Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ψέμα ήταν το "Ελευθερία ή Θάνατος"!


Αν έχετε εθιστεί στο παραμύθιασμα και δεν αντέχετε την αλήθεια, μη διαβάζετε παρακάτω.
Για να συγκροτηθεί σε κράτος η πανσπερμία φυλών που κατοικούσαν τούτο τον τόπο έπρεπε να κατασκευαστούν μυριάδες "εθνικοί μύθοι".
Αλλά η υπερδοσολογία του ψεύδους δημιούργησε ένα τέρας: τον σύγχρονο "Ελληνάρα", που αν δεν τον "σκοτώσουμε" έγκαιρα... την έχουμε βαμμένη!
Οι αθεόφοβοι αρχιψεύτες μέχρι και τον Θούριο του Ρήγα πλαστογράφησαν! Εκεί που ο Ρήγας έλεγε "χριστιανοί και Τούρκοι ξεσηκωθείτε κατά του τυράννου", το έκαναν "Έλληνες  ξεσηκωθείτε κατά του τυράννου"...
Και πλαστογράφησαν όλα τα κείμενα και τα βιβλία, δικά μας και ξένα, κι όπου υπήρχε η λέξη "Ρωμιός" ή "Γρεκός", το έκαναν ... "Έλληνας"!
Γιατί έπρεπε να μας γίνει πλύση εγκεφάλου... πως, και καλά, είμαστε απόγονοι του Περικλή και του Αριστοτέλη! Με το ζόρι Έλληνες δηλαδή!
Νομίζω πως ως λαός έχουμε ενηλικιωθεί. Θα την αντέξουμε την αλήθεια. Ακόμα κι ο "Ελληνάρας", αφού φάει μια φρίκη, θα έρθει στα ίσια του, θα ισορροπήσει και θα αισθανθεί καλύτερα. Κατά βάθος το ξέρει πως είναι μια όρθια μαϊμού, πως δεν έχει καμιά σχέση με τον Δημόκριτο και τον Αρχιμήδη...
Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι με κύρος και τεράστια μόρφωση που ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς έγινε το 1821. Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τη λεγόμενη "επανάσταση", για ποιους λόγους, τι προέκυψε στην πορεία, πως εξελίχθηκε το πράμα και πού τελικά κατέληξε.
Εμένα μου έφαγε πολλά χρόνια μελέτης για να βγάλω άκρη. Αλλά δεν έχω το ειδικό βάρος να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία.
Μπορώ όμως να σας βάλω λίγο στο νόημα με κάποια παραδείγματα.
Όπως, π.χ., με αυτό που άρχισε να γίνεται κυρίως μετά τον πρώτο χρόνο της "επανάστασης". Όταν το πλιάτσικο και τα λάφυρα ελαττώνονταν, οι "αγωνιστές" άρχισαν να στέλνουν τελεσίγραφα στους αρχηγούς τους: "Ή μας πληρώνετε γερό μεροκάματο, ή διαλάμε το στρατόπεδο, τα κάνουμε πλακάκια με τους Τούρκους και γυρνάμε στα χωριά μας!"...
Με άλλα λόγια...  χεσμένη την έχουμε την ελευθερία, τους σταυρούς, τα ιερά και τα όσια! Ή πέφτουν τα γρόσια, ή παρατάμε τα φλάμπουρα και γυρνάμε στην παλιά μας τέχνη κόσκινο... τη ληστεία!
Βέβαια, την περίοδο εκείνη παιζόταν χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι, η Οθωμανική Αυτοκρατορία έπρεπε να πετσοκοφτεί, γι' αυτό έπεσαν και τα "δάνεια του αγώνα", για να στουμπώσουν οι "αγωνιστές της ελευθερίας" και να μην τα παρατήσουν.
Κι όταν ο Ιμπραήμ είχε ήδη καταπνίξει την "επανάσταση", αναγκάστηκαν οι "Μεγάλες Δυνάμεις" να επέμβουν με το στόλο τους για να δώσουν τη λύση...
Υ.Γ.: Στη φώτο βλέπετε τον Σουλιώτη αλβανόφωνο Μάρκο Μπότσαρη με πλήρη αλβανική περιβολή (Τόσκικη). Σκοτώθηκε στην πατρίδα μου, το Καρπενήσι. Κάθε χρόνο πηγαίναμε με το σχολείο και καταθέταμε στεφάνι στο τόπο που έπεσε. 
Ποτέ δεν μας είπαν πως ήταν Αλβανός, πως μιλούσε αλβανικά και πως μόλις σκοτώθηκε, οι Σουλιώτες πολεμιστές του τα έκαναν πλακάκια με τους Τουρκαλβανούς συμπατριώτες τους και γύρισαν στο Μεσολόγγι αδιαφορώντας για την τύχη του Καρπενησίου. Άλλωστε το Καρπενήσι δεν ήταν ... Σουλιωτοχώρι! 
Κατά την εθνική μυθολογία, οι Αλβανοί "αγωνιστές του ΄21" πρώτα έκαναν την "ελληνική επανάσταση" και στη συνέχεια απέκτησαν ... "ελληνική συνείδηση"! 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση είναι εξέγερση ενάντια στό ψέμα καί στήν απάτη γιατί αυτά ειναι η κύρια αιτία τής καθυστέρησης καί τής χρεοκοπίας τού τόπου μας, αλλά ποιός νά τό κάνει? Αυτό τό μπουρδέλο πού λέγεται ελληνική αριστερά ?
Κοιτάξτε τί γράφει ό Ραφαηλίδης γιά αυτό τό αρχιλαμόγιο τόν Μακρυγιάννη
" ..Η απομυθοποίηση του είναι πρόβλημα εθνικής προτεραιότητας...Τό "πόθεν έσχες" τού Μακρυγιάννη από εθνικής απόψεως είναι πρόβλημα πιό έπείγον απ' τό "πόθεν έσχες" τού σημερινού έλληνα πολιτικού ! " ...Σού σηκώνεται ή τρίχα οταν αναλογίζεσαι πώς ό Στρατηγός Μακρυγιάννης δέν ανακηρύχτηκε μόνο σέ έθνικό ήρωα αλλά καί σέ πρότυπο εθνικού ήθους καί εθνικής συμπεριφοράς "
γιώργος-λευκάδα

