Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ένας Έλληνας στα μοναστήρια της Ρωσίας (Α' - Κάποιοι θέλουν να διχάσουν τους ορθόδοξους λαούς)

 

Ζούμε ενδιαφέρουσες εποχές. Η "διεθνής κοινότητα" (έτσι αυτάρεσκα αποκαλεί η Δύση τον εαυτό της) μας πιέζει με κάθε τρόπο να νιώσουμε αηδία, ίσως και μίσος, για κάθε τι ρωσικό. Ίσως σε λίγο να μας απαγορεύσουν να διαβάζουμε Τσέχωφ, Ντοστογιέφσκι και Τολστόι. Ήδη τα μπαλέτα μπολσόι, οι Ρώσοι αθλητές και όλες οι ρώσικες ομάδες τέθηκαν σε απαγόρευση.
Έλα μου όμως που ειδικά ο ελληνικός λαός δεν τσιμπάει. Και ένα μεγάλο ποσοστό του επιμένει να βλέπει τα αυτονόητα. Η Ουκρανία πρέπει να γίνει το μαλακό μαξιλαράκι μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Μια γέφυρα φιλίας, ένα πραγματικά αδέσμευτο κράτος, που δεν θα απειλεί κανέναν. Ούτε θα προσφέρει το έδαφός του σε στρατούς που μπορούν να απειλήσουν τους γείτονές του.
Αυτά κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ανδρείκελο που κυβερνά την άτυχη και συμπαθή αυτή χώρα.  Οι δε ηγέτες της Δύσης ουσιαστικά προκάλεσαν τη ρωσική εισβολή μη αφήνοντας στον Πούτιν άλλη αξιοπρεπή επιλογή. Θυσιάζουν τον ουκρανικό λαό για να παίξουν τα δικά τους ανόσια γεωπολιτικά παιχνιδάκια.
Εμείς όμως, όπως προανέφερα, δεν υποκύπτουμε στη συστημική προπαγάνδα. Κι ενώ όλες οι δυτικές εταιρίες τρέχουν να φύγουν απ' τη Ρωσία, εμείς αποφασίσαμε τώρα που μπαίνει η Άνοιξη να ταξιδέψουμε στην τεράστια αυτή χώρα και να περιηγηθούμε στα κέντρα του ρούσικου χριστιανικού μοναχισμού.
Ίσως μερικοί καχύποπτοι ισχυριστούν πως μπλοφάρουμε. Πως πήγαμε πολλά χρόνια πριν στα ρώσικα μοναστήρια και τώρα απλώς αναπαράγουμε τις αναμνήσεις μας. Μπορεί και να μην πήγαμε και ποτέ. Και όλα όσα γράφουμε να είναι κατασκευάσματα της δημιουργικής μας φαντασίας.
'Ο,τι και να υποθέσετε ... δίκιο θα έχετε. Άλλωστε αυτό είναι το βασικό γνώρισμα του παρόντος ιστολογίου. Χάνονται τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Τα πάντα μπορεί να έχουν συμβεί και να μην συμβεί. 
Πάμε λοιπόν...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Έλα μου όμως που ειδικά ο ελληνικός λαός δεν τσιμπάει."

Και από πότε ο "ελληνικός λαός" (aka ρωμιοσύνη) έχει σώας τα φρένας.
Δηλαδή όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι είναι βλάκες, ενώ οι ρωμιοί είναι τα ξεφτέρια..
Μην εκφράζεσαι πανίβλακα!
Διανοητικά δύσκαμπτη κάμπια.

ΥΓ: Σκασμός!

Ψονθομφανήχ είπε...

άρχισες το μπούλινγκ?

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι είναι μακάκες, αλλά οι ρωμιοί οι ξύπνιοι που κατάλαβαν το πονηρό παιχνίδι των αμερικανών, α, χα, χα. Σε παράλληλη πραγματικότητα ζεις και εσύ και οι πουτινόφιλοι.
Εμβόλιο για τον πουτινισμό και με το ζόρι! Σκασμός πιθηκοσούργελο.

