Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Δεν έχουν τέλος τα παραμύθια των Χριστιανών!

Από προχθές που άρχισα να γράφω για την ανυπαρξία της ψυχής και την παρθενία της Θεοτόκου δέχθηκα δεκάδες μέιλ.
Παραδόξως τα περισσότερα ήταν ενθαρρυντικά!
Αυτό δείχνει πως η κοινωνία μας αρχίζει να ωριμάζει και να γίνεται πιο έτοιμη από ποτέ ν’ ακούσει την "πικρή αλήθεια", χωρίς να σοκαριστεί.
Μου ζητάτε να κωδικοποιήσω όλα τα ψεύδη ή τις ανακρίβειες της Χριστιανικής Εκκλησίας.
Μα από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω ρε παιδιά;
Ψεύδος είναι πως ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Η μεγάλη απογραφή που διέταξε ο Καίσαρας, για την οποία υποτίθεται πως η Αγία Οικογένεια πήγε στη Βηθλεέμ, έγινε δέκα χρόνια μετά τη γέννηση του Ιησού.
Ψέμα και το άστρο της Βηθλεέμ. Η σύζευξη των τριών πλανητών Άρη-Ερμή-Αφροδίτης, που προκάλεσε ένα εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο, έγινε 6 χρόνια πριν τη γέννηση.
Ψέμα και η προσκύνηση των Μάγων. Αυτό είναι ένα κατασκεύασμα της Εκκλησίας της Περσίας για ν’ αποδείξει πως δήθεν η χριστιανική πίστη δεν είναι ασύμβατη με την επίσημη περσική θρησκεία, την Αστρολατρεία.
Ψέμα και η φυγή στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό και ο Λουκάς γράφει πως αμέσως μετά τη γέννηση και την υπαπαντή η οικογένεια του Ιωσήφ πήγε κατευθείαν στη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας.
Τεράστιο ψέμα και η υποτιθέμενη σφαγή των ... χιλιάδων νηπίων.
Όλ’ αυτά κατασκευάστηκαν από τους Χριστιανούς για ν’ αποδειχθεί πως επαληθεύτηκαν οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης. Γι’ αυτό βάφτισαν τον Ιησού και Εμμανουήλ, τον έστειλαν να γεννηθεί σε μια σπηλιά της Βηθλεέμ, τον πέρασαν μια βολτούλα από την Αίγυπτο κι έσφαξαν και 10.000 νήπια γιατί, κατά την προφητεία, έπρεπε να κλάψει κι η Ραχήλ!
Ας πω και δυο λογάκια για ένα λιγότερα γνωστό χριστιανικό ψέμα.
Όπως είναι ιστορικά εξακριβωμένο, το αναφέρει ρητά και η Επιστολή του Βαρνάβα (που γράφτηκε μεταξύ 70-130 μ.Χ), το σχήμα του πραγματικού-ιστορικού σταυρού του Ιησού είχε σχήμα ελληνικού ταφ κεφαλαίου (δηλαδή "Τ").
Οι πρώτοι όμως Χριστιανοί προτίμησαν να χρησιμοποιούν τον σταυρό που ξέρουμε και σήμερα, με το οριζόντιο ξύλο να τέμνει το κάθετο λίγο πάνω απ’ τη μέση (συμβολικός σταυρός).
Αυτό το έκαναν γιατί το "Τ" ήταν ήδη καπαρωμένο και το χρησιμοποιούσε ως ιερό σύμβολο μια άλλη μυστικιστική-αποκρυφιστική λατρεία.
Τα χρόνια πέρασαν και το σχήμα του πραγματικού σταυρού ξεχάστηκε.
Ώσπου φτάνουμε στον 4ο αιώνα που ο Μεγάλος Κωνσταντίνος αποφασίζει να μετατρέψει τον Χριστιανισμό σε επίσημη αυτοκρατορική λατρεία.
Ένα ειδικό επιτελείο αναλαμβάνει να κατασκευάσει εκείνους τους μύθους που θ’ αυξήσουν το κύρος και το γόητρο της νέας θρησκείας.
Μεταξύ αυτών των μύθων περιλαμβάνεται και η "εύρεση του Τιμίου Σταυρού"!
Το σχέδιο ήταν σχετικά απλό: θα θάβονταν ένας σταυρός σ’ έναν λόφο της Ιερουσαλήμ κι η μάνα του Αυτοκράτορα, κατόπιν οράματος βεβαίως, θα υποδείκνυε το σημείο κι εκεί θαυματουργικώς θα ανακαλύπτονταν ο Τίμιος Σταυρός.
Αλλά για να υλοποιηθεί το σχέδιο έπρεπε πρώτα να κατασκευαστεί ένας σταυρός.
Τι σχήμα θα είχε; Μα τι άλλο απ’ αυτό που χρησιμοποιούσαν ήδη οι Χριστιανοί;
Έλα όμως που, όπως προαναφέραμε, οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τον συμβολικό κι όχι τον πραγματικό σταυρό σχήματος "Τ";
Οπότε, την πάτησαν σαν αγράμματοι κι "ανακάλυψαν" έναν σταυρό σαν αυτόν που ξέρουμε σήμερα κι όχι σαν αυτόν που πραγματικά σταυρώθηκε ο Ιησούς.
Και το ψεύδος, από αυτοκρατορικό έγινε εκκλησιαστικό, και συνέχισε ανά τους αιώνες αυξημένο και βελτιωμένο!
Με τις υγείες μας...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όπως ειρωνεύονταν κι ο μπάρμπα κώτσος κάποτε.. "άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.." Άιντε και χρόνια μας πολλά!

