όρος σύνταξης στο μισό (μιλάμε για πάγια έξοδα). Εξάλλου για να είναι ένα ασφαλιστικό βιώσιμο η μέση σύνταξη δεν πρέπει να ξεπερνάει τον βασικό μισθό. Στο Ελλαδιστάν ο βασικός είναι στα 400 και η μέση σύνταξη κοντά στα 950! Από πού και ως πού οι νέοι θα δουλεύουν για να απολαμβάνουν οι 50άρηδες, 60άρηδες και 70άρηδες συντάξεις πολυτελείας και χαριστικά εφάπαξ; Ρε αν οι νέοι ήξεραν τί τρέχει θα σας είχαν του κλώτσου και του μπάτσου που θα μου πεις ότι αυτά που λέω είναι φιλελέ. Αυτά σου λέει να λες η κομματική γραμμή.
Είναι το ίδιο 30% συρρίκνωση μισθού στο δημόσιο με 50% συρρίκνωση στον ιδιωτικό όταν στο δημόσιο έπαιρναν βασικό 1.250 και στον ιδιωτικό 750 πριν την κρίση; Βρε απατεώνα σε μένα τα λες αυτά;
Το πάρτυ έχει τελειώσει, απλά κάποιοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει επειδή το κράτος-πατερούλης αν και έχει χρεοκοπήσει, συνεχίζει να τους νταντεύει. Μεσαία τάξη τέλος. Αρκετά την γλίτωσε επί 6 χρόνια σε βάρος των υπολοίπων. Αν θέλετε να υπάρχει μεσαία τάξη να γίνετε παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί, ξεκινώντας από νοικοκύρεμα του κράτους, κατάργηση παθογενειών, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο, τα κρατικά έσοδα θα πηγαίνουν στην εκπαίδευση, στις επιχειρήσεις για να μειωθεί η ανεργία, στους ανέργους, στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, στην επιμόρφωση, όχι στα χούφταλα που ανακυκλώνουν το σκατό τους. Κοινωνία που δεν επενδύει στους νέους της δεν έχει μέλλον, τα υπόλοιπα είναι μαλακιούλες, ατάκες, επικοινωνιακά τρυκ και τρίχες κατσαρές.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευμα του 2012:
"ΟΛΟΙ οι σοβαροί οικονομολόγοι στη χώρα μας όμως, τόσο εκείνοι που είναι υπερ του Ευρώ, όσο και εκείνοι που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή συμφωνούν σε ένα πράγμα: "Για να έχουμε ανάπτυξη το κράτος πρέπει να περιορίσει δραματικά τις δαπάνες του".
Αν το κράτος είχε προβεί πριν απο 2-3 χρόνια σε απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα, με ταυτόχρονη σύπτυξη Δημοσίων υπηρεσιών και τεχνολογική αναβάθμιση αυτών δε θα είχαμε ανάγκη να βάλουμε όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν μπει τα τελευταία 2 χρόνια, ούτε θα είχαν απολυθεί 300.000 άτομα απο τον ιδιωτικό τομέα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Ταυτόχρονα θα είχαμε αρχίσει να βάζουμε τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία. Αλλά που να το πεις αυτό στον Ελληνικό λαό; Ποιός θα τολμήσει να απολύσει τα πελατάκια; Όσοι φωνάζουν τόσα χρόνια για απολύσεις και μείωση του κράτους έχουν λοιδωρηθεί απο συνανθρώπους τους και παραμένουν ακόμη και σήμερα στο περιθώριο.
Αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για τον ελληνικό λαό και το κοινωνικό κράτος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουν 600.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να μην απολύσουν π.χ 200.000 στο δημόσιο για να μη κατηγορηθούν οτι οι ίδιοι έκαναν απολύσεις στη διάρκεια της θητείας τους και καταστραφεί το πολιτικό τους προφίλ.Είναι εκείνοι που ξέρουν καλύτερα απο τον καθένα οτι κάθε επιπρόσθετη πρόσληψη δημοσίου υπαλλήλου, σημαίνει λίγο παραπάνω φόρο για όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας και άρα περισσότερη ύφεση και ανεργία. Όσοι διαφωνείτε επειδή πιστεύετε οτι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα δημιουργήσουν παραπάνω ανεργία και άρα πρέπει να αποφευχθούν, σκεφτείτε πόση παραπάνω ανεργία θα δημιουργηθεί αν δεν κάνουμε απολύσεις !
Αν λοιπόν θέλετε να αλλάξει πορεία η χώρα, θα πρέπει να απαιτήσετε να νοικοκυρευτεί το Δημόσιο"
http://libcafe.ning.com/profiles/blogs/6377782:BlogPost:10229

Ανώνυμος είπε...

"εξομοίωνε τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εκείνους αορίστου χρόνου. Μια αυτονόητη αλλά ριζοσπαστική φιλεργατική ρύθμιση"

Καθόλου αυτονόητη! Σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει ότι όταν τελειώσει η σύμβαση σου, απλούστατα φεύγεις. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.