Είναι απορίας άξιον (αλλά ευεξήγητο, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το αλλοπρόσαλλο θυμικό της ελληνικής κοινωνίας) το γεγονός ότι μια σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης και πολιτικών κομμάτων όχι μόνον αρνείται να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον ίδιο τον «πατερούλη» Πούτιν, αλλά βρίσκει και «επιχειρήματα» να τους υποστηρίξει.
Ολίγον ο… ενδημικός και αταβιστικός αντι-δυτικισμός, το... εθιμικό ανάθεμα στους «δολοφόνους των λαών» Αμερικανούς, οι επιβιώνουσες εμμονές του «ΕΟΚ ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο», το αέναο για κάποιους «και σεις γιατί βασανίζετε τους νέγρους;», οι εθνικοί μύθοι ότι «θα μας σώσει το ξανθό γένος» (παρά τις… αρνήσεις του από τον Ορλόφ μέχρι και σήμερα), η παραπλανητική ψευδαίσθηση ότι «οι Ρώσοι είναι ομόθρησκοί μας!» (άσχετο που το Πατριαρχείο Μόσχας βυσσοδομεί συστηματικά επί δεκαετίες και θέλει να «χάψει» το Οικουμενικό Πατριαρχείο), το επίμονο αντισυστημικό πνεύμα των Νεοελλήνων (όπου σύστημα νοείται ο δυτικός φιλελεύθερος και προοδευτικός, με όλα τα λάθη του, τρόπος ζωής), κάτι και από εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα και τις ψευδαισθήσεις για έναν «παγκόσμιο σοσιαλισμό», αρκούν για να αιτιολογήσουν, μα όχι να δικαιολογήσουν, τη στάση των «πουτινιστών» και των πρόθυμων θυμάτων απολιθωμάτων άλλων, περασμένων πια, εποχών…
Αλλά υπάρχει και η... παρήγορη πλευρά αυτής της διαστροφής: Τα τελευταία 20 χρόνια η δημοφιλία του Πούτιν παρ’ ημίν κυμαινόταν αταλάντευτα περί το 70%! Οι Έλληνες δήλωναν οι πιο φιλοπουτινικοί, έτσι θυμικά, γενικά και αόριστα, σε ολόκληρη την Ευρώπη! Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό αυτό «έπεσε» περίπου στο 30%…
Ε, είναι μια κάποια… πρόοδος.
https://www.iefimerida.gr/politiki/embolio-kata-poytinismoy-imedapoy

Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.

Ψονθομφανήχ είπε...

Αφού αποφάσισες να μου βουλώσεις το στόμα, αναγκάζομαι να
υποκύψω ο δύσμοιρος στη δημοκρατική και φιλελεύθερη απαίτησή σου.

Ανώνυμος είπε...

Φασιστερέ μπουρδολόγε μόνο αυτό καταλαβαίνεις.
Θα τρως φάπες!

Ανώνυμος είπε...

Λίγες ώρες πριν την εισβολή ο Κύριλλος συνεχάρη τους Ρώσους στρατιώτες ως υπερασπιστές της πατρίδας λέγοντάς τους ότι «δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι επέλεξαν έναν πολύ ορθό δρόμο στις ζωές τους». Περίπου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, προσέδωσε στις μάχες «μεταφυσική σημασία» και προειδοποίησε το ποίμνιό του ότι το τίμημα της συμμετοχής στον δυτικό κόσμο του καταναλωτισμού και των ελευθεριών ήταν να συναινέσουν στη διοργάνωση παρελάσεων gay pride.
«Ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου UC Riverside, Τζορτζ Μίχελς, ο οποίος ειδικεύεται στη ρωσική και την ουκρανική ιστορία. «[Ο Κύριλλος] περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία ως άμυνα των Ρώσων ενάντια σε μια ξένη εισβολή, όχι ως αγώνα των Ουκρανών για τη δημοκρατία και τις ζωές τους ενάντια σε μια ρωσική απολυταρχία».
Σύμφωνα με το Μoscow News το 2006 η περιουσία του Πατριάρχη Κυρίλλου υπολογιζόταν στα 4 δισ. δολάρια, εν μέρει επειδή καταχράστηκε το προνόμιο της ρωσικής εκκλησίας να εισάγει αφορολόγητα τσιγάρα στη Ρωσία.
Λίγα χρόνια αφότου ανέβηκε στον πατριαρχικό θρόνο ο Κύριλλος πρωταγωνίστησε σε ένα σκάνδαλο, όταν φωτογραφήθηκε να φορά ένα πανάκριβο, αξίαας 30.000 δολαρίων ρολόι Breguet. Μάλιστα η φωτογραφία είχε «πειραχτεί», προκειμένου να εξαφανιστεί το ρολόι, αλλά το photoshop έγινε απρόσεκτα, απρόσεκτοι, καθώς ξέχασαν να απαλείψουν την αντανάκλαση του ρολογιού σε ένα γραφείο.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/patriarhis-kyrillos-stirizei-polemo-poytin-itan-praktoras-kgb

Ντάξει και οι ρωμιοί κομμουνισταί και μαρξισταί σε παράλληλο σύμπαν ζουν και αυτοί, είτε υποστηρίζουν έναν διεφθαρμένο τίγκα στα στεροειδή δισεκατομμυριούχο που ονειρεύεται να αναστήσει την τσαρική Ρωσία (Πούτιν) είτε όχι.