Κώστας

Άθη είπε...

Μααα...πόοοοσο δίκιο έχεις αγαπητέ ιδιωκτήτα!!(και πό-τε δ εν έχεις δίκιο άλλωστε)???...ρωτάω ε γώ..κι ε σύ αγαπητέ Κωστή μας,(που τελευταία σε βλέπουμε σπανίως ε δώ μέσα!!!)...ε,εμ..ναί μιλάμε για ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ...που λένε...πραγματικά ΑΣΥΣΤΟΛΑ όμως οκ? ε,όσο για το α ν ο Ηρώδης 'έσφαξε'10.0000νήπια...ε,α υτό είναι ένας μύθος πραγματικά μύθος όμως οκ? κι α υτό πλέον...το υποστηρίζουν και διάφοροι ερευνητές,ιστορικοί,αρχαιολόγοι..και διάφοροι άλλοι επιστήμονες...που έχουν κάνει κατά καιρούς διάφορες μελέτες..έγκυρες φυσικά...οι οποίες τους έχουν δώσει,διάφορα ευρήματα που αποδεικνύουν ότι μάλλον το ότι έσφαξε,τα εκατοντάδες νήπια που υποστηρίζουν κάποιοι ότι έσφαξε,ΚΑΘΕ άλλο παρά αλήθεια είναι...)ε,εμ...είναι όμως αλήθεια ότι έσφαξε κάποιες από τις κατά καιρούς συζύγους του, καθώς και τα παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί τους γιανά ΜΗΝ του πάρουν το θρόνο...(ε,ήταν γνωστό ότι ο Ηρώδης είχε ψυχασθένεια με την εξουσία,την οποία ΔΕΝ ήθελε να χάσει με τίποτε...και γι'αυτό έβαζε να βγάζουν τ'άντερα των εκάστοτε συζύγων του καθώς και των....διαδόχων που είχε αποκτήσει από α υτές...)και νομίζω ότι είναι επίσης αλήθεια το ότι τελικά αρρώστησε βαριά...(ότι έπασχε από βαριά νεφρική ανεπάρκεια)..και ότι εκτός α υτού είχε, και μια πολύ σοβαρή αρρώστια στο δέρμα του)..και ότι τελικά πέθανε με απίστευτα φρικτούς πόνους...πολλοί θεώρησαν ότι οι ασθένειές του,και ο τρόπος με τον οποίο πέθανε που ήταν φρικτός θα μπορούσε, να πεί κανείς ότι ήταν η...τιμωρία του για τους άδικους φόνους των συζύγων και των παιδιών του?)...άγνωστο...πάντως νομίζω θα μείνει στην ιστορία, ως ο βασιλιάς που μπορεί,να μ ην έσφαξε,τόοοσα μωρά όσα των κατηγορούν ή τον παρουσιάζουν οι..πατέρες της εκκλησίας να έσφαξε...αλλά σίγουρα ως ο βασιλιάς που σκώτονε τις γυναίκες και τα παιδιά του γιανά μη χάσει το θρόνο και την εξουσία....καλησπέρες...φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Κωστή, στην τελική εκείνο που ζητάμε εμείς οι άνθρωποι από τη θρησκεία είναι η παρηγοριά!
Σεβαστό!
Αλλά δεν είν’ ανάγκη να μάς φλομώσουν και με τόσα ψέματα βρε αδελφέ...

