Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

"Φιλοσοφικό ημερολόγιο κλεισούρας"! (ΙΑ’ - Σήμερα είμαι γκρινιαρόγατος!)

 

Σήμερα είπα να ξεκινήσω το διάβασμα ενός καινούργιου βιβλίου. Μιας γνωστής ψυχοθεραπεύτριας, διάσημης συγγραφέα, και ειδικευμένη στη σχεσιακή και συναισθηματική ευφυία.
Αρχίζω όπως πάντα από την αφιέρωση. Και ένα ψιλοσόκ το παθαίνω. Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο της στον σύζυγό της επειδή της χάρισε τις δυο μεγαλύτερες χαρές της ζωής της, δηλαδή τα δυο παιδιά της!
Δεν σας κρύβω πως αυτό με χάλασε κάπως. Δηλαδή η γνωριμία, ο γάμος και η κοινή ζωή της με τον άντρα της δεν ήταν μια απ' τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής της? Άσχετα απ' την απόκτηση ή όχι παιδιών. 
Δηλαδή ο άντρας της ήταν απλά ένας δωρητής σπέρματος για να γεννήσει η κυρία και να θεωρηθεί ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη?
Έβαλα πάλι το βιβλίο στο ράφι για να το διαβάσω μια άλλη φορά, ίσως και ποτέ...
Τις μέρες του λοκ-ντάουν, και τώρα και την άνοιξη, συνειδητοποίησα αυτό που έλεγε ο Σενέκας. Ότι το πρόβλημα δεν είναι πως η ζωή μας είναι μικρή, αλλά ότι σπαταλάμε τον χρόνο μας σε ένα σωρό μαλακίες. 
Για να δούμε σαβούρες στην τηλεόραση, να μπούμε στα προφίλ του φέις για κουτσομπολιό, να ψάχνουμε τις ξεβράκωτες στο ίνστα κ.λπ. χρόνο έχουμε και μάλιστα ατέλειωτο. Να φροντίσουμε λίγο να βελτιωθούμε, ή έστω να ψυχαγωγηθούμε στοιχειωδώς ποιοτικά δεν προκάνουμε! 
Μας φταίνε οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας. Κι όταν βγαίναμε πάλι κολλημένοι σε μια φωτεινή οθόνη δεν ήμασταν? Γίναμε εντελώς ακοινώνητοι, χάσαμε κάθε ικανότητα ισορροπημένης επικοινωνίας, οι σχέσεις μας είναι απελπιστικά επιφανειακές και μας φταίνε οι μάσκες και τα εσ-εμ-εσ... 
Όλοι γύρω μου παραπονούνται πως δεν έχουν ερωτικό σύντροφο ή παρέες κ.λπ. Αλλά τι είναι διατεθημένοι να κάνουν για να τα αποκτήσουν? 
Με μερικά λάικ νομίζεις πως καλλιεργείς μια φιλία? Εδώ ο άλλος γιορτάζει κι εσύ βαριέσαι να τον πάρεις τηλέφωνο και του στέλνεις ευχές διαδικτυακά...

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=sQXubDsT9zs

Πάρε βρε!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Είναι αλήθεια αυτό..
Τόση γύμνια κυκλοφορεί στο instagram που το "ασυνήθιστο" πλέον είναι να συναντήσεις ένα προφίλ που έχει οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό!
Ανοσία πάθαμε!!
Θερίζουμε ακόμα τα "καλά" της πουριτανικής εποχής...
Καταλήξαμε από το ένα άκρο στο άλλο και χάσαμε την ουσία, διότι και τώρα έναν νεοπουριτανισμό ζούμε, αλλά από την "ανάποδη"!
Κάποτε θεωρούνταν "πρέπον" να μην εκδηλώνεις τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου, σήμερα εάν δεν έχεις αλλάξει 6-7 συντρόφους από τα 15 δε θεωρείσαι "in"!! Ως εκ τούτου, ο κοινωνικός κύκλος σε "εξοστρακίζει"... Υπάρχει μεγάλη απονιά και "ανθρωποφαγία" στις εφηβικές παρέες γι' αυτό και βλέπουμε τι γίνεται με τις αυτοκτονίες, τα mass shootings, τα ναρκωτικά και πολλά άλλα......
Κι ο έρωτας εξοβελισμένος απ' όλα αυτά!
Μπορεί άλλωστε να "φυτρώσει" και ν' αναπτυχθεί μέσα σε ιδεοψυχαναγκασμούς, καταναγκασμούς, ανταγωνισμούς... κι όλα αυτά που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν γονείς, δάσκαλοι, "ινστρούκτορες", κινηματογράφος και φυσικά τα "αθάνατα" ΜΜΕ;;;;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Ζούμε πλέον στην "ολοκλήρωση" ή μάλλον στη "φανέρωση" της ολικής καταστροφής -συνολικά- μιας κοινωνίας από άποψη ηθικής και αξιών! Ταυτόχρονα δε είμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής...

