Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Αχαμνούλης και λευκός στην αφρικανική τερατούπολη! (ΣΤ' - "Κλοτσιά Ενάντια στην Απειθαρχία")

 

Τον θυμάστε τον Νίκωνα Αρκουδέα; Αυτό το συμπαθητικό ανθρωπάκι που στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ έγινε διοικητής των ΜΑΤ και ανέλαβε να "καθαρίσει" τα Εξάρχεια; 
Ε, λοιπόν, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αυτή την εποχή στο Λάγος. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον γλυκούλη Νίκωνα αλλά με ανθρωπόμορφα τέρατα. 
Η αστυνομία, υποτίθεται για να περιορίσει την μικροεγκληματικότητα (κυρίως αυτή) κάνει αυθαιρεσίες που δεν μπορεί να φανταστεί ένας Ευρωπαίος. Μάλιστα, η αντίστοιχη με τα δικά μας ΜΑΤ μονάδα της Αστυνομίας σημαίνει κάτι σαν Κλοτσιά Ενάντια στην Απειθαρχία (ΚΕΑ)!
Φυσικά τα "μεγάλα ψάρια" έχουν κι εδώ τον τρόπο τους να διαφεύγουν. Αρκεί να ξέρεις το "σωστό τηλέφωνο" και να "λαδώσεις" κατάλληλα τη "μηχανή". 
Για να καταλάβετε, πολλοί μεγαλο-εγκληματίες κάνουν πλαστική προσώπου, παίρνουν καινούργιο όνομα και ταυτότητα και συνεχίζουν μια νέα ελεύθερη ζωή. Και στη φυλακή χώνεται κάποιος σωσίας τους ή και ένα αθώο ανθρωπάκι...
"Εδώ, για να βρεις μια δουλειά της προκοπής", μου λέει ένα γκαρσόνι, "πρέπει να είσαι κωφάλαλος και να έχεις μικρό όνομα!".
Καλά, το πτώτο σκέλος το κατάλαβα. "Κωφάλαλος" σημαίνει να ξέρεις να μην ακούς και να μη μιλάς. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Αλλά γιατί πρέπει να έχεις μικρό όνομα;
"Κοίτα", μου λέει το γκαρσόνι. "Στη Νιγηρία τα ονόματά μας είναι συνήθως μεγάλα. Το αφεντικό δεν έχει καμία διάθεση να σπαταλήσει πάνω από μισό δευτερόλεπτο απ' τη ζωή του για να προφέρει το όνομά σου!".
Τι να πω... το άκουσα κι αυτό!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αφρική είναι γνωστή για την έλλειψη ελέους. Με αφρικανούς που έχω μιλήσει μου έχουν πει ότι οι μαύροι ηγέτες είναι απίστευτα σκληροί και ανελέητοι με τους λαούς τους (αυτό το λένε οι ίδιοι οι μαύροι). Το ερώτημα είναι τί σχέση έχει η εγκληματικότητα στην Αφρική (και όχι μικροεγκληματικότητα όπως πονηρά αναφέρει ο συντάκτης) και η ντόπια διαφθορά που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα (πολιτικοί, αστυνομία, κοινωνία κ.λπ.) με την ασυδοσία των Εξαρχείων.
Το ότι πρέπει να μπει τάξη στην εγκληματικότητα στην Αφρική είναι κάτι προφανές, το να αναιρείται όμως αυτό με την αιτιολογία ότι και η εξουσία είναι διεφθαρμένη και να γίνεται σύγκριση με τον βόθρο των Εξαρχείων αυτό μόνο από καμμένους σταλινοφασίστες θα το ακούγαμε.
Εδώ ο άλλος σταλινοφασίστας είχε ανατρέξει στην Ιλιάδα του Ομήρου και στον ομηρικό Αχιλλέα για να ασκήσει κριτική στην αριστεία και στον Μητσοτάκη! Μέχρι πού θα φτάσει η εγγενής, αναβλύζουσα βλακεία των αντισυστημικών ηλίθιων της πολυθρόνας..

Να και μια ταινία που θυμήθηκα: The Last King of Scotland (2006).
https://www.imdb.com/title/tt0455590/

Ψονθομφανήχ είπε...

μην παρασύρεστε απ την αστική μυθολογία.
Παρθεναγωγείο είναι τα Εξάρχεια!

Ανώνυμος είπε...

Θέλει βούρδουλα ο ρωμιός για να στρώσει, ο Κυριάκος είναι υπερβολικά μαλακός με τους ρωμιούς, ρόδα είναι και γυρίζει, τώρα τον ψηφίζουν, αύριο όμως μπορεί να τον κανιβαλίσουν, άβυσσος η ψυχή των ρωμιών!

morfeas είπε...

Τον Αρκουδεα τον θυμάμαι σαν Αναρχοκυνηγο και Κουμουνιστοφαγο!
Σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή
Μου αρέσουν οι ιστορίες σου απ' τα παλιά

Εαν σου αρέσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος έλα να διαβάσεις

Ψονθομφανήχ είπε...

Το διάβασα Μορφέα, καταπληκτική ανάλυση. Για κάποιον τεχνικό λόγο
δεν με αφήνει να στείλω σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3729407/sumptomata-proodeutikis-parakmis/
Δημοσιεύει την επιστολή ενός ψεκασμένου αρνητή της κλιματικής αλλαγής και κατόπιν τον βάζει στη θέση του, σωστός.