Αθούλα, τη γυναίκα και τα παιδιά του σκότωνε κι ο Κωνσταντίνος!
Αλλά ξέχασα!
Αυτόν τον ανακήρυξη "άγιο" η Εκκλησία "μας"...

candy's τετραδιάκι είπε...

Χρονια πολλα!!

Άθη είπε...

ΠΟΙ ΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ????βρε συ καλό μου?...ε,εμ..δ εν είναι το ίδιο για ό-λους κάποιους οι πατέρες,τους ανακύρηξαν α γίους όπως λες κι εσύ παρά το ότι σκώτοσαν,ακόμη και τα ίδια τους τα παιδιά..αλλά κάποιους άλλους ό χι..αυτοί ξέρουν το γι ατί....καληνύχτες...και τα λέμε α ύριο...αν...και νομίζω ότι ΔΕΝ θα πάρουμε ΠΟ-ΤΕ των ποτών επακριβή απάντηση σε πολλά,καυτά ερωτήματα σχετικά με τη θρησκεία,(ή σχετικά με το τί στο καλό, είν'αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε 'θρησκεία' επιτέλους...)και ότι πο-τέ δ εν θα λυθούν πολλάαα μυστήρια πο-τέ δ εν θα δωθεί επακριβής απάντηση στο γι ατί γίνονται πολλά..ή στο γι α τί μας πουλάνε ό-λα α υτά τα ψέμματα,που μας πουλάνε οι πατέρες,της εκκλησίας επί αιώνες ολόκληρους τώρα....καληνύχτες...

Ψονθομφανήχ είπε...

Χρόνια Πολλά Καντουλίνω!

Για τον Άγιο Κωνσταντίνο μιλάω Αθούλα!

kimon είπε...

Καλημέρα
μ'αρέσει ο τρόπος που τα γράφεις!!!!
έχω την εντύπωση πως τις "αλήθειες" των ψεμάτων στο πλήθος των ΧΟ, μόνο έτσι με τη μορφή της πλάκας μπορεί να τις περάσεις.
Άντε και καλή χρονιά....όσο καλή μπορεί να είναι

Ψονθομφανήχ είπε...

Καλή χρονιά Κίμωνα, και κανόνισε να ΄ρθεις γρήγορα στην Ελλάδα!
Τόσα κορίτσια ελεύθερα κι ωραία κυκλοφορούν εδώ μέσα!
Όπως, λ.χ., η Αθούλα μας...

Άθη είπε...

Εεεε,εμ...ΜΑ ΠΑΑΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΗΝ ΑΘΟΥΛΑ?καλέ?...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!...ε,σταμάτησε ο πατέρας μου να μου..'πασάρει'(για την ώρα έτσι δείχνει,μ ην το δέσουμε και κομπο κιόλας ε?)διάφορους...υποψήφιους 'γαμπρούς' κι άρχισε ο Ψόνθο?...ούυυφ!και νομίζω πως...έχω..πεί ότι ΔΕΝ είμαι 'ελεύθερη'...(τουλάχιστον ό χι με την ευρεία έννοια της λέξης!!!ή με την έννοιά της όπως την ξέρουμε..ε,εμ...έχω πεί ότι έχει κάνει κάποιος άλλους 'κατάληψη'στη θέση της καρδιάς μου (τη μοναδική) εδώ και καιρό...μην επαναλαμβανόμαστε διαρκώς ε? τα'χουμε πεί και ξανά-πεί α υτά...καταντά και μαλακία στο τέλος να λέμε διαρκώς τα ίδια.....οκ?...

Ψονθομφανήχ είπε...

Ο μπαμπάς σου σου προξενεύει σαβούρες!
Εγώ μόνο εκλεκτό πράμα!

Άθη είπε...