Ψονθομφανήχ είπε...

Ανώνυμε, απ την πολύ πληροφόρηση θα τη βρούμε τελικά

Γιάννη ζούμε γκαστρωμένους καιρούς

μί είπε...

βαριέσαι να πάρεις.....δεν νομίζω οτι δεν παίρνει κάποιος τηλέφωνο γιατί βαριέται, σίγουρα άλλοι είναι οι λόγοι..αλλά καμιά φορά παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε "λάθος αριθμός", καλή ώρα όπως συνέβει σε εμένα τώρα..αυτή την στιγμή...άρα? καλύτερα το φβ και το ίνσταγκραμ και οτι άλλο, γιατί καμιά φορά η περισσότερη ανάγκη για επικοινωνία βλάπτει.

Ψονθομφανήχ είπε...

είπα εγώ ποτέ "λάθος αριθμός"?
δεν το θυμάμαι....

μί είπε...

όχι...εσυ είπες στην δημοσίευση αυτό το "βαριέσαι να πάρεις"..κι εγώ έγραψα το "λάθος αριθμός" γιατί μου συνέβει μόλις πριν απο λίγο...πήρα κάπου τηλέφωνο και άκουσα αυτό το "λάθος αριθμός", λογικά μου είχαν δώσει άλλο αριθμό!!!

μί είπε...

όσο για το φβ που λέτε και για το ίνσταγκραμ, εγώ θεωρώ οτι είναι ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο εαν χρησιμοποιηθεί σωστά..πόσες μανάδες πχ βλέπουν με τρόπο τι κάνουν τα παιδιά τους γενικώς ή επικοινωνούν άμεσα με αυτά..μετά, υπάρχουν ομάδες που μπορείς να περάσεις τον χρόνο σου αρκετά δημιουργικά πάρτε παράδειγμα ομάδες με φυτά έχεις να κάνεις με κόσμο που έχει να κάνει με ανάλογο ενδιαφέρον με το δικό σου..λέω τώρα, για φυτά...υπάρχουν διάφορες ομάδες, δεν ξέρω..ψαρέματος κτλ

μί είπε...

Γιάννη το ίνσταγκραμ δεν είναι μόνο γύμνια, υπάρχει κόσμος που βγάζει χρήματα απο εκεί πχ συνεργασίες με καταστήματα, προωθήσεις δηλαδή ...συνηθίζετε αυτό, αν τους κάνεις σαν προφίλ έχεις προτάσεις..εγώ είχα αρκετές όσο είχα φωτογραφίες, για προώθηση μαγιό, ρούχων, παπουτσιών..άλλες προωθούν είδη διακόσμησης...ανάλογα το προφίλ πάει και αν ταιριάζεις στο προφίλ της επιχείρησης..τώρα δεν έχω καν φωτογραφίες στο προφίλ μου

Ψονθομφανήχ είπε...

συμφωνώ πως όλα είναι θέμα χρήσης.
Μόνο που οι περισσότεροι από μας επιλέγουμε συχνά
τις πιο ανούσιες χρήσεις κι όχι τις πιο ωφέλιμες

μί είπε...

για το οτι μου έδωσαν λάθος αριθμό, θεωρείς οτι αυτό το γεγονός ανήκει στην περίπτωση ανούσιας χρήσης δηλαδή? εσυ πως το θεωρείς αυτό? να σου δίνουν ενα τηλέφωνο που δεν ισχύει?

μί είπε...

