Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Απόψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοκαταργήθηκε!

Όπως έχουμε ξαναπεί, τούτο το ιστολόγιο αποφεύγει τα πολιτικά σχόλια. Μόνο τις παραμονές των εκλογών παίρνει σαφή θέση, κι αυτό για να μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας και να μην το παίζουμε μετά Χριστόν προφήτες!
Στις τελευταίες εκλογές, όπως θυμάστε, σας ενημέρωσα πως ήταν η πρώτη φορά που ψήφισα δεξιά στη ζωή μου. Όχι πως με συγκίνησε η ΝουΔου. Αν είναι δυνατόν. 
Απλά, είχα αγανακτήσει με την τσογλανοπαρέα του Τσίπρα, κι ο Κυριάκος μου φαινόταν παιδί ευγενικό, μόνο κατ' όνομα Μητσοτάκης, εργατικό και μακριά απ' τις παλαιοκομματικές βαρβαρότητες.
Έλα όμως που στην πρώτη στραβή που του έτυχε στη βάρδια του τα τίναξε όλα στον αέρα. Κι αποδείχθηκε πολύ Κούλης. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βγήκε απελπιστικά λίγος. 
Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στη Βουλή το πραξικόπημα. Ουσιαστικά αμνηστεύτηκαν οι καραμπινάτες παρανομίες του ολιγάρχη Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαβίντι. Ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝουΔου αποδείχθηκαν Ζαγοράκηδες.
Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που με μια του μόνο κίνηση ένας πολιτικός να αυτοακυρώθηκε σε τόσο απόλυτο βαθμό. 
Μας έλεγε για "νίκη της λογικής". Κι έχουμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Μας μιλούσε για "ήττα του λαϊκισμού". Και οι φασιστικοί τραμπουκισμοί των Ορκ θριάμβευσαν. Προπαγάνδιζε την "επιστροφή στην κανονικότητα". Και γυρνάμε 200 χρόνια πίσω, στην ανομία και ασυλία των ορεσίβιων κατσαπλιάδων...
Ας ξαναβγούν οι Αδώνιδες, οι Βορίδηδες και το κακό συναπάντημα να ξαναμιλήσουν για "τάξη και νόμο"! Ας ξανατολμήσουν να αναφερθούν στην "ανομία των Εξαρχείων". Θα πέσει πολύ ντομάτα όταν θα ξεστομίσουν τις αρλούμπες τους πως δήθεν "το κράτος δεν εκβιάζεται", πως επικρατεί δικαιοσύνη και ισονομία. Παραμύθια. 
Τελικά οι νόμοι τους είναι μόνο για τον καημένο τον κουλουρά που πουλά χωρίς άδεια, για κανένα παιδάκι που πετάει πέτρες στα ΜΑΤ ή για τους απεργούς-διαδηλωτές-συνδικαλιστές. 
Ναι, αυτοί διαταράσσουν την έννομη τάξη, αυτοί πρέπει να παταχθούν ασύστολα, σε αυτούς το κράτος οφείλει να δείξει πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του...
Νομίζω πως από σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τις καλές της προθέσεις. Η περίοδος της κυβερνητικής της αθωότητας τέλειωσε σύντομα και άδοξα. Βέβαια θα παραμείνει στην εξουσία, αλλά θα μας έχει απέναντί της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: