Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

"Ημερολόγιο λιποταξίας" (145 - Μέγα ψέμα τα περί Πελοποννησιακού και Περσικών Πολέμων!

Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικό της χρονολόγιο-ημερολόγιο. 
Η μέτρηση του χρόνου δεν ξεκινά απ’ τη γέννηση του Ιησού αλλά απ’ το έτος που ο Μωάμεθ άφησε τη Μέκκα και πήγε στη Μεδίνα. Αυτό υπολογίζεται πως έγινε το 622 μ.Χ.
Όμως η χρονολόγηση των γεγονότων μπερδεύεται ακόμα περισσότερο λόγω του ότι το μουσουλμανικό έτος είναι σεληνιακό κι όχι ηλιακό. 
Βέβαια, έχει κι αυτό 12 μήνες, αλλά ο μήνας αντιστοιχεί σε μια πλήρη περιστροφή της σελήνης γύρω απ’ τη γη. Για να μην τα πολυλογώ αυτό έχει ως συνέπεια το δικό τους έτος να έχει 11 μέρες λιγότερες απ’ ό,τι το δυτικό.
Εδώ θα κάνω μια μεγάλη παρένθεση για να σας δείξω πόσο μεγάλη μούφα είναι η ιστορία που μας διδάσκουν στα σχολεία.
Όπως ξέρουμε, το έτος γέννησης του Ιησού υπολογίστηκε λάθος. Στην πραγματικότητα ο Ιησούς γεννήθηκε κάπου μεταξύ 4-6 π.Χ. Αυτό συμπαρασύρει όλα τα προηγούμενα ιστορικά γεγονότα. 
Οπότε έχουμε λάθος στο έτος, π.χ., θανάτου του Μεγαλέξανδρου, της έναρξης και της λήξης των περσικών πολέμων, του πελοποννησιακού κ.λπ.
Εγώ θα το πάω ακόμα παραπέρα. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν έγιναν κάν περσικοί πόλεμοι ούτε και ο περιβόητος "Πελοποννησιακός".
Η μόνη αναφορά που έχουμε για τους πολέμους αυτούς είναι το υποτιθέμενο έργο του Ηρόδοτου και του Θουκυδίδη. Όμως όλ’ αυτά δεν επιβεβαιώνονται από καμία άλλη πηγή. 
Πιθανότατα δεν υπήρξε καν Ηρόδοτος και Θουκυδίδης. Τα έργα τους είναι πλαστογραφημένα, γράφτηκαν πολλούς αιώνες αργότερα και είναι παραμυθάκια, σαν τον τρωικό πόλεμο.
Δεν ισχυρίζομαι πως δεν έγιναν ποτέ πόλεμοι στην περιοχή μας. Φυσικά και έγιναν. Αλλά όχι αυτοί που περιγράφουν οι πλαστογραφημένες ιστορίες των ψευτο-Ηροδοτο-Θουκυδίδων.
Μεγάλη μαϊμού είναι και η ιστορία της εκστρατείας του Μεγαλέξανδρου. 
Ναι μεν οι Μακεδόνες κατέλυσαν και πλιατσικολόγησαν την περσική αυτοκρατορία, αλλά όλες οι σχετικές ιστοριούλες είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά. Άλλωστε, ακόμα και η επίσημη ιστορία ομολογεί πως η μόνη πηγή για την εκστρατεία αυτή είναι του Αρριανού, που έζησε τουλάχιστον 400 χρόνια μετά τα γεγονότα που περιγράφει!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όχι,που δεν θα ΄βρισκες εσύ τα ψέματα της ιστορίας ....φιλάκια
ο ανώνυμος που σε είπε καπιτάλα έχει άδικο ,ένας μικρούλης μισογύνης είσαι απλώς

Ψονθομφανήχ είπε...

Σκέτο "φιλάκια";
Όχι πλέον "στα μουτράκια";

Ε ναι, το τερμάτησε ο άλλος ανώνυμος.
Κι αν θες να ξέρεις, δεν ήμουν ανέκαθεν
μισογύνης. Οι πολλές χυλόπιτες με έκαναν...

Ανώνυμος είπε...

φιλάκια παντού......

Ψονθομφανήχ είπε...

ουάου!

Ανώνυμος είπε...

Πω ρε μαλάκα αυτό με τους πολέμους και τις εκστρατείες με άφησε άγαλμα ( το πλαστό άγαλμα του Θουκυδίδη!!) Μπράβο, πολύ καλό, διάβασα και τα νεότερα κείμενα σου και πιστεύω έχεις κάνει πρόοδο.;;;;;!!!!! άπλα στο συγκεκριμένο είχε περάσει πολύ καιρός από την ημερομηνία λήξης... keep writing

Ψονθομφανήχ είπε...

έμεινες άγαλμα και Παυλόπουλος ταυτόχρονα!