Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

"Ημερολόγιο λιποταξίας" 158 - Ερωτικές τρελίτσες στα νερά του Γάγγη...

Στην Ινδία πρέπει να πας μονάχος, ούτε καν με ανδροπαρέα. Μόνο έτσι θα ’χεις την ευκινησία που απαιτούν οι συνθήκες. Εγώ έκανα το λάθος να πάω με παρέα, και μάλιστα γυναικεία. 
Η Μ. είναι ανεπιτήδευτα εντυπωσιακή. Πολύ όμορφη δεν τη λες, αλλά ξέρει να το χρησιμοποιεί το πράγμα της. Κι έχει φοβερή αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι η μεγαλύτερη γκομενοπαγίδα. Έτσι εξηγείται που την κυνηγούν όλοι οι άντρες. Την ακολουθούμε όλοι σα να μας έχει κάνει μάγια. 
Η λέξη-κλειδί στη ζωή της είναι "κουλ". Δείχνει μια γοητευτική αδιαφορία. Με τον τρόπο της είναι σα να σου λέει: "αν θες, αν δεν θες χέστηκα"...
Κάπως έτσι βρέθηκα μαζί της στην ιερή πόλη του ινδουϊσμού, στα βορειοανατολικά της χώρας, προς το Νεπάλ, στις όχθες του Μεγάλου Γάγγη. 
Μιλάμε για μια πανάρχαια πόλη, που μπροστά της η Αθήνα μοιάζει νεόκτιστη συνοικία. 
Ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο κι από ώρες έχουμε διακοπή ρεύματος. Δεν δουλεύουν κλιματιστικά ούτε και ανεμιστήρες. Γι’ αυτό μου αρέσει η Ινδία. Είναι χώρα χαοτική και απρόβλεπτη, πολύ μεγαλύτερο μπουρδέλο απ’ την Ελλάδα.
Ο ιδρώτας προσελκύει τις μύγες κι η μπύρα μου τις κατσαρίδες. Εδώ αναθεωρείς πολλές απ’ τις απόψεις σου. Έννοιες όπως ο πλούτος, η φτώχεια, η καθαριότητα, η ζωή κι ο θάνατος αποκτούν σαφώς άλλη διάσταση.
Στις όχθες του Γάγγη καίνε ασταμάτητα οι ιερές φλόγες του Σίβα. Αν αποτεφρωθείς εδώ, φτάνεις μια ώρα νωρίτερα στη Νιρβάνα. Θα μετατραπείς απευθείας σε ενέργεια και δεν θα μετενσαρκωθείς σε νεροβούβαλο, αγελάδα ή πίθηκο. 
Έχεις κι άλλη μια εναλλακτική λύση: να σε δέσουν (πεθαμένο εννοείται) σε μια σανίδα όρθιο, να σου κρεμάσουν και μια πέτρα και να σε ρίξουν στο ποτάμι. Θα σε φάνε τα ψάρια και θα μετενσαρκωθείς μέσα στον Γάγγη. Όσο και να πεις, δεν είναι και μικρό πράγμα...
Κάθε μέρα στις όχθες του Γάγγη τελούνται ειδικές θρησκευτικές τελετές, επιδοτούμενες από το κράτος, τον δήμο, δεν ξέρω κι εγώ από πού. Νεαρά αγόρια ανάβουν συνεχώς φωτιές, χιλιάδες λαού ψέλνουν ύμνους προς τιμή του Σίβα και του Ποταμού, κάτι παράξενα φαγητά σερβίρονται δωρεάν στους παριστάμενους. 
Υπό φυσιολογικές συνθήκες ξερνάς και μόνο που τα βλέπεις. Όμως είμαι προσαρμοστικός. Σίγουρα οι περί υγιεινής και καθαριότητας αντιλήψεις των δυτικών είναι υπερβολικές...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.imdb.com/title/tt0838221/