Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ένα "μπράβο" στον κύριο Κασσελάκη!

 
Με τον κυρ-Στέφανο δεν έχω πολλά κοινά σημεία. Μάλλον κανένα θα έλεγα. Όπως όλοι μας είδα πολύ επιφυλαχτικά την γρήγορη ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Αλλά ήμουν από εκείνους που φώναζαν πως δεν πρέπει να βιαστούμε να απορρίψουμε τον άνθρωπο, να τον αφήσουμε να μάθει λίγο το παιχνίδι, να του δώσουμε μια πίστωση χρόνου και στο τέλος της ημέρας να τον κρίνουμε επί του πραγματικού πολιτικού πεδίου...
Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση εξήγγηλε ένα τερατώδες νομοσχέδιο που κυριολεκτικά ισοπεδώνει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Δεν σας λέω λεπτομέρειες γιατί σίγουρα τις ξέρετε.
Όταν η κυβέρνηση, ανατρέποντας όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις, έρχεται και αιφνιδιαστικά σου κλείνει το σπίτι, λογικό είναι να στρέψεις το βλέμμα σου στον χώρο της αντιπολίτευσης και να ζητήσεις προστασία.
Και στην πράξη, πέρα από μια τυπική καταγγελία των φορομπηχτικών μέτρων, τι είδαμε;
Ο Κουτσούμπας φωτογραφίζει τις βόμβες στη Γάζα.
Η πατριωτική δεξιά ασχολείται με τη γιόγκα... που εισάγεται στα σχολεία.
Τον γιδοβοσκό του ΠΑΣΟΚ να μετράει κρι-κρι στα φαράγγια της Κρήτης.
Μόνο ο κυρ-Στέφανος από την πρώτη στιγμή βγήκε μπροστά, ξεκάθαρα και ειλικρινά για να στηρίξει τα δίκαια των αυτοαπασχολούμενων. Χωρίς να φοβηθεί τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που σίγουρα θα έσπευδαν να τον ανακηρύξουν ... "προστάτη των φοροφυγάδων"!
Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει η όλη υπόθεση. Μάλλον η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει πίσω. Όμως, για μένα ο κυρ-Στέφανος κέρδισε πολλούς πόντους. Να φανταστείτε ξαναγόρασα την Αυγή μετά από επτά χρόνια...

7 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πέρασες από "συνεδρία"; https://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG12694

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πότε μου έγινες αριστερός πάλι;

Ψονθομφανήχ είπε...

ε καλά, πολύ ήθελε να ξαναγυρίσω στον παλιό εμετό; χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

..και πολλές μούντζες!

Επιπροσθέτως, θα φυτευτούν 2.000 νέα δένδρα σε θέσεις που θα υποδείξει ο Δήμος Αθηναίων, επιπλέον αυτών που η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει υποχρέωση να φυτεύσει.
Τέλος, η εταιρεία καταλήγει λέγοντας πως η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το έργο κράτησε ιδιαίτερα μακρύ χρονικό διάστημα (8 μήνες) και ότι «κατά το διάστημα της δημόσιας διαβούλευσης δεν υποβλήθηκε στο πλαίσιο αυτής οποιαδήποτε αντίρρηση για την κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων».
Χρήστης της πλατφόρμας X έγραψε πως η έγκριση περιβαλλοντικών μελετών είχε γίνει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Φάμελλο.
https://www.iefimerida.gr/politiki/exarheia-dentra-gia-metro-doykas

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μειώσεις, απαλλαγές, εκπτώσεις - Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο
https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/story/390300/eleytheroi-epaggelmaties-meioseis-apallages-ekptoseis-ti-fernei-to-neo-nomosxedio

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για τη φοροδιαφυγή που «κρύβεται» επί έτη στις φορολογικές δηλώσεις χιλιάδων επαγγελματιών, χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ο τρόπος για να περιοριστεί έστω η «αιμορραγία», είτε για λόγους νομοτεχνικούς είτε για λόγους πολιτικούς.
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/eleytheroi-epaggelmaties-neo-systima-forologisis

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΑΑΔΕ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καταδεικνύουν ότι λόγω της φοροδιαφυγής ο μέσος μισθωτός στην Ελλάδα πληρώνει μεγαλύτερο φόρο ετησίως στο κράτος από το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισοδήματα αμιγώς από το ελεύθερο επάγγελμα.
Παράλληλα, και πάλι λόγω του προβλήματος της φοροδιαφυγής, η συνεισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα στον προϋπολογισμό είναι το 2,1% των εσόδων, ενώ στην ΕΕ και την ευρωζώνη το 5,2%.
Σύμφωνα με τα στατιστικά της ΑΑΔΕ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό.
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/eleytheroi-epaggelmaties-forodiafygi-aade

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ χαρατσώνουν απροκάλυπτα τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες
https://www.iefimerida.gr/politiki/kke-haratsonoyn-aprokalypta-aytoapasholoymenoys

«Το νέο χαράτσι σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που εξήγγειλε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την προεκλογική κοροϊδία του πρωθυπουργού περί δήθεν στήριξης της μεσαίας τάξης και τη μεροληψία του υπέρ λίγων και ισχυρών», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.
https://www.iefimerida.gr/politiki/aygeri-haratsi-epaggelmaties-aytoapasholoymenoi

Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.

Λουκής είπε...

Βλεπω βρήκες τον άνθρωπό σου, εύχομαι να ευτυχίσετε, σαν τα ψηλά βουνά.

Ψονθομφανήχ είπε...

Mε πρόλαβε ο Τέιλερ