σκέφτομαι τώρα Γιάννη οτι ακόμα και η γύμνια του ινσταγκραμ ίσως έμμεσα προωθεί κάτι πχ ξενοδοχεία..ξέρω κι εγώ..

μί είπε...

ή μπορεί να προωθεί είδη μακιγιάζ

μί είπε...

θα με ενδιέφερε αν δεν κάνει κόπο να ακούσω τις απόψεις σας γι' αυτό το "λάθος αριθμός" που μου συνέβει..γιατί εγώ προσωπικά δεν το έχω λύσει στο κεφάλι μου, μιας και είναι κάτι το οποό δεν κάνω..νομίζω οτι θα το έκανα μόνο σε περίπτωση που θα δεν θα ήθελα επικοινωνία με τον άλλο, αλλά όχι..δεν θα το έκανα..θα έλεγα αμέσως οτι δεν θέλω επικοινωνία...οπότε τι είναι όλο αυτό σαν συμπεριφορά?
συγνώμη που το πλατειάζω το θέμα, αλλά έδεσε με αυτό το "βαριέσαι να πάρεις" που έγραψες στην δημοσίευση

μί είπε...

οποό=οποίο

μί είπε...

θα δω τις απαντήσεις σας μετά, αν υπάρξουν, γιατί ξαφνικά έχουμε και εναν τραυματία εδώ γύρω.. και χρειάζεται συμπαράσταση, περίθαλψη ή όπως αλλιώς το λένε αυτό τέλος πάντων

Ψονθομφανήχ είπε...

Ευκολάκια είναι οι δυο βασικές ερωτήσεις σου:
Α) Οι ξεβράκωτες στο ίνστα είναι κρυφοπουτάνες
και διαφημίσουν το προϊόν τους!
Β) Για το τηλέφωνο που λες, αρχικά ήταν το "σωστό",
αλλά μετά κάτι συνέβη και ο κάτοχός του έδωσε τον
αριθμό σε κάποιον άλλο, αλλά φρόντισε ταυτόχρονα να
σε ενημερώσει, για να μην υπάρξει παρεξήγηση.
Εσύ ξέχασες την ενημέρωση, κι έτσι πήρες τον "λάθος
αριθμό"....

μί είπε...

A) ναι..αλλά δικαιολογούμε λίγο τα αδικαιολόγητα :))
Β) έχει λογική όπως το λες...πήρα σε ανύπαρκτο αριθμό, αφου δεν είχα τον σωστό αριθμό :)) ε τσάμπα θύμωσα με εκείνον τότε...απλά έκανα κάτι το οποίο δεν έπρεπε να είχα κανει..σωστός!!!

μί είπε...

για το ίνστα σωστό..εδω που τα λέμε ούτε εγώ είχα ολόσωμες φωτογραφίες όταν μου είπαν να διαφημίσω μαγιό..άκυρο ήταν..

Ψονθομφανήχ είπε...

διαφημίζεις και μαγιό?

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Το ζήτημα για μένα δεν είναι τόσο η γύμνια, -μ' αυτήν είμαι εξοικειωμένος, δεν έχω πρόβλημα- αλλά η "έλλειψη φαντασίας" που δείχνει όλο αυτό, στην τελική!
Σα να βλέπεις "κρέατα" -λυπάμαι που το λέω έτσι- στο χασάπικο!!
Που πήγε το suspense, η φαντασία;; Οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι "δημιούργησαν" τα πιο όμορφα κορμιά και τα πιο ερωτικά πορτρέτα σε εποχές... όχι και τόσο "απελευθερωμένες"!! Τώρα.... ένα κουλουβάχατο όλα!!! Δε μένει χώρος για το "παιχνίδι"· όλα στο "πιάτο", αλλά πρόσεξε· και στο πιάτο και "όχι"· διότι αν κοιτάξεις κάπως... περίεργα, η άλλη θα σε πει "σεξιστή"!!!
ΣΝΤΟΟΟΪΙΙΙΙΝΓΚΚΚΚΚ!!!!
(Όχι, δυστυχώς δεν πάτησε ο Κιμ το κουμπί....)
Και μετά αρχίζουν τα διάφορα "φεμινιστικά".... για τους "κακούς", "πατριαρχικούς" άντρες!!!
Ναι, είμαι πολύ "πατριάρχης", επειδή γουστάρω να αγναντεύω.... κώλους!!!!
Τιμή μου και την καλοβρίσκω έτσι!!
Εγώ λέω να προσέχουμε και τον τρόπο που μιλάμε και τον τρόπο που καθόμαστε και τον τρόπο που χέζουμε....
Όλα!
Για τον τρόπο που κάθονται οι άντρες και θεωρείται προσβλητικό έχει βγει ο όρος "manspreading"!!!
Αμ δε...

