Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Εκείνοι τα κέρδη κι εμείς στα φέρετρα?

Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πολεμούσαν για δυο λόγους: 
Είτε για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους και την πόλη τους (με τη στενή έννοια του όρου).
Είτε για να συμμετάσχουν, σε περίπτωση νίκης, στη διανομή της λείας.
Ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα: όταν έγινε Κυβερνήτης της Ελλάδος ο Καποδίστριας, επέβαλε έναν δικτατορικό τρόπο διακυβέρνησης.
Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης, με πρωτεργάτες τους καραβοκυραίους της Ύδρας, του έστειλαν τελεσίγραφο: ή μας δίνεις μερίδιο στην εξουσία ή μας αποζημιώνεις για τις θυσίες που κάναμε στον Αγώνα.
Το βρίσκω πολύ λογικό!
Η άποψη "εσείς σκοτώνεστε κι εγώ κυβερνάω" δεν έχει καμιά ηθική βάση.
Ένα άλλο, πιο πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα: οι Έλληνες που πολέμησαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41 αποτελούσαν τον ορισμό των "κορόιδων"!
Και εξηγούμαι:
Το δικτατορικό καθεστώς Μεταξά θεωρούσε τους Έλληνες ανώριμους να ψηφίσουν και ανίκανους ν’ αποφασίσουν για τις ζωές και τις τύχες τους.
Τους θεωρούσε όμως ικανότατους να πολεμήσουν στο μέτωπο, να σκοτωθούν για την πατρίδα ή να μείνουν σακάτηδες σε όλη τους τη ζωή...
Με μόνο αντάλλαγμα κούφιους επαίνους περί ηρωισμού!
Ας το πούμε κάπως διαφορετικά: ο πατριωτισμός δεν είναι απροϋπόθετος!
Μόνο κορόιδα θα θυσιαστούν για το συμφέρον κάποιων άλλων (ντόπιων και ξένων), όσο κι αν αυτοί τους παραμυθιάζουν για "ιερά και όσια" ή τους φανατίζουν εθνικιστικά και θρησκευτικά.
Η δική μου πρόταση είναι η εξής:
Όλοι οι άντρες που είναι ικανοί να φέρουν όπλα (άρα και να θυσιαστούν για την πατρίδα) θα πρέπει, απ’ τη στιγμή που παρουσιάζονται στο στρατό και για όσο διάστημα είναι σε στρατεύσιμη ηλικία (π.χ. ως τα 45 τους), να απολαμβάνουν συγκεκριμένων προνομίων, όπως: φοροαπαλλαγές, δωρεάν περίθαλψη, προτεραιότητα σε προσλήψεις στο Δημόσιο, μερίδιο στα κέρδη των εταιρειών με έδρα τη χώρα μας κλπ
Επιπλέον θα πρέπει να διευρυνθεί η συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει μορφές αμεσο-δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Αν δεν γίνουμε ενεργοί και ουσιαστικοί συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων και στα οικονομικά οφέλη της εθνικής μας ανεξαρτησίας και ακεραιότητας, δεν υποχρεούμαστε ηθικά να υπερασπιστούμε κανέναν "πονηρό" που ψάχνει για "κορόιδα"...
Η Ελλάδα είναι πατρίδα μας όχι μόνο στις θυσίες αλλά και στα κέρδη!
Δεν μπορεί άλλοι να παίρνουν τις αποφάσεις και να λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο, και σε μας ν’ αφήνουν μόνο ένα φέρετρο με τη γαλανόλευκη και κάποιους βαρύγδουπους επικήδειους...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με 'σενα βρε αδερφέ, πολύ αναρχικομμουνιστής μας τη βγαίνεις τελευταία!.. Άκου έκει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας..

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Είδες Κώστα, χάλασα!
Δεν τηρώ το "Γιάννημ' κάτσε φρόνημα να γίνεις νοικοκύρης"!
Επαναστατώ όταν ακούω τον έναν υπουργώ να λέει "ψήφισα το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσω", και τον άλλον "ήξερα πως το Μνημόνιο είναι καταστροφικό αλλά έλεγα πως θα μας σώσει"!

Με τέτοιους μαλάκες που μας κυβερνάν, δεν είναι και πολύ επαναστατικό να διεκδικείς αμεσο-δημοκρατία!
Στο κάτω της γραφής η Ελλάδα γέννησε την άμεση δημοκρατία.
Η "αντιπροσωπευτική" είναι αγγλοσαξωνική πατέντα...

Άθη είπε...

Αααααααααααααχαααααααααχααααααχααααχαχααααααααααααχααααααααχαχαχαααααααχαχαχααααααααααχααααααααααααααααχααααααααααααααααα!εεε,εμ...ναί και μετά από αυτή τη πρωϊνή έκρηξη γέλιου...(κι ό χ ι άδικα..)ε,τι να σου πώ..ΕΓΡΑΨΕΣ..όπως γράφεις πά-ντα άλλωστε...ε,εμ..εσ ύ καλά τα λες..αλλά ποιός τα ακούει...α υτά πρέπει να πας να τα πείς στον μεσιέ Σαμαρά,και την παρέα του,και στους Τροϊκανούς...γιανά μάθουν...και σε όοολα α υτά τα καθίκια που υπάρχουν ανά την υφήλιο και που βάζουν αθώους ανθρώπους (και που έβαζαν πά ν το τε)-να σκωτόνονται..μεταξύ τους ή με άλλους γιανά πλουτίσουν α υτοί και γιανά αυξήσουν τα..ήδη πάααρα πολλάα δισεκατομμύριά τους..πάντως έχεις δίκιο...και ΠΟΛΥ μάλιστα..(όπως έχεις και πά-ντα άλλωστε....καλημέρες...

kimon είπε...

Οχι μόνο κορόϊδα...αλλά κοροϊδάρες του κερατά.....
Να σκεφτείς την μοναδική παγκόσμια θέση και πρωτοτυπία στη διεθνή των κορόϊδων...ότι στην Αλβανία το 40 πολεμούσαμε σαν αντιπρόσωποι της Αγγλίας...ναι-ναι τότε που ο controvercial τσώρτσιλ (με μικρό τ) φέρεται να έλεγε τις μαλακίες του περί "ηρώων" και λοιπές κοτσάνες....γεγονός πάντως Ψάνθο είναι πως σαν λαός παραμυθιαζόμαστε εύκολα....ίσως για να επιβεβαιώνουμε στην πράξη "την κοινωνική προσφορά των βλακών" του Ε. Λεμπέση.

Καίτη είπε...

Κι εμείς οι γυναίκες τι θα κερδίσουμε;

Ψονθομφανήχ είπε...

Aθούλα, η πλάκα είναι πως αυτοί που μας φανατίζουν για να μας έχουν έτοιμους να πέσουμε στην κρεατομηχανλη "με το χαμόγελο στα χείλη", έχουν τέλειες σχέσεις με τους "κακούς" γειτόνους μας.
Κάνουν μπίζνες μαζί τους, αγοράζουν και πουλούν τράπεζες, κάνουν κουμπαριές... τα γνωρίζεις.

Κίμωνα, η αποβλάκωση του όχλου είναι συνειδητή και συστηματική επιλογή του συστήματος!
Χιλιάδες νεκροί και σακάτηδες στο αλβανικό μάτωπο για να κρατούνται απασχολημένες οι ιταλικές μεραρχίες και να μην πολεμούν ενάντια των άγγλων.
Και τα κορόιδα ενθουσιάζονταν με μια χαζή φρασούλα του Τσώρτσιλ πως... οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες!
Με άλλα λόγια.... τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι οι Έλληνες!

Καιτούλα, κι εσείς θα κερδίσετε.
Ό,τι βγάζουν οι άντρες, εσείς τους τα τρώτε!

Άθη είπε...

Εε,εμ...καλησπέρες αγαπητέ και φίλοι...ε,εμ...ναί έχεις δίκιο..από..κουμπαριές και συγγενολόγια με τους...γειτόνους..άλλο τίποτε..ε,ρε σύ..ε δώ ο..αξιότιμος Κωστάκης ο Καραμανλής ντέ...ο ανιψιός..ή αλλιώς Καραμάν-αλής όπως αρέσκονταν να τον αποκαλούν κάποιοι που τον αντιπαθούσαν σφόδρα)...ε,είχε πα ν τρέ ψει την κόρη του Ερντογάν??(ε ά ν είμαστε σοβαροί πια)ό χι κάποιου άλλου..!!!του Ερντογάν του Τούρκου λέμε..το καταλαβαίνεις?...που ντάξει με τους Τούρκους είμαστε στα μαχαίρια επί αιώνες...και που α υτοί λένε 'έλληνας' και γυρίζει το μάτι τους σαν του επιληπτικού από το μίσος...μιλάμε ντάξει..α υτ ό παρά-ήταν..τραβηγμένο..από τα μαλλιά που λέω ε γώ συχνά..ξεμαλλιασμένο ήταν,όχι απλώς τραβηγμένο,απλώς...κι α υτό τότε είχε 'διαρρέυσει'τότε από ε γκυ ρους και έγκριτους κύκλους δημοσιογραφικούς που αποκλείαιται να έλεγαν μπαρούφες..όσο σάπιοι και διεφθαρμένοι και α ν ήταν οι δημοσιογράφοι α υτοί που το προώθησαν προς τα έξω τότε..αποκλείαιται να ήταν απλώς μια μπαρούφα...και α υτό και πολλά αα άλλα παρόμοια...καλησπέρες,φιλάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Κοίτα Αθούλα, θα σου απαντήσω επί της ουσίας.
Δεν ξέρω αν γνώρισες κανέναν Τούρκο από κοντά.
Κι εγώ, πριν γνωρίσω αρκετούς Τούρκους, είχα την ίδια γνώμη με σένα.
Πως μας μισούν, πως μας χωρίζει προαιώνιο μίσος, πως θέλουν να μας ξαναϋποδουλώσουν και τα τοιαύτα.
Όσα μας μάθαιναν από μικρά κάνοντάς μας πλύση εγκεφάλου.
Έλα μου όμως που τα φερε έτσι η ζωή και γέμισε από ξένους η Αθήνα και γνωρίσαμε κόσμο και ντουνιά!
Και σε διαβεβαιώνω: οι Τούρκοι είναι απ’ τις καλύτερες πάστες ανθρώπων. Ταιριάζουμε απόλυτα, χωρίς καμία υπερβολή.
Αν παραμερίσουμε τους "επαγγελματίες του μίσους", μέχρι και να ξανακάνουμε κοινό κράτος μπορούμε...