Ανώνυμος είπε...

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Πατάτε το “Μετάβαση” στο “Όλα τα φύλλα”. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί, πάνω δεξιά διαλέξτε τη “μετάβαση στη σελίδα 245″. Οι δηλώσεις των επιφανών εκπροσώπων του έθνους, υπάρχουν στην αριστερή σελίδα, του Μακρυγιάννη στην πρώτη στήλη και του Παλαμήδη στη δεύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που περιέγραψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις βασικές αρχές αυτού που αποκαλώ υπαρκτός μακρυγιαννισμός ήταν οι πληρεξούσιοι του έθνους Γιάννης Μακρυγιάννης και Ρήγας Παλαμήδης, στη συνεδρίαση της πρώτης βουλής των Ελλήνων στις 12 Ιανουαρίου 1844. Η συζήτηση αφορούσε στα άρθρα του πρώτου Συντάγματος της χώρας. Την ίδια ημέρα είχε συζητηθεί πρόταση των πληρεξουσίων της Λακωνίας να απαλλαγεί η περιοχή από φόρους, αφού αυτό συνέβαινε και επί τουρκοκρατίας!

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν τα βρήκα στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι τα πρακτικά της συνεδρίασης της 12-1-1844, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ο Φίλος του Λαού της Τρίτης Σεπτεμβρίου, φύλλο 231, 14-2-1844. Έχουν δημοσιευτεί και σε άλλες εφημερίδες της εποχής. Έχω βρει τα σχετικά φύλλα, αλλά νομίζω ότι αυτά αρκούν.

Φίλος του Λαού, φύλλο 231, 14-2-1844

Μακρυγιάννης. Τι θα ειπούν αι ευεργέται μας αι Δυνάμεις; τους ευχαριστούμεν· δεν είπομεν το εν δι’ άλλο. Όταν ημείς είχαμεν την αρχήν στο χέρι, ήτο πόλεμος, τώρα ήσαν αι αρχαί εις αυτουνούς, όπου τέτοιωσαν. Αν ήναι να μείνωμεν ημείς νηστικοί, ας πάγη στον διάβολον η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμεν και ημείς τώρα. [Φίλος του Λαού, φύλλο 231, 14-2-1844]

Φίλος του Λαού, φύλλο 231, 14-2-1844

Ρήγας Παλαμήδης: Έπειτα η απολαυή του πολίτου εις τα υπουργήματα είναι· ημείς δεν τους στερούμεν παρά την ενέργειαν της εξουσίας, διότι δεν μας έδοσαν εχέγγυα ειλικρινείας. Ας επιχειρισθώσιν ιδιωτικά έργα, ας καλλιεργήσωσι γαίας, ας μετέλθωσιν εμπόρια, βιομηχανίαν· εις τα υπουργήματα δεν τους δεχόμεθα. Τους τα εδόσαμεν τόσον καιρόν, φθάνει πλέον· ας τραβιχθούν δι’ ολίγα χρόνια να κανονίσωμεν ημείς μόνοι μας την υπηρεσίαν μας. Πρόκειται να ρίψωμεν βάλσαμον εις τας πληγάς μας, και όχι τρεμεντίναν. [Φίλος του Λαού, φύλλο 231, 14-2-1844]

Πώς είπατε; Δεν συνέβησαν ποτέ αυτά στη γλυκιά μας πατρίδα;

Μόνον αυτά συνέβαιναν…

Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό, δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Πέρα απ’ τον καπιταλισμό, είχαμε και τον μακρυγιαννισμό.
Συγνώμη φίλε γιά τήν κατάχρηση τού χώρου ..αλλά μάς τά εχουν πρήξει μέ τό "στρατηγό" "Ο στρατηγός τά είπε έτσι , ο στρατηγός τά είπε αλλιώς , καί τί ωραία πού τά'λεγε ό στρατηγός κλπ κλπ .
γιώργος-λευκαδα

kimon είπε...

Παίδες ανάξιο λόγου να ασχολείστε με τον Μακρυγιάννη...ένα θρησκόληπτο του κερατά...με οράματα και θάματα....τον πήρε η ρωμιωσύνη και τον έκανε σημαία... βρε αει σιχτήρ.

Ανώνυμος είπε...

Ναί ρε φίλε εχεις δίκιο αλλά τό γαμώτο είναι οτι ή αριστερά αποδέχεται αυτό πού επέβαλε η δεξιά!
δηλαδή
Θεωρεί κι' αυτή τό Μακρυγιάννη ηθικό ορόσημο !

Ψόνθω είπε...

Βουρ στον πατσά, λοιπόν, "κι ας ηπάγει στο διάβολο η ελευθερία"!

Ανώνυμος είπε...

καί κάτι ωραίο ρέ παιδια πού τό ειχα διαβάσει σ' ενα βιβλίο τού γ.κ. καί τό θυμήκα σήμερα πού έτρωγα όπως "επιβάλλει" τό έθιμο ...μπακαλιάρο.
Ο μπακαλιάρος λοιπόν λέει ο γ.κ. ήταν τό βασικό προιόν τής Αγγλίας τό όποίο επειδή ύπήρχε σέ αφθονία καί δέν ειχαν τί νά τό κάνουν, τό έκαναν εξαγωγή στήν Ελλάδα ! Και βέβαια ή εκκλησία καί τό εθνικό κράτος μάς επέβαλλαν στήν εθνικοθρησκευτική γιορτή νά τρωμε εισαγόμενο μπακαλιάρο (φίς εντ τσίπς) πού λένε καί οι αγγλοι .
γ.λ.

Ψόνθω είπε...

τρώγαμε τους αγγλικούς μπακαλιάρους για να χωνέψουμε τα αγγλικά δάνεια...