Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Αίαντας ή Οδυσσέας;

 

Σήμερα μου συνέβη μια περίεργη φάση. Είχα πάει για μια δουλίτσα στην πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδή. 
Ξαφνικά, από την είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου πετάγεται τρέχοντας ένας νεαρός, σε κατάσταση αμόκ, προφανώς με κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή. Έτρεχε προς την οδό Μιχαλακοπούλου, όπου τα αυτοκίνητα κινούνταν με σχετικά υψηλή ταχύητητα.
Τον κυνηγούσαν δύο μεσόκοποι νοσηλευτές που ήταν προφανές πως δεν επρόκειτο να τον προφθάσουν. Και πιο πίσω η καημένη η μανούλα του να τον φωνάζει... "Νίκοοοοο, Νίκοοοοο".
Ο νεαρός ερχόταν προς το μέρος μου. Στον δρόμο του υπήρχε μια ψαροταβέρνα, άρπαξε μια ψάθινη καρέκλα και την έσπασε στο κεφάλι του καθώς έτρεχε. 
Τώρα εγώ τι έπρεπε να κάνω; Αν αδιαφορούσα, κανείς δεν θα μου έλεγε τίποτα. Αλλά σε λίγα δευτερόλεπτα ο νεαρός θα επιχειρούσε να διασχίσει την οδό Μιχαλακοπούλου. Ο κίνδυνος να τον χτυπήσει ένα διερχόμενο όχημα ήταν σχδόν 80%.
Μεγάλο το δίλημμα. Αποκλείεται να αδιαφορίσω. Αλλά έπρεπε να αποφασίσω άμεσα αν θα αντιδρούσα ως Αίαντας ή ως Οδυσσεάς. 
Αν επέλεγα τη δυναμική λύση μάλλον θα αποτύγχανα. Ο τύπος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, πολύ ογκώδης και γεροδεμένος. Σίγουρα θα με παρέσερνε με τη φόρα του. Ίσως να μου έχωνε και καμιά γερή μπουνιά ή κλωτσιά.
Οπότε αποφάσισα να γίνω Οδυσσέας. Παραμέρισα λίγο και την κατάλληλη στιγμή του έβαλα τρικλοποδιά. Ο καημένος έφαγε τα μούτρα του, έπεσε στο πεζοδρόμιο και μάτωσαν αγκώνες και γόνατα. Όμως γλίτωσε τα χειρότερα. Οι νοσηλευτές πρόλαβαν να τον φτάσουν και κάπως κατάφεραν να τον τιθασεύσουν...
Δεν έκατσα να δω τη συνέχεια. Απομακρύνθηκα αθόρυβα. Δεν ήθελα και να μπλέξω σε διαδικασίες του τύπου ... τραυμάτισες τον άνθρωπο κ.λπ.

11 σχόλια:

melissalli είπε...



ας πούμε απλά, ρίσκο ελευθερίας του όλου στην κοινωνία του σήμερα/αύριο/χθες με το βλέμμα στραμμένο προς πάσας κατεύθυνσης...πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά...κάποιοι τρέχουν, κάποιοι κυνηγούν, κάποιοι ακινητοποιούν, κάποιοι ακινητοποιούνται..η σημερινή/χθεσινή/μελλοντική κοινωνία..της Ελλάδας μόνο? εγώ θεωρώ παγκοσμίως...καλημέρα...κι έφεξε σε Αίαντες, Οδυσσείς και λοιπές Ομηρικές κατηγορίες θεωρώ, αλλά οτι κι αν είναι αυτό δεν ξέρω...το μόνο που ξέρω είναι οτι είμαστε άνθρωποι/φυτά/πράγματα/ζώα ούλης της πλάσης τούτης!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Πω πω ρε Μελισάνθη, μου θύμισες κάτι αριστεριστές
φοιτητοπατέρες της δεκαετίας του '80 που μιλούσαν στα
αμφιθέατρα και δεν πολυκαταλαβαίναμε τι έλεγαν!

melissalli είπε...

ίσως έχεις δίκιο γιατί απλά παρέμεινα στο τίτλο, πάντα βαριέμαι να διαβάζω πολλά ειδικά τώρα που καλοκαίριασε και ξεκινήσαμε όλοι μπάνια και δραστηριότητες καλοκαιρινές

καλό καλοκαίρι

Ψονθομφανήχ είπε...

μόνο τον τίτλο;
Γουστάρω ρε συ!

melissalli είπε...

κι εγώ όμως δεν γουστάρω να με λένε Μελισάνθη ενω το διαδικτυακό μου όνομα είναι melissalli..ναι, τον τίτλο...και πολύ ήταν

(προσπαθώ να γράφω ευγενικά, αλλά ο γραπτός μου λόγος όλο παρεξηγείτε...μου φαίνεται δεν θα ξανασχολιάσω σε κανενός το blog..δεν τολμάμε να πούμε μια κουβέντα ακούμε και το οτι να'ναι..)

καλό καλοκαίρι ξανά και καλό καλοκαίρι σε όσους παραμείνουν να ανέχονται αυτήν την ωραία επικοινωνία των ιστολογίων..melissalli

melissalli είπε...

ποιητική αδεία..mlissalli

Ψονθομφανήχ είπε...

ε καλά, δεν σε αποπήραμε κι όλας!

Μελισσαλίνα σου σρέσει;

melissalli είπε...

:)) δεν είναι θέμα το τι μου αρέσει το θέμα είναι το τι είναι, melissalli λοιπόν

καλό καλοκαίρι στον συγγραφέα του ιστολογίου και λοιπούς σχολιαστές..καλές συγγραφικές blogoδημιουργίες σε όλους

melissalli είπε...

υγ όσο για τα εφκα, παγίων λογαριασμών, ρυθμίσεων κλπ ακινητο-ποιητικά είδη των διακοπών ή οτι σχεδίων των εποχών ας κάνουμε οτι δεν τα αντιλαμβανόμαστε..δεν θα πάμε διακοπές μακριά? και οι κοντινές βόλτες μια χαρά είναι..υπάρχουν λύσεις, μην στεναχωριέται κανείς με όλα αυτά τα οικονομικά που έχουμε φάει στο κεφάλι και δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε το οτιδήποτε...η ρύθμιση/της ρύθμισης/ω ρύθμιση των ρυθμίσεων

δεν μου αρέσει να αναλύω τα σχόλια μου ή γενικώς τα γραφόμενα μου αλλά αφου δεν έγινα κατανοητή ορίστε και η ανάλυση

(melissalli παρακαλώ σε περίπτωση που ξανα-σχολιάσω)

melissalli είπε...

άσχετο τώρα, γιατί κάνοντας μια βόλτα στα blogs το αναρωτήθηκα μόλις...τελικά τι μας χρειάζεται ενα blog? το αποφάσισα...βγαίνω εκτός αυτής της λογικής όσο και αν εκτιμώ τους άπειρους συγγραφείς των blogs και του έργου τους, ξαφνικά μου φαίνεται ανούσιο όλο αυτό το συγγραφικό δωρεάν που προσφέρουμε

τελικά ξανα-σχολίασα αλλά για τελευταία φορά, θα τα πούμε όταν κάνω έκδοση βιβλίου, λογικά στην παρουσίαση αυτού..θα περάσω και απο όσα ιστολόγια παρακολουθώ να αφήσω προσκλήσεις..γεια σας και χαρά σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιολαγνεία, το όπιο της ρωμιοσύνης, ανίατη περίπτωση λέμε.

https://www.youtube.com/watch?v=OFWOzENwX3M
Μα καλά στο 4:07 ο Ajax τί πίνει;