Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Και τώρα, τι ψηφίζουμε?

Το ιστολόγιό μας αποφεύγει τα πολιτικά σχόλια. Αλλά από παράδοση, ο διαχειριστής του παίρνει θέση την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ανακοινώνοντας τι πρόκειται να ψηφίσει και αναπτύσσοντας συνοπτικά τη συλλογιστική του.
Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, οι συνηθέστερες πολιτικές μου επιλογές ήταν το ΠΑΣΟΚ και απ' το 2014 ο Σύριζα. Ποτέ ως τώρα δεν ψήφισα κόμμα της λεγόμενης "Δεξιάς", αν εξαιρέσω την περίπτωση κάποιων ευρωεκλογών που έδωσα την ψήφο μου στο κόμμα του Κωστή Στεφανόπουλου.
Όμως οι παραδόσεις είναι για να σπάνε! Κι απ' ότι φαίνεται θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές για πρώτη φορά (ίσως και τελευταία) Ν.Δ.!
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η απογοήτευση απ' τους σημερινούς κυβερνώντες είναι τόσο μεγάλη που η "αρνητική ψήφος" φαίνεται μονόδρομος.
Μάλιστα, αυτό με το μοίρασμα τόσων χρημάτων για την εξαγορά συνειδήσεων δεν έχει προηγούμενο. Και το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε. 
Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο, όταν σε κλέβουν πέντε χρόνια για να μοιράσουν προεκλογικά το λεγόμενο "υπερπλεόνασμα" προκειμένου να μείνουν οι πισινοί τους στις καρέκλες της εξουσίας, τότε κι εσύ πρέπει "να το πάρεις κάπως αλλιώς"...
Όσο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα ψηφίσω (πάλι για πρώτη φορά) τους υποψηφίους του ΚΚΕ. Εννοείται πως στους ανθρώπους αυτούς ποτέ δεν θα εμπιστευόσουν την κεντρική διακυβέρνηση, αλλά σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προσφέρουν...

4 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τι να ψηφίσεις; Το μη χείρω! Αλήθεια, ποιό είναι αυτό όμως;

Ψονθομφανήχ είπε...

έχεις πάντα την τάση να φιλοσοφείς!
χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Που 'σαι ρε Ψόνθε, εδώ Κωνστάντιος ο Γλυφαδεύς. Μετά από καιρό συνειδητής και μη εγκατάλειψης των εγκόσμιων, διαδικτυακών αλλά και πραγματικών, είπα να κάνω την επίσκεψη μου. Και τι έκπληψη! Με τι χέρι τρεμάμενο άραγες να το ρίξεις στη ν.δ;; Γνώμη μου, ο σύριζας δεν έχει το προσωπικό, την εμπειρία αλλά και τον κυνισμό, να παίξει έξυπνα το παιχνίδι της εξουσίας.. Αυτά είναι προνομιακό πεδίο άλλων κι όχι των τσιπραίων που μέχρι πριν 5 χρόνια κυκλοφορούσαν στις πλατείες με το μπακ-πακ στον ώμο, αρνούμενοι να δώσουν ώθηση στην ουσιαστική μετεξεληξή τους και να ξεμπερδέψουν το κουβάρι μέσα στο οποίο έχουν μπλεχτεί.. Έτσι έχουν τα καθέκαστα με λίγα λόγια, πολύ χαίρομαι που τα λέμε και τα υπόλοιπα στα καφενεία με ρακές αγωνιστικές!

Κώστας

Ψονθομφανήχ είπε...

Χαχαχα
ωραίος Κωνστάντιε!
Είμαι κι εγώ σε φάση ψιλοαναχωρητισμού!
Μέχρι νεωτέρας έκοψα τις αγωνιστικές ρακές...