Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Λέτε να το "ξαναπάρουμε το μονοπάτι"; (Σκέψεις πάνω στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις)

1) Όσο κι αν δεν μας αρέσει, η αλήθεια πρέπει να λέγεται: όταν είσαι καταχρεωμένος, ελλειμματικός και με χαμηλή παραγωγικότητα, είσαι καταδικασμένος να ζεις με λιτότητα. Είτε κάνεις την "κωλοτούμπα" είτε το πας για "ρήξη".
Ο Σύριζα προεκλογικά, αλλά και τώρα, χαϊδεύει αυτάκια. Αυτό που λένε μερικοί, πως "ο κόσμος τέτοια θέλει ν’ ακούει", δεν είναι αριστερό επιχείρημα.
2) Στο Δημοψήφισμα θα ψηφίσουμε "ΟΧΙ"! Αυτό δεν το συζητάμε. Για πολλούς λόγους. Αλλά κυρίως γιατί πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια του λαού μας. Στις 5 Ιούλη γράφουμε ιστορία και δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για το οποίο θα ντρέπονται οι ερχόμενες γενιές. Οι κυβερνήσεις είναι αναλώσιμες. Το κύρος του κυρίαρχου λαού πρέπει να διαφυλαχθεί ως παρακαταθήκη για το μέλλον...
3) Βλέπω στο ίντερνετ πολύ ενθουσιασμό για το "ΟΧΙ". Αλλά ξέρω πως οι περισσότεροι με την πρώτη δυσκολία θα κιοτέψουν. Λίγοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πραγματικές θυσίες. 
Όταν, ρε φίλε, δεν μπαίνεις καν στον κόπο να ’ρθεις στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, πώς να σε πιστέψω πως είσαι έτοιμος να γίνεις ήρωας; 
Ο Άρης Βελουχιώτης όταν πρωτοβγήκε στο κλαρί ήταν ειλικρινής. Προειδοποίησε τους χωριάτες πως ο δρόμος είναι στρωμένος με δάκρυ και αίμα. Οι κατακτητές θα σκοτώσουν ανθρώπους και θα κάψουν χωριά για αντίποινα. Δεν υποσχέθηκε ούτε καλοπέραση ούτε τσέπες γεμάτες λίρες. Η ρήξη κι η επανάσταση είναι εχτρίμ γκέιμ. Αν δεν "το ΄χεις" καλύτερα πήγαινε στη συναυλία στη Μαλακάσα κι άσε τα ηρωιλίκια...
4) Η "εσωτερική τρόικα" έπαιξε πολύ βρόμικο ρόλο. Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε σκληρή μάχη, τα "μνημούνια" την απειλούσαν με "εκτελέσεις στο Γουδί"! 
Πόσο σκατόψυχος πρέπει να ’σαι, ρε γμτ μου, για να εύχεσαι να "νικήσει ο Σόιμπλε"; Και πόσο σκουλίκαρος είσαι όταν απ’ την μια πιέζεις την κυβέρνηση να υπογράψει "πάση θυσία" κι απ’ την άλλη περιμένεις στη γωνιά να την κατηγορήσεις για "φοροεπιδρομή"; Ερπετά, ε ερπετά!
5) Οι εποχές της κρίσεις έχουν και τα καλά τους. Αποκαλύπτεται η ποιότητα του καθενός μας. Τις τελευταίες μέρες "σούταρα" αρκετούς πρώην φίλους μου. Κάτι φιλελέδες που φωνάζουν να καταργηθεί η προστατευτική ομπρέλα του κράτους, αδιαφορώντας αν έτσι θα εξαθλιωθούν τα 2/3 της κοινωνίας μας. Τέτοιοι σκληρόκαρδοι άνθρωποι άνετα μπορούν αύριο να φορέσουν κουκούλα και να σε δείξουν με το δάχτυλο. Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν. Φίλους δικούς μου δεν τους θέλω...
6) Με τους νεο-φιλελεύθερους πολύ φοβάμαι πως δεν θ’ αποφύγουμε τη μετωπική σύγκρουση. Και θα είναι και πολύ βίαιη. Πλέον η κοινωνία δεν μας χωράει όλους μας. Με δική τους ευθύνη. Αυτοί θέλουν να ανατρέψουν τις κοινωνικές ισορροπίες της μεταπολεμικής σοσιαλδημοκρατίας.
Ξέρω πως ελπίζουν (και σχεδιάζουν) να επιστρέψουν στην εξουσία με τη βοήθεια του ξένου παράγοντα. Μην το τολμήσουν! Τότε να ξέρουν πως, κι αν πέρασαν τόσα χρόνια, εμείς δεν το ξεχάσαμε το "μονοπάτι" που πήραν οι παππούδες μας.
Και τώρα δεν θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Έχουμε διαβάσει πολύ ιστορία και τη χωνέψαμε. Κι είμαστε πιο έξυπνοι, πιο μορφωμένοι και πιο συνειδητοποιημένοι απ’ τους παππούδες μας. Και δεν έχουμε και τις πατσοκοιλιές του Άρη! Δηλαδή είμαστε ο συνδυασμός που "σκοτώνει"! 
Τώρα θα επιλέξουμε εμείς το χρόνο και τις συνθήκες της "τελικής αναμέτρησης". Δεν θα ξαναχάσουμε όπως τον Δεκέμβρη του ’44!
Α ρε κατακαημένη πατρίδα Ευρυτανία...
Λέτε το δόλιο το Μικρό Χωριό και πάλι ν’ ανταριάσει;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?t=57&v=aiOkmnwWa60
https://www.youtube.com/watch?v=yf7H4RaTId0
http://www.capital.gr/bloomberg-view/3038066/to-elliniko-dimopsifisma-einai-perissotero-apati-para-dimokratia

Dometios είπε...

Μπραβο λεβεντ μ

Ψονθομφανήχ είπε...

έχουν ψυχή, έχουν καρδιά
τα ρουμελιώτικα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες... η ώρα της σύγκρουσης.. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας. Κι αυτή είναι σκληρή και οι επιλογές ξεκάθαρες. Έχει προκληθεί σοκ από το γεγονός ότι καλούμαστε να αναλάβουμε ευθύνη. Μας είχανε καλομάθει οι πολιτικάντηδες με μικροσυναλλαγές για να μας μπουκώνουν το στόμα και το κεφάλι με σκατά. Πάρε την ευθύνη επιτέλους ανθρωπάκο και γίνε άνθρωπος!! Ζήσε ρε μαλάκα για μια έστω στιγμή ελέυθερος και μη σε νοιάζει το γάλα του παιδιού σου αύριο το πρωί.. Γιατί αυτοί θα σε γαμάνε από παντού μια ζωή και σένα και το καλομαθημένο σου...

ΟΡΕΙΝΟΣ

Ψονθομφανήχ είπε...

Ορεινός όνομα και πράμα είσαι!