Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Η Αθήνα της "μαστούρας"! (Γ' - Ψεύτικα "φλασάκια", εικονικοί "παράδεισοι")Τελικά, απ' ό,τι κατάλαβα, λίγοι είν' αυτοί που παίρνουν ναρκωτικά επειδή έχουν προβλήματα.
Οι περισσότεροι τα παίρνουν από περιέργεια, μαγκιά, για να βρεθούν "κάπου αλλού".
Αλλά η πορεία σου είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη: φυλακή, αυτοκτονία, ψυχιατρείο, ξεπεσμός.
Ξέρω παιδιά 20 χρονών και μοιάζουν γέροι. Τους έπεσαν τα μαλλιά, τους σάπισαν τα δόντια
Οι συγγενείς συνήθως δεν ανακοινώνουν την πραγματική αιτία του θανάτου. Την καλύπτουν με άλλες διαγνώσεις...
Ξέρω μερικούς, δήθεν "ψαγμένους" που θέλουν να βρουν τη "νιρβάνα" ή να καταλαγιάσουν τα "υπαρξιακά τους άγχη". Και ταξιδεύουν στο Πακιστάν, στο Νεπάλ, στην Ινδία. 
Μου είπαν πως στη Γκόα γίνεται κάθε χρόνο κάτι σαν "γιορτή του ήλιου". Μαζεύονται παράξενα άτομα απ' όλο τον κόσμο και παίρνουν τα ναρκωτικά σαν πασατέμπο. Θέλουν να διώξουν τα σκοτάδια της ζωής τους με τα χίλια χρώματα της μαστούρας...
Είπαμε τις προάλλες για το Ελ-Ες-Ντι, που ναι πολύ άτιμο ναρκωτικό. 
Μου 'λεγε ένας γνωστός πως κάθε φορά που "ταξιδεύει" βλέπει τον εαυτό του να παίρνει διάφορες μορφές. Τον βλέπει στην άκρη μιας μακριάς σανίδας να είναι χωρίς κρέας, τα κόκαλά του να τρίζουν κι από κάτω να κινούνται τεράστιοι σαλίγκαροι. Βλέπει την καρδιά του να δουλεύει, το αίμα του να κυκλοφορεί στις φλέβες...
Το ίδιο σκατά είναι και το "Τριπ". Ένα χαρτάκι ποτισμένο με διάφορα χημικά.
Μπορεί να μη τη "βρεις" αμέσως. Σε "χτυπάει" ξαφνικά. Σου φέρνει παραισθήσεις και υπερένταση, σε κάνει υπερευαίσθητο και υπερκινητικό. Δεν μπορείς να σταθείς ούτε στιγμή σ' ένα μέρος.
Ο Μ. περιέγραψε τη φάση ως εξής: 
"Περπατούσα στη Σόλωνος κι έβλεπα τους άλλους σα μυρμήγκια. Εγώ ήμουν γίγαντας μπροστά τους. Ανέβηκα με τα πόδια στο Λυκαβηττό, περπάτησα μέχρι τη Γλυφάδα, ξαναγύρισα και δεν ένιωσα καθόλου κούραση! Την άλλη φορά όμως μ' έριξε στο αλλιώτικο. Ότι δηλαδή θα πεθάνω. Έβλεπα τον εαυτό μου στο απέναντι πεζοδρόμιο κι ήθελα όσο τίποτα να τον πλακώσω στο ξύλο".
Α πα πα... αυτά τα κωλοπράγματα σου καίνε τα εγκαιφαλικά κύτταρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: