Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Με τον Θρύλο στην Ευρώπη (Ζ' - Ο Θρύλος είναι ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ!)

Το αποψινό ματσάκι του Θρύλου με την αγγλική ομάδα, σε συνδυασμό με τη φάση κλεισούρας που περνάμε, δίνει αφορμή για κάποιους προβληματισμούς. Γιατί πρέπει να ξέρετε πως το κανονικό και πλήρες όνομα του Θρύλου είναι "Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" (ΟΣΦΠ). 
Προσέξτε τη λέξη "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ". Όχι απλά Σωματείο, Όμιλος, Ένωση κ.λπ. Μιλάμε για Σύνδεσμο. Επ' αυτού ας φιλοσοφήσουμε λίγο...
Το ανθρώπινο είδος είναι βιολογικά προγραμματισμένο να κάνει δεσμούς. Τα αρχαία χρόνια η απομόνωση  ήταν συνώνυμη του κινδύνου. Η δε εξορία ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη αφού το άτομο έχανε την προστατευτική ομπρέλα της κοινότητας που ανήκε.
Το συναίσθημα του ανήκειν φέρνει χαρά. Ταυτίζεσαι με τα άτομα της ίδιας ομάδας. Κι ας σου είναι άγνωστα. Έχεις κάτι κοινό μαζί τους. Την οικογένεια, τη θρησκεία, την ιδεολογία, την ομάδα. 
Ανταλλάσσουμε σημάδια που μας ενώνουν, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχουμε για τους άλλους, ότι είμαστε αποδεκτοί απ' την ομάδα. Νιώθουμε ασφάλεια μαζί τους. Δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση...
Ο συγχρονισμός αποτελεί λειτουργία της φύσης. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως είμαστε περισσότερο υγιείς και χαρούμενοι όταν συγχρονιζόμαστε με τους άλλους παρά όταν διαφωνούμε μαζί τους. 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συντονιστείς και να συνδεθείς με τους άλλους. Το να τραγουδάς μόνος στο μπάνιο ή να χορεύεις στην κουζίνα σου είναι ωραίο. Αλλά αν αυτά τα κάνεις μαζί με χιλιάδες άλλους οπαδούς της ομάδας σου στις γεμάτες εξέδρες είναι μαγεία. 
Ποιος μπορεί να γιορτάσει μόνος του? Υποθέτω κανείς. Γι' αυτό και οι πανηγυρισμοί στα γήπεδα συνιστούν μυστικιστική εμπειρία. Σχεδόν απογειώνεσαι...

22 σχόλια:

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποτέ μου δεν σκέφτηκα να μπω σ' έναν σύνδεσμο οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας! Ούτε καν πολιτικής ιδεολογίας-κόμματος· παρά καθόμουν και αναζητούσα κάτι "αντίστοιχο" από φιλοσοφίες, θρησκείες κτλ...

μί είπε...

έχω ταξιδέψει κάποια στιγμή και έχω πάει να δω ποδοσφαιρικό αγώνα, με σύνδεσμο οπαδών της ομάδας -παρέα με φίλη μου που θέλει και την θέλει ενας ποδοσφαιριστής συγκεκριμένης ομάδας και θέλει να του κάνει έκπληξη- ..πήγαμε με λεωφορείο και ακόμα και η διαδρομή ήταν τέλεια, ήταν απίστευτη εμπειρία, αν και δεν ήξερα και πολλά απο ποδόσφαιρο όλη αυτή η ένταση ήταν φανταστική..απο Πειραιά Βέροια πήγαμε για τον αγώνα και κάποια στιγμή είχαν και εκδήλωση σε ενα μαγαζί στον Πειραιά για να τιμήσουν εναν ποδοσφαιριστή και μας είχαν καλέσει και μένα με την φίλη μου και πήγαμε...να σου πω, μου άρεσε!!!

μί είπε...

έγραψα με ¨σύνδεσμο"..δεν ξέρω αν ήταν σύνδεσμος, οπαδοί της ομάδας ήταν..ίσως και σύλλογος? δεν θυμάμαι

μί είπε...

Γιάννη πάμε να γραφτούμε, είναι ωραία

Ψονθομφανήχ είπε...

Η εμπειρία της μέθεξης είναι μοναδική!
οι κάπως παλιότεροι το ζήσαμε και στις μεγάλες
κομματικές συγκεντρώσεις τη δεκαετία του ’80!
Αλλά για να το βιώσεις απολαυστικά θα πρέπει και να
είσαι στην κατάλληλη ηλικία και φάση...
Δεν ξέρω αν μπορείτε να το ζήσετε τώρα Μι-γιάννηδες

μί είπε...