μί είπε...

όχι δεν διαφημίζω μαγιό..δεν έχω το σώμα να διαφημίσω μαγιό...ούτε θέλω να διαφημίσω μαγιό, γιατί έχω αυτογνωσία

Γιάννη σωστά, σε όλα..ναι είναι κάπως..

αυτά

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Τι εννοείς όταν λες "αυτογνωσία";

Δημήτριος είπε...

Μιας και πιάσαμεε το Instagram ας επικεντρωθούμε σ' αυτό το θέμα λέμε για πρόσφυγες που έρχονταν σωρηδόν μέσω Τουρκίας και διαμαρτυρόμαστε για τις συνέπειεςνα ευχαριστούμε το Θεό που δεν έχει σύνορα η Τουρκία με τη Βραζιλία γιατί έτσι και μας έκανε εισαγωγή βραζιλιανές θα'χαν κλείσει το 80% από τα ελληνικά σπίτια , και να μη μιλήσω για πόλεμο τι πόλεμο μπορείς να κάνεις, ετσι και σου κάνουν οι ημίγυμνες βραζιλιανές τίποτα προστθχα κουνήματα θα τα πέταγες το αψυχο μεταλλικό όπλο σου και θα έπιανε αναχείρας άλλο "οπλο" ζωντανό και παλλόμενό...

μί είπε...

Γιάννη μάλλον λάθος λέξη χρησιμοποίησα ...

μί είπε...

εννοώ οτι εντάξει βλέπομαι, δεν είμαι και χάλια, αλλά για φωτογράφιση μαγιό δεν είμαι..τι να πούνε κι αυτές οι βραζιλιάνες που λέει και ο Δημήτριος

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Εντάξει πια κι εσύ!
Δηλαδή πώς πρέπει να είναι κάποια για να κάνει φωτογράφιση μαγιό;
Δεν ισχύουν αυτά που ξέραμε πια!
Πλέον έχουν βγει και "plus size models"!!!

μί είπε...

κοίτα..τρία "plus size models" το ένα δίπλα απο το άλλο, κάνουν εμένα σε μέγεθος..εντάξει, υπήρξα νομίζω πέρυσι για λίγο αδύνατη, αλλά για πολύ λίγο..γενικώς είμαι υπερβολικά υπέρβαρη, αλλά δεν με νοιάζει, θέλω να τρώω!!!!

μί είπε...

έκανα λίγο black humor, δεν λέω απο θέμα κιλών εγώ.. λέω οτι όλες οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε αλλιώς..πες μου μια που να είναι ευχαριστημένη με το σώμα της, όλες κοιτάμε τις δίπλα με θαυμασμό..έχει πχ κάποια ωραίες καμπύλες θέλει να είναι αδύνατη, αυτή που έχει μεγάλο στήθος θέλει κατα περίεργο τρόπο να έχει μικρό, αυτή με το μικρό θέλει μεγάλο, τι να λέμε..

Δημήτριος είπε...

Για λογους πρωτίστως οι βιολογικούς η γυναίκα εν πολλοίς ταυτίζεται με το σωματικό της είναι, ο άντρας επί της ουσίας για δυο πράγματα νοιάζεται προϊούσης της ηλικίας στο σώμα του να δουλεύει το "εργαλείο" και να μην του προκύψει ...γυναικομαστία κατά τα άλλα αν καραφλιάζει ,αν ασπρίσουν τα μαλλιά του εάν αποκτήσει ελιές αν κάνει σακούλες κάτω απ'τα μάτια, αν κάνει διπλοσάγωνο,αν αποκτησει κοιλίτσα...δεν παίζουν ρόλο ,η προσωπικότητα μετράει στα γυναικάκια ,το στάτους,η οικονομική.επιφάνεια,
Αυτό τη γυναικομαστία μην το υποτιμάμε έχω δει ηθοποιούς σε ρολο που έχουνε πετάξει ...βύζο και τους λυπήθηκε η ψυχή μου...δεν έχει τόση σημασία αν είναι η συσσώρευση λίπους ή πραγματικός μαζικός αδένας.

