Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Αχαμνούλης και λευκός στην αφρικανική τερατούπολη! (ΙΓ' - Αποκλείεται να κλέψουν τη χτένα μου!)

 

Στη Νιγηρία υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες. Σήμερα έμαθα μία. Δεν επιτρέπεται να αγγίζεις το κεφάλι του άλλου. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου μεταδώσει το πνεύμα του ή να του κλέψεις τα όνειρα και το μυαλό του. 
Για τον ίδιο λόγο μια σύριγγα μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν δεκάδες άνθρωποι, αλλά η χτένα είναι αποκλειστικά προσωπική.
Όσο ζούμε μαθαίνουμε, νόμος! Σήμερα βρέθηκα σε ένα ποδοσφαιρικό στέκι. Εκεί άκουσα μια πολύ παράξενη ιστορία. Μιλούσαν για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Νιγηρίας και Ινδίας που έληξε με 99-1 υπέρ της Ινδίας. 
Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο καταλαβαίνει πως τέτοιο σκορ είναι αδύνατον να συμβεί. Όμως οι συνομιλητές μου ήταν όλοι βέβαιοι πως συνέβη. Κι ας μην "θυμόντουσαν" πότε έγινε ο αγώνας, σε ποια διοργάνωση κ.λπ. 
Όλοι περιέγραφαν τον συγκεκριμένο αγώνα σα να είχε γίνει χθες και μπροστά στα μάτια τους. Οι παίχτες της Νιγηρίας έπαιζαν σαν λιοντάρια. Με ταχύτητα, δύναμη, ένταση. Αλλά όλο και κάτι συνέβαινε και ο αντίπαλος έβαζε γκολ. Η μπάλα μεταμορφωνόταν σε κάτι φοβερό. Σε λιοντάρι, σε τεράστιο φίδι, διπλασιαζόταν ή τριπλασιαζόταν. Τέλος πάντων, το σύμπαν και όλες οι μαγικές δυνάμεις συνωμοτούσαν εις βάρος της Νιγηρίας. Το τελικό συμπέρασμα ήταν το εξής: Οι Νιγηριανοί δεν χάνουν ποτέ, εκτός κι αν παιχτεί βρόμικο παιχνίδι, αν θεοί και δαίμονες συνεργαστούν εναντίον τους.
Κάτι δεν μας θυμίζει αυτό; Για πες μου: Οι Έλληνες είναι δυνατόν να ηττηθούν από κάποιον αν ο αγώνας γίνει επί ίσοις όροις; Όχι βέβαια! 
Στις Θερμοπύλες έφταιγε ο Εφιάλτης, στη Βασιλεύουσα κάποιος άνοιξε την Κερκόπορτα, στη Μικρασία και στην Κύπρο φταίνε οι ξένες δυνάμεις και κάποιοι προδότες πολιτικοί...
Το απόγευμα πιάνει μια ξαφνική νεροποντή. Αστραπές και βροντές που δεν περιγράφονται. Οι θαμώνες του καφενείου τρέχουν να βρουν "τον βροχοποιό". Τους ακολουθώ στο κονάκι του. 
Αυτός αμίλητος, βγάζει απ' τον κόρφο του ένα κόκκινο μαντίλι, αρχίζει να χορεύει ανεμίζοντάς το ψηλά, μουρμουράσει κάτι ξόρκια και προσευχές και... σε δέκα λεπτά ο χαλασμός σταματάει.
Είμαι σίγουρος πως η καταιγίδα θα σταματούσε ούτως ή άλλως. Αλλά οι ντόπιοι είναι σίγουροι πως την σταμάτησε ο βροχοποιός...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"στη Μικρασία και στην Κύπρο φταίνε οι ξένες δυνάμεις και κάποιοι προδότες πολιτικοί..."

XD
Σου ξέφυγε, έπρεπε να το λογοκρίνεις.