γενικώς έχω δει αγώνες..πήγαινα και σε μια ομάδα εδώ κι έβλεπα τον αγώνα...τώρα που το σκέφτομαι έχω πάει και σε "εκτός" παιχνίδια ποδοσφαίρου με αυτή την ομάδα..ναι, τώρα το θυμήθηκα..πήγαινα συχνά κι έβλεπα αυτή την ομάδα όταν έπαιζε σε άλλες περιοχές, το είχα ξεχάσει αυτό :))

μί είπε...

τα είχα αι με εναν ποδοσφαιριστή,ενα ενα τα θυμάμαι...αυτοί δεν κάνει να κάνουν σεξ την προηγούμενη μέρα του αγώνα, έτσι μου έλεγε αυτός..αλλά σπάγαμε τον κανόνα :))

Ψονθομφανήχ είπε...

τόσο εύκολα ξεχνάς;

μί είπε...

ναι...τώρα βλέπουμε απο τις τηλεοράσεις τους αγώνες...έχω βιώσει και κομματικές συγκεντρώσεις, το έχω ζήσει κι αυτό..με αυτοκόλλητα στην μπλούζα σημαιάκια κτλ

μί είπε...

αβ ξεχνάω?? όχι..οτι με ενδιαφέρει πολύ δεν το ξεχνάω..εκείνη ήταν μια σχέση για τον π@.τσ@ αχαχ συγνώμη για την έκφραση :))

μί είπε...

εμπειρία της μέθεξης..ωραία έκφραση, μου άρεσε...ναι αυτό είναι, σωστά

Ψονθομφανήχ είπε...

καμιά σχέση του κ΄λου είχες, ή όλες ήταν
της τσαπού;

μί είπε...

τι, όλα θα τα λέω δημόσια?? αχαχ εννοείς χάλια σχέση..να σκεφτώ..μισό λεπτό..εντάξει σκέφτηκα αχαχ..ναι

Ψονθομφανήχ είπε...

ε ναι, είμαστε κουτσομπόληδες και τα θέλουμε
με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια

μί είπε...

δεν είναι πρέπων αχαχ

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

"Έφυγε" κι ο Μαραντόνα...
Πόσοι έχουν αποδημήσει την τελευταία πενταετία, ρε γαμώτο;
Όλη η αφρόκρεμα την "έκανε" -Alan Rickman, Τζίμης Πανούσης, Θέμης Μάνεσης, Μαχαιρίτσας, Μαραντόνα και πόσοι πόσοι άλλοι....- με ελαφρά πηδηματάκια!
Όχι που θα κάθονταν...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Πραγματικά, η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι λες και ζούμε την εποχή του "Αντιχρίστου"!! Κάποιοι "αντιπολευτικοί" θα πουν: "κοντά είσαι"!!!
Χε,χε,χε.. Πραγματικά παιδιά, πάντως, ειδικά μετά από αυτό που συνέβη με το σεισμό στη Σάμο, λίγο πριν το διάγγελμα του.... "Ξέρετε Ποιού", μπαίνω εντονότερα στον πειρασμό να συνδέω γεγονότα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους!! Απαπαπαπα... Μα τι ήταν αυτός ρε;;;;

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Μεταφυσική η γκαντεμιά!

Ψονθομφανήχ είπε...

οι ζωντανοί με τους ζωντανούς
κι οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους!
Πάμε παρακάτω μάγκες, μη μασάτε...

Ανώνυμος είπε...

"Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άλλο ένα παιδί, τον Ανδρέα, από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γεωργίου, ο οποίος επίσης μένει στην Κρήτη και ασχολείται με την εναλλακτική ιατρική."
https://www.iefimerida.gr/politiki/proti-kommatiki-emfanisi-margaritas-papandreoy

Μάλιστα...

Ψονθομφανήχ είπε...

Ξανά Μαργαρίτα και Αντρέας;
Θα μας το κάνουν το εμβόλιο αδέλφια...

Γιάννης Νικολουδάκης είπε...

Η μόνη μας σωτηρία, παιδιά, είναι οι παπάδες (το ορθόδοξο παπαδαριό)!!
Άλλωστε αυτοί που ρωτούν αν πιστεύεις στο Θεό στην ουσία ρωτούν, χωρίς να το συνειδητοποιούν, "πιστεύεις στους παπάδες";;; (Αφού στην ουσία μία δράκα μεγαλοπαπάδων διέσωσαν ό,τι γνωρίζουμε για τον χριστιανικό Θεό -κείμενα, γραφές, "μαρτυρίες"- κτλ..)