Ψονθομφανήχ είπε...

να πω κι εγώ τη μαλακία μου?
Κυριολεκτικά δεν χωράμε ούτε στο σακούλι
ούτε στον τροβά, που έλεγαν οι παλιοί!
Τίποτα δεν μας ικανοποιεί.
Έχουμε Ουκρανές και Ρωσίδες, οι Βραζιλιάνες μας λείπουν!
Αν έρθουν και τα βραζιλιανάκια, ε... να μην είχαμε και
τίποτε κροσάκια από την Ταϊλάνδη?
Αρκεί το εργαλείο να δουλεύει, που λέει κι άι-Δημήτρης!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Μι κι οι άντρες πέφτουν πολλές φορές σ' αυτή την παγίδα, αλλά δεν είναι σωστό από την άποψη ότι μας τρώει ενέργεια!
Το ζήτημα είναι να καλλιεργούμε τα θετικά που ήδη έχουμε κι αυτά που δεν έχουμε ας τα αφήσουμε στην άκρη..

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Για μένα προσωπικά -σαν "Γιάννης"- δεν παίζει τον Α' ρόλο σε μια γυναίκα η εμφάνιση.. Όλες όμορφες είναι, πλέον, εξωτερικά! Η αυτοπεποίθηση είναι το "Α" για μένα σε μια γυναίκα!! Κι έπονται όλα τ' άλλα....

μί είπε...

έτσι είναι, πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση..(σήμερα δεν σας σχολιάζω πολύ γιατί έχουμε εναν πραγματικό τραυματία εδώ..)

μί είπε...

όχι εγώ..κάποιος χτύπησε έπεσε και τρέχουμε όλοι...αλλά πάω κι έρχομαι όταν προλαβαίνω για να διαβάζω τον Ψονθομφανήχ!!!

μί είπε...

άσχετο..Ψονθομφανήχ είχα πρόταση να πάω για φωτογράφιση ρούχων σήμερα :)) λέω να πάω και βλέπω..

μί είπε...

για πλάκα το έλεγα, συνέβει...αν τους κάνω

μί είπε...

δεμ ε'ιναι μόνο ο έρωτας τυφλός είναι και τα καταστήματα :))

Ψονθομφανήχ είπε...

Να μας στείλεις φώτος όπως και δήποτε!

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Περαστικά!

μί είπε...

δεν τους έχω παρει τηλέφωνο ακόμα, το σκέφτομαι..και δεν είναι απόλυτο οτι θα τους κάνω γιατι μπορεί να θέλουν περισσότερο ύψος ή οτιδήποτε δεν ξέρω..σας ζάλισα με τα δικά μου, σταματάω.. :))

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δεν έχω καταλάβει..
Θες να πας για μοντέλο;

μί είπε...

υπάρχουν όλων των ειδών τα μοντέλα, λογικά τους ταιριάζει το παρουσιαστικό μου..τι να πω.. :)) δεν ξέρω..αλλά έχει ενα ενδιαφέρον σαν πρόταση, το σκέφτομαι

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Να το σκεφτείς..
Αλλά πρώτα εξέτασε μέσα σου εάν πραγματικά το θες!

μί είπε...

ευχαριστώ Γιάννη για την συμβουλή, το εκτιμώ...άκου, πήρα τηλέφωνο τους ενδιαφέρω και σαν νούμερο και σαν παρουσιαστικό και στυλ..θέλουν να κάνουμε βιντεάκια και να μιλάω κι όλας...αυτό το δεύτερο δύσκολο γιατί αν ντρέπομαι κάνω σαρδάμ...πρέπει να βρω τρόπο να μετακινηθώ γιατί υπαρχει κάποια απόσταση και με περιμένουν είπε, υπάρχει σταθερή πρόταση για συνεργασία. Η φωτογραφία, θα ήταν ποιο εύκολη, τα βιντεάκια είναι δυσκολότερα