Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Τριάντα χρόνια στην "ανθρωποχαβούζα" της Αθήνας (3) - Οι "καρεκλοκένταυροι"!

Τις προάλλες σας έκανε μεγάλη εντύπωση η αναφορά μου στα "καλιαρντά", δηλαδή στη συνθηματική γλώσσα-αργκό των ομοφυλόφιλων και των τραβεστί.
Πολλοί με ρώτησαν πού τα έμαθα. Αυτοί δεν ξέρουν πως συχνάζω πολλά χρόνια στην Ομόνοια, στη Βάθη, στο Μεταξουργείο, στον Κολωνό...
Τα "καλιαρντά" τα πρωτάκουσα στα "τζουρά", δηλαδή στις τουαλέτες, της Ομόνοιας.
Εκεί έκαναν πιάτσα τα τεκνά και ψαρεύονταν από ηλικιωμένους κυρίους.
Υπήρχαν όμως και ειδικοί νταβατζήδες που έβρισκαν "πελάτες" και τους έστελναν στα γύρω ξενοδοχεία όπου τους περίμεναν νεαρά αγόρια. 
Εκεί, έκαναν ό,τι έκαναν, και μετά οι σπείρες την έπεφταν στον πελάτη, τον ξυλοφόρτωναν, τον έκλεβαν και τον πέταγαν στη Σωκράτους ή στη Γερανιού. Σιγά μην πήγαινε να τους καταγγείλει στην αστυνομία...
Ας επιστρέψουμε όμως στα καλιαρντά. Πολλές λέξεις αυτής της διαλέκτου πέρασαν και στην καθημερινή γλώσσα. 
Θυμάμαι στο στρατό τα χύσια τα λέγαμε "φλόκια". Είναι από το καλιαρντό "φλοκάρω" που σημαίνει "εκσπερματώνω".
Επίσης συχνά λέμε "τσόλι" αντί για "αλήτης", ή "τζάσε" αντί για "φύγε", "σπάσε", ή "λουμπίνα"-"λούγκρα" αντί ομοφυλόφιλος.
Να και μερικές ακόμα καλιαρντές λέξεις: πάπες=βίζιτες, γραντέ =αστυνομικό τμήμα, μπεσκέτια=τεκνά, νταμιρωμένος=μεθυσμένος, μουτζό=μουνί, μαρίνι=ναύτης, σαπό=προφυλακτικό, ντάνα=πουτάνα, ντανότσαρδο=μπουρδέλο, σαρμέλα=πέος, παρλαφούσι=τηλέφωνο, μουτσότσαβες=μουνόψειρες.
Εκτός από τους τραβεστί, που είναι άντρες ντυμένοι γυναίκες, υπάρχουν και οι "εγχειρισμένες", δηλαδή αυτοί που γεννήθηκαν άντρες και πήραν την απόφαση να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Παλιότερα οι εγχειρίσεις αυτές γίνονταν κυρίως στη Καζαμπλάνγκα. Στην Αθήνα ο πρώτος χειρουργός που έκανε τέτοιες εγχειρήσεις ήταν νομίζω ο Εμμανουήλ Κοντορός.
Η εγχείρηση χρειάζεται κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία. Ξυπνάς απ’ την επέμβαση γεμάτος γάζες και πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως πλέον έχεις τεχνικό κόλπο, χωρίς ωοθήκες, και πως θα πρέπει να κατουράς διαφορετικά.
Μια "εγχειρισμένη" μου ’λεγε πως ο γιατρός τη συμβούλευσε να πηγαίνει στην αρχή με πολλούς άντρες γιατί υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο κόλπος. Το "πράμα" θέλει πολύ "δούλεμα"! 
Εφάρμοσε κατά γράμμα την ιατρική "συνταγή"! Και σε έξι μήνες ένιωσε και τον πρώτο οργασμό!
Μου είπε πως όσο πιο μεγάλο το αντρικό πέος τόσο μεγαλύτερη κι η ηδονή. Από τις "εγχειρισμένες" ξεκίνησε ο μύθος του "μεγάλου πέους". Για τις κανονικές γυναίκες ο οργασμός δεν έχει σχέση με το μέγεθος...
Μου διηγήθηκε και διάφορες ιστορίες με "πελάτες" της...
Για έναν που μπήκε στο δωμάτιο, γδύθηκε, της γύρισε την πλάτη, τον έπαιξε μόνος του, έχυσε, πλήρωσε κι έφυγε!
Ένας άλλος μπήκε, γύρισε ανάποδα μια καρέκλα, έβαλε προφυλακτικό στο καρεκλοπόδαρο κι έκαστε πάνω του χωρίς να να κάνει την παραμικρή γκριμάτσα πόνου. Αυτοί οι τύποι λέγονται στην πιάτσα "καρεκλοκένταυροι"!
Το να κάθονται οι πελάτες πάνω στο μυτερό τακούνι της θεωρείται πλέον τετριμμένο...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω ιδιαίτερα μαθήματα τελικά...

Ψονθομφανήχ είπε...

Σε πήγα χθες σε μια "αίθουσα διδασκαλίας", αλλά τίτποτα το συγκλονιστικό...

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορά

Άθη είπε...

Γειάσου καλό μου...χμμμμ..Μεταξουργείο είπες? και που ν α δείς πόοοσα κόκκινα, φωτάκια έχει γεμίσει,ε δώ τώρα..και πόοοσα 'γκέϊ μπάρς'...πλέον...ο..'παράδεισος' του γκέϊ..έχει γίνει εδώ πέρα...στις μέρες μας...ε,εμ..ναί οι εγχειρισμένες...κάτι σαν τη Τζένη Χειλουδάκη ας πούμε?..ή σαν άλλους γνωστούς 'εγχειρισμένους'....ναί..α υτή η εγχείρηση είναι πολύυυ δύσκολη και πλέον πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα ότι δε ν θα ξανά-γίνεις πο-τέ όπως ίσουν πρίν...και ό,τι δ εν θα μπορείς να κάνεις επακριβώς ότι κάνει μια γυναίκα που γεννήθηκε αληθινή γυναίκα οκ?...από τη φύση της..αλλά α ν κάποιος θέλει να αλλάξει,το φύλλο του...ε,είναι δικαίωμά του φυσικά....κι α ν έχει, και το κουράγιο να το κάνει...ε,υπάρχουν και οι 'περίεργοι' που δ εν τους αρέσει η σεξ.επαφή με ανθρώπους αλλά με αντικείμενα...τι να κάνουμε ο καθένας με τα γούστα του....έτσι είναι....καλησπέρες...ωραίο το ποστάκι δε λέω..μας βάζει υπερβολικά μέσα στο κλίμα,για το οποίο μιλάει φυσικά όπως και πάντα...σάνα το ζούμε κι οι ίδιοι α υτό που μας γράφεις...την είχες πάντα α υτή την ικανότητα άλλωστε....καλησπέρες και πάλι...

Ψονθομφανήχ είπε...

Ανώνυμη, αρχές Δεκέμβρη θα σε πάω σε ένα καφενο-κεφτεδοπωλείο κοντά στο βαζελογήπεδο. Κάτω απ’ το Λυκαβηττό...

Αθούλα, οι γκέι όπου πάνε αναβαθμίζεται η περιοχή. Οπότε... βλέπω σε λίγο το Μεταξουργείο σου να γίνει Γκάζι...

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω πως τα γραφέντα είναι από το βιβλίο του Φώτη Σιούμπουρα ¨πεζοδρόμιο"