ΥΓ: Σκασμός!

Ψονθομφανήχ είπε...

εσύ να παραληρείς κα να βρίζεις κι εμείς να σκάμε!

ρε πόσο δημοκράτης είσαι τελικά?

Ανώνυμος είπε...

Μην σχολιάζεις αν δεν έχεις διαβάσει πρώτα τί πας να σχολιάσεις καραγκιοζάνθρωπε:

«Ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου UC Riverside, Τζορτζ Μίχελς, ο οποίος ειδικεύεται στη ρωσική και την ουκρανική ιστορία. «[Ο Κύριλλος] περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία ως άμυνα των Ρώσων ενάντια σε μια ξένη εισβολή, όχι ως αγώνα των Ουκρανών για τη δημοκρατία και τις ζωές τους ενάντια σε μια ρωσική απολυταρχία».

Συμπέρασμα: μη μιλάς μακάκα.
Φασιστερό όργιο.

ΥΓ: Θα τρως φάπες.

Ανώνυμος είπε...

Θεσσαλονίκη: Ξερίζωσαν δέντρα που φύτεψαν Ουκρανοί πρόσφυγες
https://www.ethnos.gr/greece/article/201940/thessalonikhxerizosandentrapoyfytepsanoykranoiprosfyges

Σκατόψυχοι μαρξιστο-αναρχο-"δημοκράτες".
Τρέλα και μεταξωτή κορδέλα.

Ψονθομφανήχ είπε...

Στο είχα πει και παλιότερα πως είσαι ανεπιθύμητος εδώ μέσα. Κυρίως γιατί είσαι ανάγωγος, υβριστής και εμμονικός.
Μην ξαναστείλεις σχόλιο. Βαριέμαι να τα σβήνω

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλον αναφέρεσαι. Εγώ είμαι αυτός που ρίχνει φάπες, μην μπερδεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-sfagi-mpoysa-egklimata-nazismoy-rosoi

Από τον Πούτιν κάποια στιγμή θα γλιτώσουμε, από τους ανεγκέφαλους "δημοκράτες" πουτινόφιλους να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κι εκείνοι είπαν: “κοιτάξτε, είμαστε Ρώσοι. Έχουμε την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου (μια κορδέλα με μαύρο και πορτοκαλί χρώμα, έμβλημα στρατιωτικής ανδρείας και δόξας στη Ρωσία). Ερχόμαστε να σας απελευθερώσουμε”», είπε στον απεσταλμένο της γερμανικής εφημερίδας Bild η 48χρονη Ιρίνα Αμπράμοβα.
Και συνεχίζει: «Μετά άρχισε το σπίτι μας να φλέγεται. Ο Όλεγκ προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Εκείνη τη στιγμή τον έπιασαν, τον τράβηξαν από το πουλόβερ του, τον έβαλαν να γονατίσει και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Και μετά άρχισαν να με ανακρίνουν. Με ρώτησαν “που είναι οι ναζί”;
https://www.iefimerida.gr/kosmos/makeleio-sti-mpoysa-syntaraktikes-martyries-sti-bild-gia-ti-friki-poy-sokare-tin-yfilio

Το απόγευμα της Κυριακής (3/4) είχε διοργανωθεί αυτοκινητοπομπή και μοτοπορεία, με ρωσικές και ελληνικές σημαίες καθώς και την ένδειξη «Ζ» -που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης- πάνω στα οχήματα, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας στην πλατεία Συντάγματος.
https://www.iefimerida.gr/ellada/syntagma-kinitopoiisi-yper-rosias-kai-oykranias

Τρέλα και μεταξωτή κορδέλα.
Νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση στον Κυριάκο υποστηρίζοντας τον Πούτιν.
Κομμουνιστική λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον ανάγνωσμα:
https://www.capital.gr/arthra/3624961/o-poutin-endiaferetai-mono-gia-ena-pragma-kai-den-einai-oi-oligarxes

Επίσης:
https://www.iefimerida.gr/kosmos/mpoyka-ptomata-ebdomades-dromoys-doryforikes-fotografies-rosia

Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι κατασκευάζουν τα fake news, βλέπε θεωρίες συνωμοσίας περί εμβολίων και κορονοιού.

Ανώνυμος είπε...

