Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

"Ημερολόγιο λιποταξίας" (15) - Αναλαμβάνω ιεροδιδάσκαλος στα μουσουλμανόπαιδα της Ξάνθης!

Πολύ γουστάρω να κόβω βόλτες στους μουσουλμανο-μαχαλάδες της Ξάνθης.
Αράζω στους καφενέδες με τις ώρες και αμολάω το ζωνάρι μου για κουβέντα.
Στην αρχή είναι διστακτικοί μαζί μου. Μα σαν ανοίξω το κουτάκι με τις μαλακίες, οι άνθρωποι χαλαρώνουν και γινόμαστε φίλοι, καρντάσια, αρκαντάσηδες, πώς το λένε;
Είναι απλοί άνθρωποι, αφελείς, καμιά σχέση με τη δικιά μου  αρβανιτο-βλάχικη κουτοπονηριά!
Αλλά νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια απέναντι στο χριστιανο-φασιστικό ελληνικό κράτος. Εκεί πατάει και το τούρκικο προξενείο και τους έχει στο χέρι. "Αν σταματήσει η Τουρκία να σας προστατεύει", τους λένε, "οι Έλληνες θα σας περάσουν από μαχαίρι"!
Τους εξηγώ πως δεν θέλω να ’χω καμιά σχέση μ’ αυτό το ελληνικό κράτος-τρομοκράτη. Πως το δικό μου όνειρο είναι μια παμβαλκανική ομοσπονδία που θα στηρίζεται στην ανεξιθρησκεία και στην άμεση δημοκρατία. Δεν αργώ να κερδίσω την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.
Μόλις τους λέω πως είμαι θεολόγος, μου λένε "μια στιγμή" και στέλνουν να φωνάξουν κάποιον Ιμπραήμ, ιεροδιδάσκαλο. 
Ο καφενές γέμισε, κι όλοι κρέμονταν απ’ τα χείλη μας. Περίμεναν μάλλον μια συζήτηση γύρω απ΄το ποιος Θεός είναι αληθινός και ποιος ψεύτικος.
Δεν τους έκανα τη χάρη. Αρκετό κακό έκαναν ως τώρα οι θρησκείες, ας μπει ένα τέλος. Όχι άλλοι διχασμοί.
Αλλά δεν άντεξα να μην το παίξω και λίγο "σοφή κουκουβάγια"!
"Το τζιχάντ", τους λέω, "οι δυτικοί χριστιανοί το μεταφράζουν ως Ιερό Πόλεμο. Και το ταυτίζουν με βομβιστές αυτοκτονίας, αποκεφαλισμούς και άλλες τέτοιες βαρβαρότητες! 
Κάνουν λάθος. Τζιχάντ σημαίνει Μεγάλος Εσωτερικός Ιερός Πόλεμος. Είναι ο αγώνας που οφείλει να δίνει κάθε πιστός του Ισλάμ ενάντια στα εσωτερικά του πάθη, στα κτηνώδη ένστικτα.
Είναι ο πόλεμος του Απόλλωνα με τον Πύθωνα, του Άι-Γιώργη με τον εσωτερικό δράκο.
Το Κοράνι λέει πως αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο είν’ σα να σκότωσες όλον τον κόσμο. Κι αν σώσεις έναν άνθρωπο, έσωσες όλον τον κόσμο!
Το Κοράνι απαγορεύει κάθε διάκριση χρώματος, φυλής και θρησκείας. Και προτρέπει να ανταποδίδομε το κακό με το καλό. Διατάζει τους πιστούς να μην φιλονικούν με τους οπαδούς της Βίβλου, γιατί πιστεύουν στον ίδιο Θεό.
Σύμφωνα με μια παλιά ισλαμική παράδοση, το εγγονάκι ρωτάει τον παππού του: ποιος είναι ο πιο μεγάλος αγγελιοφόρος του Θεού στον κόσμο; Ο Βούδας, ο Χριστός ή ο Προφήτης;
Ο παππούς του ’δειξε τα τρία αστέρια του αστερισμού του Κρόνου και το ρώτησε: έχει σημασία ποιο είν’ πιο μεγάλο; Όχι, του απάντησε το εγγονάκι. Και κατάλαβε...".
Φαίνεται πως ήμουν πολύ πειστικός!
Αλλιώς δεν εξηγείται πως όλοι απαιτούσαν να κάτσω και να γίνω ιεροδιδάσκαλος στα παιδιά τους. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μου προτεινόταν να μπω στο μισθολόγιο του τουρκικού δημοσίου...
"Ποτέ δεν ακούσαμε κανέναν να μας εξηγεί τόσο καλά το Κοράνι", έλεγαν.
Ένας τους έπιασε ένα μπουζούκι κι άρχισε το τραγούδι...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν έχει χανουμάκια έρχομαι βοηθός σου, ή / και γιουσουφάκια...