Εεε,εμ..ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΟΥΤΕ ΓΚΟΜΕΝΟ,ΟΥΤΕ ΓΑΜΠΡΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ...ΟΚ?...ΕΙ ΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟ-ΝΗ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ...απο'κει και πέρα..το τί θέλει,ο καθένας (ο πατέρας μου,ε σύ? ίσως?...και γι α τί το κάνουν α υτό ποσός μ'ενδιαφέρει..ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟ-ΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΜΗ ΤΑ ΞΑΝΑ-ΛΕΜΕ)ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6,5ΧΡΟΝΙΑ....οπότε..όπως καταλαβαίνετε..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Α ΥΤΟΝ.....υπάρχει πιθανότητα..για κάτι άλλο...με οποιονδήποτε....και κυρίως με κάποιον από ε δ ώ μέσα..ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ από το νέτ...ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΤ...ελπίζω να εξηγήθηκα και να μ ην χρειαστεί να επανέλθω ξανά στα ίδια με κουράζει α υτό το θέμα..και στο κάτω-κάτω δ εν νομίζω πως..έχω και καμία υποχρέωση να...'λογοδοτήσω'σε κάποιον ε δώ μέσα,για το πω ς και για τί της ζωής μου..(και κυρίως της ερωτικής)...αυτό είναι ένα θέμα που αφορά ε μένα και μό-νο (το τί κάνω στην ερωτική μου ζωή) και κανέναν άλλον υποθέτω....

Ψονθομφανήχ είπε...

ώστε κρατάει 6,5 χρόνια αυτή η κολόνια...

Άθη είπε...

Εεε,εμ..ναι μέχρι στιγμής...από τη μέρα (τη νύχτα καλύτερα?)μάλλον γιατί νύχτα τον..'γνώρισα')α υτός ο άνθρωπος στη ζωή μου (κι έφερε στην κυριολεξία τα πάνω-κάτω)...ε,από τότε μέχρι σήμερα..μετράει κάπου 6,5χρόνια αυτή η ιστορία..(ώρες-ώρες όταν γυρίζω πίσω,και σκέφτομαι ξανά-και ξανά το π ως έγινε και τον γνώρισα..τις συνομιλίες μας μέσω κντού...κλπ,κλπ....)κι ότι έχει γίνει μέχρι τώ-ρα μέχρι πρόσφατα...και το πόοοσα πράγματα έζησα μα-ζί με α υτόν τον άνθρωπο από τότε ως τώρα..)ε,εμ...μου φαίνεται κάπως περίεργο,τερατώδες,αλλοπρόσαλλο?κάπως έτσι..το πό-τε πρόλαβαν να περάσουν α υτά τα 6μιση χρόνια..ούτε ε γώ δ εν το πιστέυω ότι πέρασε τόοοσος καιρός!!!...και κυρίως ότι πέρασε τόοσος καιρός και ότι α υτός ο άνθρωπος συ νε χί ζει να μου μιλάει,ακόμη και σήμερα...συ ν ε χίζει να θέλει να μιλάει μαζί μου,παρ'αυτά...ότι πέρασε τόσος καιρός και ότι παρ'αυτά πο-τέ δ εν μου είπε ούτε γι'αστείο..ούτε μ ία κακή λέξη μέχρι τώρα..δ εν έχουμε διαφωνήσει,τσακωθεί και τίποτε 6μιση ολ ό κληρα χρόνια για το παράμικρό..και ΚΥΡΙΩΣ πο-τέ ΔΕΝ μου είπε,πο-τέ μα πο-τέ ως τώρα ΟΤΙ Δ ΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ ΞΑΝΑ,ή να τον αφήσω ύσηχο,να ΜΗΝ τον ενοχλήσω ξανά,και τίποτε τέτοιο τέσπα...πο-λύ σημαντικό α υτό για'μένα....αυτό...

Άθη είπε...

http://youtu.be/xXLxwMvdvvg

Ψονθομφανήχ είπε...

τι να πω ρε Αθούλα, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Άθη είπε...

Τι είσαι βρε? ο Γιακούμπ?..άκου σηκώνεις τα χέρια ψηλά...χοοοοοοχοοοοοχοοοοοχοοοοοοχοοοχοοοοχοοοοχοοοοοχοοοοοοοοχοοοχοοοοοοο!,ε,εμ..ναί το ξέρω!η περίπτωσή μου είναι α νί ατη!!(που λένε κι οι ψυχίατροι...)χαααααααχαααααχαχχαααα!!καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

εκείνο το ΄΄τατού ΄΄ τελικά θα είναι σχήματος Τ,με βοήθησες βρε άθελά σου

Ανώνυμος είπε...

τα σέβη μου στην αγαπητή Άθη ,με ξεπέρασες και ας μου έχει κολλήσει την ταμπελίτσα ΄΄βραδυφλεγής ΄΄ ο φίλος σου ο ιδιοκτήτης !!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

και πού θα το κάνεις το τατουάζ;
Πάνω απ΄την κύστη κόκυγος, αυτό το κατάλοιπο της περιόδου που είχαμε ουρά;