Δίωξη κατά του Ρώσου ολιγάρχη και κολλητού του Βλαντίμιρ Πούτιν, Κονσταντίν Μαλοφέεφ, άσκησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, για προσπάθεια παραβίασης των κυρώσεων και παράκαμψής τους με σκοπό τη δημιουργία ελεγχόμενων ΜΜΕ στην Ευρώπη, όπως το Hellasnet, που είχε ορίσει διευθυντή στην Ελλάδα τον Κώστα Βαξεβάνη, το 2015.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-dioxi-kollitos-poytin-oligarhis-parabiasi-kyroseon

Οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ πολεμούν στο πλευρό του Πούτιν
«Σήμερα θα δείξουν τον καραγκιόζη να μιλάει στη Βουλή…». Αυτή η συμπαγής και φανατισμένη αποδοκιμασία ειπώθηκε από συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ στους διαδρόμους της ΕΡΤ. Ο «καραγκιόζης» είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από την αρχή της ρωσικής εισβολής και η δυσφορία τους επεκτείνεται στη διοίκηση της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους που υποστηρίζουν την Ουκρανία.
https://www.iefimerida.gr/politiki/oi-syndikalistes-tis-ert-sto-pleyro-toy-poytin

Καραγκιόζηδες παντού. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε απο πού προέρχονται τα fake news και ιστορίες συνωμοσίας, από τους ρώσους και τους συριζαίους. ;)
Πουτινόφιλα βδελύγματα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δημιουργήσει δίκτυο διαπλοκής σε συνεργασία με Ρώσο ολιγάρχη
https://www.iefimerida.gr/politiki/i-nd-katigorei-ton-syriza-diktyo-diaplokis

Ναι αλλά εμείς οι δημοκράτες μαρξιστές κάνουμε αντιπολίτευση στον Κυριάκο με το να τασσόμαστε με τον μαφιόζο Πούτιν. Φτου σου σαπρομαλάκα!

Ανώνυμος είπε...

«Δεν βλέπουν τις ισοπεδωμένες, κονιορτοποιημένες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά ψάχνουν την ακροδεξιά σαν ανακουφιστική υπενθύμιση της ορθότητας των «αναλύσεών» τους. Υπάρχει κάτι τιποτένιο σε αυτή τη στάση, μια κουτοπονηριά και μια απανθρωπιά. Το καλό είναι ότι σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον, αυτό το μίζερο βλέμμα, το βλέμμα ενός κομματιού της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως. Όταν πράσινοι και σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί είναι στην πρωτοπορία της αλληλεγγύης στους Ουκρανούς -και στρατιωτικής βοήθειας, εννοείται-, ο δικός μας «χώρος των αντιφασιστών» αλά γκρεκ φαίνονται σαν αρχαϊκά υπολείμματα γεμάτα προφάσεις και δευτερεύουσες ενστάσεις».
https://www.iefimerida.gr/ellada/kathigitis-n-sebastakis-koytoponiroi-kai-apanthropoi-osoi-psahnoyn-dikaiologies-stoys-azof

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρο το πολιτικό σχέδιο του Τραμπ, αυτό που υποκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, βασίζεται σε ένα μεγάλο ψέμα: ότι στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ υπήρξε νοθεία. Όσο πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα τόσο καλύτερο όπλο μπορεί να γίνει για τα πονηρά μέσα ενός πολιτικού. Το σκεπτικό του Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, ότι η χώρα βρίσκεται στα χέρια των ναζί, ενώ στην πραγματικότητα έχει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Εβραίο πρόεδρο, πηγάζει από το ίδιο πηγάδι της επικίνδυνης πολιτικής φαντασίας.
Η επίθεση υποκινήθηκε από την πεποίθηση του Πούτιν ότι η χώρα δεν είχε το δικαίωμα να υπάρχει ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και ότι ο λαός της ήταν ουσιαστικά Ρώσοι. Αλλά προέκυψε επίσης από τα περισσότερα από 30 χρόνια της έντονης δυσαρέσκειας του Ρώσου ηγέτη για τη Δύση και τα πολιτικά της συστήματα μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/akrodexia-poytin-epitithetai-ipa-eyropi-cnn

Θα τρως φάπες!

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία είχε πει είναι ένα βενζινάδικο που ελέγχεται από μια συμμορία που διαθέτει πυρηνικά...
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3627636/to-eperxomeno-energeiako-baterlo-3

Σωστόοος.
Καθεστώς 15.000 ολιγαρχών που με όρους μαφίας ελέγχουν τον πλούτο σε πρώτες ύλες της χώρας.