Ψονθομφανήχ είπε...

Καλά... όλοι τα γιουσουφάκια προτιμάμε!
Γενικά, χωρίς τρύπα δεν γίνεται τίποτα! Αυτή κινεί το σύμπαν...

candy's τετραδιάκι είπε...

χαιντε χαιντε

Ψόνθο είπε...

To επιφώνημα αυτό είναι "φουρνιώτικο";

Άθη είπε...

Το 'χάϊντε, χάϊντε' της Καντούλας μας πάντως τα σπάει, έχω να πώ...χοοοοχοοοχοοοχοοοοχοοοχοοοοο!το επιφώνημα της χρονιάς?...ίσως...χαααχαχαχαχχαχχαααχαχχααχχααχχααααα!μπράβο Καντουλίνι μας...και καλό μεσημέρι..αγαπητέ και φίλοι....

Άθη είπε...

Πως φαινόμαστε αλήθεια όμως ότι είμαστε αληθινοί έλληνες?και ότι καταγόμαστε από...βλάχικη γενιά?...ε,το αίμα νερό που λένε...χοχοοοχοοοχοοοοχοοοοχοοοχοοοχοοο!

Ψονθομφανήχ είπε...

Το "χάιντε" μπορεί να έχει σχέση και με τη Χάιντι, τη μικρούλα των Άλπεων!
Κι αυτή ήταν ορεσείβια, σαν την Καντούλα.
Ήταν η "Βλάχα της Ελβετίας"...

Άθη είπε...

Αχαααααχαααααχααχαααααχααχαχααχααα! μπάς σε καλό σου μεσημεριάτικα..βρε...με έκανες και γέλασα πάλι...ε,ας έρθει όμως το Καντουλίνι μας να μας μηλίσει πάνω στο θέμα...χοοοοοοοχοοοχοοχοοοχοο!(γελάω ό-λη τη μέρα σήμερα με αυτό)...

candy's τετραδιάκι είπε...

οχι ρε Βλαχα,χωριάτισσα σκέτο χαχαχαχα

τσα-πρρρρρ!!!!

Ψονθομφανήχ είπε...

Ρε σεις κορίτσια, για να γελάτε τόσο, φαίνεται πως είστε καλοπηδηγμένες...

Άθη είπε...

Καλό μου.....πες αλέυρι η Άθη σε γυρέυει...χοοοχοοοχοοχοοχοοοχοχο!καλό-πηδηγμένες είπες?...για το Καντουλίνι μας δεν ξέρω...για την δική μου τη περίπτωση πάντως θα'λεγα ότι είμαι 'κωλό-πηδηγμένη.....και ό χι καλό-πηδηγμένη όπως λες...(αν φανταστεί κανείς ότι έχω να δω χαρά,ένας Θεός ξέρει από πότε!!)....καλησπερούδια...και στους δύο έσκασα το γέλιο της ζωούλας μου πάλι εδώ μέσα...