Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αύγουστο μήνα μόνος στην Αθήνα! (12η μέρα: Μόνο πανηγύρια, έξω ο φθόνος!)

O Αύγουστος, δυστυχώς, δεν είναι μόνο ο μήνας των νησιών, των δειλινών και των ακρογιαλών. Ούτε μόνο των αποδράσεων, των προσδοκιών και των αναμνήσεων. Είναι και ο μήνας του φθόνου!
Καθημερινά διαπιστώνω πως όχι μόνο όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε διακοπές, αλλά και όσοι πήγαν, διακατέχονται από αυτή την τοξική ουσία. 
Νομίζουν πως κάποιοι άλλοι πέρασαν καλύτερα στις διακοπές τους, επισκέφτηκαν κοσμικότερα μέρη, έμειναν σε πολυτελέστερα καταλύματα, είχαν καλύτερες παρέες, ομορφότερες γκόμενες κ.λπ.
Φυσικά το κακό γιγαντώνεται μέσα απ' τις εξιδανικευμένης και στημένες αναρτήσεις των σόσιαλ μίντια. Όλοι παριστάνουν τους σούπερ και τους ουάου. Δές τε με πόσο καλά περνάω! 
Βρε μάλαγα, αν πέρναγες καλά δεν θα ξόδευες χρόνο να φωτογραφίζεσαι και να ανεβάζεις αναρτήσεις κάθε 30 δεύτερα...
Δεν σχολιάζω περισσότερα. Απλά σας θυμίζω πως αυτές τις μέρες κορυφώνονται τα πανηγύρια του καλοκαιριού. Ξεσκίστε τα, καλοπεράστε και μην το κάνετε θέμα στα φέις και στα ίνστραγκαμ. Δεν αξίζει. Αφήστε που δείχνουμε κομπλεξικοί και λιγούρια για αποδοχή και μερικά ψιλολάικ...
Εγώ σας προτείνω μερικές ωραίες γιορτούλες: Την γιορτή γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακιών, τον Δεκαπενταύγουστο. Τη γιορτή παστελιού στην Αμοργό, 18 Αυγούστου. Την ίδια μέρα έχουμε και τη γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο Μεσσηνίας. Στην Πρέβεζα, στις 25 Αυγούστου, αξίζει να πάτε στη γιορτή σαρδέλας, κι όσοι βρεθείτε στη Νάξο το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη μη χάσετε τη γιορτή πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: